Okategoriserade

En söndag i advent

Innehåller annonslänk för Hängmatta

.

Det är söndag i dag va? Jag känner att jag tappade dagarna när kidsen fick jullov, och i och med att de var hemma veckan innan är jag helt dagvill:)

Men söndag. Fjärde advent. När jag var liten trodde jag att fjärde advent alltid var på julafton, att det hörde ihop. Jag minns att det var väldigt förvirrande när jag fattade att den kunde vara både före och efter julafton. Föredrar ändå före, det känns mer rätt. Advent har väl med kyrkoåret att göra på nåt vis?

Edit: advent är alltid före julafton! Jag tänkte fort och fel. Men advent är ju väntan på julen… tack för att ni rättade mig!

Jaja idag såg jag SOLEN!!

Det var inte igår!

Jag tyckte något kändes annorlunda ute i köket men det tog en stund innan jag fattade vad. Men nu vänder det:) Typ idag, eller i morgon är det väl sommarsolstånd? Längre dagar och kortare mörkertid väntas, även om en gammal kollega till mig alltid sa att det stod still i fjorton dagar först:)

Om det vet jag inget men det tar ju rätt lång tid innan man ser skillnad, men ibland räcker det med att veta. Det är på väg åt ljusare tider.

För min del skulle vi kunna hoppa över julen. Jag gillar inte att jag känner så men magin är borta. Det är så jäkla mycket jobb. Och pengarna bara rinner ur händerna. Jag gillar inte att slösa pengar:) Jag gillar att köpa presenter men till jul handlar det mer om Massköp:)

Inte för att jag egentligen köper enorma mängder men det är till många, och då blir det mycket. Eller jo vafan, det är mycket också 😂Jul ska vara lite överflöd:)

Det har en hel del med vädret att göra, för mig fattas en stor del när det inte är riktig vinter. Inte för att vi inte haft varma jular förr men nu är det ju alltid så.

Men mycket för att det är stressande att försöka fixa så att alla är glada och nöjda med sina julklappar, att det blir hyfsat rättvist och att ta hänsyn till det ena med det andra. Jag har taggat ner allt eftersom åren gått. I går funderade jag över hur fan det ens var möjligt att ha allt så i ordning som jag hade förr. Huset var städat överallt, alla skrymslen och vrår skulle vara fina, förråd och lådor och fan och hans moster. Jag städade konstant, och handlade julklappar, och slog in alla. Och hade småbarn och var gravid mellan varven. Oftast en två, tremånaders bebis och en tvååring och en fyraåring i släptåg:)

Han jag bodde med var till exakt noll hjälp. Av två anledningar. Han jobbade dygnet runt hela hösten. Och han tyckte julen var larvig. Så städa och pynta och greja gav han fan i. Även städa ut och ta bort.

Ingen skillnad mot idag med andra ord:)

Nu förtiden städar jag förvisso massor men blir sur på ungarna när de bara sitter och glor i mobilerna. Är det inte viktigare för dem med julen än att de är på tå och hjälper till så tänker jag inte slita ihjäl mig.

Med andra ord misslyckades jag kapitalt med att ge dem julmagi🤷🏼‍♀️

Snacka om att ha slitit i onödan:)

Men, JAG vill ha julmagi och jag försöker få till det så som jag känner är mysigast.

Fast i år alltså…? I år skulle jag på riktigt vilja bara skita i allt. Det känns inte som att det är jul. Det känns inte som man missar en jul med allt vad det innebär utan det är en helg som vilken som helst. Man skulle kunna försöka göra det ultramagiskt, för att kompensera, men när det känns som en blöt sketen vardag så är det inte mycket att bygga på;)

Ja, jag låter neg. Jag är inte så negativ egentligen utan försöker alltid göra det bästa av situationen. Det kommer bli en mysig jul här hemma! Men just nu känna det trist.

Kanske knäckkokandet kan hjälpa till! Sen hämta jobbande barn:)

Förresten måste jag visa er! Jag beställde kläder från Hängmatta, de här bland annat

De har på fullaste allvar de skönaste jeansen jag någonsin haft. ❤️

Eller vänta. Jag har fler jeans därifrån och ALLA är de skönaste jeansen:)

De här under har varit mina favoriter hittills, med resår bak i linningen, (ja, som på barns byxor), så ställer man in midjan så den blir perfekt, det måste vara det smartaste någonsin. Byxor som glappar i svanken är inte varken snyggt eller skönt. Det gör inte de här 😍.

Och deras cargobyxor är också de något extra speciellt. Jag tycker det är sjukt snyggt. De finns i flera färger och jag tror jag måste ha i alla fall de gråa till sommaren.

För att inte tala om de här:)

Det är samma modell som de nya, och de här använde jag hela tiden i somras. De är otroligt sköna. Jag är så glad över att ha upptäckt Hängmatta, som har fokus på bekväma kläder men utan att tulla på det snygga. De är dessutom tåliga, inga krångliga tvättar eller massa strykande.

I mitt paket nu låg även en ljuvlig poncho, och lite mer som jag återkommer till.

Men kolla själva. Hängmatta och med koden CAROLA20 är det 20% off:)

Om man beställer julklappar, eller bara till nån annan, kan man få lappar med Till…/ Från… 🤗

.

Nej, klockan rusar! Måste koka knäck! Hörs sen:)

Kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist

    Känner också att julen kan hoppas över MEN känner också att även om det är tungt och ensamt så måste jag göra det bästa jag kan.Förlorade min man i coronan i april och nu för en vecka sedan tog viruset hans bror,tungt och vidrigt men jag vill inte att barnbarnen ska minnas denna julen ”julen när morfar hade dött” ,eller julen som viruset tog,jag vill att dom ska känna värme och glädje och kan jag bidra lite till det så är jag nöjd.Morfar hade inte velat att vi grät oss genom julen,jag åker till graven på julaftons morgon,tänder ljus,spelar lite julmusik,gråter en skvätt och sedan tar jag med honom i hjärtat resten av helgen❤️God jul,glöm aldrig att du är viktig!

    1. Jenny

      Beklagar verkligen! Är så fruktansvärt när folk förlorar nära och kära 💔 Låter som en fin grej att göra på julaftons morgon ❤️

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag beklagar verkligen ❤️❤️ Tycker det är fint av dig att tänka på alla omkring dig, så omtänksamt 😘
      Han kommer alltid finnas i ditt hjärta.

  2. Anneli

    Eftersom detta år 2020 verkligen har varit ett annorlunda år så fortsätter vi i den andan och grillar oxfilé på julaftonen istället. Ingen vill ha julmaten ändå, förutom den där skinkmackan på kvällen den 23 december. Grannarna kommer att tycka att vi är helknasiga men det bjuder vi på. De tycker att vi grillar i tid och otid ändå 😀 😀

  3. Camilla

    Vi ska fira jul själva, det är jag min make och våra två barn, 11 och 17 år. Vi ska inte ha julmat då ingen av oss är direkt förtjust i det. Blir jul ändå. Saknar dock mina föräldrar, har inte träffat de sen förra julen. De bor 26 mil bort och är i riskgrupp. Men vi ska FaceTime:a på julafton 😃

  4. Agneta

    Har också känns att vi gärna kan skippa julen i år, men idag så har vi tagit in granen, till barnens stora lycka, och tagit fram de sista pyntet. Och plötsligt så infann sig julkänslan. Nu går jag bara runt och myser 🙂.

    Barnen fick välja ett julgodis var så det fixade vi med tidigare i veckan. Den ena valde knäck och i år så kokade vi den på matlagningsgrädde, 15% fett. Gick alldeles utmärkt! Kanske man får ta en extra då?

    Önskar dig en god jul!

  5. Camilla

    Vintersolståndet brukar vara runt den 22 december när jag fyller år. Skönt att det blir ljusare så trött på detta mörker och regn.
    Kram ❤

  6. Sofie

    Beställde en klänning och lite annat från hängmatta i somras. Men blev mest besviken över den dåliga passformen och stela tyget…
    Fördelen med mörkret är att smusen inte syns. Fick akutstäda lite när solen lös in och allt dam syntes.
    Vi har en Nisse som skapar julmat här hemma. Jag vet inte vem som är mest spänd på vad Nissen har hittat på under nätterna.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Passformen är ju generös och loose så är man van vid mer kroppsnära kläder känns det ju kanske inte helt bra 🙂 Stela tyget däremot förstår jag inte alls? Jag har verkligen inte upplevt det men har ju heller inte provat allt:)
      Men jag rekommenderar verkligen dig att prova igen. Eller strunta i det:)
      Ja när solen lyser in blir man ju lite deppig över allt skit som syns, alla tre djuren fäller kopiösa mängder nu och det är hår överallt. Alltså verkligen överallt 🙈😂

  7. Kattis

    Ja i år ska det bli skönt när julen är över. Min man och jag har bestämt att fira själva i år fast vi är i 55 års åldern och inte i riskgrupp. Men det blir bra också. Jag är glad att vi har varandra. Orkar inte att vara rädd att ha blivit smittad på ett julfirande och man får ju hoppas det blir flera jular med släkten. Kommer sakna mina barnbarn väldigt mycket men har sagt till dom att när det här är över ska vi träffas varje dag och kramas. Har inte träffat dom på flera veckor, fast annars träffas vi jätteofta.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det kommer det ju bli:) åren rullar vidare oavsett pandemi och nån gång tar den slut. Klokt beslut om det känns så för er ❤️

  8. Karin

    Höll på sådär också förr, städade varje mm av huset, planerade klappar, handlade, slog in, bakade, lagade massor av mat. Han som jag bodde ihop, mina barns far, avskydde julen och det enda han handlade var sprit och öl, som han sedan gick och smygdrack av, ja, till han var så full att han tog till flaskan öppet. Jag behöver inte förklara att han inte hjälpte till ett dugg. Han höll sig till största delen utomhus och det var lugnast för oss. De sista åren i samma hus som honom var sjuk varenda julafton. Migrän, hjärtrusning fan och hans moster. Numera är julaftnarna mycket lugna och inte något firande att tala om. Varken jag eller de numera vuxna / halvvuxna barnen uppskattar julmat, vi lagar något annat gott istället, någon julklapp var, thats it. Vår största och gemensamma julklapp varje år är att det är lugn och ro, ingen som gapar och skriker och slår sönder saker.

  9. Mumintrollet

    Jag har skapat min egen julmagi, dvs. plockat de bästa bitarna av julen. Börjar med att äta lite olika sorts julmat på varje advent, eftersom jag tycker att det annars blir för mycket på julafton. Sen har vi länge haft en tradition med långa rim på alla, f.ö. ganska värdelösa paket, så det kan ta ett par timmar att öppna dem. Ibland bryter jag även den heliga svenska traditionen, och badar julbastu kl. 15.00😀

  10. Agnetha Käiväräinen

    Advent kan aldrig infalla efter julafton ( men på och före). Ha en fin jul ( trots en annorlunda jul). Så önskar dig och din familj en riktigt God Jul och Gott Nytt År🎅🌲🎁❤️ Tack för alla dina inlägg detta år och ser fram att få fortsätta följa dig 2021🥰Julkramar till er alla

  11. Karin

    Om jag inte har helt fel information så är vintersolståndet i morgon, den 21/12 kl 11:02 🤗
    Jag har haft nedräkning 😆
    Men du, fjärde advent kan väl aldrig vara efter jul 🤔
    Det är väl alltid fyra söndagar före jul, fjärde advent kan vara på julafton om julafton då är på en söndag 🤗
    Kram från mig

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Japp… så är det ju!!! Men det känns som efter för jag glömmer tända ljuset på julafton 😅Men advent är ju för sjutton väntan på julen så det säger ju sig själv 🙂

      1. Karin

        Jamen precis så är det 🤗
        Jag har slutat ta fram adventsljusstaken så jag tänder inte de ljusen. Jag blev så jädrans stressad av den 😆
        Du vet, första ljuset, det är långt kvar ta det lugnt och njut. Andra ljuset, oj redan andra advent. Tredje ljuset, shiiiit hur ska jag hinna allt. Fjärde ljuset, som idag, åh nej bara 4 dagar kvar, hjälp vad är viktigast att göra 😩
        Så det räcker att stressa ändå, utan adventsljus 😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting