Okategoriserade

Juldagen:)

Jodå, den tuffade ju på:) Mycket riktigt hade det kommit snö, som jag funderade på innan jag klev upp.

Och den fortsatte falla. Timme ut och timme in. Och nu är det ett tjockt täcke. Jag har skottat, Jajamen mitt i natten:)

Jag och syrran var ute på Dorisprommis, eller snarare halkade runt, satan i gatan vad halt det blir när de plogat!! Skulle de kunna sätta ner bladet i backen kanske?

Eller ha en sandlåda på släp? Jag halkade och drattade på arslet direkt utanför mig, sen halkade jag och vred ryggen i märkliga kurvor så det känns sådär nu. För att kunna gå var det bara att hålla sig på katen och trava i snöhögar. Mina vinterskor från Sketcher är varma och fina och hala som fan. 😂

Jag avslutade promenaden med att halka så förbannat hemma att jag hamnade raklång på sidan, och tog emot med högerhanden. Första tanken är ju alltid : Fan, hoppas ingen såg!

Andra var faktiskt, Jäklar vad nära att jag slog skallen i marken! För så handlöst var det. Tredje tanken var : Helvete nu bröt jag handleden! Jag kan INTE ta plats på akuten, undrar om man kan spjäla själv?

Det gjorde så ont. Så ont! Syrran frågade om jag gjorde illa mig och ja. Men efter en minut av stegrande smärta så avtog den. Inget är brutet men det är lite svullet och småstukat. I morgon får jag väl köpa broddar 😉 Haha nä, det räcker nog med att byta skor.

Jag kunde skotta hela uppfarten sen så det var ju bra.

Idag kom Janelle, Simon och Jack på middag. Skinkschnitzel, hastigt stekt och sen fick den koka i grädde en timme eller två, och det annars lite hårda köttet blev mört som smör:) Potatisgratäng till. Soprent. Alla åt och allt tog slut:)

Efterrätten blev ändå den vanliga, bär, glass och grädde. Med tillägg av munkar som Simon gjort 😍 Så goda!

Det delades ut mera julklappar, jag försökte fånga Jack på bild och det gick sådär 😉

Han fick en käpphäst Rudolf 🙂

Så jäkla söt 🙂

Jack är helt underbar, och duktig. Han delade ut julklappar och visste till vem de skulle, ibland med lite hjälp. Men mormor visste han precis vem som var och det räcker ju:)

Han visste precis vem Petra var också, det är syrran, och gick med bestämda kliv direkt fram till henne, medan han tvekade en aning på tjejerna, men de ser ju likadana ut allihopa 😂 . Det, och sen att de alla är Stora i hans ögon 🙂

Jordan och Jamie vet han direkt, de är favoriterna:)

Mina tvillingar ❤️

Robban och Corrinda. Så olika men så lika. Det är väldigt sällan det händer att bara de två sitter så här, men idag hände det.

För tjugo år sen var de ett halvår gamla och det var deras första jul. Det här är mina längsta barn. Robban är nånstans runt 183 ståtliga centimeter och Corrinda tror jag slutade på 176. Hon var under hela deras småbarnstid 400gram tyngre och 1-2 cm längre, men till sist drog han ifrån:)

Att ha fått tvillingar är bland det häftigaste jag varit med om❤️

Fina fina.

Och fina fina är även resten av syskonskaran!

Från vänster till höger : Patricia, Trixie, Jordan, Novalie, Lovelia, Jamie, Janelle, Robban.

Corrinda, Jack och Simon.

Okej, Simon och Jack är inte mina barn men de är Ohana❤️ deluxe.

Så svårt att fota inomhus i dålig belysning och med en knatte med spring i benen:)

Det var inte tanke på att det fick ta tid utan klickklick klart!

.

När kvällen sänkte sig drog sig Janelle med familj hem, och vi andra satt kvar och spelade spel:)

Först ett Escaperoom, superkul! Och lättare den här gången när vi fattat hur man skulle göra, till skillnad mot sist 😂

Sen ett frågespel och sen nåt jag inte var med på för då var det dags för hundpromenad.

Snö gör världen ljusare och väldigt vacker. När den är vit. Inte grådassig och blöt.

Det verkar som minusgraderna stannar i morgon och sen försvinner.

Intressant ändå. Sol och klarblå himmel på julafton, snö på juldagen. Vad månne annandagen bjuda på:)?

Bara bra saker hoppas jag.

Nu ska jag krypa ner, och sova. Klockan är alldeles för mycket men jag fastnade i ett samtal med Corrinda 🙂

Vi hörs snart igen 😘😘Natti natti

Kommentarer

  1. Sofia

    Otroligt fin familj och superkul att se dem alla på samma foto❤️. Tänk vad den andre hälften går miste om men det är hans förlust.
    Jag kommenterade här för länge sedan då mina barn inte sett sin far och du skrev något om pandemin. Jag (tror) mig förstå att det var just Corona som gjorde att han inte ville träffa sina barn. NU efter 1år ska ha ha dom 1dag/månaden!!!
    Vi har haft det kämpigt men vi har tillsammans byggt upp vårat liv❤️. Känns inte okey att man kan under 1år överge sina barn, jag har krävt förklaring men blir utan. Skylla på Corona gör alla men jag tror att singellivet var kul att leva, tumla runt med brudar, dra på sig offer kofta och skylla allt på exet måste vara toppen.🤣.
    Känns surt att barnen nu duger men vad gör man, kan ju inte neka. Får låta honom hållas och se hur länge han tycker det är kul😁. Kan vara så att barnen känner sig övergivna och tycker det är lugnt med att bara umgås med sin knäppa morsa🤣 men inte mig imot.

    Önskar dig och din familj ett toppen år💫.
    Tycker även att du och din familj är superhärliga och Ni kämpar på tillsammans. Inte helt lätt med många viljor och önskningar men jag tycker Ni är otroliga❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror mig veta hur du känner. Jag sa det säkert då, men på ett och ett halv år träffade han ungarna 23 timmar. Eller nåt liknande jag har glömt exakt🙈, men väldigt få tillfällen. Ingen förklaring, mer än att det var jag som inte tillät honom. Fast va? Ska alltså JAG vara den som bjuder in till umgänge hela tiden? Han frågade aldrig om han kunde träffa dem. Enligt soc och advokaten så var det så. Där och då slutade jag försöka, för det hade jag gjort. Första halvåret låg jag på om att de skulle träffas, sen pallade jag inte tjata men bjöd ändå in till kalas och jul. Han svarade inte ens. När soc på fullaste allvar skällde ut mig för att jag inte såg till att han träffade sina barn men på frågan vad hans ansvar var svarade att han inte behövde förklara sig eller bry sig…
      De sa rakt ut att allt ansvar låg på mig, jag skulle se till att erbjuda umgänge OCH se till så det funkade, för det var min del som mamma. Hans del som pappa var att säga ja eller nej till umgänge för man kan inte tvinga nån.
      Säg soc till mig och jag går fan i taket, jag har aldrig blivit så illa behandlad. Där och då var jag svag. Och de trampade på mig. Litar inte det minsta på den instansen.
      Men, skit i mig det var länge sen, men helt uppenbart sitter taggarna kvar 🙈 Det jag ville säga är att jag förstår dig ❤️

  2. Pia

    Men vilka fina barn! Du har verkligen gjort allt som många bara tänker! Att vara ensam som mamma är inte lätt, men du Carola ska ta åt dig för du är bara bäst. Tänk vad ditt ex går miste om! Undrar om Karma vet vart han bor? God fortsättning och ett riktigt Gott nytt år 2021

  3. Rille

    Vad avundsjuk jag blir på snön! Här kom det bara lite snöfnyk, fastän jag bor på småländska höglandet. Lite skidföre i januari, tack!

      1. Rille

        Det kan vara en del snö här, men på senare år har det varit si och så med det. Nu håller de som bäst på med att bygga södra Sveriges första skidskytteanläggning i min kommun, få se om de får användning för den…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting