Okategoriserade

Vad jag önskar mig i julklapp:)

Jag säger ju som den PK människa jag låtsas vara ibland:

Fred på jorden och snälla barn, det är vad jag önskar mig 🙂

Och med tanke på hur vuxna människor sitter och beter sig bakom tangenterna, bakom falska mailadresser och anonymitetens härliga gloria över huvudet … så kommer fred på jorden aldrig inträffa. För om inte ens ”vanligt folk” kan uppföra sig utan måste hugga på folk de inte ens känner, då är det omöjligt.

När folk bara vill vara elaka, spy galla och spä på (ofta falska)rykten. När folk på riktigt sitter och hånar andra människors livsval och drömmar. När folk har exakt noll förståelse för att andra inte gör som de själva. Att bara för att man kan så väljer man att vara taskig. Anonymt.

Det pratas mycket om internet, näthat och dess påverkan på kids. Jag är inte förvånad över att det kan vara hårt bland barnen, för om man har vuxna förebilder som beter sig som rövhål så är det svårt att veta var gränserna går.

Det är inte det minsta konstigt med allt detta näthat, dock jäkligt beklagligt. Jag pratar jättemycket med mina barn om hur man uppför sig, både irl och på nätet, men vem pratar med de vuxna? Antagligen ingen för jag misstänker att ingen som häver ur sig skit om nån sen sitter på kafferasten och skrävlar om det. Man är nog väldigt tyst om att man lever ut sina svarta känslor genom att spy galla över andra. Lite som med valfritt missbruk alltså. Man mörkar.

Sök hjälp för sjutton, bli en mer harmonisk människa. Sluta hata på allt och alla.

Sen, när någon av dem läser en text som denna, så har de ungefär tusen vridningar och vinklingar så att det till sist ändå är jag som gör fel:) För att jag ifrågasätter deras mentala status. För seriöst nu, man kan inte må helt hundra bra om man sitter och klankar ner på allt och alla, bakom sin skärm. Bara för att få hata.

Gör nåt vettigt av de timmarnas i stället! Gå en promenad i friska luften, rör på dököttet så får ni lite endorfiner i stället. Se en film, öva er att stå huvudet, ring en vän.

Låt bli att läsa här om det upprör er, låt bli att gå till Bloggbevakning och kräkas om hur vidrig jag är. Sluta vara rövhål.

Ni kommer må bättre och jag kommer må bättre.

En still önskan inför jul är bara att alla kunde vara lite snällare mot varandra ♥

.

Så, med det sagt, ni 99% som är vettiga här inne, jag älskar er:) Ni har varit med mig i lust och nöd. Många av er sen den allra första början för 13 år sen! Tretton år:) Wow ändå, i tretton år har jag mer eller mindre dagligen skrivit här, förstår ni vilken otroligt rikedom det är för MIG? Vilken dagbok jag har att se tillbaka i:)

Många av er tillkom efter Familjen Annorlunda, det är elva år sen, och sen finns det många som hittat hit allt eftersom. Oavsett vad, så är ni en stor del i att jag mår bra:) Jag får sätta ord på mina känslor, och kommunikationen är inte envägs, i och med att ni kan kommentera. Det är så kul:) Jag tycker om att svara er, och ja ibland kan det med all säkerhet låta drygt, men då är det för att kommentaren gjorde mig arg/ledsen/irriterad eller trött. Jag är bara en vanlig människa, ingen gås där allt rinner av.

Fråga får man ALLTID, men man kan inte kräva ett svar, varken på nätet eller irl. Frågar man på ett trevligt sätt så får man ett trevligt svar. Så enkelt är det:)

 

Nu går vi vidare:)

Tack för era grattis på födelsedagen!

Jag spenderade den i sällskap med Herr Migrän from hell. Mådde inte direkt som en prinsessa med huvudvärken som ett pulserande järnband runt huvudet. Mina planer på sushi i massor och ännu mera kaffe gick i stöpet för det var inte att tänka på att ens äta. Men så himla bra då att man kan skjuta på det:)

Jag gick och lade mig vid fem tror jag, och sov/vaknade fram till ett på natten. Då hade den avtagit och jag satt där i köket och käkade kvarg:) Sen kröp jag ner igen och somnade faktiskt. Helt otroligt, men jag har ju heller inte sovit många timmar de föregående nätterna, och migränen brukar ändå göra så jag sover. När jag klev upp sen behöver vi kanske inte prata om, men det var inte klockan sju direkt;)

Nu är det bara bra, förutom det där lite luddiga i huvudet som brukar kvarstå dagen efter, och knastret i nacken.

.

Våra julplaner fortskrider. Jag kanske ska förtydliga mig för det verkar som folk inte förstår helt. Jag kommer att fira jul med mina hemmavarande barn, med Janelle och hennes familj, mamma, pappa och syrran. Vi kommer såklart INTE fira som vanligt. 

Vi funderar på hur vi kan lösa det hela säkert, för vem tror på allvar att jag vill riskera att någon får corona? Den som gör det är bara korkad.

Vi har klurat på att vara utomhus kanske, det skulle funka i poolrummet där det finns tak över huvudet, eller så blir det digitalt. Men vi kommer fira tillsammans på något vis, man behöver nödvändigtvis inte vara i samma rum för att göra det. Så, tillsammans men på ett annorlunda sätt. Heja Zoom ändå:) (misstänker ju att det kommer regna hela julen)

Jag trodde i mitt stilla sinne att det var solklart men så var ju inte fallet. Men nu vet ni:)

.

Nu ska jag färdigställa ett inlägg där ni kan vinna en superbra julklapp! Det kommer under dagen, och ni vill inte missa det:)

Sen skriva lite, sen städa lite. Varva kul med tråk helt enkelt. Men först – kaffe!

Hörs snart:)

 

 

Kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist

    Bajskorvarna som inte tillför något gott kan spola ner sig.Vänlighet är en bortglömd vara i ett egotrippad tid.Kram och sunt förnuft är bra

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Exakt!! Synd bara att de tror sig vara ofelbara och underbara😬
      När de bara är som skit – äckliga 😂😂
      Mer sunt förnuft till folket i julklapp helt enkelt 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Varför vänta? Snäll borde vara något man är alltid, varje dag hela dagen 🙂 Och ja, det är ganska provocerade att få kritik för saker som är helt galna. Som att jag skiter i restriktioner när jag ganska säkert har färre kontakter än de flesta.

  2. Kritisk

    Har följt med ett tag (eller något år för att vara ärlig) men nu väljer jag att sluta.
    Gillar din attityd för det mesta men din åsikt kring Covid – 19 är inte ok i mitt tycke. Då går du bara efter ditt eget ego, JAG behöver träna ( finns fler med dig!!! Det finns andra former) Vi träffas bara familjen över jul.. inklusive mor, far syster… 🤪
    Önskar er en fin jul och hoppas att du inte bidrar till spridning. Hej då 😘

  3. Monica

    Ja man blir mörkrädd! Som du skriver inte konstigt det finns krig å en massa HAT hos människor, å särskillt bakom ett tangentbord! Vissa läser å tolkar helt åt fanders 😂 Så ibland måste jag bara skratta rakt ut…
    Antingen läser dom inte klart ( inte bara hos dig) eller så fastnar dom på en mening, ett ord gud vet vad! Å tolkar det på sitt EGET sett. Jag undrar ibland om dom läser samma inlägg/blogg 🤣 som mig 😉 händer ofta jag måste läsa inlägget engång till.. Vad var jag missade liksom 🤣

    Har inte följt dig så länge kanske några år, dårlig på å kommentera 😉 men 3 kommentaren på en vecka tror jag minsann 😉
    Tycker om dina inlägg, sakliga, humor, allvar, skämt å sorg ibland ❤️
    Sen extra plus at du är en nattmänniska som mig 😉 jag jobbar även natt därför blir man extra glad när ett inlägg dyker upp 😉
    Ha en skön helg Carola sluta aldrig skriva 😉

    Nu dags för mig att göra mig i ordning, jobbarhelg (på psyket) så jag 36 timmar framför mig, å går av på måndag🥳

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh! Tack:) Då ska jag försöka skriva lite sena inlägg till dig 🙂
      Tack!!!
      Jobba på, ta hand om dig!❤️❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting