Okategoriserade

Jag är så trött!

Jag är så makalöst jäkla skittrött, konstant och hela tiden. På allvar, jag skulle kunna sova dygnet runt. Jag kan lugnt lägga mig på soffan, eller luta mig tillbaka i fåtöljen bara några timmar efter att jag klivit upp. Sen är jag lika stentrött efter några timmar igen.

För att sen, såklart och givetvis – piggna till framåt nio-tiden på kvällen:)

Jag känner igen det från alla andra år, så det är inget konstigt. Det är mest troligt ingen järnbrist eller D-vitaminbrist eller nåt sånt. Det är bara brist på sol och ljus. På värme, på dagar som är evighetslånga och nätter som vibrerar av liv. Att gå ut sent på kvällen/natten och hela skogen andas:)

Jag vill sitta där på min strand vid husvagnen, i solnedgången, dricka kaffe och titta ut över sjön:)

Snart är vi där, för snart vänder det! Det är ju redan som vår ute, vi har haft en 8-10 grader plus men solen har inte visat sig. Jag tror att det kommer ett snöfall till minst, och kanske nåt köldras, men det går mot ljusare tider, och jag kommer att känna mig piggare då.

Jag måste ha några björngener i mig, det är bara så.

Det är sjukt jobbigt att vara trött. Det underlättar inte heller att jag sköter allt mitt jobb via datorn, tillbakalutad i fåtöljen;) Alldeles för lätt att bara nicka till en stund.

.

Jaja. Idag har jag gjort just precis ingenting.

Fast lite kanske, jag hämtade Jamie från salongen som Patricia praktiserar på, han blev tillsnyggad i håret. Hon tog med honom när hon åkte så jag behövde bara hämta upp honom när han var klar. Sen skrev jag i ett par timmar, sov en timme i fåtöljen:) och sen åkte jag och handlade efter middagen.

Japp. Thats it.

Jag tänkte gå ut med Doris när jag kom hem från frisören, men mötte henne och Novalie när vi körde upp på gatan hemma, så den promenaden blev jag snuvad på:) Inte för att jag klagade det minsta på att dricka kaffe inne i stället. Jag har förresten hjälpt Robban med att kila fast dörren på vinden också ju. Vårt hus är ett soutteränghus, från framsidan är det platt och fult, men från baksidan rätt pampigt med två våningar:) På baksidan, högt upp, sitter en lucka in till en krypvind. Vad jag vet finns det inget där mer än rör till ventilationen. Vad mig anbelangar skulle det kunna ligga vad som helst där utan min vetskap för det är nog det enda stället på huset som jag inte varit på. Annars kryper jag in överallt, skruvar upp luckor för att kolla och klämmer mig in bara för att man kan:) Men för att komma dit måste man resa en stege mot väggen, och ingen av de vi har är så bra. Två når bara så man kommer precis under luckan, som av nån idiotisk jävla anledningen fälls inåt. Inga gångjärn där inte, kanske möjligen i nederkant. Den tredje stegen är längre, men är så gungig att det är dödsläskigt. Benen börjar skaka lite och då ruskar hela stegen:D

Jag har varit upp en gång för att stänga luckan som blåst in vid en storm, och det var inte kul. Jag fick liksom balansera på den högsta stegpinnen och hålla fast i panelen på väggen, och sen för att få upp luckan, luta mig bakåt med den för att min tyngd skulle få upp den, helst utan att jag tappade balansen bakåt då …;)

I natt blåste det, och luckan stod och skallrade, så Robban som störs mest av det  fick klättra upp och kila in en kil, medan jag höll i stegen. Inte för att jag skulle kunna göra så mycket om den fick för sig att välta, men det gjorde en inte;)

.

Jag tar den här dagen som en vilodag deluxe. Inte gjort något vettigt alls, allra minst tränat. Men käkat massa skit …  I morgon däremot blir det styrka:) Det blir kul! Sist vi körde det passet så var det hipthrusters, och sen var det ömt och blånat över höfterna och frampå blygdbenet. Finns inte så mycket fläsk över de benen som kan vaddera, och även om vi hade skydd på stången hjälpte det inte så värst:) Men det som inte dödar härdar, det vet ju alla.

.

Det är fredag i morgon? Hela sportlovet är snart förbi, men det bästa är att jag tror att det bara är fyra veckor till påsklovet. Vårterminen, eller våren överlag, är härlig med sina röda dagar som avbrott.

Inte heller i år kommer vi ju kunna fira som vanligt, sista april är inställt till exempel. Ingen är mindre förvånad än vad jag är tror jag:) Jag hade redan från allra första början en tro på att det här kommer ta tid, minst ett år och kanske två. Alltså har jag inte haft några förhoppningar som grusats vilket är skönt. Så många som trodde att det skulle vara över till sommaren 2020 till exempel. Jag kommer bli besviken om det inte tar slut helt till tvåårsdagen, när nu det kan bli? Februari-mars 22? Men nog önskar jag att eländet kunde självdö typ NU.

Nu är det nya restriktioner igen och jag börjar ändå nånstans fundera på om det verkligen är på cafeér det sprids, efter klockan 20.30? Eller är det i kollektivtrafiken under rusningstid? I alla fall våra bussar här är totalt knökfulla vissa tider, beroende på var du ska åka. Munskydd i alla ära, men det hjälper ju inte speciellt mycket. Och för den delen… att kasta sitt jäkla munskydd i en sopkorg verkar helt omöjligt. De ska man tydligen bara droppa på backen. Behändigt ändå;)

.

Till något helt annat! Brukar inte Robinson börja så här års? Det är ju den dokusåpan jag pallar med, får ju på allvar panikkryp i hela kroppen av att kolla på Farmen, Bonde söker fru, Gifta vid första ögonkastet och allt vad det är. Men Robinson går genom mitt nålsöga:D I år ska det ju vara inspelat i Sverige vilket inte lockar lika mycket, helt ärligt. Jag vill ha palmer, och stekande sol, djungel och konstiga djur:)

.

Jaha, om man skulle ta och skriva lite till då. Jag ska läsa och kommentera några fler av mina kursares texter också.

Och jag ska se S.W.A.T 🙂 Ser det som research:)

Mina senaste suspekta googlingar är förövrigt på hur en skyddsväst funkar, elpistoler, dyrka upp lås och hur bra man kan träffa med en pistol på långt håll:)

Man skulle kunna få det till att jag planerar att iföra mig skottsäker väst, dyrka upp ett lås någonstans, skjuta någon med elpistol och sen någon annan med pistol. Det skulle kunna vara så:D Jag säger inte att det inte är så, men erkänner heller inget;)

Haha, jaja.

Nu ska jag sätta lite fart, natti natti på er:)

 

Kommentarer

  1. Monika

    Hej Carola! Blir så ledsen när jag läser om din fina vän Mirka som har det så svårt nu. Är övertygad om att du stöttar och hjälper henne för det förtjänar hon verkligen,hon är fantastisk.
    Tröttheten du känner kan hänga ihop med att ljuset kommer tillbaka. Jag är själv jätte känslig för det och blir ofta vårtrött.
    Önskar dig en fin och vilsam helg🌷

    1. Andre

      Har du även läst om Mirkas fina vän, Carola, som har det så svårt nu, med en pappa som avled hastigt och olustigt?

      Carola är också fantastisk och sovandet kan bero på utmattning p.g.a. sorg.

    2. Anette

      Vilken konstig kommentar! Du tycker inte att Carola har nog med sitt just nu eller? Hon har precis mist sin pappa! Tycker nog att Carola också förtjänar någon som stöttar och hjälper henne. Har du varit inne på Mirkas blogg och skrivit samma sak om Carola, jag hoppas det!

    3. Bea

      Men du….. Mirka har VALT att skaffa många barn istället för att jobba, och då blir det såhär tillslut att ekonomin kraschar..det vore väl konstigare om den INTE gjorde det, eller hur? Jag säger inte att mirka har gjort fel, och jag säger heller inte att mirka inte förtjänar och behöver stöd…
      Men att skriva det till någon som just mist sin far hastigt och har det väldigt jobbigt i sig själv och dessutom 8 hemmaboende barn att ta hand om, känns väldigt taktlöst och oempatiskt.

      Kanske du Monika ska kontakta någon annan av Mirkas vänner och be dom stötta henne?

  2. Karin

    Robinson börjar om 3 veckor, när Farmen är slut.
    Jag tycker att det ska bli spännande att få följa dem kämpa mot väder och vind uppe i norrland. Hela robinsonaden förvinner ändå när man vet att det är på en ö med inspelningsplatser dedikerade enkom för ändamålet där gud vet hur många olika progtam spelats in. Allting de ”hittar” i djungeln såsom mat och annat är ju utplacerat av produktionen och några vilda djur är det väl inte att tala om? Tror att man fick se en orm på sin höjd förra säsongen och fan vet om inte också den var utplacerad för att det skulle se lite exotiskt ut? 😉

  3. Gunilla

    Enligt våra läkare så smittas inte folk på cafeer, affärer utan i hemmet eller arbetsplatsen.
    Men vår eminenta regering följer en agenda 2030.

  4. Ellinor Blomqvist

    Denna årstid är verkligen en tid av trötthet,väldigt trist och jobbigt,aldrig färdigsoven.Jag är extremt kvällstrött och väldigt morgonpigg men just nu är jag inte pigg någonstans.Denna tid med sorg,oro,pandemidjävulen och isoleringen gör ju oss inte piggare på något sätt.Herregud vad jag längtar efter att gå och fika med en kompis.Kram till dig och var snäll mot dig själv

  5. H

    Största spridningen av sjukdomar (inte bara Corona, utan virus med droppsmitta eller luftburen smitta överlag) sker generellt på arbetsplatser eller när människor ses privat. Det sker säkert viss spridning i kollektivtrafiken också, lite beroende på hur långt man ska åka. Men man kan typ tänka att ju längre tid man vistas med en person, ju mer man pratar/skrattar/dylikt och ju närmare man är varandra, desto större risk för smitta.

    Så jag antar att de tänker att sannolikheten att folk pratar inom två meter från varandra är större på ett café än på bussen. (Och att folk har mer behov av att åka buss än att gå på café). Fast är det inte betydligt färre extrabussar numera? Har sett någon enstaka bara, i våras var det ju fler? Vad hände med dem..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting