Okategoriserade

Luciadagen 2020

Innehåller reklam och annonslänk för Matsmart

.

Jag tycker, helt felaktigt såklart, att det är sällan som Lucia är en helg. Lite mer sällan än på en vardag förstås men det känns alltid unikt:)

.

Jag har inte sett något lussefirande, kanske slår på SVT play sen men tveksamt. Jag blir ändå alltid lite besviken att det inte är som när jag var liten. Jag blir irriterad när de ska ha massa sånger som inte jag gillar 😂

(Och dessa dagar är det bäst att vara extremt övertydlig annars missuppfattar folk – jag skojar!)

Barnen har inte heller kollat, men de hade en spännande lucka på adventskalendern idag. Ett bak-challenge kort.

Jag lassade fram det jag hållit gömt:

Små pepparkakshus-byggsatser och pepparkakor med stöd så de kan stå. Dekoreringsset, marschmallows strössel och kristyr.

Varsågoda barn!

Alla satte sig och försökte få ihop husen och sen dekorera. Vissa tog till limpistolen, andra Karlssons klister medan andra tog kristyr. Alla medel är tillåtna när man tävlar 🙂

Jag och syrran ska invänta Janelle och Simons bidrag innan vi dömer😎

Det här höll de på med i timmar!

Jag och Patricia var ute och röjde, krattade äckliga blöta löv på uppfarten, plockade undan saker som ännu inte hittat under tak och sen satte vi upp delar av julbelysningen. Inga foton? Får jag åtgärda i morgon, för nu ids jag inte🙈

Vi har sopat löv i uterummet, och delar av oss har provfikat där ute. Med varmt kaffe och filtar var det inte alls så tokigt. Nog för att det var några plusgrader men rått och fuktigt. Men det är ändå fullt görbart att sitta där ute i jul:)

Än så länge är inget spikat. Men man måste ju testa! I veckan ska vi testa zoom-möte😁

Det blir kul!

Efter flera timmar ute var skorna lite blöta så när jag väl kom in frös jag. Inte innan men när jag klädde av mig. Brrr.

På med varma tofflor och sen tog jag med barnen och gick igenom alla skor i hallen. Vi är nio stycken. Robban är den enda som har normalt antal skor, typ nåt par för vinter och nåt för sommar. Övriga har fem, sex, sju, åtta. Man kan tro att nio personer skulle kunna ha en tjugofem trettio par som max. Men icke. Välkommen till Familjen Tusenfoting;)

Nu har jag med deras hjälp sorterat ut alla trasiga skor som kastats, alla sommarskor som förpassades ut i garaget, och alla skor som funkar vintertid. Ingen har ännu plockat in riktiga vinterskor, och det blir bra med sånt här väder för de får ändå inte plats🙈

Men det är så gott om plats som det går i hallen nu. Förr när ungarna hade små fötter fick det plats bättre, men nu ligger alla mellan 38-43. Stora skor=ryms inte😎

Hallen blev klar så småningom. Jag bar ner några jackor och upp några. Nästa grej är att rensa jackor i klädkammaren. Det blir kul🙈 Hoppas de hinner tömma återvinningscontainrarna …

.

Barnens skapelser blev jättefina!

Jamie hade inte ställt dit sitt hus, det ville inte riktigt hålla ihop, men till sist så:

Förra gången vi gjorde sådana här hade jag en stor rund glasform med höga kanter som husen fick stå i . Den var superbra för snön höll sig på plats, men jag vet inte var den är?? Jag ska kolla under kökssoffans lock i morgon, annars kanske den gick sönder …?

Efter att ha städat klart hallen så var det middagsdags. Jag hade tagit fram kassler ur frysen och nu stod jag en stund och klurade på vad jag skulle hitta på? Jag har en supergod kasslergratäng jag gärna gör som jag tänkt först, men den tar tid. Tiden sprang lite ifrån mig:)

Men pastasås är alltid gott! Så, öppna kylen och kolla vad som finns?

Okej. Färskost med vitlök och örter, bra bas ändå ju:) Sen såg jag en för mig ny sak. Jag hittade min på Matsmart

Old el Paso de kan de!

Jäklar vad god den här var!

Den blandade jag ner i färskosten, på med lite grädde, lite broccoli och sen riven ost. I våran kassler och i den vegetariska mera broccoli och veggofärs. Lite pastavatten för att få den ännu lite krämig och sen var det klart. Spagetti till. Ingen extra krydda överhuvudtaget.

Jag hade gjort mycket, och allt tog slut. Trodde jag inte en sekund:)

Corrindas vegetariska finns det en måltid till av, få sen vem som snor den först 🙂

Så den tacosgrejen var en riktig keeper! Jag har inte sett den där jag handlar irl, vet ni var den finns?

Som synes shoppade jag loss på dadelmassan🙈I morgon tror jag bestämt jag ska göra chokladbollar på den:)

Eller jag och jag… barnen 😂

De har bakat i kväll, oreofudge och nån slags grej man ligger i varm mjölk så blir det varm choklad med marschmallows:)

De gjorde små formar med allt i ett, tror de kastade in det i frysen men är osäker.

Ungarna älskar att baka så det är inte det minsta synd om dem, tvärtom:)

.

De tog hand om köket, aka spred ut sig och sina bakattiraljer överallt, medan jag tog Doris på promenad. Alla gör det de är bra på, jag är bra på promenader och ljudbok:)

.

När jag kom in var det redan dags för kvällsdusch för killarna och så småningom sovdags.

En alltigenom trevlig Lucia.

Och, eftersom den är så rolig, så avslutar jag med den här som vanligt 🙂

Vi hörs snart igen !!

Natti natt😘

Kommentarer

  1. K

    Luciafirandet på Svt hoppas jag du tagit dig tid att titta på. Sen ungarna flög ut har jag alltid tittat om mornarna när det går på tv och i år var det absolut toppen.
    Visst, nån sång ska det väl liksom ändras lite i men i år var det väldigt lite. Fina röster och nåt av det bösta ljud jag hört på tv trots att de var utomhus.
    Detta får de fem tummar av fem möjliga för.

  2. Monica

    Vilka söt pepparkaksgård…
    Väldigt kräsen på pepparkakor kung oscar är bäst..- MEN PÅ JOBBET nu i helgen hittade en stor kasse där det stog RÖR EJ, men låtsades att jag inte fattar svenska! (Jag är Norsk)
    Å iallafall det var sånna småhus, som ni har! Å dom var faktiskt ganska goda! Om du frågar mig!
    Om det beror på att dom var lite tjockare el om det beror på att jag tjuvade dom? Det berättar inte historien🙈🥳🤷🏼‍♀️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja de är helt okey faktiskt:)
      Haha nä din svenska är ju värdelös😂😂(not!) så det går de säkert på :):)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting