Okategoriserade

Dag två:)

Fast klockan har passerat midnatt med fem minuter så egentligen Dag tre. Men struntsamma:)

Jag ska snart lägga mig och läsa. Jag hade tänkt se på film men ledsnade 😉

En film såg jag, Dolittle, med Corrindas nya crusch – Robert Downey jr. Alltså, säga vad man vill om min dotter, men jäkla bra smak gällande män har hon. Nämligen MIN smak.😂🙈

Nu råkar han vara mer lagom i ålder till mig än till henne, han är några år äldre än mig, men det tyckte hon inte spelade nån roll. Tjugofem år hit eller dit, vem bryr sig;)

Givetvis gäller det inte mig, för det är väldigt noga att påpeka att vissa män är alldeles för unga för mig😂 det behöver inte ens vara hälften av tjugofem års skillnad 😉

Han är hur som helst en otroligt skicklig skådis, och ser mycket bra ut också, plus att han verkar kul:)

Mina barn är lite nördiga på olika sätt inser man ibland. Idag när Robert Downey jr kom på tal så hade Trixie full koll på hans bakgrund. Den var inte så kul tydligen, hade jag ingen aning om. Min egen Robert hade massor att komma med också. Han har gedigna kunskaper inom film, både när det gäller regissörer som specialeffekter och skådisar.

Nåväl! Dolittle var en charmig och mysig familjefilm som jag var den enda som såg 😁Sen körde jag ett avsnitt av Seal Team men de är ju väldigt lik hela tiden så nu ledsnade jag. Även om jag gillar fritagningar och bomber och granater och militärer i alla de olika grenarna, så finns det gränser. Som man kommer till ibland 🙂

.

Idag har jag gjort ungefär som tidigare dagar – så lite som det bara är möjligt:)

Doris hakar på

Så här sitter hon i kökssoffan. Med en kudde som stöd under hakan😂

Eller så sätter hon sig på kudden och lägger hakan på ryggstödet, eller så vilar hon den på fönsterbrädan. Men att ha kuddar där som man kan bädda med är trevligt tycker hon.

Jag har ägnat mig åt lite chaufförsgöra, Lovelia behövde skjuts till andra änden av stan, och sen så småningom även hämtning. Nu måste jag tanka i morgon, hur jag nu ska komma ihåg det. Pipet från soppamätaren talar ju om det förstås, men då hoppar jag ju högt.

Saker som piper i bilen gillas inte, det är sällan bra.

Syrran sa att solen visade sig lite idag, men det missade jag. Jag var inne. I vågrätt läge ända fram till lunch. Jag älskar att ligga kvar i sängen och dra mig. Har jag inget att göra, som nu, så kan det ta flera timmar från det jag vaknar tills jag kliver upp. Surfa lite, kolla mail, läsa nyheter, läsa bok, kanske en skvallertidning:)

Just nyheter är perfekt att läsa liggande, så behöver man inta drabbas av chock när saker inträffar. Jag brukar säga att jag inte gillar att läsa nyheter, och på ett sätt stämmer det ju. Jag blir väldigt illa berörd av jobbiga saker. Som när barn försvinner, ungdomar dödas, tragedier med andra ord. Jag behöver inte vältra mig i det. För mig räcker det att veta vad som hänt, var och helst varför. Sen behöver jag inte ha koll på varje liten smaskig detalj. Så sådant undviker jag att grotta ner mig i. Jag har alldeles för lätt att sätta mig in i andra människors känslor, och det gör ont och gör mig nedstämd och deppig. Det är inte min sorg, så jag försöker läsa om sådant selektivt.

Däremot håller jag mig såklart ajour med vad som händer och sker. Att undvika tragedier är en helt annan sak än att undvika alla nyheter, det fattar ju alla:)

Nyheter har jag koll på.

Jag har lite olika förhållningssätt till de olika nyhetsmedierna. Vill jag ha sakliga, objektiva nyheter utan massa scoop-hets så läser jag SVT. Det är alltid min huvudleverantör av nyheter. Dock är de, för att de källkollar och faktagranskar, lite långsammare än Aftonbladet och Expressen, så jag hinner få flashar från båda dem innan SVT är med på banan. Om SVT sen inte rapporterar samma sak, så anser jag den vara bullshit och mer av sensationsnyhet än av intresse 🙈

Så SVT är alltså mitt förstahandsval för riktiga korrekta nyheter.

Vill jag däremot ha lite mer spekulationer, lite sensationer och kanske överdriva vinklingar, så väljer jag nån av Aftonbladet eller Expressen.

Min egen lokaltidning är låst, man måste prenumerera för att kunna läsa, och eftersom de är långsammast, och inte så bra, så håller jag mig till lokala SVT.

Sen finns det ett instagramkonto som heter typ Utryckning Uppsala, där de är ruggigt snabba på att rapportera om främst blåljusolyckor, alltså dit blåljusen kallas. Är det en skjutning i området intill, som är stökigt, så är de snabba, eller som häromdagen då det frontalkrockades på vägen utanför.

Det är tydligen ofta som det frontalkrockas där:/ Det är en 70-väg som blir 80 och vanlig landsväg, utan vägren. Man kan inte köra tre i bredd men lik förbannat måste bilister ligga och köra om. Det är helt sjukt. Det är god sikt men vägen böljar lite hit och dit. Jag önskar att folk slutar ha övertro på sig själva som förare. Frontalkrocka i 70-80, (eller 150, jag blev omblåst av en galning före jul, jag höll seriöst på att tryckas av vägen för han körde nära. Det smällde till i bilen av vinddraget) det är som att köra med bilen rätt in i en bergvägg.

Vem håller på att chansa så? Morr!!

Nåväl.

Jag har godtagbar koll på vad som händer och sker, både lokalt, i Sverige och världen.

.

Här hemma är det fortfarande full jul. Granen barrar men inte mer än från början, och den är otroligt vacker där den står.

Katterna ligger gärna och sover under den. Och ja, de jagar gärna varandra och julkulorna mellan varven🙏🏻

Granen står så den syns från köket också, och det tycker jag om. På dess plats står i vanliga fall ett hörnskåp som jag varje år släpar in i mitt sovrum, för att sen släpa tillbaka. Jag skulle kunna välja att ha granen vid altandörren i andra änden av rummet men då syns den mindre.

Jag kan sitta långa stunder och bara titta på den, för jag tycker det är oerhört vackert och rofyllt:)

Det var intressant att läsa om era vanor runt jul, många av er har som jag, medan andra hivar ut allt, utom möjligen ljusstakar, innan nyår. Inget är rätt eller fel. Men mitt sätt är ju såklart det mest korrekta😎

Snön lyser med sin frånvaro och det är rätt grisigt ute. Mellan varven blir det snorhalt. Jag har haft handledsstöd när jag tränat, och det har varit skönt, den är nästan bra nu. Ryggen däremot är inte som den ska. Inte så ont men stelt.

Idag, eller igår egentligen, så påbörjade jag återigen Operation Handstående. Det är väl själva fan om jag ska glömma bort det nu igen:) Jag vill alltså kunna stå på händer obehindrat. Kunna gå på händer, inklusive vända och gå tillbaka utan att ramla ner. Och jag vill kunna gå upp i ett stadigt, långsamt handstående utan sats.

Inga omöjligheter, men när jag alltid glömmer bort att träna på dem så uppnår jag aldrig de målen 😂

Det är påfrestande för handlederna, och axlarna. Jag har hyfsad bålstabilitet men sen är jag lite rädd för att slå ihjäl mig. Ni vet, lite som när man får för sig att man kommer hoppa från kanten av något högt, tappa/kasta nycklarna över brokanten? Säg att ni vet!!🙈

Så går de undermedvetna farhågorna, att jag ska landa på näsan för att jag släpper spänningen i armarna 🙈

Det ska övas på. Tills jag glömmer bort det;).

Nä, nu ska jag läsa!

Vi hörs snart igen ❤️

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Carola P

  Gott nytt år till dig och din familj. Ser fram emot att få se bildbevis när du har lärt dig hand stående och att gå på händer, lycka till 😊

 2. Lisa från Skåne

  Önskar dig och hela familjen god fortsättning på det nya året. Tack för en rolig och bra blogg den första jag läser varje dag

  1. familjenannorlunda

   Stå på huvudet är lika omöjligt som
   att flyga 🙈 Har glömt totalt hur det ens går till och det känns bara som hela nacken och huvudet ska brytas sönder. Nope, det blir i den
   Avancerade fortsättningskursen😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing