Okategoriserade

God mat, trädgårdsarbete och garderober:)

Mitt i natten, tisdag slår om till onsdag. Jag ska gå och sova, men inte riktigt än.

Ska bara, lite till:)

Vet ni vad detta är?

Jo, det är fejset på en hund som så gärna vill ha en bit av vår middag🙈 Som var svingod förvisso:)

Jag gjorde en vegetarisk lasagne idag, med både vegofärs och belugalinser😍 Allt förutom en minimal matlåda tog slut. Jamie hade stora problem med att pilla ut alla linser, det var en omöjlighet men han gjorde tappra försök.

Alltså jag har lagat så god mat på sista tiden:) Utan att ens fundera och lägga massa energi i det så har jag ändå kreerat så goda rätter:) Ja det må låta uppblåst men det är helt sant. Man måste ju kunna ge sig själv en klapp på axeln eller hur:)

Doris fick en smakbit:)

Annars har dagen varit ganska seg. Jag tränade, och sen slog nackmusklerna till med lite spända strängar så resten av dagen har varit en aning smärtsam. Jag ska värma min vetekudde när jag kryper ner.

Kommer ni ihåg att Jimpa fixade hyllor i en garderob i badrummet? Så här blev det:)

Före till vänster, med enbart en klädstång.

Efter till höger, med hyllplan👌🏼

Nu står allt som tidigare stod i skåpet under handfatet här, för det ska bytas mot ett nytt handfat. Utan skåp. Tillbaka till hur det var från början:)

Det är perfekt att kunna stoppa in tvättkorgarna i garderoben så slipper de stå på golvet och vara i vägen. Badrummet är långsmalt och ganska trångt. Samma som hallen, världens minsta. Vad var det för fel på arkitekterna på 60-talet? 🙈😂

Jag har haft tvättkorg där inne förut med, tills den där översvämningen ni kanske minns, då hela familjen fick dela på EN toalett. Åtta ungar och jag. En dusch också. 🤷🏼‍♀️

Då installerade gubbarna tvättmaskinen här inne Istf i tvättstugan, och då blev jag av med två trådbackar som stått där tvättmaskinen nu står. Plus en bänk, ( användes som skötbord)Där hade vi alla rena handdukar bland annat som då fick flyttas in i garderoben. Jaja.

Nu är det lite enklare att förvara saker där. Jimpa kan han 🤗

Det här har jag pysslat med idag, kastat massa gamla produkter som bara stod och tog plats och rensat lite. Men det mesta används:)

Igår kväll lackade jag ur på den stora busken som breder ut sig så man inte kan backa upp bilen nära. Kan man köra riktigt nära så här så kan man få rum med den andra bilen intill nämligen 👌🏼

Så efter att ha skottat hela uppfarten, sopat av och skrapat rutorna på två bilar och varit och handlat, så backade jag så nära jag kunde. Körde fram lite och hämtade grensaxen:)

Rakt är det inte, men hela ska kapas sen, den behöver det mellan varven för den blir så ful och risig. Kapar man längs med fotknölarna blir den jättefin sen:) Det är nån slags rosbuske av nåt slag. Taggig så in i helvete och bara riktigt fin de få dagar som den blommar, men då doftar det helt underbart:) och den är ett bra insynsskydd. Jag gillar den. Men den är alldeles för stor nu.

Där bilen stod bredde grenarna ut sig.

Så mycket bättre plats nu:) och ja, lite slagsida 😉 men det gör inget, övriga buskar är nedtyngda av snö och ser allmänt knepiga ut de med😁

Grannarna trodde nog att jag fått dåndimpen som stod och friserade buskar i snöfall😂 men vafan, man gör det man måste göra 🙂

.

Jaha. I morgon onsdag.

På schemat står träna och skriva. Läsa också. Jag har förövrigt identifierat varför jag inte riktigt gillar Kepler. Det är sexet.🤷🏼‍♀️

Jag tycker det är helt meningslöst med sexscener bara för att det ska vara så. I de böcker jag läst nu så tillför de absolut inte ett skit till handlingen och då kan det med fördel uteslutas. Det kan såklart nämnas, men vad är vitsen med att läsa om ett detaljerat samlag? Vad tillför det en mordutredning liksom? Vi diskuterade detta på en kursträff för ett tag sen och handledaren satte huvudet på spiken med att säga att man helst inte vill se sina vänner ha sex, och att det blir samma sak med karaktärer i en bok, man kommer de nära, som vänner. I böcker jag läser så bläddrar jag helt sonika förbi, men ljudbok är knepigare. Man kan inte kasta ett getöga i texten för att se om de är klara.

Så, Kepler – skippa taffliga kliniska sexscener, tack 🙂

Japp, sån är jag😂

Nu ska jag gå och borsta tänderna och sen läsa. Jack Reacher 🙂

Natti natti ❤️

Kommentarer

 1. Ekot

  Rätt smart att klippa buskar på vintern när det inte är en massa blad! Blev ju mycket bättre med skåpet sådär, mer plats för liten peng!

 2. Mallan

  Nja, skyll inte på arkitekterna… Det har de senaste ca 80-100 åren funnits krav på minimimått för badrum, men inga begränsningar för hur stora badrum man får bygga. Det är beställaren (bostadsbolag eller provatpersoner) som sätter gränsen på storleken uppåt, och då blir det plånboken som styr… Det är ändå ett av de dyraste rummen i ett hus/lägenhet per kvm, så många är lite snåla här.
  Så din fråga borde snarare vara ”hur tänkte han som beställde detta huset när de bestämde att görs ett så långsmalt badrum?” (Som nog för övrigt uppfyllde dåtidens krav på ett badrums minimimimått.)
  Idag har vi mycket högre tillgänglighetskrav på samtliga rum i en bostad = nästan alla rumstor måste vara större = allt blir dyrare….

 3. Ulrika

  Håller med om sexet i såväl bok som film. Min man och jag brukar titta på varandra när det ”börjas” på tv och säger i korus ”jaha, svensk film i ett nötskal”, slår aldrig fel. Är inte ett dugg pryd av mig men tycker bara det är SÅ onödigt att ta upp filmtid med sånt tråkigt : )

 4. Camilla

  Hej Carola!
  Vet att du handlar ofta på Matsmart och det var din förtjänst att jag hittade dit för något år sen.
  Just vid det tillfället hade dom Knorr currysås som alla butiker hade slutat att ta hem för det var inte så många som köpte det.
  Så du kan tro att jag blev glad idag när jag gick in och kollade Matsmart och såg att dom har Knorr currysås hemma igen 🙂
  Beställde hem några förpackningar och lite till så nu längtar jag bara till jag får min currysås så jag kan njuta av den med kyckling och ris, mums.
  Kram <3

 5. Lisbeth

  Stiligt med skåpet! Kan meddela att arkitektkonsten var lite underlig även på 30-talet, men man hade väl kanske lite annat tänk om det mesta då.
  Håller med dig om det där med sex-scenerna i böcker, det är sällan de blir naturliga. Mest irriterande faktiskt..
  Men Jack Reacher, han är bra han 😉
  Sov så gott. Sedan.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting