Okategoriserade

Ny familjemedlem :)

Innehåller annonslänk för Jotex

Godkväll!

Jag sitter här, proppmätt. Totalt proppis.

Robban fick uppdraget att göra något på köttfärsen i kylen och det blev – stora köttbullar:)

Gräddsås och mandelpotatis i ugnen till det.

Sjukt gott! Jag vet att många saknar lingonsylten men sånt äter jag inte 🙈 Sylt överlag är inte så gott och lingon är helt obegripligt. Till just sånt här har vi aldrig ätit sylt utan snarare gelé, inte jag då, men barnen. Jag har ett traumatiskt, men kul barndomsminne från när pappa och jag gjorde Jell-O😂🙈. Gelé påminner om det utseendemässigt och smaken är mest bara söt. Tack men nej tack:)

Igår fick familjen ett tillskott 🙂

I form av en svart rackare med fyra hjul, en Mazda 3. Patricias alldeles egna, första bil 👌🏼

Välskött som sjutton, nybesiktad och allt sånt. Bara tuta och köra:) En superhärlig bil att köra! Mazda är bra grejor, vi hade ju en från 87, som av olika anledningar till sist fick åka till skroten. Egentligen helt i onödan men vissa saker råder man inte över. Därför känns det extra bra att ha fått en Mazda i familjen igen 🤗

Snygg är den också 😍

Idag har jag övat på tunga lyft. Ryggen säger stopp, har fortfarande lite ont, så det blev fem gånger fem reps på 70 kilo. Jag var uppe på 75 men orkade inte mer än två reps och fick lov att backa.

Sen rodd med 40 kilo. Fem gånger fem. Det är jäkligt kul att se att man är starkare än man tror. Och för den delen mindre kul när man inte orkar🙈 Inget handstående idag, än. Jag tror jag ska köra det separat lite senare:) Maten måste sjunka ner först annars riskerar den att returneras.

.

Det har snöat och är lite kallt ute. Meteorologerna varnar för arktisk kyla och 10-20 minusgrader. Läste det på Aftonbladet 🙈men SMHI säger Max -5 två veckor framåt. Jag hoppas på det. Jag som inte är det minsta van vid många minus tycker det är ganska obehagligt. För kanske tio år sen var det minus 25 och tokmycket snö, och minnet av det är vackert som sjutton, men läskigt. Att andas känns konstigt, och att med hjälp av överslagsräkning inse hur många ton snö som låg på värt platta tak… inte kul.

Jag röstar på att vi inte får så kallt, nån minus räcker fint. 🙏🏻 Vi är dåligt rustade här i mitten av landet 🙂

.

Jordan var helt och fullt övertygad om att han började skolan den sjätte. Inte förrän jag visade på Uppsala kommuns hemsida gav han sig 🙂 och blev rätt nöjd med nästan en veckas ledighet till:)

.

Idag har jag fått mitt stora dubbeltäcke och en lång trasmatta tvättad. Inget av dem går in i en vanlig tvättmaskin men Jimpa, såklart, har resurser och tillgång till en rejäl tvättstuga. 🙌🏼

I natt sov jag utan täcke, med bara påslakanet och en filt. Det var alldeles lagom varmt. För några år sen köpte jag ett påslakan i flanell. Jag älskar det! Det är mjukt och gosigt och lite varmt.

Jag hittade mitt hos Jotex, det är inte så ofta man hittar i just flanell, men här är ett jättefint som jag håller ögat på:)

Det finns i enkelbredd också.

Man gör klokt i att inte ha fleecepyjamasen på för då fastnar man liksom, men allt annat funkar. Helst bara armar och ben för flanellen är underbart gosig!❤️

Jotex har massa härliga saker på upp till 60% rea just nu, så om och kolla:)

Med det påslakanet, en tunn filt och öppet fönster sov jag gott:) Jag orkar inte stoppa i täcket nu, så det får bli en natt till på samma vis.

Nu ska jag öva på handståendet! Man blir aldrig bättre utan att öva 🙂 Gäller bara att se till så dörren man använder som stöd inte kommer att öppnas åt något håll;)

Bästa dörren här hemma är badrummet. Den går utåt och är ingen där inne är det lugnt:)

En lärare vi hade på Hälsocoachutbildningen hävdade att det var bra för balansen att befinna sig upp och ner. Att stå på händer, huvudet, göra kullerbyttor osv. Jag snurrar i ringar när jag får tillfälle( och ingen ser) och blir yr som fasen. 😂Slår kullerbyttor på studsmattan och blir sjösjuk efter en stund, och försöker samla tillräckligt med mod för att försöka stå på huvudet. Det känns helt galet! Nacken kommer gå av eller så trycks hela huvudet ner i bröstkorgen. Helt säkert 😳

Inte fasen blir balanssinnet bättre. 🤷🏼‍♀️

Men jag övar väl på:)

Vi hörs snart!

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Gunilla

  För något år sen var det – 36 grader. Bilen var lite trög, man växlade fort medans den var varm och körde sen på samma växel tills man stannade.
  Klart det är skönare med – 15 grader.

   1. samps

    beror ju på ”typen” av kyla (eller luften är det väl snarare som är torrare norröver), spenderade en vintervecka i sälen typ 2002 med -28ish, nån av dom sista dagarna var det ”bara” -12 och vi åkte skidor utan vantar och med öppna jackor för det var ju inte aaalls så ”kallt” som det hade varit innan… 😀 xD -12 här i stockholm däremot går ju fan inte, då får man ju klä sig i allt tänkbart man kan hitta xD

  1. familjenannorlunda

   Inte gott alls, jo i lingondricka:) Men jag är rätt tjurig på all sylt, det är få som passerar med godkänt😂

  1. familjenannorlunda

   Plocka… nja🙈😎Koka egen går helt bort, palla hålla på med massa burkar och kokhet slabbig sylt 😂

    1. familjenannorlunda

     Jag skulle kunna göra det om jag tyckte det var gott 😂och kul att plocka kanske 🙈Men, barnens pappa är ju nu syltkokare till yrket, och säga vad man vill om honom men deras produkter är de bästa. Så den brukar finnas hemma 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing