Okategoriserade

Lördag lördag :) 200!!

Och vad har ni gjort idag då?

Jag har gjort … ? Inte så mycket. 🙈

Jag åkte till syrran och spikade i totalt femton spikar i golvsocklarna. Jag satte på tre lock till kabeldosor och skruvade tillbaka två eluttag. Mätte en list. Mätte en list till. Bar runt på ett skolskåp och en byrå. Fikade.

Åt och käkade på Max.

Och nu har jag ätit naturgodis så jag mår illa😆😂

Nej, så länge jag inte behövs mer än så tror jag att de får lov att klara sig utan mitt eminenta sällskap, jag behöver se om mitt eget hem. Städa och städa lite till. Byta gardiner och putsa fönster, och tusen saker till. Och jag har en deadline att skriva mot.

Jag kan inte bara vara sällskapsdam🙈😅

.

Igår tränade jag mina dubbla pass och kom i och med det upp i 200 pass i år ✌🏼🤘🏼

Året har till och med idag bjudit på 318 dagar så det känns rätt så ok. Med tanke på att jag alltid tränar väldigt få pass på sommaren. Jag tränar off Friskis då och det ger ingen statistik 🙂

Det är också stor skillnad ju äldre barnen blir, när de var små var jag tvungen att vara hemma med dem när de var sjuka och då kunde träningen bli lidande långa perioder. I år har de knappt varit sjuka, och jag har inte ens (ta i trä!) varit lite småförkyld.

För mig är träningen viktig och jag ser till att prioritera den. Jag tackar nej till mycket för att det krockar med pass jag vill gå på.

Oftast säger jag bara att jag är upptagen för det faller sällan i god jord att avstå från nåt pga nåt så banalt som träning😆

Men tar man sig inte tid att träna idag så får man ta sig tiden att vara sjuk framöver. För så funkar det för de allra flesta. Det finns exemplar av människor med ämnesomsättning som gör att de kan äta prinsesstårta hela dagarna utan att gå upp i vikt, eller röka ett paket cigg om dan utan att må risigt, eller sitta i en stol och glo utan att kroppen protesterar. Men de flesta av oss behöver lite TLC av oss själva:)

Tender Loving Care. Ta hand om sig.

Jag har en kropp och den ska jag dras med livet ut, jag vill verkligen ge den de allra bästa förutsättningarna.

.

Jag hann handla efter mina träningspass, igår på Willys. Barnen har skrivit långa listor på maträtter de vill äta så jag försökte handla efter det. Det blev det ena och det andra, och frysen är full nu.

Den här fjanten :

Sellman ❤️ Han kryper in i kassar så fort han får en möjlighet. Han älskar att ligga där och spana. Samma sak med kartonger.

Ibland hinner man inte ens packa ur det som är i kassen innan han ska in;)

.

Visst blir det svartare än svartast ute nu? Runt tre slocknar himlen och det är som att manövrera runt i ett svart hål. Inte kul.

Stor skillnad också på de dagar som molnen hopar sig, mot de där himlen är klar. Det första känns som att sitta i en fuktig kastrull med locket på, medan det andra är ganska trevligt😊

.

I morgon är det söndag. Jag tänker ligga kvar och lata mig länge. Det är jag värd .

Vet ni, jag kan hänga upp mig som fan på ord och meningar och just det där med att man är värd det och det… jag tycker det är sjukt töntigt.

Jag fattar att man menar väl. Men jag tycker det på nåt vis är lite … medlidsamt.

Eller det är nog fel ord. Men jag gillar det inte. Det kryper i mig när nån säger Det är du så värd till mig😂

Att jag är! Och du med! Ingen är värd mer än nån annan.

Jag tror det är för att det sägs lite slentrianmässigt kanske? Av random people som inte egentligen har en susning om vad som utspelar sig i ens liv. Det blir en klyscha.

Jag tror inte att nån fattar vad jag menar för jag kan inte riktigt sätta ord på det🙈Vi glömmer det!

I stället kan vi prata om Henke Larsson!

En av våra bästa fotbollspelare genom tiderna.

Jag tycker ju att Henke och jag har väldigt mycket gemensamt. Vad sägs om att han har en son som heter Jordan och en dotter som heter Janelle ❤️?

Hans Janelle är yngre än min men hans Jordan är äldre än min så det jämnar ut sig. När jag såg en bild från Svenska fotbollslandslaget på Jordan så var min första tanke: ” Va? Har Henke börjat spela igen??”

För jäklars vad lika de är!

Henke Jordan

Han är duktig han med, detjag sett.

Jag tycker det är svårt att se likheten med mig och barnen och mellan barnen, men har inga problem att se det hos andra.

Hans dotter är däremot inte lika lik honom:)

Nä, nu ska jag sova!

Eller läsa snarare 🙂 vi hörs i morgon!

Natti gonatti 😘😘

Kommentarer

  1. Ann

    Carola hur ska du lägga upp din träning nu när du inte få gå på gym längre. Det sa ju statsministern i går på presskonferensen.

  2. Monica

    Förstår exakt vad du menar med det är du värd! Ryser jag bara jag skriverm det å när jag läser det eller nån säger det kräks jag nästan…
    Vet inte om jag frågat dig? Men säljer några av dina barn Newbody? Isåfall är jag intresserad! / Monica
    Fasen va jag gillar dina svar i kommentarer 🙈👌🏼😂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Gosh ! Tack för medhåll 😂🙏🏻
      Nej just nu säljer ingen newbody men det är nog bara en tidsfråga… så jag hojtar då:)

  3. Mia 78

    Får dina barn aldrig nått gott😖
    Innan corona så åt och fikade du ofta ute
    Ser aldrig att dina barn fått nått gott äta och fika
    ute

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej aldrig. De får vatten och bröd varje dag😆
      Nej såklart får de fika! Men sällan ute av den enkla anledningen att vi sällan är tillsammans ute. De går långa dagar i skolan. Däremot så bakar de ofta själva eller så köper jag hem fika. (Jag bakar ibland)
      Nu till exempel har jag köpt kakor av en av ungarna som sålt, så det är kakfika var och varannan dag. Säkert nån som tycker det är förkastligt också 🙈 Ser jag nåt gott på affären så kan det bli en onyttig kvällsfika.
      Är det semletider så gör vi egna, alla har olika preferenser. Nu blir det snart lussebullar. Nyss var det pumpakaka. Fyra ungar har fyllt år så då har det fikats.
      Igår och i fredags satt vi hela familjen länge och smakade mitt nya kaffe och käkade kakor, chokladbollar och punschrullar:)
      Men! På samma vis som det är lördagsgodis en gång i veckan så försöker jag hålla nere på fika med. Det är inte speciellt bra eller nyttigt. Så att renovera och fika hela tiden är värdelöst ur kosthållningssynpunkt men ibland blir det så.
      Jag kan däremot inte tycka att jag ofta äter och fikar ute? Jag brukar lunchdejta med en kompis, oftast Mirka, eller syrran. Men det är inte superofta.
      Summan av det hela är: det är definitivt inte synd om kidsen, de får de med:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ta ditt eget ansvar du så sköter jag mitt. Du har absolut ingen aning om jag ens gick in på Max, eller om vi hämtade maten, så var bara tyst. Och sluta säga saker anonymt. Stå för vad du säger!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jajamen! Det är massor som behöver tränas bort 😜
      Plus allt jäkla fikabröd, att renovera gör saker med ens kosthållning 🙈

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting