Okategoriserade

Fredagssnack:)

God kväll!

Jag har precis tvättat av mig och köket efter att hipps vips gjort julgodis:)

Jag kom in efter kvällspromenaden med Doris och tänkte att nu, NU är det dags! Halv elva på kvällen 🙈

Jag tänkte samma sak igår kväll och då hade jag nougaten i skafferiet så jag tänkte att det var dumt, den borde ligga i kylen!

Lade jag in den där då? Nä. 😜

Nu blev det ju extra kladdigt men till sist så, Mozartkulor står färdiga och klara ute på kylning 👌🏼Jamie var en fena på det, han var den enda som ville hjälpa till.

Halva nougaten blev kvar så då googlade jag och fick fram Wienernougat. Det älskar jag!! Men har aldrig ens tänkt tanken att man kan göra det själv, det verkade vansinnigt avancerat.

Jo. Tre ingredienser. Nougat, mörk choklad och flagad mandel. Smält och rosta, blanda, häll upp. Jätteavancerat verkligen 😂

Om det är gott vet jag inte, den ska stelna i några timmar. Men smeten var god i alla fall:)

I morgon ska det göras kola och kanske knäck. Jag har verkligen inte tålamod egentligen med knäck, det tar ju tusen år! Men det är bra mindset-träning😂

Barnen har pepparkakor att baka, och med lite tur kommer det dofta magiskt inne sen. Min enda hyacint bidrar med en helt underbar doft, det finns få saker som jag tycker luktar så gott som hyacinter. Jag brukar vid det här laget haft ett antal som blommat över redan som ersatts med nya. Jag brukar köpa alla julblommor på Ikea, och där brukar jag vara ofta, minst ett par gånger i månaden. Vi bor så vi ser Ikea skylten över åkrarna så det är ett förstahandsval i mycket. 😁

Men i år har jag knappt varit där och då har jag helt glömt av att köpa alla blommor. Jag har två julstjärnor och en hyacint köpta på Ica:) Inte för att de är sämre på något vis men det är fel ställe:)

Förra året köpte jag … plastblommor 😂På Ikea faktiskt. Dels några julrosor, dels några grupper. De är lika fina i år:)

Jag tror jag frågade er om det var kört nu, blev jag tant på riktigt när jag köpte plastblommor? Men det var massor av er som haft det i många år redan så jag vill minnas att vi enades om att det var klokt:)

.

Min klocka jag fick av Corrinda när jag fyllde år visar viktiga saker. Puls och blodtryck och syresättningen.

Jag tänker att det är nära nog perfekt med 99% i saturation. Hittills har jag aldrig sett nån med 100%, det är som att den där sista lilla siffran inte vill;) Jag gillar att se att min puls ligger på 56-58, speciellt när man googlar fram en sån här tabell:

Vältränad 🙂

Tackar för det. Både mamma och pappa har hjärtproblem, förmaksflimmer, och höga blodtryck så jag försöker vara uppmärksam. Deras problem beror nog mer på vällevnad, men det är lika knöligt för det.

Klockan är ju ingen exakt vetenskap och jag har såklart kontrollerat med blodtrycksmaskin och manuell pulstagning, och det stämmer väl överens. Jag ser det som en fingervisning. Plus att det är så förbannat roligt med oviktig info och statistik 🙈

.

Idag var det nästan ljust ute! Jösses man blir ju förvånad när locket av mörkgrå dimma lättat. Både igår och idag vaknade jag prick sju, alltså en hel kvart innan klockan ringer😅. Inte av mig själv utan av ljud.

Igår låg jag och funderade över vad i hela friden det var som lät? Och så nära? Ljudet kändes igen så väl! Lite som när last lossas. Men var då? En superstark lampa lyste plötsligt upp hela sovrummet, och då insåg jag att det måste vara grannarna på baksidan. Gläntade på rullgardinen och skådade ett gäng gubbar som reste byggställningar runt huset, verkar som de ska byta tak. Spännande 🙂

Lika spännande var det när jag sen gick och duschade. I tvättstugan har vi fönster, som jag satt gardiner halvvägs upp. Ja, alltså typ mitt på, nej högre, kanske med tre decimeter öppen ruta högst upp. Det för att få in ljus. Vi hade en rullgardin där förut och den var alltid neddragen. På det här viset är det noll insyn men ljust.

Noll insyn. Från marken ja🙈Från grannens tak var den hyfsad;) Men ganska tacksamt att de inte var där just då, för jag hade inte en tanke på det utan rev av kläderna och skuttade in i duschen. Först när jag klivit ut igen kikade jag ut. Jaja. Det är nog värre för dem att skåda en naken kärring än vad det är för mig;) De kan ju få men för livet stackars krakar 😂

.

Jaha 🙂 Är ni klara med julklapparna? Det är inte jag. Ingen överraskning för mig direkt, det verkar omöjligt att ha en hållbar tidsplan. Men jag har beställt det mesta, så håller de sina löften på leverans är allt klart. Minus lite småsaker som jag kan köpa på Citygross när jag ändå handlar mat. Jag önskar mig för övrigt en pipeline från Arla i julklapp, det är väl rimligt ;)?

Så i morgon måste jag åka runt och hämta upp saker. Instabox, är det nåt ni använder?

Jag har gjort det en gång och då råkade jag välja ett ställe mitt i stan:/ Tur att Trixie kunde hämta ut den gången för det var verkligen sämsta stället för mig. Nu är det på Coop, och det är bara in genom entrén.

Smart ändå och går snabbt:)

Det kom en kille från Budbee i kväll också och ville ha en kod? Eh, va?? Just ja, jag hade läst det nånstans att de skulle be om det och nåt med BankID, men jag hade inte fått mess om det. Men han var så trevlig och guidade mig rätt via appen, alltså jag kände mig som jag vore född på stenåldern.🙈

Och apropå det! Jag är ju typ sist i Sverige med att få blipp på bankkortet. Efter att barnen och syrran hånat mig länge och väl OCH till och med mamma hade blipp på sitt kort??? , så ledsnade jag och bad banken om ett nytt kort. Enbart för att få blipp.

Kortet kom, och alltså, det är ingen blippsymbol på det? Alla andra har det:) Jag har frågat alla jag kan tänka, och med olika banker men alla har symbolen.

Jag kontaktade banken och fick svar att det skulle ha det. Prova! Annars hjälper vi dig såklart med ett nytt.

Jodå. Det är ju jättekul att stå som ett pucko i kassan och inte fatta nåt;)

Blipp är en helt ny värld ju.

Ni som har Swedbank, och fått ett kort nyligen, har ni symbol för blipp?

.

Ja, och nu är det sovdags! Ett litet tips bara, jag har beställt kläder från Hängmatta som blivit mina favoriter i framför allt byxor, men ungefär allt är härligt!

Bekvämt och snyggt.

De skickar mer än gärna paketen med Till/från lappar, om man vill beställa till någon annan❤️Så fint och omtänksamt!

Carola20 funkar än:)

Så, det var dagens mitt i natten tips!

Nu, natti natti ❤️😘

Kommentarer

  1. Tita

    Vet du vad jag är snart 70 och läser din blogg varje dag för det mesta.Glad att såna som du har många barn som hoppeligen för vidare sunt förnuft. God Jul till dig och din härliga familj.

  2. C

    Det där med pulsen. Har känt av att hjärtat slagit fort och hårt länge. Levt med långvarig inre stress (allvarligt sjukt barn och separation på det) och pulsen mättes till 84 på Vc. Läkaren hotade med risk för förmaksflimmer :(. Tränar 3-4 gånger i veckan och tar hand om mig i övrigt. Så svårt att veta hur jag ska få ner den. Stressande i sig när läkaren sa så där också. Drog ner på min levaxin, den kunde påverka sa han. Så får se.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nu kommer jag skriva nåt du kommer garva åt. Men prova innan du dissar 🙂
      Avslappning. Kör en kvart om dagen, varje dag. Bestäm innan vilken tid och var du ska vara och sen får inget komma i vägen för det. Använd gärna någon som leder, finns appar och säkert på youtube. Eller bara avslappnande musik som kanske vågor, regn, fågelkvitter, Mozart. Gå igenom hela kroppen och slappna av kroppsdel efter kroppsdel. Jag tycker det är enklast med nån som säger åt mig vad jag ska göra och har min gamla coachlärare inspelad:)
      Det här var sjukt svårt i början, det bara kröp i kroppen men vi hade det i läxa från kursen så 15 minuter varenda dag klockan 15.00 lade jag mig i sängen med lurarna och övade avslappning:)
      Ville barnen vara med satte jag på högtalare. Gör inget om man somnar men försök slappna av 🙂
      Det här hjälpte mig till mental ro när jag mådde skit efter min separation och livet var skit. Ihop med träningen där stresshormonerna kunde få utlopp. Prova! Varje dag i minst två veckor. Fuska inte🙈

    2. Anette

      Nu kommer stenåldern in i din blogg via mig, med världens dummaste fråga antagligen men om man har blipp på kortet och man tappar/blir av med det kan inte vem som helst gå och handla med det då? Har man kod ska de ju åtminstone lista ut koden för att använda det. Känns ju inte så säkert! 🤔
      God jul och Gott Nytt år!

      1. Camilla

        Vad jag har hört så ska det vara nya regler att du ska kunna din kod och slå in den vid köp eller legitimera dig så att personens namn på bankkortet ska stämma överens med din legitimation eller körkort. Kan du inte det så har dom rätt att neka personen att handla.
        Så visst jag håller med om att blippkortet inte ärvde smartaste i dagens samhälle

      2. Pela

        Jag tror att man måste slå kod om summan på det man handlar är met än 200 eller 300 kronor. Lite osäker på summan då jag upplever det lite olika i olika butiker

  3. Nell

    Tipsar om knäck i micron
    1 dl grädde, 1 dl socker, 1 dl sirap.
    Typ 8 minuter
    Klart!

    Blir många satser knäck i det här huset under december

      1. Camilla

        Lägg i 1 msk smör också.
        Sen 10 min på högsta effekt utan att röra
        Gör kulprov i ett glas vatten. Hacka 10-15 mandlar under tiden
        O häll i innan man häller upp. Jag har gjort 3 satser idag. Perfekta.

  4. Lena

    Gillar verkligen dina långa inlägg, som att läsa en novell. Har en undring, träffar barnen deras pappa något eller han är kanske inte intresserad?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha vad bra, jag gillar att skriva långt. Det bara blir så även om jag inte tänkt det:) Tack ❤️
      Hm, jo. Eller nja. Såhär är det. Han har valt att träffa de fyra minsta några timmar varannan vecka. På våren söndagar och på hösten onsdagar. Då åker de och äter och gör någon aktivitet, lekland, bowling,bio edyl.
      Övriga träffar han aldrig, förutom om de råkar ses när han hämtar/lämnar de mindre. Med ett undantag och det är Robban som jobbar åt honom regelbundet. Det har hänt att Corrinda åker med och jobbar någon gång ibland också, men nu är det väldigt länge sen. Janelle har inte träffat honom alls sen han drog.
      Så summan av det hela är att de fyra minsta träffar han regelbundet. Eller gjorde för sen Corona kom så kan jag räkna på fingrarna hur många gånger de träffats. Så i år väldigt få gånger. Jag har inget med umgänget att göra, han kontaktar dem, som iofs frågar mig om det är ok och det är det ju oftast. Men han och jag hörs aldrig.

  5. Stina

    Wienernougaten blir jättegod 🙂 Viktigt dock att rosta mandeln, var slö och hoppade över ett år och det smakade ingenting…

    Angående puls ger jag inte mycket för tabeller. Som sjuttonåring som tränade jättemycket hade jag över 80 så det är nog väldigt individuellt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Säg inte sådär!!😂😂 Men nog är det så, det är enbart riktmärken:)
      Nu blev jag supernöjd över att jag rostade mandeln för jag tänkte hoppa över 🙈

  6. Ann-sofie nilsson

    Jag kommenterar sällan men jag ville bara skriva hur mycket jag gillar din blogg:)förstår mig inte på de som ska klaga på allt du gör själv skulle jag aldrig komma på tanken o lägga mig i vad någon annan gör.jag tycker om din blogg den är rolig o innehållsrik visst händer det att vi inte har samma åsikter om allt men det stör mig inte alls:)hoppas ni får en god jul hur ni än firar den kram

  7. Kajsa Kavat

    Många av de sjukdomar man får är genetiska eller åldersrelaterade, så det går inte att undvika. Själv har jag alltid levt sunt, aldrig ens gillat godis och kakor, men ändå fått diabetes2 och lite annat.
    Tack för en härlig blogg!

      1. H

        Gör det! Jag har också alltid kört i skål eller djup tallrik men läste i en bakbok att det var lättare med något djupare som typ en mugg, och det stämde!

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag är ju lat och smälter i micro, det är ju enklare att veva runt i en skål, men jag ska testa detta helt klart! Är nog mer som ska doppas. Vilket för övrigt är världens kladdigaste göra 😂

  8. Malin

    Jag fick nytt kort nu från Swedbank som har blipp.. mitt gamla har jag dock lagt in i applepay så jag har blippat med mobilen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hm.. applepay är ännu en sak jag inte riktigt fattat🙈Fasen jag ligger helt efter!!
      Måste sätta mig in i nymodigheterna 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting