Okategoriserade

Planer :)

Om jag har mycket att säga idag? Nja, kanske 🤗

Jag kanske mest svamlar på men det är något av min specialité:)

I julklapp önskade sig Trixie böcker på engelska. Hungergames trilogin fick hon av syrran, och jag hittade en Twilight-bok skriven ur Edwards perspektiv. Jag vet ju att första boken finns från hans håll, eller om det är delar av den kanske, jag har läst den i alla fall. Jag hade inte fattat att detta var hela serien. För så är det väl?

Jäkligt behändigt i alla fall. Först skriver man en succéserie, tjänar miljoners stålars, och sen tar man en annan karaktär och skriver samma sak ur en annan synvinkel. Undras hur många gånger man kan upprepa det? Corrinda ville väldigt gärna läsa Jacobs historia 🙂

I alla fall. Jag vill ju läsa den! Men, jag gillar inte att läsa på engelska:) I normala fall så läser jag rätt långsamt, omsorgsfullt, jag kan läsa om hela stycken för att de tilltalar mig, eller för att klargöra något jag inte fattat. Långsam.

På engelska går det inte bara långsamt utan väldigt långsamt 🙂 Jag måste tänka och fastnar på ord, och då fastnar jag tills jag slagit upp ordet. Nej, jag kan inte bara hoppa över och tänka att jag fattar av handlingen, jag måste veta vad just precis det ordet betyder 🙈 Så antingen väntar jag tills den kommer på Nextory, eller läser den på engelska. Den är redigt tjock, runt en decimeter, så det lär ta sin tid:)

.

Jag har tränat, och smort upp ryggen 😂vilket var otroligt skönt. Tillsammans med varm vetekudde resten av kvällen så kan det nog tänkas bli bättre. Hoppas det i alla fall. Innan träningspasset gick jag framåtkrokad, men bara man får upp värmen så lossnar det:)

Jag behöver verkligen öva på rörligheten i bröstryggen och axlarna, men vet fasen inte riktigt hur. Helst skulle jag vilja att nån bara bröt bak armarna bakom ryggen så det lossnade😂för jag är löjligt stel. Tror dock inte att det funkar riktigt så. Jag kan inte ha en stång på axlarna för då liksom fastnar armarna och jag får ont. Även om jag kan ta rejält med vikt då, så går det inte för jag kan inte hålla den. Inte bra. Jag försöker, att när jag är redigt varm i musklerna, töja och böja, men det blir aldrig bättre. Jag snackar om åratal här:)

Så, har ni något att säga om det så hojta:)

.

Nyår ligger framför oss. Precis som alla andra högtider detta år känns det ganska tråkigt. Inte för att jag någonsin brukar fira storstilat😂

Jag frågade barnen idag vad de ville äta, och de hade absolut inga önskemål. Så, i vanlig ordning kommer det väl bli en smördegsBonanza😁

Allt med smördeg är så gott och så planerar man lite halvtaskigt och inser sen att allt vi äter är nån form av smördeg;)

I år kanske vi kan hejda oss. Normalt brukar syrran och jag åka och handla sent på kvällen den 30/12, och så kanske det blir nu med. Då tar man vad man hittar, valen är något begränsade och det är bra när man har beslutsångest;)

Finns det någon specifik nyårsmat? Som julskinka och ägg till påsk? Ja förutom smördeg då;)

Jag antar att vi kommer laga mat, jäsa, se på Grevinnan och betjänten, det är jag som propsar på det, jag älskar sånt där, Kalle på jul och Grevinnan på nyår:) och sen spela spel och snacka. Det blir säkert bra!

2020 lider mot sitt slut, och även om jag begriper att allt skit inte försvinner per automatik bara för att vi byter årtal, så känns det ändå skönt att det här jäkla året tar slut. Jag hoppas verkligen på att 2021 kan leverera bara bra saker! Och gärna snabbt.

2020, det är ett sånt där årtal som nämnts i framtidsdystopier. Som figurerat i filmer och böcker som långt fram i tiden, men jag kan inte påminna mig om att det någonstans framställts så jäkligt som det blev. Verkligheten överträffar dikten. På ett dåligt sätt.

2021, innehåller ändå ett så kallat Lyckotal, tjugoett.

Jag håller tummarna!

.

Jag fick en våg i julklapp. 😂 Kanske vill barnen säga mig något? (Skriver detta med hela munnen full av skumtomtar 🙈)

Nä, så illa är det inte, jag hade önskat mig en:) Jag försöker ha koll på mig själv och min hälsa. Alltså tar jag blodtryck ibland, kollar pulsen, väger mig och mäter med måttband. Så länge jag håller mig inom ungefär samma siffror känns det bra.

Vissa siffror får gärna öka, men då pga muskler, inte fett eller taskigt blodtryck. Det ser fint ut. Vågen var godkänd 🙂

Men, sanningen är att jag ballat ur med kosten. Inte bra. Jag äter men inte alls som man ska. Inte speciellt regelbundet, och definitivt inte optimalt. Det är mycket kvarg, vilket i sig är bra och nyttig mat men kanske inte alla dagens mål. Det är också mycket skit, som bullar och kakor, och ingen mat alls. Jag kan lugnt byta ut mat mot fika. Kalorierna är de samma men näringsinnehållet är ju helt annorlunda 🙈

Ja, ni fattar. Inte bra. Alls.

Förra året, eller nej kanske förrförra(?) så körde jag med ViktVäktarnas app under några månader. Det resulterade i fyra kilo minus, men framför allt så kom jag tillbaka på banan igen. När man reggar det man äter så måste man ju äta för att kunna regga. Och, man vill ju hålla sig inom sina kalorier eller points, annars förlorar man mot sig själv:)

Jag är väldigt lättstyrd men behöver ibland en kapten:) Så jag funderar på att köra några månader igen. För att komma på rätt spår med maten.

Jag behöver också lite ny mat-inspo och det vet jag att jag fick massor av. Så det är nog det närmaste ett nyårslöfte jag kommer:) Viktväktarna👌🏼

Jag gillar inte nyårslöften, och tror inte på quickfixdieter eller förbud, utan jag tror på livsstilsförändringar. Jag måste hitta tillbaka till en vettig kosthållning, och det vet jag att de är bra på.

Så nu håller jag på att preppa mentalt, haha. Och fysiskt för den delen genom att proppa i mig massa julgodis. Helt enligt devisen ”Det är inte vad du äter mellan jul och nyår som räknas, utan mellan nyår och jul”☺️.

Nu har jag berättat mina planer för er så då måste jag genomföra den! Så är det. Vill nån haka på?

.

Nu ska jag leta reda på något att se på tv.

Vi hörs snart igen!!

Natti natti 😘

Jättekul att läsa vilket Team ni tillhör, angående julen, fortsätt mer än gärna att berätta.

Kommentarer

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Haha 👌🏼👌🏼 Smart 🙂 Mitt huvudfokus gällande vågen är dock att hålla ungefär samma. Jag vill ha koll så det inte bär i väg åt något håll. Det är ändå ganska (onödigt) lätt att gå upp fem, sex kilo utan att det direkt märks men jobbigare att gå ner dem. Neråt bär det sällan iväg 😂🙈det är konstigt det där 😉
   Målet är alltså att behålla en helt normal vikt med nåt kilo diff upp eller ner inom ok-spektrat 🙂

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Ja, och the keyword är KÖRDE 🙈😂. Det gillade jag och hade inga problem med det, men fick heller inte några enorma hälsofördelar som jag märkte direkt. Men nu behöver jag mer komma åt att äta regelbundet inte att låta bli 🙈

  1. Ann-sofie nilsson

   Ska börja imorgon har blivit alldelles för mycket choklad o annat smått o gott hela hösten.tur att man har hund annars hade jag nog rullat fram 🤣🤣

 1. Malin

  Jag hänger gärna på 🙂 Jag hoppas på att få göra en viktoperation nästa år (om denna jäkla corona försvinner). Men för att få göra den måste jag börja förändra många saker innan dess. Så jag hänger på!

 2. Em

  Kolla på film/serier med engelsk text på, så du både hör och ser orden samtidigt. Så gjorde jag för att lära mig läsa snabbt på engelska, funkade jättebra.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag kan ju, men eftersom jag verkligen vill fatta allt så går det långsamt 🙂 Men det är ett bra tips 👌🏼😘

   1. G C Hemdal

    Vad betyder team angående julen?!?!?! Samma visa igen angående Nyår, om 💴 kommer så kommer de alldelles för sent och räcker inte till någonting så det blir hemskt svårt att planera!!

   2. Em

    Ja fast jag upplevde just det att jag började förstå allt bättre eftersom jag hör samt ser handlingen samtidigt. Funkade för mig iallafall, nu plöjer jag böcker på engelska nästan lika snabbt som på svenska. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting