Okategoriserade

Research:D

Haha, Novalie trodde nog att jag tappat det helt nyss:)

Men jag tror på research, det vet ni redan, jag har berättat om min något suspekta sökhistorik på internet, och för några dagar sen låg den här reklamen på bloggen:D

Jag var tvungen att titta flera gånger, var det på min sida? Ja, det var det? Var det ett riktigt vapen? På MIN sida? Det var det tack och lov inte, utan det är ett soft airgun. ( tror jag!) Men ändå.

 

airsoft

I alla fall, jag skriver ju och mina huvudpersoner har hamnat i klistret igen. Nu blev de hopbuntade med buntband, rygg mot rygg. Jag hade ett elände att få loss dem! Jag kunde inte tänka mig hur det blev, och till sist knackade jag på hos Novalie som jag visste var vaken.

”Kan du hjälpa mig?”

”Visst.”

”Sätt dig så här”

”Va?”

Hehe, jag var tvungen att se om det var möjligt att resa sig upp om man hade ryggarna mot varandra och handlederna hårt hopbundna. Hur har man ens händerna om man sitter så? Med handflatorna mot varandra eller handryggarna? Och sen, när man fått loss ena armen hur fan vrider man sig mot varandra så man kan få loss arm nummer två?

Först var det helt omöjligt att resa sig rygg mot rygg, men efter att vi skrattat färdigt och samordnade oss var det superenkelt. Vi är precis lika långa vilket mina karaktärer inte är, men jag har ingen lång snubbe att testa på just nu;) Jag frilansar lite där.

Så nu kan jag skriva klart 🙂 Det måste vara trovärdigt och sådana här detaljer kan jag störa ihjäl mig på i böcker, och då kan jag såklart inte skriva så själv heller:)

.

Jag kollade instagram också, och nu har jag hela hösten förundrats över mina bekanta som badar. UTE, typ nu?? Adventsbad, och söndagsdopp och oktoberbad, novemberbad och decemberbad.

Är de inte kloka? 🙂

Hur går det till rent praktiskt tänker jag, och skulle kunna fråga men fryser så mycket att jag glömmer bort det varje gång;) Har de en varm bil i närheten? En bastu? Ett hus? Eller hoppar de bara i, och fryser halvt sönder innan de fått på sig kläder? Hur blir man ens torr i sex fuktiga plusgrader? Det ser ut som de är vid vanliga badplatser.

Gör de som Bear Grylls som kastar sig ner på marken och gör burpees tills värmen återkommer?

I så fall gör jag hellre burpees inomhus, för det är det jävligaste jag vet och att straffa sig med det efter ett dopp är inte snällt;)

Och, nånstans inom mig vaknar en liten, liten jävul … jag kan inte vara den som är den! Så bli inte förvånade om jag tar ett vinterdopp;)

Är det nån av er som håller på med de här dumheterna? Varför gör man det?

Och som det ser ut så är de alltså på vanliga badplatser, hoppar i antingen från en brygga eller vadar i från stranden …holy f**k!

 

Berätta vad det är som gör att man utsätter sig för det, och låter det tillräckligt trovärdigt så kanske jag testar:)

Natti på er nu:)

Kommentarer

  1. eva

    ja varför badar man isvak…..det är första kallbadet för mig denna säsong….jag har badat minst 2ggr i v.och trodde aldrig jag skulle fixa en temp i vattnet 0,8 g men det är s häftig känsla man kan inte tveka och är det minusgrader i luften är det inte alls farligt att bara g i frn stegen.Sedan ligger jag i och räknar till 20….där är andningen normal igen och när man kommer upp är man varm….jättemysko känsla men en eufori i kroppen som inte kan förklaras .inga problem att byta om heller jag tycker du ska testa för det är en glad och härlig upplevelse

  2. Sofie

    Vinterbadade första gången på julafton förra året. Inte alls farligt. Kallt innan, men när du kommer upp kan du stå i handduk en bra stund och torka dig. Så härlig känsla och kick. Promenerade till och från badplatsen. Ingen bastu eller värme i närheten.
    Testa!
    Jag längtar lite i smyg att det ska bli frysgrader.

  3. Camilla

    Jag badade igår! Min man badar fortfarande 2-4 ggr/vecka. Jag gjorde det mest igår för att kunna säga att jag badat i december !!!

  4. Carina

    Jag och min 11 åriga son har badat 😊
    Vi har brassat i bilen innan, vadat i- kallt som fan men sen är det inte det när du kommer upp.
    Drar av oss badkläderna sen åker i hem i tröja, handduk och badtofflor.

    Testa det e najs som sjutton!✌🏻👍

  5. Ekot

    Redan i april i år tänkte jag, vad kommer man egentligen kunna göra i år, jag kom fram till att man kan inte förbjudas att bada. Det underlättar såklart att jag bor nära havet. Jag började där i april och har sedan fortsatt, inte så många stegar i nu, men det finns några. Jag tar av mig, går i, rör mig lite i vattnet och går upp, torkar av mig, och sedan kan jag bara stå där på en handduk, fryser inte då. Det kallast är händer och fötter när jag är i vattnet. Häftig känsla, får se hur länge jag kör, is och storm är olämpligt, men decemberbad är fixat. Ja, det är rätt många som badar, men kan inte kallas trängsel 🙂

  6. Moa

    Jag tror att du skulle gilla det! Badade idag, 6 grader i vattnet och fem i luften.
    Man behöver andas sig igenom det, doppa kroppen och ta tillräckligt många andetag tills man känner att man kan andas normalt, sedan gå sakta upp igen.
    Efteråt blir man helt sjukt varm?! Kan stå i bara badrocken länge utan problem, kroppen värmer upp sig själv direkt efter bad.

    Det är samma anledning till att man tränar hårt, lyfter tungt eller får för sig att lära sig en specifik sak – det är häftigt att inse att man kan styra över sin kropp och att märka av att man klarar det. Jag har samma endorfinpåslag som efter ett härligt träningspass. Testa vetja!
    Det finns också massor utav hälsofördelar så som att man sover bättre etc, bara att googla. Men för att dessa ska ha någon inverkan så ska man bada 5-7 gånger i veckan vad jag kunde läsa mig till haj 😂 så jag ser det mest som ett plus i kanten om kroppen skulle må bättre av det (vilket man känner efter badet att den gör!)
    Jag röstar för bad! Eller kanske bättre att säga – det vågar du aldrig? 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vågar visst!!!!😆så det
      Så😎😁😂🤗
      Jag har en bit till närmaste vattenhål men man måste prova saker. Iaf en gång 😂Men återstår att se när. Heja dig!! 😘

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting