Okategoriserade

Restriktioner

Jag får hela tiden frågor, försynta eller lite mästrande, eller bara sådär allmänt, om att jag tränar på Friskis under en rådande pandemi.

Ja, jag gör det. Och jag är inte det minsta rädd för att bli smittad där. Risken är nog betydligt större på Ica. Eller vårdcentralen 😱 Eller på arbetet. Skolan.

Att gå och träna har för de allra allra flesta människor inte högsta prioritet när man känner sig risig. Därför är de allra flesta som är på gymmet friska. Sen kan de visst ha Corona utan symptom, men det kan de ju ha var som helst. Läkaren, busschauffören, läraren, hemstäden eller kanske matbudet som levererar ens varor.

Man kan inte, eller jo man KAN, men det är svårt, gräva ner sig och skydda sig 100%. Det man kan göra, ganska så enkelt, är att skydda sig genom att tvätta händerna och hålla avstånd.

Friskis är jätteduktiga på att följa rådande rekommendationer, och har noga koll på exakt hur många som är i lokalerna samtidigt. Är det fullt så är det fullt och då får man vänta utanför.

De kör många pass utomhus. Jättebra för vikingar som pallar det, jag gör det absolut inte🙈

Jag känner mig fullkomligt trygg på Friskis gällande smittorisk. Det tvättas redskap både före under och efter pass.

Det är ingen smittohärd. Då hade det märkts för länge sen. Medlemmarna sköter sin del, och förhoppningsvis så får Friskis hålla öppet även denna våg. 🙏🏻

Så!

Dagen har spenderats hos syrran. Med att först såga och skjuta fast lister och socklar.

Det blev så fint! Jag glömde fråga vad tapeten heter, men återkommer.

I morgon ska vi flytta tillbaka möblerna, idag ville vi inte släpa dem genom hallen där väggarna var våta och nymålade.

Jimpa fick gersåga hörnet vid dörren på socklarna, det är helt obegriplig, varken syrran eller jag får till det. Och sen målade han väggarna i hallen.

Jag och syrran övergick till att måla väggarna i köket. När Jimpa åkt hem och vi var färdiga med målandet så tittade vi på väggen in till toan där det hela tiden bubblat sig. Vi har rivit tapet, spacklat och slipat och spacklat och slipat igen, men lik förbannat bubblade det sig.

När den var våt av färg så bubblade den sig igen, plus att den gått sönder på ett ställe. Så nu rev vi ner den hela vägen in till benet:)

Sprayade med vatten och skrapade. Tog tid men nu är det rent. Vad det är för material längst in undrar man ju, för knappt en repa trots att vi skrapat med spackelspadar och rakblad:)

Kanske att jag, när jag klev ner från stegen, klev rakt på målarfärgshinken, så den välte och locket for av. Kanske😂Jag erkänner det inte fullt ut🙈

Vi gav upp vid tio och åkte och käkade lite sen middag.

Undras varför man bli tjock av att renovera? Va? Fika och McD😜

I morgon är en ny dag.

Skola för kidsen. Skola för mig. Jag ska försöka hinna läsa mina kursares texter och kommentera dem, och skriva lite eget.

Jag ska fixa fransarna hos Dau vilket är extremt behövligt , jag tror jag har typ tre fransar kvar;)

Sen behöver jag nog städa lite. Men mest plugga så jag är på banan.

Träna om jag lyckas norpa en obokbar plats, jag har för många bokade pass så jag måste göra så. Värdelöst. Men det blir nog bra.

Jordan är hemma igen, han har haft det helt underbart. Älskar att han har en så himla fin kompis ❤️

Nu är det bara en månad och sjutton dagar tills det är jullov. Kämpa!!

Ses i morgon!

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Karin

    Det viktiga är väl att vi följer rekommendationerna och inte gör egna rekommendationer för sig själv. Sedan kan en inte direkt jämföra med att gå till läkaren med att träna. Vissa saker måste en göra och träning hör inte till det

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fast det där är inte helt sant🤗. Träna bör man av så många anledningar, inte minst för att hålla både kroppen och huvudet i trim. Fysisk aktivitet är lösningen och botemedlet mot så mycket, ångest och depression till exempel, som i dessa tider är något många kämpar med.
      Man måste inte gå till ett gym, det är däremot sant. Men så länge som de anses ok och håller öppna så kommer jag göra det, för det är där min träning blir effektiv. Och det är av den tunga effektiva träningen som jag håller mina hjärnspöken och kropp i schack. Det räcker inte med powerwalk eller lätta vikter i källaren Det är inga egna hittepå-rekommendationer utan Friskis följer ju rådande direktiv från Folkhälsomyndigheten.
      Jag följer alla jäkla rekommendationer till fullo. Så gott jag bara kan. Och! Jag har alltid förespråkat att man håller sina smittor för sig själv. Man är hemma när man är sjuk, man har en frisk dag hemma innan man går tillbaka till skola / jobb. En pandemi gör mig bara ännu mer på tå. Men utan hysteri och med stort sunt förnuft.
      Så jag känner att jag verkligen gör min del. Alltid.

  2. Anonym

    Du är då helt omöjlig. Hör inget, ser inget, bryr dig inte. Har du inte fattat att man ska undvika träffa folk. Du är inte rädd att bli smittad, nej så bra. Men DU kan smitta andra utan att veta att du bär på smitta. Du har ju ändå gamla föräldrar som du borde vara rädd om. LYSSNA för fan.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Lyssna för fan?
      Lyssna själv då – jag sköter min del, jag undviker folk i den mån jag kan, jag handlar på udda tider, jag umgås med få utanför familjen. Jag är hemma mest hela tiden för jag pluggar och jobbar på distans. Jag går inte utanför dörren om jag känner mig risig. Inte i vanliga fall och definitivt inte nu, även om jag aldrig varit så frisk som detta år.
      Jag tvättar händer och håller avstånd. Jag träffar inte mamma och pappa vid minsta snor bland barnen. Jag går till Friskis eftersom det handlar om hälsovård. Där håller vi avstånd och tvättar händerna, och är friska.
      Att gå dit är helt frivilligt och de som gör det försöker sköta sin del, för ingen av oss vill vara utan träningen.
      Du är en aning för hetsig.
      Det skulle lika gärna kunna vara DU som smittas ovetande. När du går till affären eller läkaren eller ditt arbete eller vad du nu gör. För någon person träffar du. Du har med all säkerhet inte suttit som en eremit totalt isolerad sen början av året och det innebär att även DU kan smitta.
      Att komma och säga att jag skiter i alla råd och rekommendationer är så fånigt. Så elakt. För jag gör min del till punkt och jävla pricka, mer än många andra. Säkert mer än vad du gör om vi skulle lägga våra liv sida vid sida och titta efter hur många potentiella smittor vi utsatts för.
      Så börja med att sluta vara så dömande. Och… sluta vara anonym om du ska klaga. Det är fegt och barnsligt.

    2. Annie

      Förut när vissa tyckte att man kunde använda sin egen hjärna och tänka lite själv och vara mer restriktiv än vad FHM rekommenderade när man t.ex träffade sina gamla föräldrar så upprepade Carola som en dåre att hon följde deras råd och litade på dem och behövde inte tänka själv. Nu när FHM har stramat sina rekommendationer så kör Carola fortfarande sitt eget race trots att det idag går helt emot FHM. Visar bara hur rent korkad och egoistisk denna människa är.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Vad får dig att skriva detta? Jag undrar så hur du kan säga så här , för jag följer alla råden till punkt och pricka. Har alltid gjort. Mer än många! Säkert mer än du.
        Att jag skulle sagt att man inte behöver tänka själv är så dumt att det faller direkt, jag om någon förespråkar alltid eget sunt förnuft. Det i sig utesluter garanterat inte att jag följer råd och rekommendationer.
        Vad det gäller att träffa mina föräldrar har du också fel, jag gör det så sällan jag kan, men de behöver hjälp. Varför en läkare/sjukgymnast/vårdbiträde/taxichaufför skulle smitta mindre än vad jag gör är jävligt märkligt tänkt. Jag har ett personligt intresse i att de mår bra och skulle aldrig chansa.
        Vad menar du att jag kör mitt eget race i? Friskis? Men vet du, de får ha öppet!! Alltså får man gå dit. OM man är frisk och sköter sig. Det du missar i detta är att den vanliga folkhälsan är sjukt viktig även nu! Kanske ännu mer nu.
        Vet du vad jag tror? Att du har jävligt svårt med läsförståelsen, för det du säger är inte bara väldigt otrevligt uttryckt, det är fel också.
        Men jag hör ju att du bara vill vara en elak satmara som ska klaga. Om du har grund för det eller ej spelar ingen roll tydligen.
        Vissa människor är sådana tyvärr. Korkad och egoistiskt kan du vara själv . Dum och elak också.

      2. Anonym

        Varför kan du inte ta kritik utan istället sätta igång med pajkastning? Jag tror att du skulle vinna mycket mycket på att begrunda och tänka ”det kanske ligger något i det, jag är inte världsbäst”.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Pajkastning? Jag vet inte hur du tar kritik men ska man svälja lögner alltså?
          Jag tänker, och det jag kommer fram till är att det sätt jag gör är rimligt och helt i sin ordning. Annars skulle jag inte göra det.
          Varför nån annans åsikt är mer rätt än min så fort det kritiseras är så märkligt. Hur kan det alltid vara så att jag har fel?
          Det är ju för att det inte är så:) Man har olika åsikter, olika utgångslägen, olika perspektiv. Vi är olika. Vi tycker olika.
          Jag gör det som är rätt för mig och min familj. Andra kanske tycker det är fel. De tycker tvärtom. Fel,rätt?
          Tja säg det.
          Men du törs inte ens stå för din åsikt. Det gör jag.

      3. Donken

        VARFÖR skriver du OM Carola och inte TILL henne? Jag tror att du kanske härjade på Mirkas blogg förr om åren, för då var det ett evigt ”Mirka tycker nog si och Mirka hit och Mirka dit.” istället för att låta henne svara själv, som den vuxna människa hon är. För mig ter det sig korkat, men det kanske är vad man är van vid? Bloggerskorna borde kanske börja skriva om sig själv i tredje person, kunde ju bli jätteroligt.Eller..Nej.

  3. Ekot

    Oj vad ni jobbar! Det ser ut att vara något material som inte suger alls där ni skapat så noga…. kanske bäst att limma en renoveringstapet först om det ska målas och bli en bra yta??

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är målat, med nån dunderfärg. I princip skulle man kunna tvätta av den och lämna den, ingen större skillnad mot de nymålade 🙈Men det är några ställen där det blev hål så det måste fixas. Vi frågar proffset som får bedöma 🙂

  4. Sari Salonen

    Håller med dig till 100 % om att träna under pandemin. Läste en artikel där dom hade gjort en undersökning där det framkom att det var 0 smittade på gym. Och det är ju som du skriver man går inte och tränar när man är sjuk och hygienen är ju på topp. Har själv skippat alla spinningpass nu under tre veckor men kommer nog fortsätta träna som vanligt.
    Ha en fantastisk vecka.
    Kram Sari

  5. Ann-Mari

    Stort utbrott på Friskis och Svettis i Örebro, så helt obefogade är kanske inte frågorna. Men jag tycker också att risken borde vara minimal.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Självklart kan det bli så. Men så länge det är lokalt och på ett eller få ställen så handlar det ju mer om otur än vad det är för ställe. Sånt kan ju hända precis var som helst.
      Men jag känner mig ändå helt trygg på Friskis:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting