Okategoriserade

Karantänat lite

Redan torsdag 🙂

Veckan susar som alltid förbi, så snart kanske jag slutat förvånas över det:)

Jag har haft fullt upp med att städa, det är … kul. Eller nödvändigt 🙈. Badrummet uppe är nu så fint det kan bli, och även om dammet kommer hinna lägga sig innan jul så är det ändå undanplockat och klart. Alltså damm i badrum? Är det där det liksom uppstår? För i samma sekund man torkat av en hylla så är det dammigt igen, och mörkt tjockt också. Missförstå rätt här nu, jag har inget emot varken tjocka eller mörka förutom när det gäller dammkorn. 😅

Sen är soffans klädsel tvättad och i kväll ska det på igen, vilket innebär att det är dumt att duscha innan för det är så jobbigt. Det är lite tajt om man säger så, men väl på plats är det perfekt. Antal brutna naglar återstår att se, bäst att klippa ner alla innan:)

Hela familjen har varit hemma och städat, i familjekarantän minsann 😷

Corrinda och Patricia var iväg för att testa sig förra veckan, Corrinda tyckte att hon inte hade nån doft, medan Patricia var förkyld. Den ena var Coronapositiv.

Corrinda:) Hon har haft exakt noll andra symptom förutom lite bortfall av doften. Hon rör sig mellan sitt rum och jobbet på förskola. Åker buss. Har INTE varit på Friskis eller ute och handlat, vare sig mat eller annan shopping. Hon har inte träffat kompisar eller varit ute och svirat. Här hemma bor hon i källaren /souterrängvåningen, och kommer upp för att på sin höjd laga mat. Hon äter oftast egen mat på egna tider, hon är vegetarian och lagar sin egen mat. Man ser henne knappt. Nu när hon hade en liten misstanke så höll hon sig helt inne hos sig redan innan testet.

Hon har ju blivit smittad antingen på jobbet, kanske av nån av de föräldrar som så omtänksamt (?) lämnar sina barn på förskola medan de själva är sjuka i Corona, kanske på bussen som är knökfull.

Oavsett så insåg jag att vi nu hade utegångsförbud. I en vecka. Jaha. Vad bra då. Så då hade vi väl det då. 🤷🏼‍♀️Man gör det man ska. Barnen som jag trodde skulle jubla över att få jullov en vecka tidigare blev tvärtom deppiga. Klart jag förstår dem, sista veckan innan jul är ju mysig att vara i plugget. Men alla har varit hemma. Novalie är den enda som fick lov att ”gå i skolan” för hon har ju hemskola. Övriga har sovit länge och varit uppe sent:) Jag mailade alls mentorer och klassföreståndare och berättade.

Corrinda har mått kalas, hon har fått mat nedburen till rummet och sen har hon bara fått lämna det för att gå på toa. En egen. Jag langade ner tre stycken 1000 bitars pussel, och hon har gjort lite annat pyssel också, målat gipsfigurer och sånt. Och plöjt film. Hon går igenom alla Avengersfilmerna:)

Tidigare i veckan så ringde en läkare henne och pratade om hur hon mådde och berömde oss alla för vårt karantänande. ”Mycket bra gjort!” sa hon och det är ändå lite skönt med beröm:)

Igår var karantänen över sa läkaren, alla kunde återgå till jobb och skola, och det var tur, för nu börjar det bli dags att handla🙈😂Syrran har varit hit med mjölk och yoghurt resten klarade vi oss med det som fanns i frysen:)

Corrinda är hemma från jobbet veckan ut, bara för att verkligen överdriva. Hon stannade också på rummet över ett dygn extra för säkerhets skull.

Eftersom vi andra knappt träffat henne, och jag menar verkligen det, vi har bara setts på håll korta stunder, så kändes det som att ingen annan skulle bli sjuk, det vore nästan konstigt i så fall. Och, ta i trä, så blev ingen det.

Den här gången i alla fall:)

Jag har egentligen ingen lust att berätta det här, för det finns alltid folk som ska dra egna växlar på det. Men samtidigt så ska inte det få hindra mig från att skriva det jag tycker:)

Jag har inte varit sjuk. Men mest troligt kommer det komma kommentarer om att jag gjort fel ändå. Eller kommer göra fel. Nu vet jag att jag gjort rätt så ni kan bespara er det:)

Vi har varit i kontakt med sjukvården, och hållit oss hemma i sju dagar efter hennes test, läkaren har gett oss ok på att bryta karantänen och hade de inte gjort det hade vi fortsatt. Ingen annan har eller har haft minsta symptom.

Jag är faktiskt väldigt nöjd med hur bra vi är på att isolera en sjuk:) Inte bara nu utan alltid. Visst händer det att alla blir exempelvis magsjuka, det har nog hänt i alla fall EN gång på alla år😂 möjligen två men mer är det inte. I och med två saker : min emetofobi och min bakgrund inom vården, så är det alltid hög prio med handtvätt här hemma. Det hjälper mer än man kanske tror. Handtvätt och egna handdukar och ett hygientänk som ständigt finns i bakhuvudet.

Corrinda har ju inte haft kul direkt men skött sin del perfekt. Hon har messat när hon behöver något. Syskonen har fixat smoothie och toast och jag och Patricia har lagat veggokäk:) Ingen har knorrat minsta lilla över den påtvingade hemmavaron. Eller jo, lite men alla vet att det bara är att gilla läget 🙂

Nu när hon är uppsläppt från källaren 😉 så är hon som en fågel som släppts ut ur buren😂 Hon jublade över att få titta i kylskåpet och när hon hittade sin favoritjuice var lyckan total 🙂

Det känns lite märkligt att hon får gå runt bland oss andra igen, som en helt vanlig människa men som sagt, läkarens ord 🙂

Nu ska jag duscha! Före soffans överdragskamp:) men jag fryser! Var ute med Doris och blev blöt och eftersom håret känns sådär fräscht av allt regn sista dagarna så blir det kanon!

Så, hörs senare!!

Kommentarer

  1. Rebecca

    Om du får negativa kommentarer på detta är det ju sjukt.. ni har ju gjort alla rätt och kan inte göra mer? Det finns ju folk som skiter i det och går till jobb och skola även om de har en coronapositiv i hushållet.. believe me, I know some of them..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är sjukt. Oftast inte här det kommenteras utan på andra ställen. Ställen där jag kan läsa saker om mig själv (och barnen, exet, familjen!!)som jag blir uppriktigt förvånad över och ofta ledsen. Ofta skrivet av folk som läser här och sen går och hånar där. Jag undviker att läsa, men det är svårt att låta bli när man vet att det skrivs. Ofta kan jag rycka på axlarna och tänka att det är de som har problem, men när det är rena lögner och hittepå är det svårare. Sånt sprids som ringar på vattnet och följden blir att folk har helt felaktiga åsikter om mig.
      Som sen kommer tillbaka som slag i fejset som ”sanningar” från folk som minsann ”vet”. Jag vet att jag borde strunta i det och oftast gör jag det. Men ibland känns det skitjobbigt.
      Därför betyder ord som dina väldigt mycket, så stort tack !
      ❤️❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej verkligen inte, där känner jag mig helt trygg i att veta att vi gjorde vad som kunde göras:)
      Och tack för tummarna!

  2. Christine Bergström

    Ett tips för att lättare få på överdragen till soffan. Dra på dem när de är nytvättade, då är de lite mer töjbara. Torkar ganska snabbt också. Här hemma hade yngste sonen Covid. Han var inte isolerad här hemma, vi umgicks som vanligt. Vi satt i karantän i en vecka, testade oss därefter och ingen av oss andra(3) var smittade. Den är lömsk den där Coronan….

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja jag tänkte vänta tills de var så där bara lagom fuktiga. Och det blev de aldrig 😁Så det blev kamp igår 🙂
      Vad skönt att höra om er son! Ja det är ju verkligen ett lotteri… 😳

  3. Lilla My

    Här fick också äldsta dottern covid-19 (hon isolerades omedelbart)för säkerhetsskull testas även resten ev familjen, vilket var tur för 4 av 5 var positiva utan symtom, den femte blev jättesjuk 12 dagar efter dotterns insjuknande.
    Så mitt tips är att ni testar er, det är en lömsk sjukdom.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej det tyckte inte läkaren. Man hör olika hela tiden, och jag har valt att följa vad den här läkaren sa. Men vi håller oss på vår kant, vilket kommer bli väldigt naturligt nu iom jullovet:) Och vi håller tummarna att ingen annan blir sjuk, iaf inte allvarligt✊🏻
      Håller helt med, drt är en lömsk jäkel !!

  4. Åsa

    Wohoo, vilka föredömen ❣️ Tycker ju iofs alltid att du/ni tänker rätt! Heja er ✌🏻!
    Tack för en jätte fin och underbar blogg 🤩

  5. Carro

    Var vaksam på eventuella symtom bara. Det kan ju faktiskt ta upp till 14 dagar innan det visar sig. Sen kan det ju dessvärre vara så att man bär på smittan ändå utan att själv få symtom så det gäller verkligen att ni håller avstånd till andra nu och undviker att träffa andra utanför hushållet. Hoppas ni slipper skiten. Har precis haft det själv och smittade min man men barnen verkar än så länge ok. Kommer garanterat från jobbet då vi haft flera fall där och inte tillåts jobba hemifrån fast det mycket väl skulle vara möjligt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Usch hoppas du mår bra nu och att även mannen gör det! Vad är det för korkad arbetsgivare 😱😬
      Jo vi är supernoga med att hålla koll på symptom, men har man inga är det ju hopplöst.😳 vVi har hela tiden tänkt på avstånd och handtvätt så förhoppningsvis hjälper det oss nu med ✊🏻

  6. Rille

    Hade Corrinda ingen doft? Vad brukar hon dofta i vanliga fall?
    Skojar bara, förstår att det var luktsinnet du menade. 🙂
    Jag har bekanta där sonen fick corona. De gjorde som ni, isolerade honom i hemmet och resten av familjen klarade sig.
    Bra jobbat!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting