Okategoriserade

Julafton kom och julafton gick:)

Vad ska man säga? Det blev en fin julafton ändå, detta annorlunda år⭐️

Vaknade till strålande sol och klarblå himmel, det är helt underbar! Magiskt, för som vädret varit senaste månaden är det magi när det plötsligt slår om. Hur länge det nu varar 🙂

Den gigantiska granen 🤷🏼‍♀️

Barnen var glada och nöjda med vädret, frukosten och sina julstrumpor. I min strumpa låg det världens godaste lös-te🤗Det är min syster som varje år lyckas få ett barn att lägga paket i min strumpa utan att jag märker det. Så jag blir så förvånad varenda morgon 😂

Och glad:) Det finns en story bakom varför jag blir så lycklig och glad. Men den tar vi en annan gång.

Vi skulle åka upp till mamma och pappa klockan ett för att säga God jul och hämta mat. Hon vill laga julmaten och eftersom hon gör det bäst så protesterar jag inte:)

Alla barnen åkte med och även om de dissade min idé om att stå och sjunga julsånger nedanför balkongen så vinkade de och hojtade God Jul:)

Det var kallt! Säkert en hel minusgrad:)

Syrran och jag gick upp för att lämna paket och hämta maten. Doris fick följa med upp, hon älskar mina föräldrar:)

Snabbt in snabbt ut. För övrigt har det gått över fjorton dagar med råge sen vi skulle börja räkna inkubationstid från att Corrinda blev sjuk. Med facit i handen kan jag konstatera att det fungerade fint att isolera henne på rummet. ⭐️ Inga mer sjuklingar. Sen kan man ju smittas när och var som helst, men just denna gång klarade alla sig🙌🏼

Mamma och pappa hade bestämt sig för att strunta i zoom och trams, de tyckte det lät mer meckigt än kul, så i stället hördes vi på mess och samtal under dagen. Det kändes knepigt.

Men hela dagen blev ju annorlunda.

Inte Dåligt annorlunda, förutom att de fattades såklart. Vi hade bestämt sen tidigare att ändra tidsplanen. Nu samlades vi strax före tre, alla hämtade kaffe/must och bulle/lussebullar/julgodis och så satte vi oss för att se på Kalle Anka. JAG vill se mer än barnen tror jag 🙂

När det var klart så lagade vi maten medan Robban kollade på Kan du vissla Johanna. Ingen annan gillar den förutom han, men det blev ju kalasbra. Maten var klar när programmet var klart 🙂

Mina barn är inte mycket för julbord. Inte jag heller egentligen. Vi har med åren skalat av massor, men nu saknades sillen, rödbetssallad, strömming, mimosa och sånt där som bara mamma och pappa äter. Vi åt kyckling, ugnsbakad lax, prinskorvar&köttbullar, potatis, paté, sardinrullar, ägg, lax&pepparrotsrullar och sallad.

Ja, bättre bild än så blev det inte 😂Men det var gott!! Inte så Mkt julbord längre 🙂

Kameran låg på bordet och mobilen på laddning så jag har typ inga bilder. Det är bra på sitt sätt 🙂

Vi åt och pratade och åt och pratade. När vi kände oss klara dukade vi av, drack lite kaffe, snyggade till i köket och sen kom ju tomten!!

Tänka sig, fast barnen är stora:)

Den här tomten är rolig, ungarna älskar honom, det är dagens höjdpunkt som de pratar om resten av året:) och idag skrattade jag så tårarna sprutade åt allt möjligt. Barnen skrattade åt mig:)

Syrran saknades som alltid. Förra året var hon på toa och lyckades låsa in sig själv… och i år bad jag henne hjälpa mig vika tvätt och sen fastnade hon där i tvättberget 😂

Stackars henne som missar tomten varenda år.

Barnen delade ut resten av klapparna och sen utbröt stora öppningen . Jag älskar att mysa runt och kolla när de öppnar. Jag vill se deras miner och uttryck. I år kändes det som jag lyckats med det mesta, och vad jag vet är det bara ett par byxor som behöver bytas. Det är nackdelen med att nätshoppa, det är svårt, typ omöjligt, att bedöma storlekar. Där jag handlar till mig själv vet jag vilka storlekar som är bra men till kidsen är det svårt. Så mycket enklare att hålla upp ett plagg och med hjälp av ögonmåttet se hur det passar.

Jag fick fina julklappar jag med❤️

Mycket tanke bakom alla och det värmer så mycket:)

När allt är öppnat så ska det ju skruvas och fixas. Novalie fick en gamingstol som skulle monteras ihop och det tog sin lilla tid, hon fick också en ledslinga som hon och Trixie fäste upp i taket på hennes rum. Trixie fick en såndär Galaxylampa så hela taket blir som en stjärnhimmel, så cool.

Killarna fick ett mini-biljardbord tillsammans och det var väldigt kul. Patricia fick ett tyngdtäcke, som ska bli intressant att se vad hon tycker om det, Corrinda massa smink och krämer, Robban skrattade gott åt det övningslås och dyrkar jag gav honom och undrade om jag ville säga nåt med det? Nja, men har man ingen annan utbildning så kanske brottets bana är det enda som återstår 😉

Eller, så tänkte jag på Sherlock i Elementary som är en fena på att dyrka lås, och att det kan komma väl till pass nån gång:)

Lovelia skuttade runt i nya basketskor och googlade recept på minidonuts, till den maskinen hon fick. De fick massor, som alltid. Mina ungar får inte det de pekar på i vanliga fall. Men till jul så blir det överflöd, för att det är lite extra speciellt på nåt vis.

Vi tycker om att ge varandra julklappar❤️⭐️

När lugnet lägrade sig, så var klockan närmare midnatt och syrran och jag gick ut med Doris. Det hade faktiskt snöat lite:)

Ja, varför inte.

Nu ska jag släcka alla levande ljus, hela huset är fullt av dem. Barnen sover, eller ligger i sina sängar i alla fall, en del kollar nog på film.

Dagen blev fin. Trots allt:)

Jag hoppas att ni alla fick en fin julafton. På det sätt som ni kände blev bra för er.

Nu kör vi juldagen!

⭐️⭐️

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Petra

    Vi gav också massor av julklappar till vår dotter. Jag njuter av hennes totalglädje! Resten av året får hon köpa själv om hon vill ha något.

    Btw samma unge som gav oss covid i julklapp. Hon var en sån där lurig rackare som ”bara var lite trött” två dagar, men i själva verket bar på viruset.
    Vi älskar henne ändå – även om alla julplaner ändrades om i sista sekund.

  2. Johanna

    God fortsättning!
    Visst är det väl så att det blivit lite ”skam” över att ge många julklappar?
    Varenda människa man pratar/hör/läser om säger :det blir för mycket, det räcker med en, jag köper lite tuschpennor, nej fy vilket överflöd etc etc. Jag älskar att ge julklappar. Mina barn får heller inget på andra dagar och på julen ja då ska det vara ett ”berg”. Men jag skulle aldrig ”våga” visa det på sociala medier. Sen TROR jag att folk ändå ger men ingen vågar säga det, utan det ska va så himla ”pk” och duktigt.

    1. G C Hemdal

      Det var ju det jag ville ha ur Socialstyrelsen som inte var det vilket släktskap antal summa och allt jag fick veta var att det skulle delas med tolv månader inget speciell summa utdelades i december?! Matpengarna kom 🕒 19:30 då hade ju Bingolotto börjat!! Det skall ju vara födelsedagar också, påsken?! Inget mer namnsdag halloween?! En 🎁 skall öppnas innan 🎅 får fortsätta eller hur?! Kram 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting