Okategoriserade

Enklare att säga var det inte gör ont ;)

Innehåller annonslänk för Gavelo

.

Igår var det grått och tråkigt ute och idag är det om möjligt ännu värre. November har ledsnat på att försöka visa sig god.

Jag somnade vid två och vaknade fyra igår natt. Helt jäkla klarvaken och det var jag sen. Som en jäkla uggla låg jag där och plirade ut i mörkret. Väckte barnen strax efter sju och gick och lade mig igen vid åtta. Två timmar sömn per natt räcker inte, men jag kunde inte somna då heller. Slumrade till tio i alla fall.

Tänkte att dagen skulle bli lång:)

Men den gick över förväntan.

Började med ett pass HIT. Extra Coronaanpassad, och på så vis blev det ännu jävligare än det brukar vara. Och vi kör ju redan med den tuffaste ledaren så att säga att det var överjävligt är ingen underdrift.

Det var lite svårt att ta sig hem sen, och när jag plötsligt fick snuten i arslet var jag några sekunder övertygad om att jag skulle bli stoppad för första gången någonsin.

De bara dök upp bakom mig när jag körde ut ur rondellen, och de blåblinkande lamporna blixtrade i min backspegel. Som alltid så är min första tanke att jag gjort nåt fel. 🙈😂Jag kör som man ska, följer reglerna men har en aning svårt för de här ”nya” hastigheterna. När man kört femtio på en sträcka i tusen år är det svårt att få in i gasfoten att det är 40. Samma tvärtom. 30 som blivit 40 är oftast 30 ändå.

Just precis där så är vägen smal, de har byggt ut en snabbcykelbana som gör att man bra precis kan mötas. På min sida, höger, så är det en hög trottoarkant. Möte hela tiden, och polisens blåblink i häcken.

Vad vill de? Ha fri väg? Tja men jag kan inte flytta på mig. Helt omöjligt här. Jag tänker INTE gasa på heller 😉 för dels kör jag ju för fort då, och dels kanske de tror att jag försöker köra ifrån dem. Jag sitter ju ändå bakom ratten i en frän sjusitsig lågprisbil;)

Vad betyder egentligen det där blåa blinket? Att jag ska stanna?? Är det så? Vill de i så fall att jag ska stanna HÄR? Eller en bit fram där man kan köra åt sidan? Fan vet.

Hjärnan är ju snabb som tusan och tankarna ilade runt i överljudsfart. Rent förnuftigt, och med en blick på hastighetsmätaren🙈, så visste jag att jag inte körde för fort. Jag hade kört korrekt i rondellen och alla lampor funkar på bilen. Inte heller kan jag tänka mig att min fräsiga Dacia är en speciellt vanlig flyktbil. Och om polisen har bråttom på riktigt så använder de sirenerna.

Men ändå:) Jag vill inte vara i vägen för utryckningsfordon.

Så fort vägen blev tillräckligt bred så höll jag åt höger och mötande trafik åt vänster och snutbilen gled snabbt förbi. Pust.

De körde med blink utan siren men snabbare än hastighetsskyltarna säger så lite brådis hade de väl. Sen mötte jag dem lite längre bort så vad det än var så hade det löst sig utan dem.😅

Jag lämnade av Patricia hemma och åkte och hämtade mamma. Hon skulle vaccinera sig mot bältros och influensa. Pappa hade ju bältros för ett tag sen, så efter att ha funderat länge så beslöt hon sig. En sån vaccination kostar 2500kr… Gosh! Och det krävs två stycken.

Jag är inte så mkt för att vaccinera mig, men jag tycker att det borde vara gratis för riskgrupper, eller de som vill.

Så mycket bättre att betala folks vaccin Istf sjukvården de kräver med eventuella följdsjukdomar och kvarstående besvär.

Som mot fästingens TBE till exempel. Kostar massor, men det är ingenting mot vad vården kostar om man blir sjuk. Bättre att lägga pengarna på att förebygga tycker jag. Blir faktiskt billigare så.

Men i alla fall. Det var kö utanför vaccinationsstället när vi kom. Dilemmat då blir ju: ska jag sällskapa med mamma, eller låta henne köa själv? Det stod mest äldre i kön. Fast det inte känns bra att låta henne frysa själv så satt jag kvar i bilen.

En halvtimme senare var vi på väg hem igen. Jag släppte av mamma och åkte hem och käkade. Sen slog tröttheten till. Jisses!

Kaffe och barn som kom från skolan räddade det tillfälligt men till sist lutade jag mig bakåt i trettio minuter och blundade. En powernap är underskattad, för jäklar vad den hjälper! Sen var jag pigg igen 🙂

Jag lagade middag till kidsen, och hoppade sen i nya träningskläder.

I går premiärkörde jag mina nya tights från Gavelo

Jag har sparat lite på dem:) Jag har flera därifrån och jag vet ju hur sköna de är att träna i. De sitter som en jäkla smäck och man behöver inte dra i dem hela tiden. Midjan viker inte ner sig, vilket den gör på många andra.

Den är perfekt i höjd:)

De här kläderna är lite dyra men inte alls som många andra. Och jag tycker de är värda sitt pris. Att de är gjorda i återvunnet material är en extra bra aspekt.

Det gick ovanligt bra att köra cirkelfysen efter ett grispass tidigare på dagen. Brallorna har bra kompression så de hjälper till:)

Jag tror att min kod Carola10 gäller än 🙈

.

Hemma igen sen så var det mat, dusch och soffa, sen sova.

Vaknade och var upp på toa, och den träningsvärken jag hade/ har i hela core-partiet är inte att leka med. Jösses😅

Framsida lår är stramt och ont och rumpan ska man inte ens tala om.

Idag kommer jag sitta i min fåtölj och skriva. Har en hel del som ska författas. Sen ett utvecklingssamtal med Novalie via teams, skönt så slipper man klä på sig 😉

Jag måste handla. Och sen ska jag till syrran och spika sa Jimpa. Jag har absolut ingen aning om vad som ska spikas dock😂. Men har väl missat nåt.

Jag vet att vi ska skruva upp hatthyllan och bära möbler, men just spika vete fan.

Det blir så fint hemma hos henne, ska visa er sen, men nu måste jag plugga!

Hörs senare 😘

Kommentarer

  1. Ulrika

    Vad kommer det sig att du tränar dubbelpass? Inget elakt alls menat men det låter lite ”överdrivet”. De jag känner tränar ca 3 ggr/veckan och utöver det blir det vardagsmotion, promenader, trappor isf hiss…
    Jag tycker du är en hejdundrande människa som roddar familj, plugg och all träning, jag blir anfådd bara av att skriva detta ; ) ; )

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha, det beror mestadels på ledaren och eller sällskapet 🙂
      Många pass är på dagtid och då kan inte syrran, så då kör jag med henne på kvällen också. På fredagar är anledningen att det ena passet leds av en kille som har ett enda pass/vecka, och han är en gammal favoritledare sen länge. Han har varit helt borta från Friskis några år men är nu tillbaka med detta enda pass. Som då ligger samma dag som ett av Davids killerpass där mina träningskompisar samlas. Inget man vill missa något av.
      Davids pass har alltid prio ett, för han är den i särklass bästa ledaren, OM man gillar att nån skriker på en:)
      Jag tränar i bästa fall sex pass/vecka. Vilar helt minst två dagar. Jag gillar att dubbla också för att utmana kroppen lite extra. När den tror den kan få slappa så är det på det igen 😂 Det handlar om både pannben och fysik, och framför allt att det är så förbannat roligt 🙂
      Sen kan jag mycket väl sitta på rumpan övrig tid, jag skriver ju och det är svårt att göra på språng så vissa dagar är det ungefär noll vardagsmotion 🙈😂Pinsamt nog för den är den absolut viktigaste för både kropp och själ.
      😜

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting