Okategoriserade

Fan vad jag är bra:)

Jag har precis lämnat in min läsrapport, en hel dag före deadline:)

Det gick att få ihop den, men det tog en jäkla massa tid utan böckerna jag behövde. Nu är ju alla bibliotek i Uppsala stängda så det var bara till att frilansa. Jag hittade på:D

Haha, nädå, men vi ska föra en läslogg under hela terminen och där hade jag lyckats få med en del av det jag behövde ha, och resten fick jag helt enkelt ta från de böcker jag hade hemma. Jag har köpt en hel del av den obligatoriska kurslitteraturen.

Men hörrni!! Varför är det så knöligt att skriva en litteraturlista? Med ömsom kursiv text, punkter, prickar, kolon och parenteser? Tog hur lång tid som helst att få ihop, som alltid.

I går satt jag med det här hela eftermiddagen och sen när huset lugnade ner sig efter middagen var det lurar i, och sen full fokus. När jag skrev litteraturförteckningen var jag en aning mosig i ögonen, och kollade på klockan. Ja, den är ju där uppe till höger på skärmen hela tiden men jag ser den liksom inte. Då var klockan 03.20. Ooops, inte så konstigt att det var lite grusigt:)

Jag är helt klart som mest produktiv nattetid.

Då var jag klar, men lät det hela vila för att kolla igenom det idag, och det hann jag inte förrän nyss. Allt så ok ut, så då kunde jag skicka in den och alltså med gott samvete vara ledig från plugg i morgon. Om den blir godkänd, så är det bara skönlitterärt skrivande kvar nu:)

Frågan är om jag ska börja helt nytt inom ungdomsskrivandet, eller fortsätta på den fantasy jag påbörjat? Jag får lov att klura på det. Jag borde fortsätta, för just att slutföra är mitt största problem:)

.

Jaja!

Idag väckte jag barn och återgick sen till att sova, idag kändes det i sin ordning efter nattpasset. Dagens mission var att plocka undan julen. Det har jag inte fullföljt, men det är i progress kan man säga;)

Bilden tog jag när jag fått ner det mesta i kartongerna, innan var hela köksbordet översvämmat:)

Jag har plockat undan alla saker jag sett, som tomtar, blommor(jag har köpt plast…) snögubbar och allt vad som nu står utställt överallt. Men, grejen är att jag gett mig fan på att skapa lite bättre ordning i matkällaren där julsakerna bor. Så, därför behövdes det lite tankeverksamhet också, och en hel del flytta runt på saker. Massor av grejor har bytt plats, flyttats ihop och en del till och med, jag vet att det låter konstigt när de kommer från mig,: kastats…  Jag har öppnat kartonger jag trott innehållit en sak, insett att det inte alls var så, och sen omorganiserat. Det är kul, men tar en jäkla tid. Dessutom sitter det en rejäl ventil i matkällaren, så allt efter att temperaturan utomhus sjönk ju kallare blev det där inne också.

Till sist, gav jag upp för dagen.

Alla ljusstakar och stjärnor är kvar, och granen. Jag kommer inte hinna det helt i morgon, men tänker att det finns en helg också. Jag vill inte stresstrycka in allt bara för att, utan det får ta lite tid.

Granen barrar rejält så även om jag tycker den är vacker så åker den. Jag funderar på att låta ljusstaken vid min fåtölj vara kvar också, för det är så fint, men det får vi se.

.

Jag var ju tvungen att skotta också. Drog på det hela dagen till förmån för att plocka julsaker. Men, sen skulle jag och syrran åka och handla på kvällen. Hon hämtade upp mig och medan jag blev klar och hon lagt några pusselbitar till och åkte hit så hann jag skotta allt. Vilken skillnad det är när snön är puderlätt! Då tycker jag det är ganska trevligt. En stund.

Jag backade upp min bil så långt det bara gick i går, Jimpa ställde en så fin sandlåda vid basketkorgen som jag kunde hålla span på.

sandlådaDen är så gullig! Det är ofta rena isgatan på uppfarten, det är lite fel fall så i stället för att rinna ut på gatan och ner i brunnen så stannar det kvar. Det tyckte han var dumt, anar att han oroade sig för lårbensbrott;) så då fick jag den här.

Nu backade jag upp bilen så ingen av killarna som jag hämtat, kom ut på den sidan;)

Det för att se om det var så att om Patricia körde upp så långt hon kunde intill mig, att vi då kunde stå jämsides. Jag vet ju att vi hade den gamla Mazdan där och att jag körde upp med stora bussen bredvid. Men det kanske var så att man inte hade kommit ut med den, för så är det nu. Jag kan komma ut om jag kör upp på kanten, men jag undviker helst det. Inte för gräsmattans skull, men för mina däcks:)

Det är ju för att det är alltid fel bil som står ytterst:)

Jag har inte kört min på flera dagar, förrän igår, så jag hade haft motorvärmaren i länge, och sen knuffat av stora flak av snö, sådär med skare på. Usch. Sen var det ju bara till att skotta igen;)

Nu är den full av snö igen, så även Patricias, och när man ska passera mellan dem får man inte var för bitig för då ryms man inte;)

.

Att handla på kvällen är perfekt. Dels är det lite folk, vilket jag alltid tycker är najs, även off-pandemi. Som det är just nu känner jag mig mer och mer folkskygg. Ser man fler än tio personer samtidigt börjar det krypa i fight or flightsystemet.

Jag handlar otroligt sällan, typ aldrig, i chark eller delikatessdisken, så att de är stängda gör ju inget alls. Att det är enkelt att parkera är ett extra plus också:)

.

Nu verkar något vara knas med internet. Kanske allas, kanske bara mitt bredband. Men Robban kom precis, han och fem kompisar sitter och spelar online och allas lade ner samtidigt. Spännande. Not. Det frös väl ihjäl. Vi har minus elva grader. Det kan jag inte ens minnas sist det var här. Vi har ju haft väldigt milda vintrar länge nu, och det är skönt. Det här känns som att få en smäll när man vågar sig på att öppna dörren till nån crazy cat som absolut ska ut.

Ja, för att gå den tio meter långa promenaden till altandörren för att få komma in igen 😉

.

Jag ska väl se om det går att posta detta, så hörs vi snart igen!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Jennie

  En liten parentes: Tror inte att det är fel på lutningen vid din uppfart. Dagvattenhanteringen ska ske inom den egna fastigheten och dagvattenbrunnarna längs med vägen är till för att samla upp vattnet på vägen och inte mer. Ibland finns det även motlut mellan vägen och trädgårdarna…det som vi kallar trottoar.

  1. familjenannorlunda

   Nja, det har sjunkit lite på ena sidan, så det var inte så från början:) Alla försöker ju få ut vattnet på gatan för det är där brunnarna finns, då människor har ju en brunn på tomten 🙈
   Sen att det inte är någon annans ansvar än husägarens är en annans femma:)
   Sen

 2. Karin

  Det finns programvaror som du kan använda för att fixa källförteckning och som går att koppla ihop med Word. EndNote är ett sånt.

 3. Jenny

  När du gör en referenslista är det lättaste att använda google scholar, sök på titeln, under texten finns det ett citationstecken, tryck på det så kommer de tre vanligaste sätten att skriva referenslista upp.

  1. familjenannorlunda

   Det är inte HUR utan att det hela
   Tiden ska vara massa prickar, och kursiverat. Och paranteser. Absolut noll flyt i skrivandet, känns som värsta pekfingervalsandet😂

   1. Jenny

    Haha, precis😀 Och det är därför det är så bra att copypasta från google scholar, då behöver man inte tänka👍🏻

 4. Åsa Dahlman

  Lustigt, jag har exakt sådana röda lådor till mina julsaker. 3 st där jag också har tejpat här och var för att kunna fortsätta med att använda dem.
  Jag tror att de inhandlades till vår jul i vår första gemensamma lägenhet 1994. Här används allt så länge det bara går 😉😉😉

 5. Åsa

  Ett tips är att kopiera litteraturlistan som du fått med kursbeskrivningen. Sedan raderar du eller lägger till de böcker du inte läst eller de du läst utöver nämnda lista (givetvis i alfabetisk ordning sett till författare). Det spar tid likväl som det blir svårt för lärarna att säga att du ev. skrivit litteraturlistan fel då det är deras lista du använt dig av. ☺

 6. Karin

  Vi har alla lådor med julsaker på vår vind (bor i radhus), när det var dags att packa undan julen så tog vi ner varenda påse, låda och kartong som det var julsaker i.
  Jag gick igenom allt, det blev en del som slängdes, men det blev också en hel del som jag skänkte till loppisbutiker 🤗
  Det blev en rejäl rensning och väldigt stor skillnad 🤗
  Jag känner mig supernöjd 👍🏼

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing