Okategoriserade

Byta däck

Alltså, vad det har stormat! Mattan inne i mitt poolrum har rullat ihop sig i ett hörn, och en rosa elefant virvlar omkring på terassen:)

Nej jag är inte påverkad av några olagliga substanser, det ÄR en rosa elefant:) I plast, uppblåsbar, som satt på poolkanten och sprutade vatten. För åtta år sen🙈 Sen har den legat på diverse olika ställen och i somras när jag skulle sticka kniven i den för att ta sönder den och sen kasta… så drabbades jag av oerhörda samvetskval. Vem var jag att döda en rosa elefant som överlevt åtta vintrar?

Så den blev kvar. Och har legat överallt i trädgården hela sommaren, för att nu blåsa runt. Den är så livskraftig! Jag ska ta in honom i poolrummet igen när jag går ut, så får han sitta där i en fåtölj. Det har han förtjänat 🙂 🐘

Jag tycker om elefanter. Riktiga och oriktiga. De riktiga är maffiga djur och jag har sett den varma kärleken mellan en elefantförare och hans elefant på nära håll. Jag har också sett motsatsen:/

Man kan aldrig dra alla över en och samma kam. Det finns alltid bra och dåliga exemplar.

Nåväl!

Igår gjorde jag inte så mycket faktiskt. Eller jo en del kanske..? Jag tränade, och jag jobbade med ett samarbete. Det finns folk som tror att allt med att jobba med sina sociala medier är ungefär som att sitta och fika och snacka skit. Men det tar faktiskt mycket tid. Igår ett par timmar, och det med Ett samarbete. Så även det som ni sen ser här, som det tar kanske en minut för er att läsa igenom, det kan ha tagit dagar att göra. Tänk på det, speciellt ni som konstant ska kasta gliringar på att jag inte jobbar…:/ Snark.

Sen pluggade jag. Även det något som upprör ungefär samma människor. Snark igen. Jag gör som jag vill och väljer, ni som ni vill och väljer. Det är det som är det fina, man får göra som man vill/kan. Efter sina egna förutsättningar.

Och sen då? Jo, jag pratade med en fryskille:) Inte från Electrolux utan helt oberoende. Han hade koll, som fan, och nu vet jag massor om kylar och frysar som jag inte visste tidigare. Det är mest troligt blivit is så fläkten har frusit fast. De här självavfrostande frysarna är väldigt känsliga för temperaturskillnader, så om det är väldigt varmt ute eller om dörren hamnar på glänt, utan att det syns eller larmar, så kan det bli härdsmälta i systemet så det blir is. Jag ska testa att frosta av, låta den stå avslagen i några dygn och sen bör den funka. Annars får jag återkomma. Älskar folk som vet vad de pratar om!

Så. Då återstår att tömma frysen 😅

Jag har kört Tetris i de båda små frysar jag har, och sen fick jag låna en del av syrrans frys. Så jag åkte dit med en kasse iskalla varor och bystade in det. Det jag kunde kasta åkte i soporna, som frusna bananer till smoothies och gamla öppnade förpackningar längst ner som såg jäkligt deppiga ut. Så gamla är de nu inte, det är ju bara ett år sen sist jag fick tömma den och frosta av.

Så, nästa frys jag köper kommer bli en icke självavfrostande. Ska det ändå tramsas så kan jag lika gärna frosta av när isen börjar ta över 😉

Vi skulle slå in paket till adventskalendrarna så det påbörjade vi. Sen fick jag avbryta för att åka och byta däck på bilen. Jäklars vad snabba de var igår, killarna! Le Mans banans Depåfolk kan känna sig i lä 😉

Tror det tog typ fyra minuter från det att jag körde in till jag backade ut. Med glada leenden och ett ”Ha en trevlig kväll” som avsked 🙂

Ni vet hur viktigt det är att köra på rätt sorts däck va? Det handlar om gummiblandningar, och temperatur. Så även om man har sprillans nya sommardäck så duger de inte när termometern visar under sju plusgrader. Då ska det vara vinterdäck. Av något slag. Samma på våren, fast tvärtom.

Jag har testat att köra på bana med olika slags däck under ledning av jävligt kompetenta och stora rallyförare, och efter det var insikten helt annan. Däckens kontaktyta med vägen är en handflata. Den lilla biten är avgörande för om du får stopp på bilen i en akut situation eller om du far åt helvete. Så se till att ha bra däck för allas skull. Din egen och dina medtrafikanter. Alla vill vi ju komma hem.

Jag kör på Continental:) Dubbade så jag är inte helt nöjd med just det eftersom det begränsar var jag får köra. Och att det sällan är sånt väglag att det behövs dubb. Men den gången det behövs då jäklar är de guld värda 🙂 Jag har ju också två ganska nyblivna körkortsägare hemma som inte är så vana vid vinterväglag så det känns väldigt bra att veta att däcken är optimala👌🏼

Körde tillbaka och nu var det kolsvart. En helt magiskt vacker måne lyste varmgul i en perfekt skära, på en i övrigt mattsvart himmel. Jag blev nästan andaktsfull och det kändes bara vackert… tills jag hörde Corrindas röst i huvudet:

” Jag har alltid tyckt att månen ser ut som en avklippt tånagel när den är så där.”

Ridå på det magiska och sen skrattade jag en stund för mig själv där i bilen. Jäkla unge att sabba min fascination för månen🌙

Fortsatte med paketen, numrera och portionera ut i nio påsar. Tio, faktiskt 🙈 Vi har bestämt att när barnen får egna barn så övergår adventskalendern till barnet. Så alltså är det Jack som får en i år. Men eftersom det ändå är kul med paket så får Janelle och Simon några här och var 🙂

Sen hem. Nu var jag trött som en urvriden disktrasa. Jag har ont i hela kroppen av en annan slags träningsvärk, en dovare och i små muskler som sällan hittas. Det är spännande:) Men smärtsamt så det var värmekudde på låren, lårmuskeln fram är spänd som en fiolsträng, och läsa bok.

Somnade ovaggad efter två sidor 😂

.

Idag är det fredag hela dagen. Jag ska snart handla men måste städa först. Det får dock bli en liten fjutthandling med bara det som behövs för dagen och lite frukost/mellis för kylen ska ju tömmas helt. Jag har kvar lite bröd osv i den. Men först städa!

Jag har pluggat och jag ska fortsätta med det senare i kväll, det ser jag fram emot så mycket 🙂

Helgen bjuder väl sen på massa renovering misstänker jag. Men jag måste skriva också så får försöka planera lite.

Vad har ni för helgplaner? Börja ta fram julen kanske? Jag har som mål att putsa fönstren och byta gardiner så jag sen kan ta fram ljusstakarna. I år skiter jag i alla traditioner och regler, det blir ju ändå inte som man vill eller tänkt. Lika bra att glädjas i förskott!

Det enda som kan hända är att man varit glad i onödan, och det är ju inte så illa ändå 🙂

Ha en bra fredag nu 😘

Kommentarer

 1. Ellinor Blomqvist

  Längtar som en tok efter stakar och stjärnor men får väl hålla mig ett par dagar😘😘har några fönster kvar att putsa.Du som har bestämda åsikter och vet mycket,kan du förklara varför jag kan gå i matvaruaffären och köpatvå askar Ipren men var tvungen att gå till apoteket för att köpa Alvedon?Handlade åt en granne och blev, lite ställd.Jag vet att jag kan googla men tänkte passa på att önska dig trevlig helg👍

  1. familjenannorlunda

   Jag satte upp en adventsljusstake igår 🙈Aldrig varit så tidig någonsin och det kändes väldigt busigt;)
   Jag tror att det enbart är apotek som för sälja paracetamol i tablettform. Anledningen var väl att leverskador ökade, men även antalet folk som försökte överdosera med flit. Ta livet av sig alltså. Inte bra.

  2. Ida

   Det kan jag som jobbar på ICA svara på. Från början när receptfritt fick börja säljas i butik var även Alvedon med. Efter ett tag visade det sig att paracetamolförgiftningarna ökade och följden av det blev att Alvedon och Panodil endast får säljas på apotek igen. Barnalvedon, brustabletterna, och munsönderfallande finns kvar i butik. Samtidigt är det lagstadgad 18-års gräns på att handla receptfritt i butik, medan vem som helst får handla på apotek.

 2. Vers

  Har haft våra Husqvarnamaskiner (kyl,frys,micro,ugn,spishäll) i 14 år nu. Det ända vi har bytt ut är diskmaskinen och den höll i 11 år. Kan inte klaga 😁 peppar, peppar ta i trä.

 3. H

  Nu kommenterar jag under fel inlägg. Hoppas det är ok? Det här med Corona… Det har hela tiden varit så dubbelt. Jag är person i riskgrupp, jag ska helst inte träffa någon utanför familjen. Inte gå på Friskis, inte handla o gå i affären osv i all oändligheten. Men jag måste jobba. Träffar minst 50 personer varje dag, det är det ingen som säger något om. Ponera att Carola skulle arbeta i kassan i en stor ICAbutik eller för all del på Coop. Vad skulle vi säga om det? Nu är det inte nödvändigt att gå på gym o Friskis. Men var är skillnaden? Jo det första är ett måste o det andra är ett rent onödigt nöje. Men man kanske träffar mindre med folk på Friskis än på sin arbetsplats? Som jag skrev innan, det är så dubbelt allt ihop. Detta är vad jag tänker o det kanske är jättefel?

 4. Anette

  Jag tycker självavfrostande är så bra! Min förra frys som jag hade i 12 år frostade jag av 1 gång (LG). Gick tyvärr sönder i åskovädret för 1 år sedan. Nuvarande (Samsung) har jag haft 1 år och det finns inte tillstymmelse till is i. Hoppas du hittar en bra kyl och frys!

  1. G C Hemdal

   Man bestämmer ingenting själv och är låst minst ekonomiskt för det gör gode mannen läs Förvaltaren eller som jag kallar honom förskingraren!

   1. G C Hemdal

    Tänkte förtydliga, jag menar ÖFN Överförmyndarnämnden alltså inte min ex man pojkvän fästman eller dylikt. Vill ha kontakt med någon av er andra som också hamnat i detta träsk av översittare DDR Hitler!! 👿

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing