Okategoriserade

Låt mig spy galla över Electrolux

Alltså jag är så sur och besviken att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

För drygt ett år sen blev min frys, då tre år gammal, plötsligt varm. Displayen visade -18 grader men den pep och larmade. En termometer talade om det som glassen och matvarorna redan visat- det var runt tio plusgrader.

Electrolux sk kundtjänst sa att OM jag köpt frysen i en av deras butiker hade jag haft tre års garanti, men eftersom den är köpt på typ Elgiganten så var det bara ett. Okey?? Vad fan är det för trams?

Nu hade det gått tre år och någon månad så det hade ju inte hjälpt ändå. Han sa också att det kunde vara en ispropp.

”Prova stäng av frysen och låt den stå avstängd några dygn.”

Öhhhh? Va? Som att folk har en extra frys att ladda över varorna i?

Han sa även att min avfrostningsfria frys ändå var tvungen att frostas av minst en gång per år. Men alltså? Hur kan man få säga att den är avfrostningsfri? Snacka om falsk marknadsföring.

Nåväl. Frysen var varm. Varorna förstörda. En del kunde jag trycka in i den lill frysdelen på husvagnens kyl/frys .

Jag stängde av skiten och lät den stå. Slog igång den och lät den stå tom i veckor. Den funkade felfritt. Hade en termometer i den som visade korrekt, hela tiden -18 som den var inställd på.

Till sist vågade jag lägga in varor igen. Först bröd. Sen lite annat. För att nu idag ha fullt. Som liksom vitsen med en frys är.

I somras gjorde kylen likadant. 😫

Varor förstördes. Jag surade ur och kontaktade deras Facebook. Tänkte att jag gör som alla andra kränkta medelålders idioter som klagar offentligt🙈Eller alla åldrar faktiskt.

Fick svaret :

Hej Carola! Självklart förstår jag din besvikelse när båda dina produkter slutat fungera efter en kortare tid. Då olika komponenter kan orsaka felen du beskriver är det svårt att svara på varför båda dina skåp upprepade gånger slutat fungera. Vi har ingen livstid på produkterna då det varierar, bland annat beroende på placering, användning, omgivande miljö och i färre fall otur bland komponenter. Det är omöjligt att veta vilka som kommer sluta fungera tidigare eller inte. Men det finns komponenter som slutar fungera tidigare än andra, oavsätt varumärke, produkt eller användarvänlighet. De flesta produtkerna fungerar felfritt under hela sin livstid. Det är otroligt oturligt att du haft upprepade problem med just dina skåp.

Vi jobbar hårt för att skapa hållbara produkter med hög kvalité. Idag har vi en bättre kvalité med energisnålare, mer användarvänliga och miljövänliga produkter. Vi följer de riktlinjer och lagar om miljö, materialval osv. Vi har utvecklat produkter som idag bevarar maten längre, mer skonsamt med miljövänliga köldmedium och material.

Jag har inte hört om istappar i en frys tidigare. Det jag kan tänka mig är att de bildas vid temperaturskillnaden som uppstår då varm mat läggs in i frysen och kompressorn inte hinner ta bort den värmen innan frosten i kylen smälter eller kondens från matvaran blir till is. Jag ska kontakta ansvarig avdelning för att se vad de har för underlag och information kring detta.

Vad gäller kompensation för den slängda maten kan du mejla electroluxservice@electrolux.se för att skapa ett reklamationsärende och söka efter kompensation. Hör gärna av dig till mig om kylen återigen skulle sluta fungera så hjälper jag till att boka ut en tekniker fortast möjligt.

Vänliga hälsningar //Matilda

Jag gjorde samma lika som med frysen och den repade sig. Men jag har haft en termometer liggandes därinne för att kunna ha koll.

Nu är de fyra år gamla.

Och idag började frysen larma för att det är för varmt. Samma jävla skit igen!

Jag har vis av erfarenheten två kylskåp till nu, med halv frys under, det räcker inte men en del varor kan jag ju stuva dit.

En del. Resten kommer bli förstört. Ja, man kan få det på försäkringen men jag tycker inte riktigt det är TryggHansas jävla sak att ersätta Electrolux skitgrejor.

Och tiden det tar sen!! Just nu står frysen på -12… den har sakta tagit sig dit från -9, och är det som förra gången så kommer den hålla på såhär nån dag sen blir det plusgrader. Sakerna måste ut, och jag har inte plats eller tid. Men får lov att lösa det.

Det är ju fan skit att göra så dåliga saker!

Jag gillar inte att klaga, men tycker att ett så stort företag som Electrolux ska fixa sånt här. Inte med en jäkla reparatör, som jag ska bekosta, det kostar lika mkt som att köpa en begagnad frys av annat märke!!! Utan de ska självklart komma hit och laga kostnadsfritt.

Fyra år !!

Mina gamla var 25+, och de tuffade och gick, det krävdes ett fel i jordfelsbrytare för att döda dem. Och då även micron, diskmaskinen och kaffemaskinen😅.

Vissa saker pallar de inte helt förklarligt.

Syrrans, alltså mamma och pappas, är sen nittiotalets början. Funkar felfritt. Inte Electrolux dock. 🙈

Så, vad vill jag med detta då?

Jo, helst ha nya maskiner såklart, men det händer ju inte.

Men jag vill starkt rekommendera dig som funderar på att byta vitvaror att inte välja Electrolux.

Enligt mitt inlägg på instagram är heller inte Huskvarna och Whirlpool nåt vidare utan det rekommenderas Bosch eller Siemens.

Jag tänker att Miele är kungen, alltid. Oavsett. Men cash is king också 😉 de är svettigt dyra. Men håller ju sen.

Men Electrolux är det sista gången jag köper en enda vara ifrån!

Tack och hej från surpuppan. Fast jag har rätt att vara tjurig. Faktiskt.

Fuck Electrolux! Man får vara barnslig också🙈😂

Återkommer när jag lugnat ner mig

Kommentarer

 1. Mormor

  Samma skit oavsett märke. Hållbarheten är inte som den varit. Har fått skaffa nya vitvaror med jämna mellanrum, Siemens frys har varit sämst, förmodad ispropp efter 3 år, varit urkopplad ett par dagar och fungerat igen, dock har felet återkommit vid upprepade tillfällen, jag vågade aldrig ha annat än lite bröd i det. Samma fel som tidigare med Elektrolux. Bytte till billigaste märket som fanns vid tillfället, medveten om att när garantin gått ut och det blir något fel är det bara att skaffa nytt. Diskmaskinen Elektro Helios av 1992 års modell och ett extra frysskåp Husqvarna från samma år, fungerar klanderfritt! Då var det kvalitet.

 2. Lena

  Jag har haft miele både kyl och frys, diskmaskin och spis och de har varit superbra och varat i många år. Vår första diskmaskin i minst 20+ och kyl och frys fungerar fortfarande (dock flyttat och har Elektrolux där vi bor nu och är lite orolig och vill helt klart ha miele igen). Har miele diskmaskin dit vi flyttat då deras Elektrolux la av 2 veckor efter att vi flyttat in 🙁

 3. Anette

  Även om garantin har gått ut Har man rätt att reklamera en vara Inte många som känner till Lärde mig det på programmet Plus på tv

 4. Liselott

  Kolla med din hemförsäkring . Viss avskrivning men ersättning får du nog. Sen är det 3 års garanti oavsett. Konsumentköplagen ! Förstår din ilaska , heja dej .

  1. Karin

   Konsumentköplagen säger sex månaders garanti, allt utöver den tiden är producentens egna val. Det du tänker på är reklamationsrätten. Då måste du som konsument bevisa att felet är/var ursprungligt.

 5. J

  Nä miele är tyvärr inte kvalitet rakt igenom längre 😪 Köpte alla vitvaror t kök från Miele 03. Kyl frys, inbyggd Micro, inbyggd-upphöjd diskmaskin, ugn, häll o wokhäll.
  Frysen rasa först, sen micron, svindyr reservdel när vredet t wokhällen gick sönder.
  Samsung kyl o frys va vi sen nöjda med.
  Ikeas kyl o frys nu i detta huset= elektrolux. De kom ut igår få det fryser i kylen. En list såg skum ut- men nä skåpet står bara snett enl teknikern 🤔 blir intressant o se om ett par dar…

  1. familjenannorlunda

   Står bara snett?? Hur fan lyckas ett kylskåp stå snett? Och, mitt gamla ras till kylskåp i husvagnen står på ett rangligt trägolv, som skevar och rör sig hela tiden, DET står snett som fan och funkar perfekt! Tills nån slår av elen då men det är ju inte kylens fel.
   Ok, tag tillbaka om Miele🙈

  2. M

   När vi flyttade från huset där vi hade Miele, diskmaskinen gick sönder efter 2 år. När barnen flyttade ut flyttade vi till radhus. Där fanns Husqvarna som sattes in 2004 och alla maskinerna funkar fortfarande. Miele var nog bättre förr. Dyrast är inte alltid bäst. Kolla bara bilar, varför har alla ”premiummärke” (Audi, Mercedes, Volvo, Bmw) bara 2 års nybilsgaranti medan t ex KIA har 7 år? Har alltid kört Audi och Volvo i alla år men köpte en KIA XCeed nu och den är super.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing