Okategoriserade

Tänk vad lätt det var!

Jag har som ju alla vet, nio barn.

Nio barn innebär nio cyklar, och när de nio barnen växer så behövs större cyklar. Nåns blir stulen och nån kompis undrar om man vill ha deras barns urvuxna cyklar och till sist så har man, eller jag😂🙈ungefär tusen cyklar.

Som står. Och skruttar ihop. Och hur fan fraktar man cyklar som inte går in i bilen liksom? Enklare att ställa dem under taket på baksidan 🙂

När Jimpa fick klart för sig detta så sa han att jag skulle samla ihop dem så skulle han komma med kärran och köra dem till återvinningen. Ja, han är bäst:)

Så jag gjorde så småningom som han sagt, men sen kom vi på att de inte har öppet för att kunna ställa in fungerande saker på återvinningen, så de skulle få åka i metallcontainern.

Jag är starkt emot att kasta bort saker som kan fixas så jag mailade till Uppsala Returcyklar. De gör just sånt, fixar upp gamla vrak och säljer dem till hyfsat billiga priser. Jag var där och kikade i våras:)

Jag frågade om de möjligen kunde tänka sig att hämta?

Och det kunde de ju. Så idag kom de med en stor lastbil och packade in tretton cyklar 🙈

De tar tillvara på det som går, antingen hela cykeln eller de delar som är ok.

Jag har fler, typ kanske tjugo eller så🙈men de är i cykelbart skick. Vi behöver en i var, det blir tio. Janelle bor för all del inte hemma men ändå🤗

Sen några extra för kompisar eller när det är punka. (Och så står det faktiskt kvar några gamla rat, Jimpa, som jag gömt längst in 😂)

Jag har flyttat runt saker här hemma också idag. Lite planlöst och utan att komma på nåt vettigt ställe. Kastade lite reklam och städade i kastrullskåpet.

Alltså… hur svårt ska det vara att ställa tillbaka kastrullen/stekpannan som man tog den?? Va? För den delen… hur svårt ska det vara att diska den ordentligt? Även på utsidan 🤢

Jag tog ut en gammal lergryta. Funderar på att kasta den..? Är det nån som vill hylla den och ge mig en, gärna fler, anledningar att behålla den? Sist jag lagade nåt i den gick nog fan Jesus i kortbrallor fortfarande.

Då mest troligt en hel kyckling, något vi i princip aldrig lagar nu för tiden. Vem pallar det när det finns kycklingfiléer?

Barnen tycker det är sjukt äckligt med hel kyckling också 🙈Jag undrar ibland om de inte har koll på hur maten ser ut när den lever… Men det har de bara de får tänka till lite:)

Jag kan inte påstå att jag är förtjust i just hela djur. Kycklingen man ska dra ut en plastpåse med inälvor ur magen på… fisken man ska skära huvudet av och filea och bena ur… det är fan trögt att skära i ben! Bröstbenet allrahelst.

Dessutom så funderar jag varje gång på hur de här människorna som styckar andra människor klarar av det? Det är ju dödsäckligt att skära huvudet av en fisk hur kan man ens tänka tanken att göra det på en person?? Obegripligt, men det finns ju folk till allt så inget förvånar en längre. Men fan vilka sjuka typer!

Ja, så står jag och funderar när jag lagar mat 😂🙈

Så småningom fick jag ändå lite jobb gjort och efter det gled jag i träningskläderna.

När jag skulle fickparkera så gick hjärnan i baklås. För mycket folk runtomkring, för mkt trafik, även om luckan var tillräcklig så fick jag inte in framvagnen. Andas.

Andas. ANDAS!

Tre försök sen ger man upp, och testar en annan ruta, det är sen gammalt, där snajdade jag in bilen direkt. Jag är inte bra på att fickparkera, det erkänner jag villigt. Skyller på mina många år bakom ratten på en förlängd folkvagnsbuss. Även om man kan så är det sällan det finns tillräckligt stora luckor:)

In och träna och idag kändes gårdagen väldigt väl i akterpartiet🙈

Efter utfört värv fortsatte jag hem till syrran där jag missade allt det roliga när de rev ut mattan i köket och hallen, men kom lagom till fikat:)

Fick skjuts hem av Jimpa och nu är det snart sovdags.

.

I morgon är det HIT, och sen ska jag köra mamma till vaccinationsbyrån. Sen Cirkelfys:)

Mellan det ska jag städa tror jag. Eller läsa för nu ska jag börja på min Farsdagspresent till mig själv:)

Om jag någonsin kommer så långt att jag får ge ut en bok, så ska jag byta namn:)

Att som Karin Slaughter skriva rysliga bloddrypande deckare och heta Slaktare i efternamn är ballt😜

Jag funderar på Carola Dräpare? Eller Carola Baneman? Carola Killer?

Hm nja… 🙈😂

Nä Hörrni! Dags att sova!

Natti natti ❤️

Kommentarer

 1. Ekot

  Min lergryta blev en blomkruka på uteplatsen… men är väl bara att testa ett recept och se om ni faller eller den får gå till loppis/plantering. Jag tycker man kan laga i ugnen i andra grytor, blir så fullt i skåpen. Du har ju ändå crock-pot med för långkok? Gött ni rensar och renoverar, kul om du vill fota. Har J eget företag? blir nog uppsving isf 🙂

  1. familjenannorlunda

   Jag tänkte så, att allt som görs i lergrytan kan ist göras i crocpot, den åker nog. Men plantera var smart!
   Nope det har han inte. Men han kan allt och lite till 🙂

 2. Rille

  Funderade på Carola Manhunter, men kom på att Carola Karljägare kunde misstolkas :). Dina förslag var riktigt bra, de borde du ta patent på innan någon annan snor dem.

  1. familjenannorlunda

   Hehe, sant 🙈Mankiller kanske…? Kan iofs också misstolkas men det finns en högst oseriös story bakom som skulle kunna få det att funka 😂😂

 3. Charlotte

  Själv älskar jag min lergryta! Så pass att jag önskade och fick en till förra gången jag fyllde år (fyller snart igen 😃). Den gamla räcker inte till när barnen med respektive kommer hem och äter.
  Jag lagar ofta helt kött med grönsaker typ kotlettrad, fransyska, skinkstek och förstås hel kyckling! Påsen med inälvor finns inte längre 😉. Så nej, släng inte den!

 4. Lisa

  Tänkte det samma när jag hittade min gryta igen för något år sedan….men gjorde om ett gammalt recept och bytte ut den hela kycklingen mot kycklingfilé 😊
  Blanda ihop morötter, lök och lägg i botten. Krydda kycklingfilén med salt, pepparmix och lägg på grönsakerna. Häll över lite soya och färskpressad apelsin. När kycklingen börjar bli klar så ös av en massa vätska och red den med grädde till en sås……så lättlagat och gott 😋 såsen blir så god att man nästan kan äta den med sked 🙈

 5. Sandra

  Inälvspåsen på hel färsk kyckling är borta sedan längd.. men lergrytan kan du använda till att göra egen pulled pork eller pulled chicken. Super gott!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing