Okategoriserade

Bockat av på listan:)

Idag var det fix på agendan. Inte hemma, inte hos syrran utan hos mamma och pappa.

Det behöver fixas överallt, hos alla:)

Mamma skulle iväg och luncha med gamla kollegor och syrran och jag åkte hem till pappa för att sällskapa och greja. Mamma har en lista som hon fyller på allt eftersom och så bockar vi av 😂

Idag hann vi med en hel del.

Först bytte jag högtalarnas sladdar mot längre. Det tog tid. Inte för att det var svårt men för att det var ett så jäkla bra program på TV🙈Hockeyns historia eller nåt.

De pratade med Uffe Sterner, och gick tillbaka till när ishockeyn kom till Sverige. Jag gillar inte ens hockey speciellt mycket, det är hyfsat underhållande såklart, men ingen favoritsport. Men det var trots det gåshud och tårar i ögonen flera gånger. Man blir ju fan stolt och imponerad.

Nästa avsnitt kommer Börje Salming:)

Doris var med. Hon pysslade också:

Sopkorgar på golvet helt öppet är svårt att motstå;) Innehållet är väl till ungefär 100% relaterat till dialys.

Hon skällde också ut hemtjänsten som kom för att promenera med pappa. Han får sällskap av dem en gång om dagen, och så promenerar de i ”källaren”. Huset har gångar mellan alla övriga hus, perfekt att trava runt i om man inte vill gå ut.

Vi fortsatte med att fixa så skivspelaren funkade, fäste upp sladdar, skruvade fast ett handtag vid sängen, skruvade loss benen på matsalsbordet och vände på dem, de blev visst felmonterade vid flytten, och sen var vi upp massa grejor på vinden.

Vi avbröt för att åka och hämta corrinda och sen ett skåp som mamma och pappa skulle ha på balkongen. Tog bort skåpet som redan stod där och åkte med det till återvinningen.

Sen hem och käka. Då var klockan åtta och vi hade grejat i åtta timmar 🙂

Jag kom på att det kanske var lika bra att åka och handla i kväll också för att slippa i morgon. Smart va?

😂🙈

Jag kör ju dubbla träningspass i morgon och brukar ju alltid lyckas glömma att det är skitmycket folk och handlar vid fyra, efter träning nummer två. Hatar att trängas. Alltid, men ännu mer nu för tiden.

Ikväll däremot, det var najs med ett helt Citygross för sig själv:)

.

Vi har ju fått lite mer restriktioner här i Uppsala pga den stadiga ökningen av Corona. Jag kan inte säga att jag behöver tänka en extra gång på dem, jag är redan folkskygg så det räcker och blir över.

Men att försöka handla på tider då få handlar, det kan man ju tänka lite på. Jag är oftast på affären före eller efter ”rusningstid” ändå, men speciellt fredagar har jag ju misslyckats en aning.

Jamie var med i kväll. Hans droppade kommentar var ganska talande:

”Ja just ja! Det är så här det ser ut!”

Haha, han har knappt varit med mig en enda gång här hemma och handlat, sen i vintras. Nu ”kom han ihåg” de roliga stolparna man kan hoppa bock över vid ingången 🙂

Det tråkigaste som finns med att handla, förutom att betala 🙈😂är att packa upp hemma. En gång i tiden var det bara två vuxna som öppnade kyl och frys, men nu är det ett halvt fotbollslag. Det ställs in matlådor, som inte märks med datum, som glöms bort, tills jag ledsnar och får diska mögelodlingar. Det ställs in halvtomma förpackningar med krossade tomater, grädde, såser, guacamole osv. Vem tror på allvar att de fjorton majskornen som ligger i en konservburk tömd på vatten kommer ätas upp liksom?

Yoghurtförpackningar med en skvätt kvar i.

Ostskalkar, förpackningar med en skinkbit i, leverpastejaskar med en knivsudd kvar i….

Kylskåpet är proppfullt trots att det inte finns ett skit i det 😅

Så varje gång jag handlar så får jag städa kylskåpet för att få in de nya varorna. Jodå man kan leja bort det, men då blir det inte bra.

.

Jag har två kyl/frysskåp till. Ett nere i matkällaren som primärt är Corrinda och Patricias alkoholförvaring🙈 men öven får rymma ost, smör, frukt osv.

Och ett ute i poolrummet, som får ta det som inte får rum inne. Det kanske måste isoleras lite nu snart förresten 🤔, måste fråga han som kan sånt där:)

Det är så jäkla skönt med flera kylskåp/frysar för jag gillar att köpa när det är bra pris. Ost till exempel, och köttfärs, men även bröd, och alla möjliga saker man kan frysa in:)

.

Ja. Och sen var dagen slut.

Nu funderar jag på om jag ska se på serie eller läsa. Jag tror läsa vinner faktiskt.

Men som vanligt så hörs vi i morgon!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Inte hört nåt.
   Jag hoppas innerligt att de aldrig stänger , för det är viktigt för folkhälsan att få träna 🙂 Däremot är det ännu mindre folk i lokalerna, och man kan få vänta utanför om det är för mkt.

   1. H

    Gäller i Stockholm och övriga. Just punkten med gym och dylikt ingår inte i Uppsalas restriktioner (även om man givetvis ska vara försiktig!). Restriktionerna skiljer sig lite från region till region, vi har exempelvis specifik avrådan från kollektivtrafik i våra särskilda råd, vilket andra inte har.

 1. H

  För mig förändrade inte heller Uppsala-restriktionerna så mycket. Jag kan inte undvika kollektivtrafiken, tyvärr. Jobbar ju i Stockholm men har ingen bil och kan inte jobba hemifrån. 😕 Men jag har ju alltid försökt undvika rusning i den mån jag kan, och går sällan i affärer osv (veckohandlar på lördagar kl 8, inte en människa i affären så förutom jag och någon pensionär 😂). Lite trist att inte umgås med andra än sitt hushåll eftersom jag bor ensam, men tänker att en promenad osv kan man ju gå med en vän åtminstone. Ställde in att måla akvarell med en bekant dock, kändes trist.. men jag hoppas verkligen alla skärper sig så att smittan minskar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting