Okategoriserade

Sportlov:)

Vi har ju sportlov denna vecka:) Känns som att det enda sportlov som räknas är Stockholms… som vanligt, hela Sverige baseras på en stad.

Lagom till sportlovet så regnade all snö bort. Bra tajmat, vädergudarna. För vad kan man göra nu? I dessa tider liksom? Men, då kan man med fördel strunta i att göra något alls, och bara jäsa inne:)

Så det bli mycket dator och tv, och det är härligt det med! Jag har inga regler gällande skärmtid, mer än att de inte ska bråka om datorn;) Jag tycker att man ska kunna föregå med gott exempel, och det gör inte jag när det kommer till skärmar. Jag sitter med en sån mest hela tiden, antingen jobbar jag, eller skriver, eller läser, eller kollar upp saker, eller letar efter saker, eller bara fördriver tiden:)

Det gäller att följa med i tiden tänker jag.

Däremot pratar vi mycket om vett och etikett på nätet. De ska uppföra sig. De ska inte säga saker anonymt utan de ska stå för vad de säger, eller vara tysta. Med tanke på hur klimatet är online bland vuxna människor som borde begripa bättre så är det viktigt för mig att mina barn lär sig från början. Nätet är inte en plats där man ska spy ur sig sin galla och sitt undertryckta hat mot allt och alla. Inte för att jag direkt lever efter de tio budorden, men nog är de rätt bra ändå, och ”Gör inte mot andra det du inte vill att de ska göra mot dig” är ju väldigt bra:) Man kan försöka i alla fall. För i ärlighetens namn har jag nog brutit mot de flesta;)

Vänta, måste kolla hur de låter:)

 • Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig. 

Nja, alltså rent så så kan jag vända mig till den religion som känns bäst för stunden, eller alla. Vet att jag vid en viktig vinna eller försvinna-match för Sverige i fotbollsVM körde med silverkors runt halsen, katolskt armband, turkisk lyckobringare och nåt mer;) De vann…:D 

 • Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn. 

Gudars, nej! 

 • Tänk på att hålla sabbatsdagen helig. 

Sabbatsdagen, det är söndagen det va? Den är helig men inte tillägnad någon Gud utan vila, eller skojiga saker:)

 • Visa aktning för din far och din mor.

JA! DET gör jag, och har alltid gjort. 

 • Du skall inte dräpa.

Det har jag inte heller gjort, mer än i mina texter då… men de gills inte. Väl? Jag kan inte ens vrida nacken av en fisk. Men jag har iofs saltat på mördarsniglar, för de var så sega att klippa itu… shit…Men okey då, inget annat än myggor, fästingar och mördarsniglar. Och spindlar:)

 • Du skall inte begå äktenskapsbrott.

Nej. Det gjorde jag inte, och skulle jag gifta om mig skulle jag inte göra det då heller. Vad är vitsen liksom? Antingen älskar man den man lever med, och då vill man inte såra den människan. Eller så älskar man inte personen och då kan man ju åtminstone skilja sig först innan man går till nån annan för man behöver ju inte såra någon bara för att man själv ledsnat. 

Antar att det går åt andra hållet med? Och nej, jag har inte involverat mig med någon som är i ett förhållande. Vad jag vet;) Haha;)

 • Du skall inte stjäla.

Inte vad jag kan minnas i alla fall, och OM så var det inte med flit. Mer att få med sig ett paket mjölk för att expediten missade att scanna in den:)

 • Du skall inte vittna falskt mot din nästa.

Nej, det skulle inte falla mig in. Så länge man talar sanning så kan man inte glömma bort vad man ljög om och trassla in sig. Sanningen är alltid enklast, även om den för stunden kan kännas skitjobbig.

 • Du skall inte ha begär till din nästas hus.

Alltså…jo:) Jag är avis på så många människors boenden:) Men det innebär ju inte att jag skulle sno dem om jag kunde. 

 • Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans slav eller hans slavinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.

Okey, en slamkrypare. Slavar och slavinnor, oxar och åsnor går ju bort, direkt. Samma som någons hustru;) Sen kan det ju kanske hända att någon har en väldigt attraktiv make, och eftersom jag inte är blind så skulle det såklart kunna hända att begäret satte in. MEN, viktigt att notera här är att andras män automatiskt hamnar i ett speciellt fack. På det facket står det ”Se men inte röra” 😀 Det facket förblir låst för evigt om det är en kompis, för aldrig att jag skulle vilja ”ta över” en kompis man. Jag kan tänka mig få saker som skulle vara så osexigt som att kompisen visste allt om det mest intima. Nä, hualigen.

Andras ägodelar kan locka de med, men eftersom man inte snor varken människor eller saker så kan alla vara helt lugna.

 

Så jag håller ju de där budorden rätt bra. Sju av tio borde ju vara i närheten av MVG ändå.

Men vänta lite nu…. ?

”Gör inte mot andra det du inte vill att de ska göra mot dig”, det är alltså inget budord. Fan också, det kommer från nåt annat ställe då;) Skit samma! Summan av det här är att jag vill att mina barn ska uppföra sig på ett bra sätt. Att de ska vara sådana människor som man vill omge sig med, i livet, i arbetet och på fritiden, som partner, vänner och kollegor.

Japp.

Nej, jag är inte extra djup och melankolisk idag, jag flippade bara iväg lite:D

.

Idag har jag tränat. Det var kul men skitjobbigt. Armarna skakade medan benen var i hyfsad form, obegripligt nog för förra veckan var det mer fokus på ben än något annat. Men, så där är det ibland. Mitt stackars lillfinger som fick på käften av en femton kilos viktskiva, är inte bra än. Det märks som mest när det är kallt, och det är det just nu där vi kör. Så för första gången någonsin på alla år så har jag använt handskar när jag tränar. Jag är inte överförtjust i handskar någonsin, för jag tycker jag tappar så mycket fingertoppskänsla. Sen är det ju najs när man ska göra saker som att jobba i trädgården och sånt förstås. Men träna med handskar har jag inte riktigt fått rutin på. Det har ju sina fördelar såklart, förutom att man slipper köldskador;) så slipper man även lite valkar i nävarna, och det kan vara skönt när man lyfter de räfflade stängerna. Förutom det så dras jag även med ont i handleden fortfarande. Tog ju emot mig med den på juldagen när de plogat en isbana deluxe utanför utfarten hemma. Den gör inte alls ont i vardagen men behöver lite stöd vid tung belastning.

Och som grädde på moset så har jag också något i foten som gör ont. Vad vet jag inte alls, det är på den sabbade foten som jag egentligen aldrig har ont i, men nu känns det som att vristen hakar i något. Märkligt. Äsch, sen har jag lite småkrämpor här och var, lite i en armbåge och ena bicepsen och lite sånt:) Men det är bara just det – småkrämpor. Inget att fästa nån vikt vid för de kommer försvinna och ersättas av nåt annat;)

.

Efter träningen åkte jag hem och jobbade med ett utkast, och sen har jag suttit med min text. Dock har jag varit galet ofokuserad, har massa andra saker jag borde göra men som inte har prio ett.

Jag avbröt till och med gladeligen för att laga middag:) DÅ är det illa;)

Idag hade jag sett ett så gott recept på WW ViktVäktarna som jag ville testa. Fast sen hade jag inte riktigt det som skulle vara i, så det blev en frilansning. Tonfisk och kikärtsbiffar:)

Jag tog bara en burk tonfisk i vatten, i olja är snuskigt, hällde av vattnet och blandade med en burk kikärtor, två ägg och lite havregryn, och kryddade med pepparmix och salt. De höll inte ihop det minsta i bunken, men när man plattade till dem i stekpannan så stekte de ihop sig till en fin biff.

Svingott:) Ganska fula däremot så jag kände inte för att föreviga dem:) Man kan säkert med fördel mixa ihop kikärtorna men jag gillar när de är hela.

Barnen tittade misstänksamt men de fick chicken bits i stället, så alla var nöjda och glada. I morgon måste jag nog handla, och så är det ju tisdag då man får äta semla:D

.

Nu ska jag fortsätta att skriva, har ett par sidor kvar till deadline, som vi fick dra på lite, tacksamt nog, annars var den idag.

Vi hörs snart igen:) men nu är det natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Agneta

  Så dem tio budorden är skrivna av Gud och han tillåter slavar? Snälla nån härinne ,svara mig på det.Jag trodde Gud var för jämställdhet!!!

  1. familjenannorlunda

   Ja alltså… nu skrev väl inte Gud personligen budorden utan någon som tog sig friheten att tolka något:)
   Man får väl tänka på att när de skrevs var hela världen annorlunda, idag är det ju ingen som tycker att slavar är bra. Slavar jämställdes även med hustrun och åsnan och oxen, så inte heller det känns ju så up to date. Anar att det budordet är utbytt mot något mer Pk 😅

 2. Mie

  Nej, vecka 8 är ju den _riktiga_ lovveckan! 😛

  Inställd skidresa i år, vi åkte till Vallåsen (ligger vid Hallandsåsen) och åkte utför igår. Trots 14 grader var det fantastiskt bra. Så om du kan komma iväg och åka skidor vid ert närmaste system; gör det! Tänk bara på att man måste boka i förväg.

 3. Ewi

  Den heter ”den gyllene regeln” och återfinns i någon version inom alla religioner. Gick på kyrkans scouter som barn och fick den itutad mig.

 4. Rille

  Det där om att det bara är Stockholms sportlov som räknas är helt sant. Statsministern gick ju ut nu till helgen och bad folk vara försiktiga på sportlovet. Jotack, då var vårt sportlov nästan över. Men det kanske är mest stockholmare som behöver sägas till… 😄
  Här hos oss var det kanonväder på sportlovet, så vi hade tur.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing