Okategoriserade

Och nu snöar det igen:)

Igår var det varmt och barmark, lite halt på sina ställen och stenhårda snödrivor längs vägkanterna. Idag snöar det. Nånstans runt plus minus noll.

Vädret är inte pålitligt.

Jag håller mig inne, men det jäkliga är att jag måste handla. Eller inne och inne… det är ju en sanning med modifikation för jag MÅSTE ut och skotta vad det lider. Och det ser jag inte fram emot det minsta. Det är tung och klibbig snö, så det kommer ta ett tag och vara jobbigt. Jag tar det som ett träningspass framåt kvällen. Always look at the bright side of life:)

Jag har tränat på riktigt en gång redan, så just nu sitter jag nyduschad och med en tom kaffekopp intill. Har massor av måsten och borde, men ska först göra lite nytta vid datorn.

Idag har huset ekat av zoom-möten:) Lovelia har suttit i köket och Novalie på sitt rum, Trixie nere och i alla fall två av dem har haft hela klassen på datorn. Massor av röster:) Lovelias lärare var sen, det visade sig att skolans wifi inte var med på noterna, så jag erbjöd mig att hoppa in och vicka lite:D Geografi, alltså, hur svårt ska det vara? (När man har en bok i handen, hehe) Ingen var dock med på det så jag nöjde mig med att lyssna på håll. Normalt så brukar de som inte talar sätta sig på ljudlöst, för det blir så stökigt annars, men eftersom de nu bara väntade så satt alla och snackade med alla. Lät väldigt mysigt ändå:)

Pojkarna har kommit hem nu med och hela huset är väldigt lugnt och tyst. Jordan ligger här i soffan bredvid mig och Jamie sitter i köket, båda kollar på något på mobilerna. Tjejerna är på var sitt rum och gör vad de nu gör. Middagen ska bli något med kyckling, jag är inte säker på vad. Funderar på att bara helsteka filéerna men måste kolla först. Jag är ganska säker på att WW ViktVäktarna har minst ett supersmarrigt recept, så jag ska spana in appen.

Igår käkade vi omelett:) Haha, barnen som annars älskar toast och gör det var och varannan dag, höll på att ramla av stolen av förvåning när jag sa att vi kanske bara kunde äta stekt ägg på macka till middag? Skillnaden är ju typ ingen. Men när de såg ut som att jag var taskig så vispade jag ihop omeletter i stället. Några med skinka och en med både skinka och champinjoner. Jag gillar svamp i de flesta former… eller förresten, det där kan misstolkas;) Magic mushrooms håller jag mig ifrån;) och röker det inte;)

Omeletterna var enligt barnen ”superdupergoda” och åts upp med stor aptit. Jag tycker jättemycket om omelett, och gör det ofta till lunch. Det är enkelt och nyttigt, och man kan häva i det man gillar, lite överblivna grönsaker eller köttfärs, eller kanske om man vill lyxa sig, så kör man räkstuvning, på burk:D Lyxigt så det förslår.

Ni som sitter på spännande förslag till just omelett, berätta gärna!

Ibland blir jag akutless på allt som har med ägg att göra, då kan jag inte se åt ett på månader, men sen går det över. Något som är så jäkla gott är att mosa ett sådär perfekt krämigt kokat ägg på en god smörgås, ihop med avokado, lite tomat och örtsalt över. Men åhhh, nu måste jag handla mera ägg! Eller ägg och makrill i tomatsås… slurp:)

.

Matkassar… alltså typ färdiga recept och matvaror, är det något ni använder er av? Jag har haft det ibland, för min familj är det inte helt optimalt eftersom vi är för många för att en ska räcka. Men, då brukar jag ta en matkasse med lite mer vuxna recept och så kör jag annat till de mindre ungarna som inte uppskattar nyheter:) Jag tycker att det är smart, och älskar inspirationen man får. Man ”tvingas” laga sånt man egentligen inte vill ha, för det finns ju råvaror till det:D Det är för mig jäkligt nyttigt, och jag har många gånger hittat nya favoriter. Jag funderar på att köra en vegetarisk kasse, för jag vill gärna äta mer sånt, men är totalt usel på att hitta på vad. Leta recept är inte min grej, jag behöver något anvisat:)

Någon som har tips på en bra vegetarisk matkasse? Har inte testat någon.

Jaja, matlagning är kanske något jag kommer tycka är kul nån gång i framtiden, eller inte:D Man måste inte tycka att det är kul, men man får lov att göra det ändå. Laga mat alltså:) Tills Uppfinnar- Jocke uppfinner den där lilla kuben med mat.

Förstå vad med tid man kommer spara:)

.

Så här sitter mina djur ofta vid dörren.

doris sellman

Jaja, ignorera soppåsen, den skulle med ut:)

Sellman vill så gärna följa med på Doris promenader. När man bara ska gå en kort sväng så går vi på skogsvägen och där kan han springa bredvid i skogen. Men ska man gå längre så är det inte så bra att han hakar på, med bilar och elände. Då blir han grymt besviken. I går när vi skulle ut så kunde han inte följa med utan vi ropade på Novalie så hon fick ta upp honom medan vi smet ut. Blicken han ger en då är inte nådig. Ofta vet han på ett ungefär när Doris ska ut och då kan han preppa i förväg, och se till så han redan är ute när man går, och bara glida upp bakom en, helst på lite för långt håll hemifrån för att man ska orka gå tillbaka med honom:) Då kör man en runda som han får haka på, och sen går man in, och smiter ut med Doris igen 🙂

Det är ett pyssel:)

Stumpan vill aldrig följa med. Hon är gärna ute, men alltså, gå på prommis med en hund??? Vem tror ni att hon är???   A  L  D  R  I  G.

Jaha, om man skulle ta och gå ut och skotta då…? För att slippa det sen när det är dags för ICA. Jag har ju en stund på mig mellan nu och matlagningen.

Brrr. Okey. Wish me luck:)

Hörs snart!

 

Kommentarer

 1. Ellis

  Bästa omeletten:

  Stek lök, hackad vitlök, hackad chili på låg värme. Vispa upp ägg med en skvätt grädde (eller mjölk, vatten välj själv) slå på äggen och stek på låg värme.

  Salta, peppra och lite chiliflakes efter behag.

  När omeletten har stelnat till. Lägg på tärnad fetaost och strimlad kalkon.

  Äter typ varje dag just nu 😍

  1. G C Hemdal

   Vi äter på Värmekällan så behöver bara köpas lite frukost som också blir på kvällen. Ibland e det fördel med LSS!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing