Okategoriserade

Bakat:)

Idag var det en väldigt digital dag:)

Jag har tillbringat merparten online med att beställa julklappar. Samtidigt som jag haft syrran i örat och ett tag var vi uppkopplade i ett trepartssamtal😂

Mamma ringde å en grannes vägnar som lyckats låsa sig ute från sin mail och nu behövde maila vår Ica-butik:)

De har sen dag ett haft så man kan maila eller ringa dem så antingen levererar de varorna hem, eller så kan man hämta på lastkajen. Bästa Ica-butiken 👌🏼

Tur att syrran var med i samtalet för jag hade ruttnat direkt 🙈Att förklara saker på distans är inte min paradgren. Men syrran bara tog om och om och om:)

Efter att efter en halvtimme ha lurat ut att den webbläsare de använde inte var kompatibel med den mailen 😂😅så tog det bara en halvtimme till innan det var fixat.

Min del i det hela var inte så stor:)

Vi fick fixat en hel del idag så det kändes bra:)

Under tiden så skapades det gul magi i köket 🙂

Patricia och Lovelia bakade lussebullar och hade lite stök när de glömde bort att värma mjölken🙈 men det gick så bra ändå. De trodde inte de skulle jäsa men det blev så fina bullar.

Jag var ute med Doris och kom in när första plåten precis togs ut ur ugnen 😍

Det doftade så gott! Lussebullarna är 100% russinfria och blev fluffiga och luftiga.

Kalasgoda.

I morgon blir det pepparkakor:) och tydligen nån oreotryffel.

.

Trixie och Lovelia har rensat sina kläder. De har en klädkammare och den har varit knökfull. Alltså KNÖKFULL.

Nu har de efter massor av tjat tagit tag i den och plötsligt hade de både rensat klart och burit upp allt i hallen.

Alltså jösses😳

Men nu ligger det i återvinningscontainrarna:) Återigen var vi där när det var mörkt men tacksamt nog står de under en gatlykta så man såg lite i alla fall.

Vi åkte hem och nu sitter alla ungar och kollar på Frost 2.

Alltså … är jag tråkig eller är inte den ganska trist? Jag fastnar inte alls. Figurerna är gulliga såklart men Näe 🙂

Jag tror jag fortsätter med mina julklappsbestyr 😂

Jag ville se stiligaste Chris Pratt i Jurassic World men Nädå, Frost. 🤷🏼‍♀️

.

Jaja. Doris vill ut snart så jag får väl glo på det här ett tag. Hon ligger i mitt knä just nu❤️

Hoppas ni alla haft en bra lördag! Har ni sett solen är jag Avis ⭐️

Vi hörs snart !!

Kommentarer

  1. Jenny

    Jag värmer aldrig mjölken när jag bakar bullar. Smält inte smöret heller utan kör i det rumsvarmt så blir det riktigt saftiga och goda bullar!
    Kram och tack för bästa bloggen ❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror de hade tänkt rumsvarmt men den inte orkade vänta 🙂 Men vad bra att höra! Bullarna blev iofs ett super bevis på att det funkade 🙂

  2. Mia 78

    Barnen städar, lagar mat, bakar o barnen fixar sig själv till skolan medans mamman bara sover sitter o dricker kaffe i fåtöljen sin
    Du har velat ha många
    Ta hand om då fyy😫

    1. Sama

      Ursäkta? Barnen är i det här fallet stora, och klarar sig nog alldeles utmärkt! Barn behöver dessutom både få och träna på att få ta ansvar själva, hur ska de annars kunna växa? Och bakar gör de förmodligen för att de tycker det är kul, inte för att de blir tvingade av sin lata morsa😉

    2. Helene

      Är det fel att barnen hjälper till ?
      Carola har ”fostrat ” dem bra. Carola kanske inte skriver allt i bloggen, det finns nog att göra för henne också.
      Heja Carola!

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag önskar att jag bara satt och delegerade 😂😂Men nä, det finns nog med göra även till mig. Oftast det riktigt tråkiga eftersom ungarna får det roligare 🙂

    3. Miriam

      Det är väl alla föräldrars mål att uppfostra sina barn till trygga och självständiga vuxna? Carolas barn är ju alla i skolåldern och uppåt, varav några vuxna hemmaboende, på dig låter det som du pratar om ett gäng fyraåringar? Och att hon skulle sitta i sin fåtölj och dricka kaffe hela dagarna, så himla onödig och elak kommentar, som för varje sund människa framstår som en uppenbar orimlighet. Så trött på vuxna som beter sig illa på nätet…

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ja det är jag med. Vuxna människor borde ha lite mer vett och etikett i kroppen. Men alla har inte det, vilket jag lärt mig under åren, det är ju synd om dem 😬
        Nä jag sitter definitivt inte i fåtöljen och låter barnen jobba 😂även om det vore trevligt 😜😜

    4. Jenny

      Carolas barn är inga småbarn längre. Yngsta är väl 8 år och äldsta som bor hemma 23 år. Min mamma var ensamstående och jobbade inom hemtjänsten så från jag var 8 år och min syster 10 år så fick vi antingen göra frukost själva de dagar min mamma jobbade tidigt eller värma mat i mikron till middag sen fick börja tvätta mina kläder själv från jag var 10 år, hjälpa till att städa var en självklarhet samt från 12 års ålder så skulle man laga middag 2 gånger i veckan till oss alla tre i familjen. Min mamma kunde då sitta i soffan med en kopp kaffe.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Lite äldre ändå till och med, yngsta nio och äldsta 25:)
        För mig är det en självklarhet att man hjälps åt i ett hushåll, och att barnen tar ansvar och bidrar. Det har barnen gjort sen de var pyttesmå, ställt sin tallrik i diskmaskinen och tagit på skorna själv osv 🙂
        Målet är ju att de ska kunna ta hand om ett hushåll själva när de blir vuxna.
        ❤️

    5. Profilbild
      familjenannorlunda

      Eh va? Skojar du? Menar du att jag ska vara deras betjänt alltså? Skulle inte tro det:) Jag uppfostrar mina barn för livet, de ska lära sig att klara sig själva är målet. Det gör man inte genom att curla. Här hemma hjälps vi åt med det som ska göras och barnen har fått hjälpa till sen de var små.
      Att du har problem med det känns väldigt märkligt.

      1. Sofie

        Isåfall är det synd om våra barn också. Dom får plocka ur diskmaskinen, hänga och sortera tvätt, baka och laga mat, köra in ved m, m. Vi bor ju i samma hushåll och då hjälps man väl åt efter ålder och förmåga så är jag uppfostrad och vill uppfostra mina barn.

    6. Monkan

      Vad är det för kommentar? Har du inget vettigt att komma med är det bättre att du håller tyst. Barn mår bra av att hjälpa till och ta ansvar. Ansvar anpassat till ålder naturligtvis. Så trött på oförskämda människor för tillfället. Det verkar vara ok att häva ur sig vad som helst, men vet du, det är det faktiskt inte. Jag håller inte med Carola i allt, men hennes blogg gör mig glad. Efter ett skitår som detta där båda mina föräldrar gått bort förutom en pandemi så försöker jag hitta glädjekorn i livet och väljer vilka bloggar jag läser. Vet inte hur Carola lyckas rodda allt. Känns ju mycket tveksamt om det skulle vara sittandes i en fåtölj.

    7. Helena

      Wow du har alltså knäckt nöten som varör man skaffar många barrn.För att kunna sitta i soffan och dricka kaffe. Så klart det måste vara den anledningen 🤔och inte behöver man städa heller. Det tar kanske något år innan man har nytta av dom men sen så är det bara att lata sig….

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ja det är en tio hundår först men sen jäklar är det bara att luta sig tillbaka 🙂
        Den äldsta fick ta över ruljansen då😂 så sen 2004 har jag inte lyft ett finger🤞
        Folk 🥵 Ja inte du såklart men du fattar!

    8. Kristina

      Jag har bara två (små) barn men det är inte svårt att räkna ut att en niobarnsmamma (plus ett barnbarn att älska) inte kan sitta i en fåtölj och dricka kaffe i mer än 5 minuter nån gång ibland. Har du inga egna barn? ”Mamma var är min…” ”mamma kan du fixa…” ”mamma kan du skjutsa…” ”mamma vad ska vi äta…?” i all evighet -DET (och TUSEN andra sysslor) är verkligheten med barn, ju fler ju mer givetvis. Respektera Carola istället som fostrat vettiga samhällsmedborgare.

    9. Camilla

      Mia78, du lyckades få igång mig-Grattis!
      Jag skriver inte för Carolas räkning-det gör hon så bra själv men för oss mammor som vågar uppfostra självständiga barn. Min flock av barn är nu vuxna och nästan alla har signat mig med en skara barnbarn i olika åldrar. Det fanns en tid då barnen bodde hemma och fick hjälpa till med allahanda göromål som fanns i familjen. Det kunde vara gå ner med sopor, hämta post eller bära in ved, hämta in ägg, mocka hos hästarna. Om helgerna så skrevs det en lång to-do-list och alla fick sina arbetsuppgifter och ingen fick sätta sig ner eller dra till kompisar innan listan var klar. De har fått baka och dona hur mycket som helst, bara de återställer köket och skriver upp de varor som tar slut. De har fått vara med och rensa ogräs i trädgårdslandet med vilda protester. De fick alltid vara med när jag åkte till kören eller besökte de gamla jag var god man för .De har alltid fått vara med. Idag så är stora tösen konditor med KY utbildning. Hon bakade enormt som barn. Glömmer aldrig den gång hon läst fel i receptet och glömt reducera, fanns wienerbröd precis i hela stora huset. Ungen som hatade rensa ogräs som mest läste till trädgårdanläggare. Idag så är de alla självständiga och jag skulle inte vara orolig om jag checkar ut imorgon. Jag har rustat dem alla till självständiga individer som klarar sig. idag så skrattar jag åt dem då de säger att de förstår mig på ett annat sätt. Då de har 6 småbarn som kräver mycket. ”att du orkade mamma!” Vi fattar att du var tvungen att ha det på ett visst sätt! Jag läser om hur Carola fostrar sina barn till starka individer och det ska hon ha all cred för.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ja så är det. Den allra viktigaste uppgift man har som förälder, utöver att älska sina barn på längden och tvären, är att rusta dem för resten av livet. Det gäller i allt.
        Jag är otroligt fascinerad över folk som tror de gör barnen en tjänst genom att serva dem med ALLT. Hur ska de då bli vettiga vuxna? Nä, hjälpas åt är parollen:)
        Vad härligt det låter med din familj ❤️

    10. Em

      På vilket sätt skadas barnen av något av det där? 🤨 Åååååh nej, de fick baka 😱Stackars barn, blir timmar av terapi som vuxna sen för att komma över det. ”Mamma drack kaffe medans vi fick baka…”………..

  3. Monica

    😂😂😅 det var inte en liten rensning 😂😂🥳🥳🥳 men skönt å få det undan 🙏🏽🙏🏽🙏🏽
    Å jag dreglar lite på luciabullarna.. satt nyss å peta lite i en tråkig landstingsbulle… borde va förbjudet å köpa in!!
    I vanliga fall brukar jag baka om jag jobbar, men nu har vi nya tjusiga lokaler 😳😳😳 å ingen ugn/spis.. så då går ju inte det… fråga mig inte varför man inte har, jag har nemligen frågat ggr flera men får aldrig nått riktigt svar 😅

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä den var rejäl🙈de har hållit på ett tag förvisso:)
      Nej vad tråkigt att det inte finns möjligheter att baka längre! Jag kan bara tro att det varit väldigt uppskattat. Men, inte förvånad, sånt byggs ofta bort i renoveringar tyvärr 😬

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting