Okategoriserade

Fars dag!

Så är då dagen här.

Fars dag.

Trots ett envist jävla hintande hela veckan( eller inte ens så subtilt som hintande😂) så ligger jag här och väntar.

Klockan är massor och huset är tyst. De skiter i sin mamma på fars dag. Jaha. Jag fyller år i december så jag kommer kräva extra mycket uppmärksamhet då😅Det här är inte ok. 😇

Men dagen är inte slut än i och för sig 🙂

Det är omöjligt för många att förstå hur man klarar att vara ensamstående, inte minst för mig själv en gång i tiden när jag var en del av två. Jag har alltid varit otroligt imponerad av ensamstående föräldrar, speciellt de som är helt ensamma. Jag har aldrig kunnat sätta mig in deras sits, även fast jag försökt. Barnens pappa åkte iväg på jobb/nöje, mest jobb, mellan varven och jag tyckte det var sjukt jobbigt. Inte minst för att barnen alltid blev magsjuka då, och alla vet ju om min extrema kräkfobi. Jag gillade inte alls att vara ensam, och kunde inte förstå hur ensamstående överlevde.

Och sen, från en dag till en annan så försvann han. Min man, min bästa vän, en bra pappa, min andra hälft. Han gjorde det utan en förklaring, mer än nån frammuttrad Line han hört på tv, ”vi vill inte samma saker längre. ”

Nä, det hade han jävligt rätt i förstås. Jag har aldrig känt nån dragning what so ever till att byta ut mig själv mot en thailändska😜Inte minst lilla sug faktiskt.

.

Jag har inte pratat med honom på sju år, och tror inte jag någonsin kommer göra det igen. Jag har varit vansinnigt ledsen och är det ibland nu med, men jag har accepterat det. Han valde och bestämde . Jag fick tugga i mig så mycket skit att jag är proppmätt en livstid framåt.

Från en dag till en annan blev jag ensamstående mamma. Med nio barn hemma. Något jag trott varit en omöjlighet på många vis.

Och det var såklart ingen jävla dans på rosor. Men man vänjer sig vid allt. Man gör det man måste. Sen kan man välja att göra det med bitterhet eller med optimism och jag är född optimist:)

Glaset är alltid halvfullt.

Och jag är fullt medveten om att folk som inte känner mig, folk på nätet, ofta kallar mig för bitter. Inget kan vara mer fel. Men efter sig själv dömer man andra 😜

Däremot arg, förbannad, ledsen, förtvivlad. Det har jag varit, och det får och bör man vara i den situation jag hamnade. Man måste få gå igenom sorgefaserna.

Gör man inte det kommer man inte vidare.

Och jag är vidare:)

Jag kommer alltid sörja den jag delade så många år med, men han finns inte längre.

Önskar jag honom tillbaka?

Nej.

Jag hoppas han är lycklig på sitt vis, med det liv han valde.

Jag är lycklig med det liv jag fick, jag har gjort det bästa av det, samlade ihop spillrorna av det och mig själv och silvertejpade ihop det😇

Jag får dela det med mina barn, att ha dem heltid har aldrig varit en förbannelse utan tvärtom en välsignelse! Bara tanken på att missa halva deras uppväxt gör ont i själen, så jag är glad att han valde som han gjorde.

Jag själv har en underbar pappa❤️Honom ska jag fira idag. Och jag önskar alla fina pappor en fin Fars dag.

Jag önskar också alla mammor som drar pappans lass också, en fin Fars dag:)

Och till mina barn – jag älskar er❤️

Nu ska jag kliva upp!

Igår låg jag i en massagestol för jag hade så ont i nacken. Idag har jag blåmärken över skuldrorna 🙈😂men nacken känns ganska ok:)

Ha en bra söndag alla ni 😘😘

Kommentarer

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Aha, och nu drog du nån förhastad slutsats att jag uttalade mig rasistiskt? Jag tycker inte om vissa människor, och det beror inte på deras nationalitet. Herregud jag kan inte bry mig mindre, för mig är alla lika, alla blöder med samma färg på blodet liksom. Men, i just det här fallet så spelar det faktiskt ganska stor roll vilken nationalitet hon har. Av anledningar som du kanske kan räkna ut själv, och av andra som du inte kan tänka ut.
          Jag säger samma sak om det spelar nån roll att personen är amerikan, italienare, somalier eller finsk. Eller vad de nu är. Samma sak om de är buddhister, jihadist, kristen eller ateist. Ibland spelar det liksom roll.
          Att ange nationalitet är inte samma sak som att vara rasistisk.
          Det krävs dock lite sunt förnuft för att kunna förstå det:)

    1. TESS

      Det har väl ingen påstått heller att det har att göra med hennes nationalitet .Att påstå att carola har rasistiska åsikter är bara trams. Det är väl allmänt känt och det har faktiskt uppmärksammats i media att det inte är ovanligt att svenska män hämtar hem kvinnor från Thailand för att sedan utnyttja kvinnorna som pigor.

  1. Norrlandsmamma

    Min älsta muttrade förra året om att jag borde få farsdagspresenterna eftersom jag gör allt jobb. 365 dagar per år,sedan dag 1. & i morse vaknade jag med 2 glada barn i min säng, som köpt massa choklad de vet jag gillar ❤.
    Så förutom måsta slippa missa (helt enig med dig där) hälften av deras liv så har de fattat grejen med att vara en familj. Hur den nu råkade vara uppbyggd. Våran råkar vara 2 underbara,envisa ungar & en mamma som är som hon vart. Men en familj är vi ❤. Tillsammans är viktigare än köpa dyra presenter när det behagar den vuxna osv . Hejja alla närvarande föräldrar,särskillt de som gör 2 vuxnas jobb. Oavsett kön. Hejja oss

  2. Maja

    Mina barns pappa lämnade mig för en annan för 20 år sen, det var tufft men faktiskt det bästa som hänt mig. Sen 17 år tillbaka finns världens bästa bonuspappa i våra liv, som nu mera är både morfar och boppa. Han firar vi idag🥰🥰🥰

  3. Margreth

    Här får du en massa hjärtan från mig.
    ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    Och en kram 🤗
    Mina fem söner förlorade sin pappa för 12 år sedan i cancer. De är alla vuxna nu.

  4. G C Hemdal

    Du är bäst, nu måste jag köpa det där kortet du fotade. Och pappisen är också ihop med en 🇹🇭 ländska knappt, han blev dissad av en 🇨🇳 iska. Glad Farsdag. Kram

  5. tant H

    Stort av Dig att dela med Dig i går och det fick ringar på vattnet…jag blev för en stund sedan uppringd av mitt enda barn min dotter….poängterar min! Hon ville Gratulera mig på Fars – dag! Vi skrattade innerligt! Delad glädje…visst är det dubbel glädje!?
    Kram Carola!

  6. Yvonne

    Min dotters pappa lämnade oss i feb 2011 efter att ha varit sjuk I lungcancer i 15 mån. Det har varit tuffa 10 år, men det har ändå gått bra. Jag hade ett barn att ta hand om och tyckte det var tufft nog.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting