Okategoriserade

Ser det knepigt ut ?

Förra inlägget, det är dubbla bilder och hejsansvejsan ordning va?

Jag kan inte komma åt det inlägget från mobilen utan måste logga in på datorn så ser det muppigt ut ber jag om ursäkt 🙂

Idag har jag varit på flygande fot mest hela dagen känns det som. Saker tar ibland en väldig tid, utan att för de sakens skull vara så produktiva:)

Om än trevliga:)

Jag har sällskapat med min pappa nämligen medan syrran skjutsade mamma till läkare. Av lite olika anledningar kan pappa inte vara ensam. Alla vet att man inte får hemtjänst för att sällskapa lite vid behov, så det finns inget alternativ.

Och som jag sagt förr, skillnaden på att jag går dit och en hemtjänstpersonal är…?

Att jag har känslomässigt intresse i att mina föräldrar inte utsätts för smitta, medan en hemtjänstpersonal, hur mycket jag än beundrar dem, inte har det. Det må vara en pandemi men man bör inte glömma att det sunda förnuftet räddar liv.

Med det sagt, så var det väldigt trevligt att få hänga med pappa. Handtvätt, avstånd och frisk:) Det gick bra för mamma hos läkaren, och skönt att syrran kunde köra henne så hon slapp åka buss.

Jodå, man kan åka taxi, det kostar 300kr dit och 300kr hem. Och det är samma där, taxichaufförens känslomässiga kapital är noll.

Vi försöker lösa saker så det blir bra helt enkelt.

Sen var det hem en stund för att sen träna. På ett annorlunda vis idag med:) som ger annorlunda träningsvärk. Spännande ändå.

Och sen då? Jamen sen var det liksom slut på dagen? Mörket sänker sig och man börjar gäspa. Jag har lagat mat, och röjt i köket och fixat både här och var.

Vi har krånglat med att skriva en tulldeklaration och allt vad det var för att skicka ett paket till Kanarieöarna. Syrran har jobbat med frakt, men inte på UPS utan inom SAS, men hon satt lika förbryllad som jag. Hur bökigt ska det vara? Jättebökigt tydligen. Återstår att se om det kommer fram dit det ska, när det ska. 🙈

Jag har provat en tejpning på Lovelias hälsena som gör ont. (Senan inte tejpningen🙈😂)Det funkade till viss del, men Diklofenak krämen är bättre. Jag måste ha levt under en sten, vilket jag iofs har, men jag trodde att alla de här smärtstillande/inflammationshämmande krämerna blev receptbelagda för några år sen?

Nu fanns de allihopa ju:) Perfekt för jag tycker de funkar suveränt när jag har ont i nacken. Det är ju nackmusklerna som är spända och ömma så då är det kanon att kunna smörja direkt där. Det ska väl passera levern på nåt vis ändå, men en aning bättre känns det ju. Att gå direkt på det onda. Rakt på sak:)

Lovelia har slatter i knäna och det räcker ju till och blir över. Har jag förresten berättat att hon vuxit om mig?

Jäkla unge, hon är 171 cm mot mina 169. Och en halv! Den är viktig i det här sammanhanget;)

Janelle och Patricia och Trixie är typ 164 cm. Corrinda 175. Robban 183-ish, och Novalie försöker sträcka på sig för att bli längre än mig men jag tror vi är lika långa:)

Småkillarna lär väl växa om mig så småningom också, men än så länge är de små😅

Vi har en dörr hemma där vi brukar mäta och skriva upp längderna. Det är helt klart dags att uppdatera den🙃

.

Nu ska jag skriva. Deadline närmar sig och det innebär att jag måste grotta in mig. Älskar det samtidigt som det stressar❤️

Men mest älskar! Mycket av texterna gror och växer till sig i huvudet. Utan att man egentligen tänker på det så snurrar de varv på varv och är sen klara när de kommer ut.

Eller tja, klara är väl att ta i, men typ:)

.

Ja, så jag ska göra det då!

Men en sista sak, det är Black Week, och det mesta handlar om konsumtion. Jag har fått en hel del att dela med mig av till er, så det kommer bli fler sådana inlägg. Givetvis vanliga också. Gillar man inte tips, reklam eller konsumtion så scrolla bara;)

Själv ser jag fram emot att fynda både här och var och letar specifikt efter träningskläder och julklappar:)

Ni får mer än gärna tipsa mig om ni tror jag skulle uppskatta det!

Nu, skriva!! 😂

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Lotta

  Jobbar inom hemtjänsten och vi är väldigt måna om att inte smitta någon. Har munskydd, och även visir när vi är kroppsnära. Handsprit och handskar och plastförkläden. Är varmt och svårt att andas, men klart vi bryr oss om de äldre.

  Och det går att ansöka om avlösning från hemtjänsten, är biståndshandläggaren som beslutar sånt. Då kan vi vara där i flera timmar för att mannen/frun är iväg 🙂

  1. familjenannorlunda

   Jag vet att ni har det, men det är inte skyddsutrustningen jag pratar om utan kärleken.
   Det går inte att få avlösning på så kort varsel, är det något som blir mer permanent så funkar det ju annorlunda såklart, men som du säger ska det beslutas först:) Och ansökas, och riktigt där är de inte än.
   Jag har flera av mina allra närmaste vänner som jobbar inom hemtjänst så jag vet hur slitigt det är och hur de försöker få allt så bra som möjligt, det var absolut ingen kritik!!

   1. Lotta

    Nej samma kärlek är det såklart inte. Min mormor har hemtjänst där jag jobbar, och jag hade gärna fått följa med när hon ska till sjukhuset och liknande. Fast som anhörig får jag inte det på jobbet. Tog det inte som kritik 🙂 är ju kanon när anhöriga kan vara med sina föräldrar istället.

    Vi väntar tredje barnet nu, kan bli lite avis på dig som kunnat vara hemma med barnen, måste själv jobba heltid för att det ska gå runt. Fast både jag och mannen jobbar lite olika tider, vilket gör att barnen inte går långa dagar på förskolan och ibland är lediga 🙂

 2. Gunilla

  Det finns ett liniment som heter Linnex, finns som stift eller på burk.
  Superbra och så slipper man läkemedel som Voltaren och dom andra egentligen är.

  1. familjenannorlunda

   Hon har haft olika liniment och de är bra, men just nu har hon så ont att det behövs lite läkemedel för att få bort inflammationen. Jag ska kolla vilket liniment hon har och lägger Linnex på minnet 🙂

 3. Helena

  Hemtjänstpersonal är oerhört medvetna om smittorisk och tar det på stort allvar. Vi inom vård och omsorg går in till varje vårdtagare med största respekt och faktiskt med känslomässiga band till var person, annars hade vi inte kunnat arbeta med det vi gör.

  1. Malin

   Håller med. Jobbar själv i hemtjänsten och gör mitt yttersta varje dag för att inte sprida med något. Skapar kontakter och relationer och visar respekt och empati.

  2. familjenannorlunda

   Jag vet. Men även om man tycker om en vårdtagare så är det inte riktigt samma som man känner för en förälder:) Jag har den största respekt och beundran för hemtjänstpersonal, flera av mina närmaste vänner har slitit där sen vi slutade gymnasiet.

 4. Monica

  Nu måste vi två ta ett snack 🤣 Nä men allvarligt vad händer med reklamen blir ju större å större å går oftast inte att trycka bort nu för tiden 🤬dessutom döljer den säkert 30% (ibland mera) av din blogg, å det har inte varit så förut har kommit sista dagarna…..

  1. familjenannorlunda

   Jag vet 🤣Men kan inte göra nåt åt det, det är inte jag som bestämmer om den. Den ska gå att trycka bort, det gör den för mig, men är lite seg.
   Jag hoppas att det är nåt som kommer ändra sig för fint är det inte 🙄
   Jag hoppas du står ut!
   Scrolla lite långsammare så blir man inte lika irriterad för då försvinner den snabbare. Tror jag 😬
   Jag ber om ursäkt!!

 5. Sama

  Diklofenak och Voltaren och alla sådana där är receptbelagda i pillerform numera, det är nog det du tänker på. Krämerna får man fortfarande köpa 🙂

  1. familjenannorlunda

   Nej, jag vet att krämerna försvann, för folk kunde inte läsa innantill 😎och gick bland annat ut i solen med påsmort och fick brännskador.
   Men det här är flera år sen. Jag har bara inte kollar tillräckligt noga säkert.
   Men är diklofenak piller receptbelagda? Det var inte bra, de funkar fint på min migrän. Palla skaffa recept. 😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing