Okategoriserade

Deadline – check:)

Så där ja. Jag har lämnat in texten till den andra deadlinen, i tid:) Nu har jag en om några dagar också, som jag inte vet hur den kommer hållas. Men tanken är att det ska funka.

Jag har ont i ett lillfinger. Det är så fjantigt att jag tror jag storknar, men fasen vad man använder det där lilla fjantfingret när man skriver:)

Jag tror att jag först hade en liten överansträngning i det, av att hålla mobilen… Ja men garva ni, det är helt okey. Jag brukar försöka hålla på ett sätt där jag inte har hela mobilens tyngd på just lillfingret, men sista tiden har jag inte brytt mig. Jag har läst massor och då hållit mobilen med vänster hand, vilande på lillfingret… och sen fick jag ont. Det var på väg bort, för när jag inser vad det onda beror på så slutar jag ju:) Så i morse kändes det väldigt bra, tackar tackar.

Så, då var jag givetvis tvungen att släppa en femton kilos jävla viktskiva på golvet så den snurrade upp och jag tog emot med … jomen just det, vänstra lillfingret. Så ont! Svullnade direkt och nu är det stelt och gör ont. Jag har väl med stor sannolikhet sträckt det, ledbandet eller nåt. Det gör inte ont att böja det mer än för att svullnaden tar emot så det lär inte vara brutet. Tror jag:)

Jag bröt ju det fingret fast på högra handen för några år sen, då stod det helt fel i leden, och gjorde svinont så jag bröt helt sonika tillbaka det. Aouch:) Det var en spricka eller helt av, jag minns inte vad de bestämde sig för, men då var fingret dubbelt så tjock och blått. Det är det inte nu. Så jag böjer och håller det i gång, och svär lite varje gång jag måste använda det på tangentbordet:)

.

Idag var det träning av tunga lyft, och idag fick vi inte göra varken marklyft eller knäböj, för vi är tvungna att göra annat för att bli starkare i just det. Så hipthruster och rodd med kettlebell. Det var kul:)

Jag fick en hel säck med ett specialris som ska kokas på specialvis:) Normalt så hivar jag i ris i kastrullen och sen dubbelt så mycket vatten och sen kokar jag tills vattnet är borta. Ungarna älskar riskokaren, och förutom att det tar tre gånger så lång tid och är aptrist att diska så blir ju riset gott:)

Det här skulle först blötläggas, sen sköljas, sen stormkokas, hällas av och sen ångkokas med smör och olja. Två timmar senare kunde jag konstatera att han inte ljög, det var värt det:) Nu blir det ris resten av veckan, för man skulle med fördel koka massor.

Av flera anledningar kom jag inte ur träningskläderna förrän flera timmar senare, jag pratade i telefon med kompis och mamma, kokade ris och lagade mat. Det blev ugnsstekt lax med ett täcke av pesto och det skulle ju vara ris till…men det blev ju inte klart så jag fuskade med potatismos. Ärtor och broccoli till och sen var jag mätt och belåten.

Jag har i flera dagar nu tänkt bädda rent, men sen förträngt det ända tills jag krupit ner under täcket på kvällen och då är det för sent. Idag kom jag ihåg det, så nu är det renbäddat med helt nya påslakan, underbart ju! Duscha, vika lite tvätt när man ändå är där nere, och sen göra rent efter katterna. De ligger i jäkla onåd för de uträttar sina behov utanför lådan om det är så att någon varit där före dem… snark. Jag måste åka och köpa en, eller kanske två, kattlådor till i morgon för nu är jag less. Den första går på lådan, och den andra sätter sig bredvid. Fantastiskt dåligt uppförande när man servar dem med allt. Men så där är katter. Man finns till för att serva dem. När de vill.

.

Sen har jag checkat text och så skickat in. Nu borde jag skriva mer, men det gör för ont i fingret… Jag tycker det är väldigt larvigt men vet ju också att det är smart att vila sånt här. Inget blir bättre för att man fortsätter pusha när något är skadat.

Så vila lite, det får bli en bok. Jag har läst ut Sandmannen nu:) Så får lov att ladda hem nästa, för jag måste ha en ljudbok och en läsbok på g samtidigt, så man täcker upp alla tillfällen.

I morgon ska jag handla, allt möjligt. Mat, färg till skrivaren, silvertejp, och kattlåda. Olika butiker till allt. Skrivarfärg är väl ändå det tråkigaste? Och dyrast, snark. Mest troligt får jag åka till flera butiker också för det är alltid så, det är slut i den första butiken.

Men nu ska jag sluta skriva!

Aj, vi hörs snart igen, och natti natti på er:D

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det får de men tro inte för en sekund att de tänker godta att bara gå på toa ute😳 Big mistake😂 Det ska finnas valmöjligheter minsann. Och lådan ska alltid vara ren, även om de själva var där nyss;) De här två är skitjobbiga, ställer massa krav som mina tidigare aldrig hade åsikter om:) De två gick hellre ute än inne.
      Jag tycker iofs att det är bättre att de går på lådan än i grannarnas trädgårdar, så på så vis klagar jag Inte. Nu använder de min nya fina carport som låda ute dessvärre 😳men fortfarande bättre än hos grannen.

  1. Anna

    Vad är det för konstig reklam som dyker upp? Greta Thunberg gör reklam för bitcoin på något som ser ut att vara en sida från Aftonbladet?? Jag fattar ju att du inte styr över vad för reklam som finns på sidan, men du kanske kan lägga in nån sorts protest någonstans? Om du nu anser att det är något att protestera mot alltså. 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Spännande!! Den ser inte jag, verkar vara olika vad man får för reklam? Jag kan inte protestera utan får foga mig:) Det styrs uppifrån och jag tänker att de har koll på vad de gör … förhoppningsvis 🙂

  2. Ekot

    Kolla inkjetsclub.com inkclub.com (om du har en hp), går nog fortare att beställa och bra om du slipper besöka många ställen nu.
    Hoppas fingret går över snart, alla fingrar och tår är viktiga 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Japp där var jag med det andra lillfingret 🙂 Och även med syrran när hon skar sig som fasen i handen och fick sy, som sen iofs fick opereras för att sy ihop nerverna lite bättre.
      Men de gör ju ändå inget åt ett brutet lillfinger så jag ids inte ens kolla det🙈 Det går väl över.. jag avvaktar lite iaf, och fortsätter säkert klaga 😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting