Okategoriserade

Skavsår i öronen:)

Innehåller reklam och annonslänk för Nextory Sportkost och Protein.se

.

Haha, ja nästan i alla fall. Hade jag inte haft vettiga lurar hade jag garanterat haft det:)

Jag tillbringade nästan hela dagen igår med lurar i öronen, lyssnandes på ljudbok. Min andra Kepler, nämligen Paganinikontraktet. Den tog sig ju, vartefter och jag har laddat ner nästa. Jag skrev när jag började lyssna på den att jag inte är helt förtjust i Jona Linna, men han vinner i längden. Inte så att jag är såld på honom, men han är okej:)

Jack Reacher däremot – är jag helt såld på. Älskar hans karaktär och hans dryga kommentarer:)

Nåväl. Idag fick jag mess från Nextory att nästa Karin Slaughter skulle komma IDAG och jag har kollat, väntat och kollat igen, men icke. De kanske menar en annan idag?

Jag läser alla mina böcker på Nextory  och har ett familjeabonnemang, så ibland hittar jag böcker där som jag inte känner igen. Då har nån unge använt min profil för att de andra var upptagna:) ”På västfronten intet nytt” var den jag hittade senast som jag inte riktigt vill erkänna som min:)

Jag läser helst på mobilen. Jag får så många frågor om hur fasen jag kan göra det, blir det inte väldigt pluttigt? Svaret på det är nej, men man får ju bläddra lite oftare än i en bok. Jag har det nedladdad på paddan också, men föredrar ändå mobilen 🙂

.

Så, vad har hänt idag?

Inte så mycket. Jag var trött som sjutton som vanligt, i morse.

Jag har korrläst syrrans sidoprojekt. Tvättat lite, städat lite. Pluggat.

Tränat tunga lyft:)

Bilden är inte från idag, men jag har ett superbra tips till alla som vill. Nämligen minibanden som syrran har runt vaderna.

Det är ett suveränt redskap, som funkar både hemma och på gymmet. Antingen kör man sina vanliga övningar med vikter och med bandet, eller så kör man ett pass enbart med bandet. De finns i olika motstånd, det här är ett rejält tungt. Rumpan älskar band:)

Bandet hjälper också till så man fokuserar på att hålla ut knäna, i knäböj till exempel är det lätt att de faller inåt. Mitt ena ben är ju typ som ett träben, mest där för att stötta upp kroppen;) och jäklar vad jag känner av när jag tränar med banden, speciellt på den sidan:)

Det finns även längre varianter, och även med dem kan man få till ett riktigt tungt styrkepass. Sånt här gillar jag, enkla, jäkligt billiga, men effektiva redskap. Här kan du hitta både långa och korta, och i lite olika motstånd.

Det finns en ännu bättre variant, lite dyrare, men jäklars mycket bekvämare, speciellt för de som tränar barbenta, och män med håriga ben;) Den här korvar sig aldrig – stort plus:)

.

Idag ville Jamie hjälpa till att laga mat. Jag som inte planerat något, som vanligt, sa att han fick väl kolla i frysen och se vad han hittade. Han har varit så sugen på helt vanlig köttfärssås och spagetti, men det hade vi inte, så då valde han potatisbullar och falukorv. Jag håvade med de gröna ärtorna ur frysen, för plötsligt är det så gott!  Jag har inte alls gillat de frysta ärtorna förr, utan föredragit de konserverade. Men nu har det svängt:)

Jamie skar korven i fina skivor, efter att vi micrat den lite, och sen stekte han dem helt perfekta. Jag låter gärna barnen vara med, eller ännu hellre, ta över:) i matlagningen. Det är ju inte så kul, tycker jag. Men det gör de! Så då smider man medan järnet är varmt.

Jag kunde inte laga mat alls när jag flyttade hemifrån. ”Vår kokbok” var min bästa vän, om det så gällde att koka ägg. Det är väldigt långt ifrån mina barns skills. De kan allihopa fixa ihop hela maträtter. De stora tjejerna lagar mat flera gånger i veckan, eller är på något annat vis behjälpliga i köket. Det är inte alltid så kul, men livet är inte alltid kul:)

För mig är det här helt naturligt. Vi bor ihop, alla får hjälpa till, efter förmåga. Jag må vara mamma, men i det ingår inte att vara slav. Eller betjänt. Framför allt inte till större barn som kan själva.

Får de vara med och fixa så lär de sig, och har de väl lärt sig så har man stor glädje av dem;) Men främst, så växer de med ansvaret. Det är något jag så ofta ser att folk gör tvärtom. Man låter inte ungarna ta ansvar, över just något alls, för man tror inte att de kan/man orkar inte städa efteråt/vill inte ge dem ansvar/eller vad det nu kan vara.

Dumt, tycker jag:) och stod bara bredvid Jamie och väntade:)

 

Jag som reggar maten hos WW ViktVäktarna, tänkte att det skulle dra iväg med massor av SmartPoints, men det blev till sist tolv. Inte den bästa maten, men helt inom min dagliga SmartPoints:) Ärligt? Jag skulle helst bara äta potatisbullarna! Älskar det. Men den här korven är god, med mycket kött i. Till efterrätt drog jag resten av ärtorna som barnen ratade och broccoli som blivit över, plus kaffe. Massor av kaffe:) Det är ändå noll points;)

Mitt enda bekymmer när det gäller barnen och matlagning, är att jag är nåt så vansinnigt rädd för att spishällen ska spricka igen. Det hände ju i våras, och eftersom spisen är en nittio centimeter bred Smeg, så kostade en ny häll elvatusen pickadoller. Försäkringsbolaget betalade väl hälften, efter att de gjort sina avdrag. Men ändå. Elva lakan får man en helt ny spis för…

Köket är nu byggt så att det skulle se jättefånigt ut med en sextio bred spis, men alltså, går den sönder igen så letar jag reda på en gammal rackare på Blocket eller nåt, med gjutjärnsplattor och sen får jag lösa med smala skåp och passbitar.

Jag är så nojig att det är rent jobbigt. Men det är jag även när kan själv ställer en kastrull där, eller när de vuxna ungarna lagar mat. Jag ser bara ELVATUSEN segla runt;)

.

Jag har duschat, och tvättat håret, och blev förvånad när det fortfarande var en blond rackare som kikade tillbaka från spegeln. Jag kollar ju inte speciellt ofta i spegeln, allra minst när man bara saggar runt här hemma, så när jag råkar kasta en längre blick i den så blir jag fundersam. Vem är det? Åh fasen, det är JAG:)

Doris har varit ute, jag har blivit av med mina sopor, tack Jimpa:) och det har mätts och grejats lite inför nästa projekt här hemma. Det ska fixas i badrummet. Inte en dag för sent:) Ingen totalrenovering, men lite fix med färg och sånt. Handfatet ska bytas och kanske ska bidén bort. Frågan är bara var man ska tvätta fötterna i då? Eller när nästa hamstringsvåg av skithuspapper kommer så kan man behöva den:) Det ska bli hyllor i en garderob och kanske att en lampa ska sättas upp lite mer professionellt 😉 Möjligen skulle det kunna bli en till taklampa där inne också, så man såg nåt. Jaja, det visar sig:)

Men det är en annan dag. Idag, ska jag se på film. Eller läsa. Och med film, menar jag nog Serie. Jag kollade på The Witcher, sen tog den slut. Jag håller på med Seal team, men den är rätt trist att kolla fler avsnitt på raken då det är lite samma lika. Ett uppdrag, något går fel, de rättar till det, det pangas och sprängs, en del blod och sen är det löst:)

Jag är inte helt säker på om jag ids börja på en serie som har tusen säsonger. Jag tänker definitivt inte köpa fler streamingtjänster, så det får lov att vara på Netflix eller Viaplay. Eller nån gratisvariant. Så, har ni några tips, så hojta gärna. Inte massa kärlek och skit bara:)

Och inga fåniga komedier. Ska det vara komedi får det lov att hållas inom genren: actionkomedi. Typ Dödligt vapen.

Jag funderar på att se Vikings. Med tusen säsonger, jag vet, och jag har sett nån eller några säsonger när det gick på tv, men sen bytte de ställe att visa den på och då missade jag ju.

Jaja, hörrni!

Koka lite te, äta lite blåbär och kvarg, (det ryms inom dagens SmartPoints) och se vad det blir då:)

Vi hörs snart igen:)

Natti natti.

 

Kommentarer

 1. Annika

  Tror du skulle gilla sons of anarchy på Netflix. Handlar om ett mc-gäng och deras dagliga ”verksamhet”. Huvudpersonen är inte helt fel att vila ögonen på heller. 😉

  1. familjenannorlunda

   Det är en av få serier jag faktiskt sett. Tog flera år😂för jag glömmer bort att kolla. Jag är inte jättemycket för att sträckkolla, ha seriemaraton osv:) Men du har har helt rätt! Jag älskade den 🙂 och Jax 🙂

 2. pylen

  Jag har läst din blogg i många år, och du har pluggat länge!! vad pluggar du till ? finns det jobb för dig när du är klar med plugget?

  1. familjenannorlunda

   Jag pluggar inte för något jobb, utan för ren personlig utveckling:) De sista fyra åren när jag pluggat skrivande är enbart för att utvecklas inom mitt skönlitterära skrivande. Om det blir bok eller inte det får framtiden visa. Jag hade siktet helt inställt på att vidareutbilda mig inom hälsa men när jag kom in bland tusentals sökande så tog jag chansen att följa en dröm:) Jag kommer mest troligt aldrig att sluta plugga. Jag har kursare som är 75+ 🤗
   Älskar att lära mig saker!
   Just nu jobbar jag med mina sociala medier samtidigt som jag pluggar heltid.

 3. Ellinor Blomqvist

  Jobbade som dagmamma många långa år,matlagning och bakning var mitt sätt att lära barnen att mäta,väga och sannolikstänka,fungerade oerhört bra👍Älskar Kepler,har precis läst ut hans senaste bok(som dock inte var lika bra)Netflixtittarnörd är jag😘Ser mycket,en del är bra ,han i Outlander tål att vila ögonen på👍Kram

 4. Jenny

  Älskar Keplers böcker så känner mig så sjuuuuukt kränkt att du stavar Joona fel 😉 😉
  Vänta tills du kommer till Sandmannen, den är grym 👌👌

 5. Anne-Sofie

  Tipsar om ”Borgen” på Netflix!
  En dansk politisk serie – kan låta lite torrt men den har även personporträtt och relations-grejer…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing