Okategoriserade

Midnatt eller mitt på dan?

Ja, det är den dagliga frågan när man tittar ut genom fönstret. Nu har det inte blivit ljust på flera dagar och det tar på en.

Idag hade Trixie en tid för att visa upp sina tänder för att eventuellt få tandställning. Det var klockan fyra och när jag åkte hemifrån vid halv var det redan mörkt. Öken.

För den delen så är jag lite fundersam till vår tandvård. Förut fick alla som behövde eller ville det, tandställning. Nu verkar det som att man ska vara glad om man får det? Trixie har en tand som sitter ovanför alla andra, det blir trångt för de andra och den skaver, men det är inte säkert att de tänker åtgärda det, för det är bara kosmetiskt? Jo eller hur? Corrinda hade samma sak och där var det aldrig nåt snack.

”Man kan bekosta det privat om man absolut vill.” Ja, men det kostar ju ganska många sköna slantar och vad är det för sätt, ska det bli nån jävla klassfråga? Jag kan väl säga som så att om hon inte får tandställning så kommer jag inte att anlita folktandvården till det utan då blir det privat. Fast först ska jag råna en bank;)

Det blir samma sak som med soporna ju, man betalar massa skatt men får inte det man behöver. Nej, man får åka med återvinningen och man får bekosta en tandreglering utöver det man redan pröjsar. Ja, jag kan var lite putt, ja:)

Jaja, jag hoppas på att de fattar att det inte alls är rent kosmetiskt, för hon har problem av den. Specialisten var inte där, utan det var ”vanliga” tandläkare som dokumenterade, vilket också känns lite knepigt. Inte för att jag misstror dem, absolut inte! Men de kallas väl specialister av en anledning?

Så! Nu var jag klar:)

.

Innan det så gjorde jag massa roliga saker här hemma! Jag rensade och sorterade, jag vek massa tvätt, jag höll på att kliva i kattbajs nere i pannrummet… I´ll kill that cat! och sen fick jag ligga där och skrapa bajs, det finns få saker som fastnar nåt så överjävligt som det, speciellt när de är risiga i kistan. Glamoröst liv man lever ändå;)

Men jag fick i alla fall ordning på saker lite överallt här hemma som legat efter, så det var skönt.

Dessvärre finns det massor kvar. Jag blir aldrig klar, det har jag insett för länge sen, och accepterat till fullo:D

Min bil är på verkstan så jag glider runt i pappas, det är softare än softast, med automat:)

(Den här är min)

Jag tycker om att köra bil. Det är inte det roligaste man kan göra, men absolut inte det värsta. Helst ska man ju köra snabbt och hetsigt, och tävla med nån, vilket man ju aldrig kan göra på allmänt vägar såklart:)

Men att glida fram på fina vägar med bra musik och trevligt sällskap det är verkligen inte fy skam. Det ligger för övrigt på bucketlisten, att köra tvärsöver USA med nån fräsig bil:)

Jag har ju en manuell bil, efter att i femton år eller så kört en automatbuss. Det är två olika saker ju:) Att köra med växel är mer ”att köra” än med automat, där man bara åker. Två olika sätt, och det mest bekväma är ju att slippa växla helt klart, men det är lite roligare:D

Något jag tycker är skitjobbigt nu för tiden när man kör är att alla andra har så infernaliskt starka lampor! Man blir så bländad hela tiden, speciellt när man möter de här lite större bilarna. Vad beror det på? Att man skiter i övrig trafik bara man själv ser? Jag har ingen aning, men det är jäkligt jobbigt att bli bländad.

.

Novalie har hemskola nu igen. Det har ju varit lite fram och tillbaka under året, de åkte ju hem och var hemma halva vårterminen eller vad det nu blev. När sen höstterminen började så hade de några veckor hemma/några veckor i skolan, för att sen gå helt enbart i skolan. Vid höstlovet blev det hemskola, sen tillbaka på heltid i skolan, och nu hemskola. Fram och tillbaka. Nu är det så här terminen ut, och det är ju bra att veta. Det funkar ju, inte optimalt men sådär. En del saker är ju svårare än andra såklart. Nu kommer viss klasser att vara i skolan för exempelvis praktiska moment, men då kommer de vara mer eller mindre ensamma. Jag tycker ändå att det har funkar förvånansvärt bra.

Jag är ju van att ha barn hemma på heltid, så de gånger som huset är tomt förutom mig själv är det nästan läskigt;) Men bara nästan, jag är inte så lättskrämd.

Eller hm, förresten;) Mina barn håller nog inte med där, de skrämmer mig oftast så jag hoppar högt när jag är i tvättstugan och de kommer in. Man hör absolut inget när man står där och maskinerna är på:)

I går, eller om det var förrgår(?) skrämde Jimpa mig fast jag visste att han var på väg, jag såg hans bil på gatan;) Men jag väntade mig att han skulle kliva in genom dörren, inte knacka på rutan framför mig, hehe.

Och idag kom Sellman och hoppade helt ljudlöst upp på bänken bakom mig där jag stod vid diskhon, jag såg något i ögonvrån och sen skuggade hans svans så det blev en stor viftande skugga precis bakom mig, samtidigt som hans svans rörde min rygg:D

Jisses:) Men, jag blir ju skrämd, lite som på film när de kör med jumpscares, alltså av själva överraskningen. Blir man inte det är man ju off tänker jag, för det är ren instinkt:)

.

I dag talade Lövén om att man får vara åtta personen som firar jul ihop. Det blir spännande:) Jag har funderat hela dagen på vilka av barnen som inte får var med i år. Tänkte att de som hjälper till minst per automatik hänger löst, men sen kändes det bättre att lotta. Sen kom jag på att vi kanske kan ha en slags rundgång, att några får klä på sig och gå ut, kanske sitta i poolrummet med skoteroverall på och sippa alkohol för att hålla värmen;) Så kan man passa på att scrolla sociala medier då också;) Om man är där ute en halvtimme i var så har man ändå köpt sig ganska mycket tid inomhus.

Jag vet att det inte gäller stora familjer, men å andra sidan så kan ju vissa familjer anse sig vara de närmaste 100 personerna. Så här har det ju varit hela tiden, och det känns faktiskt ganska fånigt när de säger så. Jag menar inte att restriktionerna i sig är fåniga, det fattar ju alla, men att säga att det är max si och så många, när jag sitter med huset fullt av barn, och vida överskrider gränserna, det rycker jag bara på axlarna åt. Efter att jag raljerat över det såklart:D

Ja, fattar man känslan så gör man, men jag tror det kan vara svårt att förstå hur jag menar om man inte har shitloads av ungar;)

Vi kommer att planera för det värsta men hoppas på det bästa, och sen får man se helt enkelt. Något som är bra att ha gott om är sunt förnuft, då löser sig det mesta som det ska. Eller inte men då använder man det sunda förnuftet till att komma på en alternativ lösning.

groothGrooth har inte ett dugg med det att göra men han är gullig:)

Jag kom precis på att jag behöver ha ett USB-minne att spara mina texter på, och som av en händelse finns det med just Grooth på:D  Eller Harry Potter, Deadpool, Dobby, Starwars edyl.

Kanske fint att jag fyller på på torsdag så jag kan köpa mig ett sånt, måste bara kolla så det är rejält med minne på, duger inte med fjuttiga 1G eller så:)

Jaja, nu ska jag faktist gå och sova! Har sovit som en uggla i några nätter, huvudet rullar runt på axlarna och tankarna snurrar. Gosh.

Men det går över!

Vi hörs i morgon 🙂 Natti natti ♥

Kommentarer

  1. Monkan

    Många nyare bilar har autoavbländning där helljuset slås av vid 400 meter kvar till mötande fordon vilket känns som en evighet på en lång raksträcka. Tyvärr är det tydligen lagligt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo jag vet och det är skitjobbigt det med. Men även när de bländar av är så många lampor så starka. Det här blåa kalla skenet 😳

  2. Anne-Marie

    Jag förstår KÄNSLAN, hade samma känsla själv då vi också är fler än 8. Blev så markant när även familjer/privata sammankomster ska vara max 8 och man är fler än så. Även om sunda förnuftet förstår att det är okej att vara med alla som bor tillsammans. Inte bara vid jul utan ALLTID. Inte äldre föräldrar, utflyttade syskon med deras familjer..

    Men med det sagt så är jag besviken för hur du bl a hanterar detta/inställningen kring restriktioner.
    Med all info som kommer förstår jag inte varför så många fortsätter sitt nästintill vanliga liv. Råd från FHM/regering väger tyngre än vad ex läkare som själv tränar anser om gym.
    Vi vill också leva normalt, o d känns ännu mer surt att fortsätta med restriktioner när så många inte verkar bry sig nämnvärt. (Alltså inte endast riktat till dig) Det suger att inte få umgås, vårt liv är så annorlunda nu på många plan. Suger ännu mer när man ser hur andra prioriterar.
    Vi ringer svärföräldrarna via FaceTime, stått nångång på uppfarten sen i somras. Sett min mamma en gång sen i feb (annat land), jobbar och handlar mat tidiga morgnar/sena kvällar, nån enstaka gång till nån annan affär men undviker rusning..
    Önskar så att denna pandemi lugnar sig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det gör vi alla. Herregud! Jag gör som du! Jag handlar på tider då det är lite folk, jag träffar ingen utom familjen. De här restriktionerna som är nu har inte varit hela tiden, men du kan hoppa upp och sätta dig på att du inte hållit dem bättre än vad jag gjort.
      Att du inte bor i samma land som din mamma och att jag bor fem minuter ifrån min… det säger ju sig själv att det är skillnad på hur ofta man ses.
      Jag har inte rest, inte träffat vänner mer än under den period i somras då det var lugnare i hela världen, men ändå ska jag få massa skit för att jag inte håller restriktionerna. Jag, som är hemma typ hela tiden, som jobbar/pluggar hemma? Som har ungefär noll umgänge utöver familjen.
      Så vad gör jag ? Jo mitt enda brott är att jag tränar. Eller tränade? På ett ställe som fått ok från vårat sjukhus. Våra läkare här bedömer att folkhälsan är viktig och att Friskis motsvarar kraven för att kunna ha öppet coronasäkert. Men då kommer hobbyepidemiologer som du och har åsikter. Det får man ha, men det innebär inte att du har mer rätt än de som gett tillåtelse att Friskis är öppet. Eller tycker du det? Tycker du på allvar det? Du tror inte att de med specialistkunskaper är bättre lämpade att bedöma det än en lekman? Du tror att de bestämmer lite som de tycker på eget bevåg? Eller förstår du att de har dialog med FHM ?
      Sen, jag vill fira jul med min närmaste familj. Det kommer ske på ett coronsäkert vis, tror du att jag vill riskera något? På allvar? Vi kommer på ett sätt som gör att vi kan träffas PÅ ETT SÄKERT SÄTT. Eller om det inte går så får vi tänka om! Herregud!
      Jag fattar inte hur man kan tolka in så Mkt skitsnack i det jag skriver? Sluta hitta på.

      Vi kommer överskrida gränsen på åtta personer. Det är det enda.

      1. Anne-Marie

        Utifrån vad du skrivit under pandemin så vet jag att jag följt restriktionerna mer än dig, tyvärr. Du vet inte mycket om mig.
        ”Hoppa upp och sätta dig på” ”hobbyepidemiolog” oj oj vilken försvarsställning
        Jag skrev att ”råd från FHM/regering väger tyngre än läkare”, inte att jag vet bättre. Regeringen har varit tydliga med att vi inte ska hitta kryphål, och det upplever jag att du (och många andra) gjort.
        Familj är de som bor i samma hushåll, nära kontakter. Och där tycker du tydligen inte som regeringen. Utflyttade barn med familj, syster och föräldrar (i riskgrupp!) hör inte till närmaste familjen enl restriktionerna.
        Tänkte låta bli att skriva alls då jag läst dina svar på kommentarer genom tiderna. Ofta spydiga o du går så lätt till attack. Inte lätt att bli ifrågasatt, jag vet, men många verkar ha samma upplevelse här.
        Grattis på födelsedagen! 🌺

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja om man upplever svaren spydigt så kanske man kan förstå att jag upplever kommentaren som taskig? Eller? Får jag inte reagera😳
          JAg hittar inga kryphål. När det ska anklagas för det när jag ett: försöker vara rolig, två: försöker hitta ett sätt att fira jul med släkten utan att det är riskybusiness… då ledsnar jag. För om du läser noga
          Så säger jag att vi ska fira på ett säkert vis, hur har vi inte klurat ut än.
          Det kan alltså innebära digitalt eller kanske ute. Vilket är helt tillåtet. Men
          Då går djungeltrumman med falska påståenden🥵Sjukt tröttsamt.
          Och jag skulle gärna vilja ha uppstaplat exakt vad jag ska gjort för att förtjäna epitetet Idiot i pandemin?
          Jag har på ”minussidan” en enda sak och det är träningen.
          Sen då? Exakt vad tycker du jag gjort? Som Inte gäller mina föräldrar för där har jag inget val, de behöver hjälp. Jag och syrran är den enda hjälp som Finns att tillgå. Känns det bättre om jag anhörigvårdar och får betalt för det kanske?
          Jag kan bespara dig tänkandet.
          Det finns inget.
          Sluta hitta på saker.

  3. tant H

    Så fantastiskt att det ändå blir Jul i år! Egentligen är julen ett ”icke problem” då hotet inte kommer från Tomten! Carola du skriver så fantastiskt och jag fick energi nu av att läsa så jag orkar värma den färdiga julkorven!

  4. Mia

    Vi tog beslutet igår att inte fira jul med mina gamla föräldrar, vi vågar inte riskera något ☹️, det blir såklart tråkigt att bara vara vi föräldrar och sonen på 5 år men vi vågar inte riskera något. Nu känns det ju som att vaccinet är inom räckhåll för de äldre och riskgrupperna!

  5. Jenny

    Är väl inget konstigt att du firar jul med alla barnen! Är väl mer syster och framförallt föräldrarna som är tveksamma och går emot de restriktioner som finns. Man kan väl också isolera sig nån vecka innan så funkar det ju att ses inomhus allihopa. Men svårt när barnen går i skolan förstås. Kram och tack för bästa bloggen ❤️

  6. Camilla

    Jag förstår dig helt och hållet Carola, klart du ska få fira med dom du brukar träffa. Du träffar dina föräldrar ofta och även din syster.
    Verkar som andra har problem med det. Så trött på andras pekpinnar och moralpredikningar.
    Det jag gillar med dig är att du ger dom som tror att dom ska kunna tillrättavisa dig svar på tal 🙂
    På tal om annat så är jag en stor älskare av Matsmart 🙂 förra veckan hade dom Pepsi Max på flak och jag beställde hem 2 flak, bäst att passa på när det är billigt, jag slipper i alla fall att slita med det på bussen då jag är själv och inte har någon bil.
    Visst jag hade kunnat få hjälp av mina syskon men Ö&B tar det ofta slut direkt så denna gången blev det Matsmart.
    Fast denna gången var jag smartare än sist, då fick jag hämta det på närmaste utlämningsställe, en ICA affär nära mig men släpa en kartong med 2 flak är inte det lättaste. Fick låna en kundvagn och postkillen hjälpte mig att sätta paketet i vagnen.
    Sen skulle jag ta upp kartongen från vagnen vilket inte var det lättaste men skam den som ger sig till slut gick det även fast vagnen rörde sig hela tiden, upp med kartongen ett steg åt gången till 3:e våningen, pust och stånk men till slut var jag uppe.
    Så denna gången var jag smart med att beställa med hemleverans med Postnord så dom ställde den utanför min dörr.
    Har en jättesnäll granne mittemot mig som tog in paketet till sig tills jag var hemma från jobbet. Inte för att någon av dom andra skulle ta den men bättre att vara på den säkra sidan. Så nu har jag fyllt kylen, alla fick inte plats men sätts in sen efter hand.
    Ha en fortsatt bra dag.
    Kram Camilla <3

  7. Sandra

    Ni får göra som vi. Träffas ute mitt på dagen och grilla korv över öppen eld. Åka hem till varsitt hus och facetime för middag /julklappsöppning. Vi skulle bara bli 10 om alla kommer men pga dessa restriktioner så får vi fira utomhus. Så länge det inte är snöstorm så fungerar det med.

    Sonen fyller även år snart och vi kör samma upplägg då.

    Vågar inte riskera att smitta någon av våra äldre föräldrar som har diverse sjukdomar. Även jag som medicineras med cellgifter vill inte bli sjuk!

    Så det enda rätta är väl att bara fira med de som man bor med och de andra får man träffas utomhus med.

    Alternativet är ju att alla total isolerar sig i 7 dagar innan och 7 dagar efter. Dvs inget gym/rening/mathandling osv. Då kan man träffas i en lite större familjegrupp.

  8. Ellinor Blomqvist

    Fira jul som känns bäst och tryggast för er och hur du en gör så önskar jag dig en välsignad jul/kram Ellinor

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja jag vet. Men man vet heller aldrig vad som händer i framtiden. Det kan vara sista julen. Det hoppas jag innerligt inte men man vet aldrig.
      Vi vet, vi är lila upplysta som alla andra 🙂

  9. Ingegerd hörman johansson

    Så få som möjligt i en trängre krets. Jag är ledsen men dit räknas nog inte dina föräldrar och syster. Vi firar själva 5 personer , brukar fira med syster med familj som vi inte träffat sen september. Och inget kalas på juldagen för sonen som fyller 18. Vi i familjen firar honom såklart. Det går väl bra en jul att bara fira med hemmaboende barn? Din syster kanske kan fira med dina föräldrar en stund om hon är själv.Mvh ingegerd

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, man kan tänka olika. Jag vet inte riktigt än hur det blir, men jag kommer inte skämmas för hur vi än gör:)

      1. Moa

        Fast det är ju det man INTE kan. Man kan inte tänka olika. Statsministern har bett befolkningen att inte leta efter kryphål för att det ska vara okej för just ”dig”. Snälla – kan du inte med ditt stora forum hjälpa till och vara en god förebild för att stoppa smittspridningen och därför bara fira jul med ditt egna hushåll (dvs de du bor tillsammans med). Det kommer fler jular.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag är det. Om man inte tolkar in massa skitsnack i det jag säger.
          Och med det säger jag tack för mig. Det var menat som ett skojigt inlägg om att det inte alltid är så lätt att vara en stor familj och urartade.
          Var så säker på att jag kommer hitta ett sätt att fira jul på ett alltigenom coronasäkert och helt enligt reglerna vis. Inga jävla kryphål! Jag har Aldrig sagt att vi ska fira som vanligt, men vi ska fira ihop. Hur det ska gå till visar sig. Det kan bli helt digitalt eller utomhus. Jag vet inte än.

          1. Moa

            Åh vad kul. Det låter ut bra! Jag förstod det att ni alla skulle fira inomhus hos er tillsammans utöver dina barn men så bra att så inte var fallet och alla kan vara trygga. Hoppas ni får en bra jul!

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jag var säkert otydlig nånstans trots att jag tyckte jag skrev folk på näsan, men självklart vill jag inte riskera något. Under hela den här tiden har försiktighet varit a och o. Tex de gånger mina kids varit minsta snuviga har jag inte varit hos mamma och pappa utan då har syrran tagit det. Och tvärtom. Jag har varit frisk som en nötkärna hela året men är nån i familjen rasslig så är jag också hemma. Och så vidare 🙂
            Bättre förekomma än förekommas 🙂 Så självklart för mig och har ju alltid varit i och med min emetofobi som också gett ganska rejäl bacillskräck 🙈😂
            Jag hoppas att du och de dina får en fantastisk jul ni med ⭐️

  10. Mia

    Jag har också för många barn gör att kunna hålla 8-personersregeln. Mina barn bor utspridda över landet, alltså kommer vi inte att träffas som vanliga jular. Hade å andra sidan tänkt likadant om jag bara haft två barn. Pluggar en i Malmö och en i Göteborg och jag bor i Jönköping ska vi inte träffas just nu. Nu är vi fler än 8 och utspridda över landet, därför blir det en zoom-middag på julafton i år. Dottern som bor här och som jag träffat hela tiden kommer hit. De som bor i Malmö och som ändå träffas kommer också äta tillsammans fysiskt. Hade detta varit när barnen bodde i samma stad och vi hade haft daglig kontakt hade vi firat som vanligt. Upplever det inte alls kränkande mot mig som har valt att ha många barn utan som en markering att vi ska vara rädda om dem vi älskar mest och om alla andra.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej inte kränkande! Du har inte alla boendes hemma och då är det ju inget som egentligen rör dig. Hade mina flyttat så hade Vi gjort liknande som dig. Men nu bor de ju hemma eller vi ses hela tiden.

  11. Lena

    Jag är med dig igen. Jag har firat med mina tre systrar med familjer i 50 år, svårt att bryta en sån tradition! Vi träffas nu också, inte dagligen men ofta och tankar och diskussioner om julen fortgår. Någon stannar hemma, någon tvekar. Självklart ska man följa råd och inte vara oansvarig. För egen och andras skull, så klart! Men samtidigt måste man få välja hur man vill leva sitt eget liv, under ansvar givetvis. Tycker jag. Man måste inte tycka så, men allt är inte svart eller vitt. Kram

  12. Rille

    Jag hoppas att det är som du skriver, att det är styrkan på billjusen som ändrats. Själv är jag orolig över att det är min syn som blivit känsligare med åldern. Jag klarar knappt att köra i mörker längre, speciellt inte utanför stan och i regn. Jag blir jättebländad när jag får möte. Sedan underlättar det ju inte att det där med att blända av är något som tydligen inte lärs ut på körskolorna längre.

  13. E

    Fast du är ju ett undantag, de flesta har inte över 5 barn. Max 8 är ju för att man inte ska bjuda in fler än ens egna familj eller de du bor med. De som anser att hela släkten är ens familj kan inte heller bjuda in varandra. I de fall man är ensamstående så är det okej att träffa de som redan är i ens ”bubbla” som de skrivit om tidigare, fast max 8 personer. I ditt fall är ju du plus barnen som bor hemma okej liksom, men du ska inte bjuda in någon som inte bor i ditt hem. 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Alltså jag vet 🙂 Men du fattar inte känslan, det blir väldigt knepigt när han står där, allvarsam och generaliserar. Men som sagt, fattar man så gör man:)

      1. E

        Tycker inte att det är knepigt, han är tydlig. Tycker allt är väldigt tydligt. Umgås bara med de du bor med, inga sammankomster över 8 personer, gå inte till affärer, gym, badhus osv, träffas utomhus om man absolut måste träffa någon man inte bor med. Gör bara nödvändiga inköp på apoteket och mataffärer och undvik julshopping. Suger? Ja. Men viktigt.
        Förstår inte vad det är du hänger upp dig på faktiskt, du bor ju redan med dina barn, varför skulle ni inte kunna umgås just den dagen? 🤔 Är ju bara din äldsta dotter som inte bor med er som drabbas, inte barnen du bor med.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          KÄNSLAN!! Du fattar inte. Jag säger inte att han inte är tydlig, jag säger inte att jag inte fattar eller inte vill följa restriktioner. Jag säger att det KÄNNS väldigt märkligt när de pratar om Max åtta. Sen VET jag vad som menas. Det är en känsla inget annat. Jag försökte förmedla den men uppenbart funkade det inte. Det blir så ibland, och oftast för att man inte riktigt kan se saker från olika håll, det är svårt att vända och vrida när man är fast i sin egen uppfattning.
          Så här är det, jag planerar för att fira jul med mina nio barn, med mina föräldrar och min syster. Det kommer bli fler än åtta men färre än sexton, men så är det. Skjut mig för det om du vill men det kommer inte förändra nåt:)
          Sen får vi se om planen håller eller om den måste revideras, det beror helt på allas status de närmsta veckorna.

          1. E

            Förstår faktiskt inte hur du tänker och hur man kan vara så egoistisk som du är. Tror du inte att vi andra också vill vara med våra föräldrar och syskon och barn? Varför är du och din familj ett undantag i något som gäller alla i hela Sverige?
            Och nej, du borde inte bli skjuten, tror på karma så konsekvenserna kommer av sig själv.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Nä jag fattar att du inte fattar:) Vad hindrar dig från att vara med de dina? Min familj har jag träffat nära under hela året. Ingen förutom de jag träffar i princip dagligen kommer vara med. Alltså ingen utom den närmaste familjen. Alltså, enligt rekommendationerna, förutom antalet då, för jag råkar ha fler barn än de flesta. Men nu gällde ju inte max åtta om det var sådana man träffade jämt och ständigt. Eller hur?
            Så, EXAKT din reaktion är en av anledningarna att det känns lite jobbigt när Löven står och säger max åtta. För jag vet att hur jag än gör så kommer folk bli upprörda. Fast jag gör som alla andra.
            Jag tror på att tänka hela vägen 🙂

          3. Hanna

            Fast du göra inte som alla andra. Jag kan inte träffa mina föräldrar och mina syskon för vi blir fler än 8 tillsammans med våra antal barn totalt. Vad är skillnaden, att alla barn är dina. Det spelar ju ingen roll om du haft 5 barn och din syster 4. Det är det totala antalet som spelar roll. Och att de säger Max åtta är för att ingen ska känna att den behöver sitta själv inte att stora familjer, för din familj i detta sammanhang, är de du bor med. Barn som flyttat hemifrån räknas inte in. Och inte syskon heller om du inte bor med dem.
            Flera stora influensers visar just nu hur man kan följa riktlinjerna och ändå leva just nu och att det är svårt och att man måste ta beslut som är tråkiga.
            Så man känner att man inte är ensam. Och att det är svårt men man måste hålla ut. Det du uppmuntrar till är att tolka reglerna så att de passar en själv. Det är lätt att tänka: gör hon så, då kan jag också. Det är inte så farligt. Jag använder sunt förnuft. Men jag struntar i myndigheterna.
            De flesta jag känner kommer att bara fira med de dem bor med och framförallt inte Med en annan familj där man totalt blir över 8 personer.
            Och du säger att ni umgås hela tiden så det gör inget. Ska dina barn träffa dina föräldrar ska ju de sitta i karantän innan och inte träffa någon annan på en vecka innan. Så tolkar jag det. Väljer ni allihopa att inte träna, inte handla i affärer, att dina barn inte träffar någon annan kompis, det går faktiskt när det är jullov. Då kanske ni kan träffas säkert utan risker.
            De nya reglerna säger väl att vi SKA umgås på ett smittsäkert sätt.

          4. Profilbild
            familjenannorlunda

            Fast nu är det skillnad. Jag träffar alla hela tiden. Men ska ändå låta bli bara för att det är jul? Då smittas Corona värre än om det vore n vanlig torsdag tänker du? Det här är samma knepiga tänk som att det är bättre att en taxichaufför kör mina föräldrar än att jag gör det. Vi kommer inte bryta mot något mer än just åtta personer. Att folk kan hänga upp sig på en exakt siffra så förbannat?
            Ja, många influencers visar att man kan följa riktlinjer och jag kan inte se att jag gör det minsta annorlunda faktiskt. Jag tolkar inte regler så de passar mig. Jag följer dem så gott jag bara kan.
            Det får alla göra.
            Ingen av er vet än, för jag vet inte än, hur vi kommer lösa det rent praktiskt. Men jag kommer inte skämmas för det beslut vi tar för det tas utefter oss.

          5. Jenny

            Fast ses ni en vanlig torsdag 15 pers och umgås och äter tillsammans i flera timmar? Är väl det som blir skillnaden. Smittorisken blir ju som störst när man umgås många och länge. Hur ni än gör så hoppas jag att ni får en fantastisk jul och att alla håller sig friska! Kram ❤️

          6. Profilbild
            familjenannorlunda

            Vi vet inte än hur vi ska lösa det, men givetvis kommer vi göra det på ett smittsäkert sätt. Åtskilda, kort tid, alla friska. Vi funderar för givetvis vill vi att alla ska var fortsatt friska:)
            Tack och jag hoppas det samma för dig och de dina ❤️

          7. Cecila

            Det har ju dock länge varit restriktioner om att inte träffa folk utanför jobb och de man bor med 🙄 (som singelhushåll 1-2 pers). Så det innebär ju bara att du brutit mot restriktioner en längre tid.

          8. Profilbild
            familjenannorlunda

            Så vilka tycker du jag träffar ? Vi kollar 🙂

            Jag jobbar inte utanför hemmet och den jag träffar är syrran som inte jobbar utanför hemmet och bor ensam. Hon träffar bara mig och mamma o pappa. Jag hjälper mamma och pappa för att jag måste. Återstår jimpa, som hjälper mig med alla tusen jävla saker som jag ligger back med på huset. Sen – ingen. Så här har jag haft det hela året. Kan vi enas om att det är ok? För jag tror inte att någon annan som inte är i riskgrupp är så Mkt bättre.
            Fyra personer. Varav alla träffar väldigt få människor.

            Sen var det träningen men vi har inte haft den restriktionen att undvika gym. För att den allmänna folkhälsan är viktig. Återigen så är inte träningen ett val för mig utan ett krav för att jag ska kunna ha kvar rörligheten i ett skadat ben. Jag kan inte ut och springa (funkar inte med foten) eller träna hemma för jag behöver ha tillgång till vikterna och maskinerna. Och till viss del hjälp. Detta enligt läkarna. Inget eget påhitt alltså. På Friskis är Salarna stora som hangarer och grupperna har minskat. Jag har tränat i grupp om fem. Alltid samma människor. Alla jobbar hemma utan att träffa folk. Alltså träffar jag mindre folk där än på Ica, och de har mindre kontakter än de flesta på Ica.
            Kan vi enas om att Friskis inte är värre än Ica? Om ni kan er epidemiologi så vet ni att de säger Inga trånga utrymmen under längre tid. Och i en stor sal med få människor är det inte trångt under den timme det tar.
            Alternativet till att jag inte tränar är kryckor och så småningom rullstol.
            Handlar gör jag. Typ varje dag för ett kylskåp är inte större än att jag måste det. Det gör jag på de tider som det är minst folk, min Ica lägger ut på instagram diagram med hur det ser ut.
            Om man med handen på hjärtat kan säga att man själv lever perfekt och helt enligt restriktionerna så saluterar jag dig.
            Jag gör min del, så gott jag bara kan.
            Om jag ser mig omkring när jag är ute och kör bil, så kan jag lugnt säga att jag nog gör mer än många andra. Det är fullt utanför köpcentren, och alla padelhallar ska vi inte tala om.

            Till sist är det ju ändå så att folk som bestämt sig för att jag är en idiot aldrig kommer ändra åsikt vad jag än säjer. Jag skulle ha kunnat sitta i en håla och ändå fått skit. Nåt finns det
            Alltid att vända runt så man kan spy galla 🙂
            Jag vet, med handen på mitt hjärta, att jag gör min del och mer därtill i den här pandemin.
            Jag har inte varit sjuk. Vilket jag med största sannolikhet skulle ha varit om jag slarvat.
            Det kan väl få stå som det yttersta ”beviset” för att jag sköter mig? För det handlar knappast om tur.

    2. monica

      Annars kan du ju bjuda in till begravning! Då får man va 20 😉
      Så det er väl bara å slakta grisen Julius. Så då blir det både mat på bordet pch 20 gäster
      🤣🥳🤣🥳🤣🥳

      Men sånn får man kanske inte skoja om 😅

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Hehe ja😂😎 För mig får man skoja om allt, jag tror man vinner på att använda humor och galghumor i svåra situationer:)

      2. Sofie

        Håller med Hanna.
        Och dessutom.. HUR många olika personer träffar dina barn under en dag? Många personer blir det.. Och eftersom ni är många, så är risken ännu större att ni blir smittade eller smittar.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja, så kan det såklart vara. Men de kommer vara hemma en vecka innan då skolorna slutar tidigt i år, och då är alla enbart hemma 🙂

          1. Marie

            Undrar varför man har 14 dagars kartantän när man kommer (frisk) till vissa länder. Den siffran är av en anledning.

            Tycker det är konstigt att dina föräldrar VILL fira jul med er. Det är väl ändå de som ska avböja och ta ansvar och säga ”tack, men inte i år”.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Ja det kan tyckas konstigt. Men du vet heller inte hur vårt julfirande kommer se ut? Eller gör du? Vi kommer INTE Fira som
            Vanligt!!! Men fira ihop på något vis, kanske utomhus eller digitalt.
            Är det ok med dig?
            Ganska säker på att du skrev en
            Liknande kommentar hos Bloggbevakning… och bidrog till en osann jävla hetsjakt. Skärp dig för fan och lyssna på dig själv? Jag gör min del i den här pandemin.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting