Okategoriserade

Ännu en söndag till arkivet:) + Köksrenovering

 

Inte den vackraste av dagar men definitivt inte den sämsta:)

Jag sov länge, jag låg sen kvar och surfade och sen masade jag mig till sist upp. Äta frukost och klä på mig och sen var det dags för ett Me&i-party:)

VIRTUELLT! Okey? Det betyder alltså online. Jag har ändå förmånen till att kunna prova kläderna, det har sina fördelar att bo nära värdinnan:)

me&i

Den här fina hoodien fanns kvar i min storlek och hamnade på min beställningslista, tillsammans med en julklapp till Janelle, och en till Jack.

me&i

Stjärntecknen på hoodien är riktiga, alltså inte påhittade, så jag ska leta reda på hur Skytten ser ut… för jag tänker inte vara en Ormbärare;)

Det är supernajs rea nu, och guldläge för att köpa julklappar. Fakturan ska betalas senast sista december och bytesrätten är till och med 8 januari 🙂

Med koden : ihfzbg så kan ni komma in på partyt och handla till de här kalaspriserna. Den funkar hela måndagen 23/11 men sen är det kört.

.

Efter lite nätshopping så var det dags att återvända till verkligheten och återgå till renoveringen hemma hos syrran.

Sovrummet är klart. Hallen klar. Köket nästan klart, det beror på hur hon vill gå vidare innan jul, och idag blev vardagsrummet klart.

Kökets ena del, där det tidigare satt en sektion med både över och underskåp, samt en hörnhylla som egentligen inte fick plats där.

köksrenovering

Notera tapeten och golvet. Syrran vill ha bort överskåpen, och byta bänkskivan, samt ta bort hörnen.

Vi skruvade ner skåpen, rev tapet och spacklade. Och slipade och spacklade.

köksrenovering 

Hon skulle ha en helt annan färg, här, som jag inte alls minns vad det var? Grön, eller blå-ish kanske? Eller gul? Vad det än var så skulle det skära sig deluxe mot golvet. Som skulle vara kvar till en början. Men sen hittade hon en vattenflaska med perfekt smutsrosa färg, och fick tag i ett golv.

köksrenovering

Golvet är nån Tarkett. Superfint. Syns inte ett dugg på det, varken smulor eller hundhår. Grattis syrran 🙂

Sen tillbaka med skåpen och skruva upp hyllplan.

köksrenoveringJust nu kan jag inte för mitt liv komma på vad det heter, men plankor kanske? De är krokiga och helt naturella:)

Ny bänkskiva. Givetvis är det mesta av det krångliga jobbet Jimpas förtjänst, men vi är hyfsade på att följa order:)

Jag tror att alla skåpluckor ska målas, och sen ska kaklet få ny färg och en väggsektion mellan en bänk och överskåp ska kaklas, samt att det ska byggas nån hylla nånstans. Men, det är högst oklart som sagt om det ska ske nu eller nästa år. Jag har inte varit med i de diskussionerna.

Väggfärgen heter så här, och är såklart mycket finare i dagsljus i verkligheten.

köksrenovering

Vi har tagit bort all golvpapp i vardagsrummet och smällt tillbaka alla lister runt dörrarna. Skruvat tillbaka eluttagen. Burit tillbaka möbler. Bytt plats på dem och sen bytt tillbaka igen. Nu ser det fint ut. Givetvis är det massa piff kvar. Tavlor, lampor osv.

Hon har en fåtölj som ska kläs om. Byta skumgummi och hela alltet, men det händer ju inte direkt i överljudsfart när syster yster ska göra saker, den har väntat på det sen 2003. Jo, syrran, det är så länge… 😉

Det kommer bli bra. Det finns ett rum i fil med vardagsrummet, som ska tas efter jul. Sen är det ett rum till kvar.

 

Och apropå jul. Vi hoppas på det bästa men planerar för det värsta. Det är en strategi som alltid funkar. Man vet aldrig vad som händer, och jag vill alltid ha en plan B i bakfickan, helst även en plan C.

Vi kommer göra en rockad. I alla år har vi varit hos mamma och pappa på julafton, tills de flyttade förra året. Men då var vi ändå hos syrran i samma hus så de var ändå som vanligt. Jag har haft middag på juldagen, den middag som vår mormor alltid hade förut.

I år byter vi, så julafton spenderas hos mig och juldagen hos syrran. Vi är ju alltid bara den allra närmsta familjen på julafton, så det siktar vi på, medan på juldagen så har olika ohanas bjudits in. Allt från pojk/flickvänner till kompisar, svärföräldrar och barnens svärföräldrar:)

Det kommer mest troligt inte bli så i år, utan det blir samma folk båda dagarna. Alltså jag och barnen. Syrran och mamma och pappa. Janelles familj. I den bästa av världar, sen får vi anpassa efter hur det ser ut just då. Är nån sjuk så kommer plan B eller C till användning 🙂

Om nån funderar på mitt fina uterum så går det inte att sitta där på vintern. Man skulle kunna värma upp det hyfsat med en gasolvärmare kanske, men det är helt oisolerat. O-isolerat, kanske? 😉

Så nej, där ute firas ingen jul, det är ett som är säkert.

Vi kommer också återgå till att äta EFTER Kalle anka, som man måste titta på:) men som av nån anledning ändrades när barnen var små. Jag tror det kan ha varit mamma och pappa som tyckte att det blev för sent för dem, men hej och hå, mina nattugglor pallar det mesta, även då;)

Barnen tycker inte om julmat så de ska få bestämma lite nya rätter som ska plockas in, hittills har önskemålet varit sushi;) och potatisgratäng, och sen hinner de inte längre för då börjar de diskutera hur äckligt det är med sill. Jag håller med. Sill är inte ätbart.

Jag har försökt. Om man får skölja ner sillfan med en nubbe är det möjligt, för då försvinner smaken, men eftersom jag kört bil i alla år så har jag avstått alkoholen, och då har det inte funnits minsta anledning att tvinga i sig sill;)

Nä, seriöst, jag äter inte sill. Och sist jag drack en nubbe på jul var typ 27 år sen, innan Janelle föddes:)

Men så lyder planerna. Sen visar det sig som sagt hur det blir. Men, det enda som kan hända om man planerar i förväg är att man varit glad i onödan, och det är inte så tokigt:)

Nu ska jag sova!

I morgon ska jag hjälpa mamma och pappa, sen är det plugg. Och städ.

Ha en härlig början på veckan, snart är det helg igen:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Anna

  Roligt att se hur ni fixar och vad snabbt det går!

  Julen är inställd i år. Vi ska ses och gå en promenad, sedan var och en hem till sig. Jag bor ensam, men det är ingen fara alls. Julmat gillar jag inte så det slipper jag automatiskt denna gång 😃 Blev ingen fjällresa eller sommarsemester heller i år – men det klarar man. Håll ut alla!!

 2. Meja

  Nyfiken, hur tänker du kring restriktionen ”umgås inte med andra än de du bor med”?
  Även om det bara var du och säljaren, så är det väl ändå ett umgänge mellan människor som inte bor tillsammans?

  1. familjenannorlunda

   Ja, jag vet inte jag hur man ska tänka i alla situationer. Jag handlar på Ica och där är det massa folk. Att jag går hem till en person och befinner mig i hallen i några minuter, vi två, på avstånd, bådas familjer friska och krya, ingen mer i huset – det känns inte som att vi ”umgås”.
   Jag använder mitt sunda förnuft helt enkelt. Och de jag har runt omkring mig använder sitt och tillsammans blir det väldigt bra:)
   Hittills har jag inte ens varit det minsta lilla förkyld i år, så jag känner att jag gör rätt. 🙂

   1. Jenny

    Som jag fattar det så umgås man när man är närmare varandra rent fysiskt än 1 1/2-2 meter och det ska man ju bara med göra med de man bor med. Men träffa folk på rejält avstånd borde funka. Så alltså var det väl inga problem att ses hos värdinnan när ni höll avstånd 😊 Själv så hälsar jag på min gamla pappa som bor helt själv för annars tror jag han skulle gå under och dö faktiskt 🥺 Håller stort avstånd, tvättar och spritar och absolut inte minsta lilla symtom såklart.

    1. familjenannorlunda

     Så fattar jag det också:) och så nära är jag aldrig folk ens normalt, jag är väldigt rädd om mitt egna space 😂🙈😅
     Ogillar när nån ska stå nära och prata, då backar jag. Eller sitta nära… brrr. . Alltid tänkt att jag är töntig men klarar bara inte av det. Så det ligger väl i min fördel just nu😜
     Ja, det är ju den aspekten med. Man kan inte isolera folk helt i ensamhet för då dör de. Vi behöver fysisk kontakt. Det gäller att använda vågskålen på ett korrekt vis.
     Tror din pappa uppskattar besöken mer än man kan förstå. ❤️❤️😘😘

 3. Elisabeth

  Här blir det både kycklingklubbor och lasagne på julbordet. Sushi har vi också haft några gånger. Ungdomarna mina gillar annars julmat om det finns annat också

  1. familjenannorlunda

   Gott!! Jag är ju inte så
   Mkt för mat överhuvudtaget🙈Det är aldrig det viktiga utan det är allt annat runt omkring:)

 4. Ekot

  Kul med renoveringsbilder! Ser fram emot att se fondvägg i sovrummet när möbler är på plats. Visst är det svårt att planera jul, är ju lätt att någon blir förkyld…

  1. familjenannorlunda

   Ja det är ju en klassiker att nån är förkyld. Men sen i våras har alla varit mkt friskare än normalt tack vara att folk skärper sig. Det hoppas jag stannar kvar även efter pandemin, att hålla sig hemma när man är sjuk.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing