Okategoriserade

Dadelbollar!

Innehåller reklam och annonslänk för Matsmart

Förut så bakade syrran så förbannat goda bars som vi åt efter träningen. Men nu var det länge sen. Patricia har tagit upp stafettpinnen, och experimenterar för att få fram de godaste. Jag kommer med goda råd och smakar gärna:)

Det här är ett av dem:

15 dadlar

4dl havregryn

1dl kokos

2 msk kakao, mer för starkare chokladsmak

1 dl kokosolja, men lika gott med vanligt smör.

2-4 msk kaffe. Oftast använder jag snabbkaffe men till de här hade jag faktiskt Nespressos creme brulée kapsel😍

Blanda allt eftersom och tillsätt mer/mindre efter önskad konsistens. Det kan behövas mer vätska men det reglerar man godast med mer kaffe.

Man kan rulla dem i valfritt rullbart, kanel är sjukt gott, jag fick tips om salmiakpulver😍och strössel av olika slag funkar ju alltid.

Dadlar är ett elände att hålla på med, så fatta vad glad jag blev när jag hittade dadelmassa hos Matsmart

”Njutes som den är”…. tack men nej tack! Jag har svårt för enbart dadlar 🙈😂så det krävs definitivt att man bakar på dem!

Jag har även använt de här,

De är torkade men lägger man dem i blöt en stund blir de finemang.

Kaffe finns det just nu massor av hos Matsmart, mestadels hela bönor.

Jag har en liten kaffekvarn så man kan mala precis det man behöver.

Har ni några recept på ”nyttiga chokladbollar” att dela med er av?

Matsmart finns här 🙂

Kommentarer

  1. Vanessa Johansson

    Hej! Håller inte riktigt med dig i ovan (om att träna på gym) men här måste jag också kommentera för TACK! Gjorde en jättebrställning på mathem tack vare dig o alla blev nöjda o glada! Jag brukar göra kokosbollar 2.0 (food pharmacys recept) o de blir toppen! Trevlig helg!

  2. Jessica J

    Dadelmassa måste ju testas.
    Har recept på Snack-kuler med dadlar och jordnötssmör (inget för dem med allergier såklart.

    120g färska dadlar utan kärnor
    50 g havregryn
    4 msk crunchy jordnötssmör
    En nypa flingsalt

    Kör dadlar och havregryn i mixer eller matberedare. Kör på tills det blir som en smuldeg.
    Tillsätt jordnötssmör och flingsalt och kör tills det blir en jämn smet/deg.
    Häll det på köksbänken och knåda ihop det till en lång ”korv”
    Skiva upp den och rulla det till kulor och förvara i kylen i minst 3 timmar.

    Fantastiskt goda om man tycker om jordnötssmak 😊

    Lycka till

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting