Okategoriserade

Hyllar hyllor:)

Jahaja, lite ändrade planer som gjorde att dagen blev annorlunda. Det funkar det med:)

Jag har tillbringat typ hela dagen i mitt sovrum. I full färd med att röja ur ett skåp, som sen tog evigheters evighet.

Först bäddade jag rent, och bytte gardin. Lyckades rycka till så gardinfästet lossnade från väggen…hoppsan, kanske hade jag fuskat lite när jag satte upp det;) Jag har äckliga lättbetongväggar här så det är öken att sätta upp saker. Ofta går det utmärkt att trycka in en skruvmejsel i väggen och sen peta i en plugg, no borr behövs;)

Så jag svor en del över det och sen pluggade och skruvade jag:) Det man inte gör bra direkt får man göra om. Så sant som det är sagt.

Sen skulle jag bara lite… Och det tog resten av dagen. Jag satte dit en ny ljusstake, det blev fint, ska se om jag kan fota sen kanske. Dammade takfläkten, och bytte lampor i den, så nu jäklar är det ljust som i ett provrum där inne. Inte nån mysbelysning alls. Men när jag tänder i taket är det för att se, så det är bra. Jag stängde av fläkten också, den har stått och snurrat hela sommaren:)

Och sen gav jag mig på skåpet. Det är en gammal 70-tals(?) variant av skänk med vägghängda överskåp, satt i huset när vi flyttade hit. Då var det grönt, numera vitt.  Jag har ena delen av underskåpet i övre hallen, och det andra i sovrummet med båda överskåpen staplade på varandra. Det ser bättre ut än vad det låter;)

Där i har jag… diverse prylar. Inget direkt livsviktigt, förutom kidsens bvc-kort och en och annan halvviktig info om gamla händelser. Men ni vet, papper man kanske ska spara ett tag till, som man ändå vet att man inte kommer behöva, lite gamla barnteckningar, småsaker och så vidare. I ett av överskåpen hade jag travat böcker liggandes. Dels ”gamla” kursböcker i hälsocoaching, och journalistik och Fantasy-skrivande, som jag vill ha kvar, dels massa böcker om kost och träning, och dels skönlitterära böcker. Fan, det finns massor där att läsa, men det är ju jobbigt att ha en riktig bok;) Jag har fler kursböcker inom skrivande i ett skåp i vardagsrummet. Ja, jag är ruggigt bra på att sprida ut mig… Men även en fena på att organisera, bara det att jag gör det så sällan;)

Jag har ställt kursböckerna i en kasse och ska ta ner dem i källaren, tror jag. Jag har ingen bokhylla, för jag tycker det är fult med böcker… och jobbigt att damma och de tar massa plats. Men måste kanske skaffa en.

De skönlitterära och träningsböckerna står i underskåpet nu. Överskåpen har nu plats för saker som faktiskt används, och även de tre lådorna.

Sån här städning tar skitlång tid, syns inte det minsta och genererar massor av sopor.

Jäkligt kul att jag har fler sådana ställen att städa på;) Jag satte tillbaka två hyllplan i överskåpen, så plötsligt blev det väldigt mycket mera plats på nåt vis.

Just hyllor är min nya grej:)

Jimpa ska hjälpa mig att sätta upp hyllor på sidan av ett av skåpen i köket, bakom en dörr, så jag kan ställa de här jäkla köksmaskinerna man behöver använda mellan varven där. Som crocpot, actifryer och riskokaren och sånt. Nu står en del i ett annat skåp, längst in så man får plocka ut massor, eller under kökssoffan i en av tre kartonger, man tar alltid fel;) Och crocpoten har det föga glamorösa stället – under köksön;)

Tro det eller ej, men jag använder de allra flesta sakerna i mina skåp, så det gå inte så bra att rensa ut nåt. Lergrytan jag frågade er om, den står för övrigt i uterummet och får bli blomkruka;)

Sen ska jag byta inredningen i mitt städskåp mot hela hyllor i stället för små fjollvarianter som det är nu.

Det kommer bli så bra så!

.

Ja, och sen då? Jo men då var dagen slut. Jag lagade fiskköttbullar till middag. Såg dem på Ica igår, för 15 kr påsen och tänkte att de kanske kunde falla kidsen i smaken. Aldrig sett förr, tror de kan vara nya? Eller bara på extrapris:)

Eh, nope. Så att jag utlovade en god middag igår sket sig;) Jag äter inte saker som är söndermalda och sen ihopjoxade igen, det är inte gott. Men jag testade såklart en. Halv…;) De var inte speciellt goda. Fast det beror på vem man frågar. Jag hittade Sellman med huvudet ner i stekpannan lite senare, han uppskattade dem till fullo. Doris hade inte heller något emot dem. Men människobarnen satte dem på ”Tack men nej – listan”

I morgon blir det i alla fall tacos. Det är alltid mer än godkänt så det känns som ett säkert kort.

Jag ska fortsätta med min städning, kanske på ställen som syns lite dock. Det är ju kul om barnen ser att deras mamma gör något mer än stökar till. Vilket jag definitivt kommer göra, för jag ska in i matkällaren och packa ut alla julsaker.

Där inne är det totalt kaos. Här är jag helt oskyldig.

Det här är en grej jag har funderat en del på, och sen var ju svaret så enkelt. Jag har haft en del samvetskval över att det är så jäkla stökigt överallt. Alltså ÖVERALLT. Garaget, klädkammaren, matkällaren, pannrummet, tvättstugan. Fan, ungarna blir ju större, jag har mer tid än någonsin (en sanning med väldigt mycket modifikation) och det borde var tvärtom.

Men efter att ha insett att det är så att när jag ensam styrde över de här utrymmena så var det … nä okey inte superordning, men ordning och reda. Det var bara jag som rotade och bara jag som ställde tillbaka. Det var tider det:)

Nu, fan, ALLA ska ju riva och rota överallt hela tiden. Och sen ställa tillbaka saker hipp som happ. Som i matkällaren, där jag har lådor med julsaker, som jag alltid packar minutiöst för att få rum med allt. Sista åren har barnen ställt in sina saker där långt innan jag plockat undan övrigt, eller långt efter. Vad innebär det? JO att saker inte är på sin rätta plats, och då får det inte plats på långa vägar.

Inte bra. Så efter jul ska jag organisera om där inne, skaffa nya backar till julsakerna och släpa ut en gammal potatislår och ersätta den med, just det – hyllor:) Kasta deras skit som de ändå inte vill ha.

Det värsta är väl bara att jag har massa stora plugguppgifter just ungefär då. Men det är då:)

.

Hörrni i morgon Black Friday!

Jag kommer ge er det jag har att erbjuda i form av rabattkoder och erbjudanden så jag hoppas ni är intresserade:) Det tar en jäkla tid nämligen, att scanna runt och leta, och be om rabatter.

I år är det ju mer än vanligt läge för att nätshoppa till jul , och då kan man ju lika gärna börja nu.

Nog för att jag gärna handlar på nätet annars med, men som det är nu känns det som att jag själv gärna börjar i, för mig då, god tid. Man vet fan aldrig vad som väntar!

Jag tror ju också att jag ska få en tid för operation 18:e december;) Det lär ju inte inträffa, men OM så vill jag vara klar:)

.

Nu ska jag läsa och kommentera kursares texter!

Vi hörs i morgon 🙂

Natti natti

 

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting