Okategoriserade

Lyktan och annat:)

Den fina ljuslyktan jag fick igår kommer från Rusta:)

Den går på batteri med timer, perfekt.

Jag trodde jag skrev det igår men missade nog. Förlåt. Det finns en variant med en tomte som står och håller i lyktstolpen också, fint att jag fyller år i december:)

.

Idag har jag varit trött. Trött trött trött. Inte fått många knop gjorda alls. Tvättat lite, plockat lite. Läst. Skulle göra massa annat och det blev det inget av med.

Den här fjanten fastnade med tassen i en spindelfälla, och skenade runt huset för att komma loss.

Notera att det står Hundens:)

Fällan är bara ett klistrigt papper, ihopvikt så man inte ska kliva i det om man inte är en spindel eller insekt av nåt slag men den fastnade hon i med bakbenet. Och blev rädd som fasen och hopplös att få tag på.

Jag stod i tvättstugan och bytte om till träningskläder när Patricia hojtade på hjälp. Jag får alltid lite panik över att nåt ska ha gått sönder eller att de hittar något generalknas nånstans. 😅Men hon vågade bara inte ta i fällan för det satt en megastor spindel fast där 🙂 Död.

Stumpan for upp för trappan och ner för trappan, och sen in under Trixies säng.

Så småningom lossande den, med lite päls fast i klistret och hon blev glad igen. Jag fick klappa och gosa lite med henne en stund:)

.

Vi drog och tränade. Hämtade upp syrran på vägen och återigen var det ett jobbigt pass. Trettio gånger tre av massa övningar. Låter inte så jobbigt men det är det. Avsluta med trettio gånger tre burpees och sen var man ju mör och fin.

Vi anpassade oss lite efter Corrinda, hon slutade en halvtimme senare så vi hämtade upp henne. Bussen tar en timme, och sju minuter med bil.

Duscha och äta och umgås lite med barnen innan det var jobbarbyxor på och hem till syrran.

Jimpa rullspacklar/bredspacklar vardagsrumsväggarna som har nån fiskbenstapet. Vi tittade på 🙂

Haha, nä, vi tejpade lister och rullade ut golvpapp, sen målade syrran den vägg i köket som ska vara rosa och jag målade garderobsdörrarna i hallen.

Det där valvet.

Vad jag minns, så satt jag och tittade på barnprogram i godan ro en gång för massor av år sen, jag var sex, sju år.

Plötsligt kommer mamma och pappa och några av deras vänner in. Här ska göras ett valv! Och sen gjorde de det.

Jag tänker idag att det liknade ett beslut taget efter några glas vin;) men jag antar att de funderat på det. Jag fattar dock egentligen inte än idag varför det skulle vara ett valv där. Det sabbade dessutom möjligheterna att få det rummet till sitt😂🙈 Kan ha varit därför de gjorde det, för att slippa vårt tjat. Men en annan aspekt är att de ofta hade stora fester hemma. Pappa byggde en bar som monterades upp och ner efter behov. Det blev ett väldigt bra festutrymme med två rum i ett.

Jag stod gärna där bakom bardisken och blandade Getingar och Gin Fizz som liten 🙈 Jag är ändå ett barn av sjuttiotalet va;) Om än född i sextiotalets skälvande sista dagar😂. Bara man har en bra drinkbok och hyfsat ögonmått är man en hyfsat duglig bartender, även om man är så kort att man får stå på en pall 😇

Vi barn var med på festerna, och det var massor av alkohol och alla var roliga och det var jäkligt kul:)

Ja, vi barn drack inte alkohol kanske, men det var inte direkt tabu att festa med barnen närvarande. Nu menar jag definitivt inte att mina föräldrar konsumerade shitloads av alkohol, men de hade en stor umgängeskrets och det var stora fester ibland. Vi barn var alla i ungefär samma ålder och ju äldre man blev ju mer insåg man vilken frihet man kunde ta sig när det var fest. Vi var typ två barn per par, och det kunde vara en åtta – tio ungar. Det häftigaste var att smyga ut genom nåt fönster och sen springa runt i området mitt i natten 😜Vi var inte så vilda på den tiden 🙂

Fest var lika med kul.

Alkohol har varit jäkligt avdramatiserat under min uppväxt. Det dracks, och det röktes inne och jo det hände att nån blev full som en jävla kastrull och fick lalla hem, men för det mesta var det måttfullt. Typ 😂😊

No big deal. Idag skulle det mest troligt sluta med en soc-anmälan.

Jag vet att forskningen säger annorlunda, men för mig var det så här: Ville jag smaka på nån alkoholhaltig dryck så fick jag det. Och det gjorde jag. Och det smakade överjävligt äckligt.

När jag blev tonåring och alla vännerna var ute och söp skallen i bitar på stulen alkohol från föräldrarnas barskåp, gärna ihopblandade sorter😱 som gin, vin, likör och whisky, häxblandning deluxe🤢 Så skakade jag på huvudet och sa tack men nej tack. Jag visste hur det smakade, jag kanske var kräsen men alltså, hellre en Gin&Tonic – sipp än häxblandning som smakar skit;)

Nä, seriöst. Jag tyckte inte om det, och än idag så äter / dricker jag inte sånt jag inte gillar. Jag var över 18 första gången jag drack. Jag var säkert tjugo första gången jag var riktigt full. Och jag har inte varit asplakat så jag inte kan ta hand om mig.

Jag har festat, men lika ofta helt nyktert.

Det här var dåtid😜😇 Idag älskar jag öl. Drinkar kan vara helt magiska. Och ett vin kan förgylla hela kvällen.

Men jag vill helst må bra dagen efter. Ibland får man ont i håret och det är inte kul. Det undviker man gärna.

Jag dricker sällan hemma. I så fall något glas vin eller en cider eller öl, i sällskap av andra vuxna, aldrig ensam. Inga mängder, och oftast till mat.

Ifall nån kände för att googla upp soc, så är det ingen idé alltså 🙈😜

.

Tillbaka till renoveringen.

I morgon är det mera spackling och slipning. Skruva tillbaka hatthyllan, sätta tillbaka lister, och måla den rosa väggen en gång till. Skruva fast handtag. Lite sånt.

Jag ska träna så jag kommer lite senare:) men det blir nog bra.

Jag ska också göra allt jag inte gjorde idag.

Och massa annat:) så jag kommer ha att göra.

Och vi hörs såklart också 😘😘

Natti natti nu ❤️

Kommentarer

  1. Johanna

    Uppvuxen med föräldrar som inte drack alkolhol alls. Jag var heller aldrig intresserad av alkohol i tonåren. Var berusad första gången som 21 åring. Hade några år av ungdomligt partande. Nu 43 år med tre barn och dricker ALDRIG. Tror jsg drack vin på nåt bröllop för typ 20 år sen. Anledning? Tycker alkohol smakar vedervärdigt.

  2. Rille

    Jag är född i mitten av 60-talet. Hemma hos oss och hos släkt och vänner dracks det aldrig på fester, det var mer av typen ”kalas”. Det var extremt få som rökte också. En stor fördel med det var att vi barn inte kopplade ihop fest med alkohol/tobak, och att vi visste att det går att ha lika kul ändå.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Mina päron visste hur man festar helt klart 🙂 Men alkohol var inget krav. Alla rökte dock, tror inte en enda var icke-rökare …
      Jag har aldrig kopplat fest o alkohol speciellt hårt, jag själv var ju mer eller mindre nykter i 20 år när jag hade småknott:) Jag har festat nykter fler gånger än onykter. Oklart vilket som varit roligast 🙈😂

  3. Karin

    Fast det hänger ju inte ihop. Du valde bort alkoholen för att du tyckte att det smakade illa. Det har inget att göra med att du provade hemma. Dina kompisar valde att dricka för ath de tyckte om smaken, ruset, föll för grupptrycket eller annat.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag visste att det smakade illa, jag behövde inte smaka igen. Jag var heller inte det minsta nyfiken på det, tvärtom. Jag visste vad alkohol gjorde med folk, och jag visste hur de mådde dagen efter.
      Jag var aldrig förbjuden att smaka, och just saker som det är förbud på lockar ju extremt mkt. I alla åldrar.
      Sen finns såklart aspekterna att kompisarna gillade att bete sig som rövhattar och skylla på alkoholen, så är det ju.
      Men det jag pratar om är lockelsen efter att testa saker. Får man testa lockar det inte lika hårt.

  4. Viola

    Är barn av sent 60-tal även jag och samma här, mamma/pappa och deras vänner hade ”ofta” fest, de drack, rökte, dansade, spelade kort och umgicks – vi barn åt pizza, drack Fanta, fick lördagsgodis och kollade på ”Familjen Macahan”. Vi har alla blivit hyfsat normala vuxna och om jag får säga det själv, har en sund syn på alkohol.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting