Okategoriserade

Okej :)

Nu har jag surat klart över anonyma fotare🙈

Jag var en gång med om att en kvinna stötte ihop med mig, surt tittade upp, det var hon som rörde sig, jag stod helt still, minding my own business, och sen kände hon igen mig. Från Tv. Med samma bistra uppsyn utbrast hon:

”Men det är ju du!! Jag måste ta en bild till min dotter, hon älskar dig och din familj!”

Så tryckte hon upp mobilen i fejset på mig och tryckte av en bild.

Jag bara stod där som en idiot, och hon stoppade ner mobilen och knuffade sig förbi mig. Okej? Jag kände mig rätt överkörd.

Det har kanske med saken att göra 🙂

Fast nä. Jag tycker det är fult att spionera.

.

Nåväl! I lördags hade vi kalas här hemma för Janelle. Hon fyller år i morgon, hela 27 år. Så konstigt när ens barn är äldre än man själv. 🙃

De kom hit fullastade med pizzadeg och tillbehör, och sen gjordes det pizzor i parti och minut.

Supertunna! Alla dekorerade sin egen, eller delade med nån likasinnad.

De här kan jag säga att jag INTE reggade i WW ViktVäktarna! 😂

Jack var som en solstråle hela tiden, som vanligt 🙂

Han käkade pizza och sen chokladtårta och chokladboll😁

Han var ute en lång stund när de kom och sen en lång stund innan de åkte hem. Älskade lilla unge ❤️Han kommer till helgen igen, och då stannar han över natten😍

Middagen tog många härliga timmar i anspråk och det var sent när de åkte hemåt. Då var det dags att röra på tassarna, både mina och Doris. Syrran och jag tog en långpromenad med henne i den stilla natten. Det hade ju kommit en del snö redan då så det var ljust och fint. Världen blir vacker med snö:)

Söndagen sen ägnades åt att göra inte så mycket. Fast lite av varje förstås. Skotta, plugga. Skriva essä. Sånt där🤗

Janelle hade med sig massor av smycken hon inte längre använder, av olika anledningar, och jag norpade åt mig massor:)

Bland annat den här:

Som gammal scout när jag råbandsknopen med stolthet:)

Det kan vara så att det är nåt keltiskt eller Vikinga-grejs också men det kommer vi inte ihåg. Hon har fått den av syrran för många år sen. Men som för så många andra så blev fingrarna en liten aning större efter graviditeten.

Tråkigt för henne. Kul för mig 🙂

I dag måndag!

Massor av snö. M A S S O R!

Och plusgrader, fan för det. Det var sjukt jäkla skittungt att skotta. Jag som körde ett riktigt tufft träningspass på förmiddagen, sådär så musklerna var helt uttröttade… ångrade mig en liten aning när det var helt stumt i armarna direkt😂 Så idag blev det två tuffa pass och fan vet om inte skottningen var värst. Jag har en väldigt lång uppfart, vilket är trevligt i vanliga fall, men inte när det ska skottas 🙂

Jag har ont i en armbåge nu, högst oklart vad det beror på, men rent spontant vill jag skylla på snöskottningen😂

Och såklart så kom plogbilen nyss och fast jag släpade iväg min snö utanför på gatan långt åt sidan så lyckas de ju ändå lägga en värstingsträng av snö vid min utfart. 😬

Så tröttsamt. För de hotar med regn och sen minusgrader så för att förhindra att skiten fryser ihop i en snövall så måste jag ut igen. Jag var i alla fall smart och åkte och handlade tidigare idag, innan det började snöa, så det finns frukost hemma.

.

Barnen är nyduschade och ligger och sover. Novalie som går i gymnasiet fortsätter på heltid med distans. Lovelia och Trixie som går i sjuan respektive nian kommer gå varannan dag, och jobba hemma varannan. Killarna får gå som vanligt:)

Huset kommer vara fullt varannan dag, härligt 🙂 Jag älskar ju att ha så många kids som möjligt hemma. På allvar alltså, det är det bästa som finns❤️

Jamie är glad över att börja igen, för han tycker det är så kul att hänga med kompisar, och det är det bästa med skolan:)

I förmiddags vid halv elva drog han som vanligt till backen med kompisar.

Han har varit utomhus mestadels av lovet, han är verkligen inte den som bangar för dåligt väder.

Även Trixie var iväg och åkte pulka med sina kompisar idag:)

Nåväl. Sista dagen av jullovet är över. Ett lov som blev lite längre pga att vi hängde hemma i familjekarantän veckan innan. Jag älskar verkligen jullovet, det är så opretentiöst, man kan mest bara softa runt. ⭐️

Nu är det bara att andas djupt, och hålla ut till sportlovet, så får jag ha dem hemma igen. Lediga vill säga 🙂

Vi hörs snart igen!

Natti natti 😘😘

Kommentarer

 1. Anna

  Hej Carola!
  Oj, det lät sådär härligt att bli fotad!!!!

  Jag har följt dig länge och vet att du skrev om hur du uppfattade socialtjänsten och hur de i sin utredning hade uppfattat saker du sagt fel. Jag är själv socionom-student och hade tänkt arbeta med barn och familj. Om du vill svara och om det inte känns för jobbigt eller privat för dig, hur skulle du velat att socialtjänsten bemötte din familj och dig? Är det något de kunnat sagt/gjort annorlunda? Hade de/hon/han bra förhållningssätt gentemot dina barn? Är det du något du önskar, utav dina erfarenheter, att socialtjänsten ska göra annorlunda? Som sagt så förstår jag om du inte vill svara. Jag frågar därför jag själv vill, när jag börjar arbeta, ha ett bra bemötande mot de klienter jag träffar på i mitt arbete och tycker det är intressant/viktigt att höra om andras erfarnenheter.
  Tack för en bra blogg 😍☺️
  Vänliga hälsningar, Anna

  1. G C Hemdal

   Intressant vill veta detsamma och en fråga som en person ställde för ett tag sedan. Om du inte hade skiljt dig hade du ni fått fler barn då och hur många tror du isåfall. Kram. PS Har inte SOC lagt sig att sköta din ekonomi etc DS.

  2. G C Hemdal

   Skriver samma som den tjejen skilt stavas det va?! Lagt sig i. Skall det också vara, ursäkta de DDR människorna kan vi vara för utan!!

  3. familjenannorlunda

   Nästan omöjligt att svara kort på:) Men allra först, med respekt. De förutsatte att han hade rätt, de förutsatte att jag var en försmådd hustru som ville hämnas. När det var HAN som inte ville träffa barnen.
   De hade kunnat säga att jag gärna fick ha med mig någon som stöd, som det var nu satt jag ensam med två handläggare, båda uttryckte sin ilska över att jag var dum som inte fattade att han hade rätt, i allt han sa. De skällde ut mig, rakt av. På helt fel grunder. De skrev ett utlåtande till tingsrätten som var fel rakt igenom. Det var saker jag aldrig sagt, det var saker jag sagt som de vridit på till min nackdel osv. Barnens svar var lika förvrängda de. Alltså det är helt seriöst det värsta jag varit med om.
   De tvingade mig till att han skulle få ha sitt hembesök hemma hos mig. För”Men han bor ju i en liten etta där barnen aldrig varit…” Jaha, men ska jag på allvar behöva upplåta MITT hem för det? fast han inte pratar med mig. Japp, så var det. Annars skulle de skriva att jag vägrat och hur bra skulle det se ut i tingsrätten…? Subtilt men väldigt konkret hot.
   Nej, det går inte att förklara, dessutom har jag nog glömt massor, men att LYSSNA och bemöta med respekt är viktigt. För det är en väldigt utlämnade situation att vara i händerna på soc. Jag fick också massor av skit av dem för att jag skrev en blogg där barnen nämndes, det trots att han i alla år varit fullt medveten om, och stöttat mitt bloggande, och var helnöjd med den uppmärksamhet den gav, och att den ledde till Familjen Annorlunda. De hade ingen koll på min blogg, utan lutade sig enbart mot vad han sagt.
   Om jag hade haft ett vittne så hade jag anmält båda damerna för grova tjänstefel, men det var två mot mig i en stängd sal.Jag kontaktade deras chef, var på möte där jag tog med min mamma, och chefen var väldigt tydlig med att hon aldrig skulle säga att de hade gjort fel, även om hon höll med om att det var fel inofficiellt…
   Jag kan bara hoppas att ingen av dem jobbar kvar, för så som jag blev bemött ska ingen behöva bli helt enkelt.
   Jag fattar att det inte känns så kul för dig, med min inte så snälla inställning till soc…:) Men var bara rak, ärlig och respektfull så kommer det bli bra:)

   1. G C Hemdal

    Jättebra svarat men det var ju till andra tjejen. Min och någon annan tjejs frågor då. Och kom de inte med sin DDR Förvaltare och Gode man då och akta dig när du ska få arven de tar allt inkl lösöret! Visst det är bra om en knäckt ratt osv men det här är ju liiite viktigare, går att diskutera varenda dag!!

   2. Anna

    Tack Carola för ditt svar. Så ledsamt att höra hur du och dina barn blev bemötta av Socialtjänsten. Först och främst ska det sägas att socialtjänsten är skyldiga att följa vissa lagrum enligt förvaltningslagen. Ett av dem är kravet på att handläggningen av ett ärende ska vara opartisk. Det hör även till att enligt socialtjänstlagens portalparagraf ska varje människa bemötas med respekt för hennes integritet. Sedan behöver man ju såklart inte lagar för att förstå att man ska bemöta varje människa med respekt speciellt i sådant läge, där du blivit lämnad av din man och barnen av sin pappa. Hoppas du får bättre erfarenheter om du skulle råka på Socialtjänsten i framtiden.
    Med vänlig hälsning, Anna

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing