Okategoriserade

Födelsedag!

Idag fyller hon år, min förstfödda, min Janelle 🙂

janelle

Hon blir 27 år, vilket innebär att hon är fyra år äldre än mig nu. Så tokigt det kan bli:)

Hon delar födelsedag med Per Gessle, vilket jag tycker är väldigt bra, han har ju varit en idol länge.

Hon firade hemma med sin lilla familj idag, och vad jag har hört så var det en fin dag.

Bara en sån sak som att solen strålade och det var snö ute är ju ett extra plus i kanten, för det är verkligen inte alla år det är så. Jag vill bestämt minnas, eller jag vet med bestämdhet, att det toksnöade när vi åkte in till förlossningen. Jag hade så ont, och när vi var tvungna att stanna och tanka, med åren blev vi klokare;) så kunde kan inte sitta still i bilen, utan vandrade i vadhög snö runt bilen på macken;)

Sen kan det ha börjat regna nån dag senare, det har jag noll koll på, men jag vet att det var snö på hennes födelsedag:)

.

Jag kan säga att jag var allt annat än happy idag. Först var det ett gräsligt jobbigt träningspass, och så tittar jag sen ut på uppfarten… och inser att man inte är riktigt klar med fysisk aktivitet än… Fy farao vad jag inte tycker om när snön ska förflyttas! Plogbilen igår hade ju vräkt upp massa stora tunga isiga snöklot:/ framför min grind. Alltså, man kom inte ut med bilen om man inte först tog bort dem. Eller gasade väldigt hårt;) Så det var en timmes slit och släp. Eftersom det var plusgrader igår var  det lite som slush på sina ställen, is ovanpå och nåt sörjigt elände underst. Allt fastnade på skyffeln också. Alltså dubbelt göra, först ta upp snö, sen kasta bort hälften, sen slå skyffeln i marken för att få resten att lossna och så skyffla iväg det…

Jag var så trött sen, totalt stum i armarna och det strålade fint upp i nacken.

En varm dusch senare gick jag och lade mig:):) Huvudvärken låg på lur och det hjälpte faktiskt med lite sömn. Det blir spikkudde i fåtöljen nu och sen liniment till natten.

.

Jag fick ett mess från en av er att biblioteken ska öppna igen senast den 24 januari, så jag kanske får lov att be om lite anstånd med min läsrapport, men jag har egentligen ingen lust att skjuta upp det. Saker som man skjuter upp kommer alltid i kapp en, oftast vid de mest sämsta tillfällen;)

Jag försöker alltid att bli av med saker som måste göras, för att samla dem på hög är stressande.

Resten av dagen har jag mest lallat runt, lite sådär smått förvirrad. Jag borde göra det och det, men först ska det här göras. Typ.

Lagade mat, egentligen en urtrist middag, spagetti och köttbullar/korv, men det blev riktigt gott till sist.

pastaJag äter ju inte köpta köttbullar, om inte själva livet hänger på det och i så fall ytterst lite;) men korv är gott. Speciellt de här tjockare med massor av kött i. Det här var en bratwurst:)

Massor av färsk kokt broccoli som ligger underst , blandad sallad och pasta.

Det här blev totalt fem SmartPoints:) Jag åt inte upp all pasta, och allt det gröna är noll SmartPoints:)

Medan jag lagade lyssnade jag på bok, jag lyssnar just nu på Paganinikontraktet, en Kepler. Jag är inte helt förtjust just i Keplers Jona Linna men tänker att jag ger det några böcker.

.

Trixie går i nian och ska välja gymnasium. Det är ju lika varenda gång, de har bra koll själva, och så tjatar jag om att de ska bli rörmokare eller elektriker eller målare, för det är ju där cashen och jobben finns;)

Haha, men nejdå, de får alltid välja vad de vill. Jag har nu en enda sak jag vägrar och det är Praktiska Gymnasiet. Jag är ledsen men det är inte så bra. Nu vill hon inte gå nån utbildning som finns där så det löser sig direkt;)

Hon är inne på någon estetiskt utbildning. Jag tycker att man ska försöka se till att man får behörighet till universitetet, men förutom det kan man lika gärna välja något kul:)

INGEN kommer under åren bry sig om vilket program man gick på gymnasiet. Det handlar om betygen för att kunna komma vidare, och så länge man är behörig och slipper läsa in ämnen om man kommer på att man vill utbilda sig vidare så räcker det.

Så det har vi pratat lite om, hon ändrade sig om vilken skola hon ville ha i första hand, och sen mailade hon SYV för att fråga lite. Det kommer bli bra:)

Hon läste kursplanerna, och där ingick i någon att producera en podd så jag har nu anmält mig som frivillig. Podden ”Syrran & jag” kommer bli en succé;) vi är sjukt roliga, så världen bara väntar på oss. Haha, Lovelia tittade upp och muttrade ”pinsamt”, men hon tycker att allt jag gör är pinsamt så 😉

.

Jaha och sen  har dagen bjudit på att försöka få ihop den där läsrapporten. För jag måste i alla fall försöka, innan jag ber om uppskov. Det blir en hel pluggdag i morgon med, med enbart det. Sen ska jag gå över på skönlitterärt skrivande:)

.

Nu ska jag faktiskt se på min favoritserie, NCIS:) Alltså, jag älskar dem! Det här är först två avsnitt av NCIS, följt av NCIS Los Angeles. Jag vet att man kan se dem på streamingtjänster men det är fusk:)

Jag gillar ändå att kolla på saker på tv, även om tv inte direkt känns som att det har något stort fokus nu för tiden… Allt ska streamat.

Jaja, vi hörs snart igen!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Eva

  Så sant Carola. Behörighet är det viktiga. Min äldsta dotter (46år) läste ekonomi, hon arbetar idag som läkare. Mellansonen (43 år) läste medieprogrammet och arbetar idag i räddningstjänsten. Yngsta sonen ( 36 år) läste bygg och anläggning, han arbetar idag i försvaret. Så det tar ett tag innan de hittar sin plats i arbetslivet.

 2. H

  Mitt gymnasium hade natur-estet samt Sam-estet. Tror de fick sluta med det när gymnasielagen kom 2011, men tyckte det var så sjukt bra. Man fick alltså samma behörighet som normalt på natur- eller samhällsprogrammet, men man läste betydligt mer estet.

 3. Anna

  Här har ni eran chans ju du o Mirka o starta podd, den kommer blir sååå bra o ni kommer tjäna pengar är ju win win! Vi får rolig underhållning o ni får lite klirr 🙂

  1. familjenannorlunda

   Haha nä det tror jag inte. Vi har pratat om det men det rann ut i sanden. Vi hade ju svårt nog att få till en live på instagram så en podd som ju kräver lite mer än så kan nog bli väldigt svårt.
   Men nu dissar du alltså ”Syrran&jag” som idé?😬😂Vi som är så kul:)

 4. Anne

  Ang gymnasiet så sa jag till min stora tjej som går i tvåan, välj något som du tycker är roligt och inte vad alla andra väljer. Hon valde Fordons programmet 😃

 5. Sofie

  Jag håller med dig angående gymnasiet att dom ska välja det dom tror är kul. Nu har ju bara äldsta börjat än och det blev vvs så han lär ju få jobb.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing