Okategoriserade

Vatten, essä, avhandlingar :)

Alltså jag har så mycket jag vill diskutera med er! Det ploppar upp saker hela tiden som jag sen inte kan få ner direkt i skrift. Hela skallen snurrar fan av lösa fragment som vill ut 😂

Först tack Anna för hur du gjorde mitt val av essä text tydlig😘 Hon kommenterade här och plötsligt föll det på plats. På något vis satte hon huvudet på spiken, pudelns kärna. 🙏🏻

Jag har funderat mycket på att skriva om research, för det är en stor del av skrivandet. För alla som skriver skulle jag tro, för man måste på något vis förankra texten i något. Sen kan det ju vara fictionfakta man hittar på helt själv, som alla grejer i James Bond till exempel, eller ren fakta.

Ofta tänker jag att det måste vara enklare för etablerade att researcha. Det var samma sak när jag läste journalistik. Det känns mer troligt att få hjälp om man kan presentera sig som Journalist, eller som Författare. Än att säga :

”Hej, jo du, herr Överbefälhavare, jag läser lite kurser i skrivande och håller på med en wannabe-bok som handlar om militärer. Skulle du kunna berätta för mig vad ni använder för standardvapen? Och skulle jag kunna få komma och provskjuta en såndär raket grej?”

Hehe, okey, jag är redan på gång med essän, tack Anna!

⭐️

Sen, jag var tvungen att kolla igen efter att så många av er skrivit att era bibliotek är öppna, på något vis. Men alltså, det här betyder väl Nej.?

Så, det blir till att trolla med knäna. Jag har en del anteckningar osv, men jag hade verkligen behövt ha böckerna. Men… shit happens- gör det bästa av det.

.

Jag är oftast duktig på att dricka vatten. Vi har supergott vatten i kranen:)

Så här års lite extra kallt, eller så inbillar man sig🙈. Om jag fick välja en enda dryck för resten av livet så skulle det helt klart vara gott vatten. Kaffe efter det:)

Jag skulle kunna åka runt och testa vatten, lite sådär som Hemliga hotelltestare gör😂. Eller som när en kock åker världen runt och lagar mat på inhemska råvaror. Fasen kanske ska leta rätt på nån, Jamie Oliver ligger mig varmt om hjärtat, det är ingen slump att jag har en egen Jamie 😍

Så kan vi åka runt, han lagar mat och jag testar vatten. Så länge det är drickbart då, för jag vill inte bli sjuk.

Nåväl, jag älskar vatten. Jag har bott i Uppsala hela mitt liv, och alla gånger jag flyttat ändå haft gott vatten. Antar att det beror på att ledningarna är de samma? Min ex-svärfar bodde på landet och hade väldigt mycket järn i sitt, det var lite grumligt och smakade speciellt. Inte gott.

Jag var en sväng för många år sen med en kompis till hennes mammas ko-gård. Vad nu det heter på riktigt? Helt still i skallen…? Bondgård med kreatursdrift med inriktning mjölkkor…?

Jaja, skit samma, den låg i Bollnäs och vattnet var supergott. För att inte tala om mjölk direkt från kossan😍 Fast via kylen för ljummen mjölk går inte att dricka. Men helt opastöriserat och orörd. All grädde kvar. ☺️Helt magiskt! Ganska mycket för mycket jobb för att jag ska känna ett kall att bli mjölkbonde men att ha en hemleverans från en sån vore Najs:)

Vi bodde på camping i Årsunda flera somrar och hade en vattenkran precis bakom husvagnen. Mycket gott, och kallt nästan direkt. Jag hade en liten Jamie med, han var inte ens ett år första gången vi campade, så jag hade gärna velat kunna fylla en balja till honom att plaska i. Men innan det hunnit bli badvänlig temperatur var dagen över 😉

I Norberg är det gott. Men inte jättegott, det blir inte så kallt som önskar utan man får ställa in i kylen. Helt klart godkänt ändå.

Vi bodde en sommar på Siggefora camping utanför Uppsala, vid Järlåsa. Vattnet smakade apa. Mycket järn, och en stark doft av sulfit. Sulfat? Fan, kan aldrog skilja på de de två! Men det som det luktar från pappersbruk. Det var odrickbart som det var, möjligen om man hällde i mycket stark saft. Men, jag köpte med vatten på flaska, så illa var det. Det var en värdelös sommar med massa regn det året så vi var inte där så ofta. Det fanns absolut inget att göra förutom att bada. Och det är inte så kul i ösregn. Och äckligt vatten på det. Vi bytte camping direkt 🙂

I USA, New York, var vattnet drickbart om man var tvungen. Smakade mest klor. Samma sak i Los Angeles men det är typ 30 år sen jag var där så det får stå osagt. Hawaii minns jag inte…?

I många länder går det ju inte att dricka kranvatten. Det skulle jag ha svårt med en längre tid.

Och alltså…? En avhandling om vatten såhär på lördagen? 😂

Vad händer?

Nåväl jag avslutar den med att säga att jag tillfälligt blivit lite sämre på att dricka vatten. Till förmån för kaffe… för jag fryser 🙂 Men nu ska det bli ändring på det, tillbaka till vattenhinkandet👌🏼😂

.

Det här hörde inte till mina ”Jag vill dela med mig”-ämnen, det bara blev för att det såg så gott ut med det där glaset:)

.

Det jag tänkt på är vitt skilda saker, som Försäkringskassan, jag har ett skräckexempel i åtanke🤢 Curling, jag läste ett inlägg på instagram och kände hur det började krulla sig bak i nacken när mamman i fråga, från USA, inte bara sa Nej. 🤷🏼‍♀️ Vänner/släktingar man bara får negativa energier av, sådana som liksom alltid bortprioriterar en, som alltid ska bräcka en och som aldrig hjälper utan egen vinning. Boxer- hur de jäklarna kablar ut fina bra erbjudanden till nya kunder men skiter i mig som gammal trogen😬

(Samma sak med Tele2 osv. )

Ja, jag har en del att avhandla;)

Man skulle kunna tro att jag är på surigt humör men det är jag inte alls. Inte det minsta lilla. Just nu iaf:)

Ta i trä😁

Just nu ska jag röja lite, och sen ska vi ha kalasfirande hela kvällen lång!

Vi hörs snart 🙂

😘😘

Kommentarer

 1. Ida

  Vattnet i Uppsala är inte gott. Kanske för er som är födda och uppvuxna där och druckit det sen barnsben. Min syster bor i Uppsala sen några år tillbaka och hade i början lite svårt att vänja sig vid smaken på vattnet + att det snabbt blir kalkavlagringar runt kranar och avlopp. Vårt Stockholmsvatten är mycket godare. Vattnet på Öland är inte heller särskilt gott. Där har man svårt att få schampo och diskmedel att löddra.

  1. familjenannorlunda

   Inte nu längre 🙂 Vår kalkhalt har reglerats rejält så nu har vi ett mycket bättre vatten på så vis:)
   Och jo- supergott 😇😇😇

 2. Birgitta

  Bibliotekslagen säger att man inte får stänga biblioteken. I min stad så öppnades dem igen.
  Vattnet i Uppsala – nja men man kanske vänjer sig 😉
  Ha en skön söndag

  1. familjenannorlunda

   Jag vill ju helst inte köpa dem, det är inga roliga böcker 😂Och lite tajt med att få hit dem, eftersom jag dragit ut på det🙈 Jag brukar köpa det jag måste/ vill ha begagnat, Mkt bättre pris då 🙏🏻

 3. Sandra

  Vill man få nytt bra erbjudande på valfri tjänst så ring och säg att du vill säga upp, man får alltid grym deal då!

 4. Marie

  Gillade inte vattnet i Uppsala när jag bodde där, inte gott och man fick alltid kalkbildning runt kranar, behövde mer balsam och gick åt mer tvättmedel. Nej de ska va mjukt göteborgsvitsen 🙂
  På tal om vatten i andra länder i Litauen är de så stolta över sitt drickbara kran vatten så på menyerna skriver de in vatten bland ingredienserna. De var även där jag testade en maträtt som innehöll cannabis frön.

  1. familjenannorlunda

   Haha, hur smakade den maträtten? Eller frågan är kanske mer – hur kändes det;)?
   Vi har haft galet Mkt kalk men sen ett antal år så har vi nåt filter eller vad det nu är så vattnet är ännu godare:) Men bra med kalkrikt vatten för tänderna eller nåt 🙂
   I mjukt vatten kan man ju försöka skölja ur håret men det är liksom en mission impossible 🙈😂

 5. Therese

  Angående biblioteket, kolla en annan (närliggande) kommun om du kan hämta ut böcker. Här kan vi beställa på telefon och hämta ut utanför biblioteket.

 6. Karolin

  Jag kallar det mjölkgård fast ”stadsborna” (icke politiskt korrekt namn på grupp av människor och några kanske jag kränkte nu💁‍♀️😅) säger nog bondgård😇

 7. Malin

  Älskar också vatten! Dricker bara vatten, te och kaffe.
  Vi bodde i ett hus där byn hade gemensamt vatten och det var väldigt gott. Men efter 18 år flyttade vi till en stuga med eget vatten från grävd brunn och det var en chanstagning för vattnet var inte testat innan vi köpte och ägaren hade inte druckit av det.( varför dom inte bara testade vattnet vet jag inte)
  Men vi köpte stugan ändå och har testat vattnet och det är perfekt i testvärden, kristallklart, smakar underbart och är iskallt.
  Vi hade en himla tur.
  Hade varit hemskt tråkigt om vår lilla drömstuga i gläntan i skogen hade haft äckligt vatten.

 8. Ekot

  Kul med lite positivt om dricksvatten, jag har jobbat hela mitt yrkesliv med det, och ja, vi har det bra på den fronten i Sverige! Viktigt att vi är rädda om miljö och vattendrag så det kan fortsätta så, och att vi är beredda att investera i det. Vart tredje år ordnar Svenskt Vatten tävlingen ”Sveriges godaste kranvatten” så det finns verkligen de som har till uppgift att smaka, och personalen på vattenverken och laboratorier smakar såklart ofta med. Ha ett bra kalas!

  1. G C Hemdal

   Jag är mkt intresserad om det du skulle skriva om Försäkringskassan vänner skallade släktingar negativa energier och gör allt för egen vinning, eget arvode. Nu kanske äntligen diskussionen om ÖFN etc kan komma igång som så icke sakteliga totalt glömdes bort innan jul här!!!!!!!!!!!!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing