Okategoriserade

Redan torsdag!

Ska jag behöva sitta här varenda vecka och förundras över hur snabbt tiden går, va? Det är ju inte riktigt klokt:) Men det var ju torsdag nyss, på allvar.

Nåväl, det är som det är, tiden är ju en märklig tingest;)

I alla fall!

Det är hur man än vrider och vänder på det, december nu. Årets sista månad. Jag fyller år om en vecka, då tänker jag att det skulle kunna komma snö och vara solsken och klar himmel. Kanske inte samtidigt för det skulle kunna bli svårt kanske, men ni fattar. Sen kan den snön ligga kvar över jul och nyår och sen vinkar vi hejsvejs till den i mitten av januari. Kommer det inte snö till jul kan den lika gärna hålla sig borta resten av vintern också.

Snart kommer vaccinet mot coronaeländet också, och det kan förhoppningsvis bli bättre, för att sen bli ännu bättre och till sist som vanligt igen. Men gärna snabbt, nu känns det som att smärtgränsen är väldigt passerad för samhället. Vi ska ha nåt att komma tillbaka till också, och det är sådär kul att se fram emot en lågkonjunktur och depression. Om än utan fucking corona.

För övrigt, jag är noll sugen på att vaccinera mig. NOLL. Inte bara för att jag minns svininfluensan, och följderna där, utan för att jag aldrig vaccinerat mig mot en influensa, eller någonsin (hittills, ta i trä) haft någon. Jag vill inte fucka upp mitt immunförsvar 😉 Så, jag är väldigt velig här, vaccinerar jag mig är det inte för min egen skull utan för alla andras, och rent ärligt vet jag inte om jag vill det. Jag tänker att jag kan ställa mig längst bak i kön och fundera över det.

Hur går era tankar?

.

I går hade jag en workshop med skolan. Tiden var satt till 9.30-14.00 och jag skulle träna vid lunch. Fasen också. Men förra gången tog det en timme, så jag chansade på att hinna båda även i går.

Vi diskuterar varandras texter, och ska egentligen bara ha några sidor text och en frågeställning, och det gick i rasande fart:) Alla har flyt i skrivandet och det enda vi undrade över var småsaker. Språkliga funderingar och om man måste skriva närgånget i sexscener, eller om man kan skriva som en gammal 40-talsfilm:) ”Han tog henne i famnen och de dansade i solnedgången. Morgonen efter vaknade de i varandras armar.” 🙂

Vi var klara på en knapp halvtimme:) Fast jag uppskattade väldigt mycket att åka till Växjö och träffas så är det här med Zoom väldigt tidsbesparande för min del. Jag har rest i tio timmar för att vara där i fyra, fem. Det är roligare såklart att träffas, men som sagt, mer effektivt att vara hemma.

Som alltid får man en härlig boost och vill bara sätta fart och skriva efter sådana här möten, så det gjorde jag sen. Träna hann jag också då, och vi körde tunga lyft. Det är ruskigt kul att utmana sig med nya grejer. Baksidan är träningsvärken, för satan i gatan vad jag har ont idag:)

Ett av barnen behövde skjuts så jag körde in till stan, och väntade. Det visade sig vara en riktig kris och panik-grej som inträffat, så resten av dagen var det väldigt mycket funderingar. Det handlade om en anklagelse som lät helt jävla galet.

Det hela skulle tas upp på ett möte idag, som jag också var moraliskt stöd till, på avstånd:) Och så visade det sig vara fel person som anklagats! Inte min unge, utan någon annan. En helt grundlös anklagelse förvisso, för folk är ju inte kloka, men ändå, en gigantisk sten föll ju från hjärtat.

Jag traskade runt och försökte fördriva tiden med lite julshopping. Ja, ute bland folk, jag vet. Men alternativet var att frysa sönder i bilen och det hade jag faktiskt ingen lust till.

Jag tycker ändå att folk är duktiga på att hålla avstånd, och butikerna har verkligen fixat så det ska underlätta. Handsprit och massa skyltar, markeringar i golvet och maxantal. Dessutom under en tid då få var ute. Jag har i flera dagar, nej veckor faktiskt, haft på inköpslistan att köpa lim. Helt vanligt Karlssons klister. I dag kom jag äntligen ihåg det:D

.

När det var avklarat så åkte vi och handlade mat, och sen hämta paket både här och där.

Kvällarna har ägnats åt skriva och glo på tv. Jag råkade fastna framför avsnitt jag inte sett av NCIS:)

Förresten gjorde jag en svingod lasagne igår! Jag hade behövt åka och handlat , men bestämde mig för att det fick räcka till idag om man snålade lite till frukost:) Jag hade veggofärs i frysen, och den är riktigt fin att göra lasagne på, jag har gjort det förut också.

Barnen äter den med god aptit och det bli sällan något kvar. Jag är inte superförtjust i de här hittepå-grejorna som quorn, sojafärs och vad det nu är. Jag har lite svårt för att de ska se ut som ”riktig” mat:) som korv till exempel men sen inte vara ens i närheten av det. Eller okey då, korv är ok, men som quorn som ser ut som kycklingbitar det blir generalfel i huvudets smakcenter då:)

Däremot är Anammas veggofärs till just lasagne bra. Jag hade både den och röda linser i, stekte först och sen koka i passerade tomater, mjölk för grädden var slut, lite matlagningsyoghurt av nåt slag, och sist massa ost. Kryddade med paprika, tacokrydda, salt peppar, spiskummin… kanske nåt mer.

Sen bara varvar jag såsen med lasagneplattor. Avslutar med sås och ost och in i ugnen en 20-25 minuter. Gott asså:)

Ibland river jag i morötter eller har i nåt annat, olika färskostar är kalas att bar hiva i.

.

Japp, det var dagens måltidstips:) I morgon är det fredag och då äter vi tacos. Det är sen jävligt gammalt nu;)

Nu ska jag sluta giddra och börja skriva så vi hörs i morgon igen:D

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. K

    Som med alla vaccin delar det folk i två läger, därför ska man inte ens diskutera det
    Man tar det eller man tar det inte.
    Det är upp till var och en.
    Att stöta och blöta och jämföra med andra vaccin och att behöva argumentera för eller emot…
    Nej, det är ett fritt val och ingen behöver redovisa för om man gör det eller ej är upp till en själv.
    Jag själv är i riskgrupp ( multisjuk ) och har min inställning klar men jag tycker inte det är ett diskussionsämne.
    Mitt hopp är att det här ska försvinna fort och mitt hopp är att det är ett fullgott vaccin som inte ställer till nån skit framöver

  2. Anna

    Ingen vet heller ännu hur/om coronaviruset kan lägga sig latent i kroppen och blossa upp på nytt, leda till följdsjukdomar mm. Så det är väldigt mycket med denna sjukdom som är osäkert.

  3. Marie

    Är ochså tveksam till ta vaccinet. Vaccin som funnits i flera år har jag inga problem ta. Men vaccin som stressats fram nja. Så ställer mig sist i kön och funderar på saken.

  4. Viola

    Jag kommer att ta vaccinet, jag saknar att krama min mamma, pappa, svärmor, gammelmormor – jag saknar att kramas helt enkelt 🙂

  5. Therese

    Jag kommer vaccinera mig.När det är min tur. Jag är inte i risk eller nåt så jag väntar. Tids nog blir vi alla i risk.Men jag vill att alla tar så skiten försvinner. Utrota Corona!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är bra. Lugn och fin 🙂
      Jag tror inte den går att utrota ens med vaccineringar. Den kommer nog ligga kvar och dyka upp som alla de andra stora influensavirusen gör. Men på ett mer normalt sätt

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej verkligen inte! Först går riskgrupper och personal som
      Behöver vårda. Sen, ganska långt bak kommer vanligt folk. Tänker man att man ska stå först utan annan anledning att man vill ha vaccinet är det sjukt egoistiskt:)
      Att jag står sist är allt annat än egoistiskt, det är väldigt medmänskligt, jag avstår t ills det blir min tur helt enkelt. Och tills jag måste:)

      1. Emelie

        Jag kommer också ställa mig sist i kön.
        (Det betyder ju ändå att vi står i kön 😂)
        Någon måste ju vara sist med 😂

        1. Gunilla

          Jag kommer inte att ta något vaccin.
          Är mycket fundersam till att vaccinera mot virus ????
          Jobbar också i vården, just nu med covid patienter.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jag är mer fundersam på nya vaccin. Så Mkt som kan upptäckas när man man börjar vaccinera. Kanske inte direkt men månader/ år framåt.
            Tänker lite på neurosedynskandalen, där det slog hårt på de ofödda barnen. Det var inte samma sak det är jag helt medveten om men principen är samma. Nytt läkemedel – okända biverkningar.

          2. Lena

            Jobbar du verkligen i vården om du inte vet att det är väldigt vanligt med vaccin mot virus? Till och med rotavirus finns vaccin mot nu

  6. Lena

    Jag tänker precis som du och är också tveksam, vill att kroppen ska ”sköta det själv” liksom. Rätt eller fel, oansvarigt? Vet inte men kommer nog hoppa vaccinet iaf. Kram

    1. Anna

      Svaret är ja, det är oansvarigt. Osolidariskt iom att det minskar skyddet för riskgrupperna om för många väljer bort vaccin.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag tycker samma sak. Men jag är heller inte det minsta sugen på att vara försöksperson med okända biverkningar som ev följd. Jag är helt för vaccinering mot barnsjukdomar, tbc osv, och både jag och barnen är vaccinerade helt enligt programmen. Men när något är helt nytt och tillverkat under högsta stress så är jag orolig. Jag tillhör inga riskgrupper eller jobbar på så vis att jag är ”tvungen” att få det snabbt så rent naturligt kommer det ju dröja innan jag ens erbjuds det. Vilket är superskönt för då behöver jag inte ta ställning nu.
        Jag tänker också att det är i just de grupperna som det också är viktigast att vaccinering sker, som med säsongsinfluensan och äldre.
        Och då känns kanske oddsen per automatik bättre.
        Jag säger inte nej till vaccinering men jag är glad att jag inte är prioriterad 🙂

        1. Em

          Det här vaccinet är inte helt nytt, de har jobbat på det sen sars utbrottet tidigt 2000tal. Därför det har gått så fort, de har haft ”grunden” klar.

    2. Lena

      Tycker du det verkar som att kroppen sköter detta Corona-virus bra? Ska vi resonera så med mässling, polio och difteri också? Vaccin har räddat miljontals liv, det kommer det hör att göra också.

  7. Ellinor Blomqvist

    Jag kommer att stå först i kön för vaccination 😘Coronan tog min man och jag är så attans trött på ensamhet.Trevlig helg/Ellinor

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Det är ju för andras skull jag ev skulle ta den, men det beror helt på hur det ser ut när man kommer dit. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting