Okategoriserade

Nu händer det saker :)

Igår var det fredag. Hela dagen faktiskt:)

Det innebär dubbelpass.

Och igår kändes det bara jobbigt, inte det minsta kul. Allt gjorde ont och stramade:) Benen stumnade, armarna skakade. Inte mina bästa pass, något av dem. Men, även ett lite halvkasst träningspass räknas, och två halvkassa blir kanske ändå ett ok:)

Det är min slags matematik🙏🏻

Mellan passen hann jag bara äta, men så är det ju ibland. Efter det sista så åkte jag hem och hämtade upp Corrinda.

En väldigt nära vän till henne mördades i Uppsala för några månader sen. En ung kille med hela livet framför sig stacks ned på öppen gata. Jag kände honom inte men redan när jag läste nyheten så fick jag ont i hjärtat. Sen fick jag ett samtal från Corrinda.

Att mista någon är fruktansvärt. När det är helt oväntat och totalt meningslöst är det svårt att greppa, speciellt om man är ung och aldrig upplevt det förr. Att som mamma se sin unge förtvivlad är svårt och jobbigt.

I går ville hon tända ett ljus på hans grav. Så vi åkte. Som av en märklig slump ligger hans grav ett stenkast i från där min mormor är begravd. Min morfar och hans föräldrar också, det är en familjegrav.

Kyrkogården är enorm, och på något vis så kändes det väldigt bra att han fått sin viloplats där världens mest varmhjärtade mormor kan hålla ett öga på honom❤️

Han har säkert egna varmhjärtade släktingar, men ni fattar.

Hon satte ett ljus och en bukett rosor på hans grav, och vi stod där i mörkret en lång stund.

Vi satte också ljus på mormors grav och ett i minneslunden för alla de som gått bort men vars gravar är långt bort.

Sen lämnade vi kyrkogården.

Och även om det känns märkligt att fortsätta babbla, så är det så, livet måste gå vidare för de som lever.

.

Hemma igen hoppade jag in i duschen.

Där stod jag länge och väl medan barnen lagade mat;) Jag hörde Doris skälla och visste att Jimpa och syrran kommit, så då masade jag mig upp.

Vi käkade och snackade och sen blev det tårta:)

Jimpa har fyllt år, och hade med sig den här fina och supergoda tårtan. Vi hade presenter och sen satt vi hur länge som helst och snackade. Det är så härligt med våra fredagskvällar. Nu var det väldigt länge sen som Janelle med familj var med, så det hoppas vi kan bli av snart.

En skitsen Dorispromenad och sen sova.

.

Idag kom Jimpa hit först för att isolera vid mitt kylskåp i poolrummet. Jag hade ju glömt det redan, så det var ju en jäkla tur att han läste det här:)

Det blev så fint! Ska till en dörr bara.

Sen åkte jag med honom hem till syrran, där vi började med kaffe, innan det blev ett tak målat, det skötte Jimpa, och en vägg tapetserad, det gjorde vi. Det tog längre tid för oss fast det var betydligt mindre;)

Jag har aldrig tapetserat förr, och den skulle såklart mönsterpassas.

Enkelt att slabba lim direkt på väggen, sen var det ”bara” att få upp första våden rakt.

Det gick ju ganska bra, och var inga större problem.

Den ska få en list runt om och sen ska alla golvlister på i rummet, sen är det klart.

Svårt att få en bra bild, men den är väldigt fin:)

Taket är inte rosa 🙂

Väggar och tak är vita.

Jaha, så nu kan vi det också🙏🏻👌🏼😂

I morgon ska jag sockla och syrran slipa i hallen. Det ska målas väggar i hall och kök, det tror jag är Jimpas göra:) Alla gör det de är bra på liksom.

Sen kan vi flytta in alla saker som ska vara i sovrummet igen, och så småningom påbörja vardagsrummet. Fasen det rullar på nu:)

Vi åkte och käkade middag, sen hem till kidsen.

Lovelia kollar på serien Riverdale. Jag har sett ett antal avsnitt förut när nån annan unge såg den, och då reagerade jag på en väldigt bekant röst. Nämligen Luke Perry. Dylan i Beverly Hill. Kikade upp från mitt och där var han ju:)

Sen gick han bort kort därefter, ett dödsfall som berörde mig. Vilket även nyheten om Sean Connerys bortgång idag gjorde.

Jag börjar förstå Astrid Lindgren och hennes syster som började varje samtal med ”Döden döden”, för att komma över det. Ju äldre man bli ju fler dödsfall har man någon slags anknytning till. Det må så vara att jag inte var personligt bekant med någon av dem, men de har betytt saker för mig i livet.

Livet suger och sen dör man.

Eller, Livet är en fest, sen dör man. Jag föredrar det andra.

I’m not gonna live forever, I just wanna live when I’m alive.

En line som ska förevigas nånstans på min kropp, nångång:)

Och till sist. Konserten som skjuts upp och upp och upp och upp och…😂

Jag tror inte jag fått nån info från Live nation om att datumet återigen är flyttat. Det skulle vara nu i december, första gången tror jag var 2018? Så biljetterna köptes 2017 då. 😂 Jag kan inte känna att jag saknar de pengarna och dessutom är jag sjukt nyfiken på att se hur det blir:)

Jag tror att det inte kommer bli någon konsert till sist. Jag messade Mirka som jag ska gå med, (och Sami) och inte heller hon hade hört att den var flyttad. Det i sig hade man ju fattat, men noterar ni att det är till 2022??

Det är långt fram. Hur gammal är Ozzy ens?

Jag har också biljetter till Bryan Adams, den flyttades ett år framåt, till mars,april, maj typ. Den lär ju flyttas den med. Undrar om jag har några fler bokade?

Jaja den som lever får se.

Det här är årets roligaste Halloweenbild, som får avsluta dagen:

Väldigt daterad. 😅

Nu ska jag hoppa i säng och läsa lite.

Vi hörs i morgon❤️

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Jag tränar gärna utomhus. På SOMMAREN😅Aldrig i helvete att jag gör det så här års. 😳Så det är tur att Friskis är öppet:) Men jag känner absolut ingen oro där, det är betydligt värre att gå på Ica 🙂 Dit känner folk att de måste gå även om de är risiga, det gör man inte till Friskis

 1. Lena

  Är inte gym och träningsanläggningar stängda? Har för mig att jag läst att man kan fortsätta med sin träning eller idrott om man är född före 2005.

  1. Malin

   Barn o ungdomar födda 2005 el senare. Dvs grundskoleelever kan fortsätta. Vi vuxna o äldre ungdomar ska hålla sig borta från tex gym. Detta gäller Stockholm i alla fall. Men så står det nog inte i Uppsalas rekommendationer verkar det som, för viruset smittar tydligen på olika sätt i olika delar av Sverige 🤪
   Vi har ett välutrustat gym hemma i vårt garage, är så jäkla glada över detta, särskilt i år 💪

   1. familjenannorlunda

    Alla län har ju möjlighet att korrigera råden/rekommendationerna efter sin unika situation. I Uppsala är det inte ännu, rekommenderat att stänga gymmen. Så länge de är öppna kommer jag gå, för folkhälsan i stort är precis lika viktigt att tänka på.
    Jag tänker så här: Friskis har varit öppet hela tiden, och ingen stor smittspridning har skett därifrån. (Jag känner till två totalt som varit sjuka. )Detta verkar det ju finnas bra statistik på, var folk anser sig blivit smittade. Att gå till till gym gör man inte ens i normala fall om man känner sig risig. Eller de som gör det, de går öven till jobbet, opererar, flyger Airbus, kör linjebuss och går i butiker. Så smittrisken bör vara låg på just gym.

    1. Malin

     Jag håller helt med dig, tror inte träningsställen är stora smittspridare. Som du skriver, man går ju inte dit risig. Och inga direktiv om stängning har väl getts i sthlm heller, men de avråder folk att gå dit. Jag går ju aldrig på gym eftersom jag har hemma, så bryr mig inte eg. Men kan tycka det ger lite oklar bild för folk när olika län säger olika. Och som du skriver, träning för folkhälsan är ju bra, och det finns ju även de som nu fått mer tid över till träning, och som känner att ”jaha, nu kan jag ju passa på att ta tag i det” så total stängning vore ju väldigt tråkigt.

  2. Jenny

   Här där ja bor fick vi i torsdag em skärpta allmänna råd/rekommendationer,här har det varit en fyrdubbling av smittade på en vecka Kommunens krisledningsgrupp blixtinkallade till möte samma em,och fr.o.m i Tor kl 18 så stängde de flesta publika mötesplatser som tex bibliotek,badhuset,kyrkor/kapell(endast domkyrkan öppen men skulle stå nån i porten o släppa in några i taget),fritidsgårdar,teatern,stadshuset. Föreningar mfl ska endast ha digitala möten,krogar/restauranger extra tillsyn,även rehabbadet stänger. Torghandeln var inte helt bestämt än men skulle få ha ”test” öppet(om man kan kalla det så) men Securitas skulle va på torget. De flesta träningsverksamheter(förutom de födda ef -05) ställs in. Personalen i butikerna i stan ska samtliga bära visir…mm mm. Här blev det rejäla skärpningar/förändringar. De föreningar o butiker som får vara öppna skulle de inte tveka att stänga ner om man trotsade bestämmelserna. Blev en del protester från ett antal personer som tyckte det var för ”hårt” så kommunen gick ut med att, -åtgärderna är inte för extrema utan nödvändiga då det finns de som bär på/har viruset utan att visa symptom. Men har ja förstått det rätt så är det lite olika allmänna skärpta råd/rekommendationer för de fem regionerna det gäller.

 2. Helena

  Bra jobbat av er alla!😊 så fin tapet, vad heter den/kommer den ifrån? Trevlig helg och tack för en underbar blogg😊

 3. Ekot

  Snyggt ni gör! Det suger med alla konserter och event. Halloween-stämning utan glimt i ögat på alla kontor… svårt att inte sätta väldigt höga förväntningar på vaccin

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing