Okategoriserade

En annan sak som är intressant:)

Det är att så många människor anser att man inte ska få diskutera eller resonera runt saker man inte kan så mycket om. Vad är det för himla dumheter? Hur ska man då kunna komma vidare, ändra sig, ta till sig, förkasta och fundera?

Många människor svänger sig också med det som ett dräpande (eller egentligen elakt) slag i ansiktet.

”Du borde läsa på lite” Ja, kanske, men att diskutera och resonera är en annan väg, kanske för att få upp intresset eller för att få andra synvinklar på en sak. Så många människor är självutnämnda experter på saker! Herregud alltså. Jag hävdar aldrig att jag kan allt, tvärtom, det finns alltid mer att lära sig:) Jag lyssnar alltid på folks åsikter, respekterar dem nästan alltid(undantag är sånt som skadar andra)men håller inte alltid med. Jag kan ändra mig, det händer mellan varven och då oftast genom att något diskuterats, vridits och vänts på:)

Så fram för mer sansade diskussioner säger jag!

Förresten, jag kan omöjligen respektera de som aggressivt hävdar att deras åsikt är den enda rätta och att alla som inte fattar det är mindre värda.

Okej, jag hävdar ibland att min åsikt är den enda som gäller, men det är alltid ironiskt, det tror jag att nästan alla fattar:) Det är som att säga att man är så hungrig att man svälter ihjäl fast man käkade för en halvtimme sen:) Bara ironi.

.

Nåväl! Idag är det kallt igen. Det bekymrar mig inte så mycket för jag tänkte inte gå ut. Men så kom jag på att jag måste åka och handla. Öken. Jag brukar göra det på torsdagskvällar, för då är det lite folk, men nu ska jag träna. För det är lite folk då;) Så alltså måste jag iväg under dagen, frågan är bara när. Svåra beslut det här:)

Jag ska skriva, har haft två dagar helt utan att jag tittat på texterna alls, vilket är en del i skrivprocessen, men det får inte gå för lång tid för då tappar jag bort mig. Stephen King har ju skrivit böcker om att skriva, och han tycker att det ska gå max en vecka utan att skriva för att man tappar kontakten med sina karaktärer. Han satte fingret på problemet, för det är verkligen så det känns. När jag inte hänger med mina karaktärer så börjar de göra massa saker på egen hand, utan att meddela mig:) Det gör de hela tiden förvisso, för jag har ju ingen färdig synopsis utan bara skriver, vilket innebär att det plötsligt blir en vändning jag inte alls funderat på. Nu tycker ju King att man ska skriva 10000 jäkla ord varje dag också. Vet ni hur mycket det är??Nej vänta… det måste vara tecken väl? Det är ett par sidor i alla fall:) Så skriver han klart sina tegelstensromaner på tre-fyra månader också:)

.

Jag har ont i huvudet. Av alldeles självförvållade anledningar, nämligen väldigt mycket axelpressar i går. Jag vet att det kommer som ett brev på posten, fast ännu snabbare;) men tänker att någon gång ska det väl bli starkare. Vilket det ju blir, men då ökar man ju vikterna …:)

Nackmusklerna på sidan av huvudet och ner mot axlarna är spända som fiolsträngar. Jag har en massagepistol som jag precis börjat använda, den är grymt skön att köra med på just de musklerna, så det ska jag göra sen. Även armarna är tunga, eller hela kroppen är lite sliten;) Men det väntar två dagars vila i helgen så det kommer bli så bra så.

.

I går var jag på dejt också ju:) En fikadejt med tre fina flickor som heter Mirka, Tina och Susanne:)

mirka tina susanne

Här har vi ytterst tillfälligt satt oss nära, utan att andas, annars satt vi alltså i varsitt hörn av ett bord för sex personer.

Vi var på Konditori Brantingstorg, som föredömligt löst situationen och corananpassat. Långt mellan borden, max fyra/bord och det i varsitt hörn, skyltar som talade om reglerna, max två kunder samtidigt vid bageridisken och ingång via en dörr och utgång via en annan.

Som jag varit tydlig med hela tiden så anser jag att det är viktigt att hålla igång alla småföretag, och även de stora för den delen. Det handlar om människors livsverk. Människor som jobbat i decennier för att komma dit de är, kanske generationer, och sen kommer en helt oväntad sak och förstör. Folk blir av med jobben, och hamnar i ekonomiska kriser och de leder till psykisk ohälsa och så vidare. Kan man göra sin business anpassad så stöttar jag gärna. För corona dödar nu, men de icke smittsamma följderna av den kommer att döda många år framöver. Kan man försöka undvika det så gör jag det. Support your locals är stort i andra länder, men här känns det inte lika viktigt.

Vi var alla friska, höll avstånd, tvättade händerna.

Drack kaffe och käkade en wienersemla ♥

semla

Makalöst god!

Vi har många barn allihop, tillsammans 39 stycken faktiskt:) och både liknande och helt olika livserfarenheter. Det blir inte direkt några pinsamma tystnader:)

Känner ni att ni vill påpeka det olämpliga i det hela? Gör inte det, utan se det i stället som att vi skötte det exemplariskt, enligt rekommendationerna. Var positiv och se det välbehövliga i det, fyra tjejer som stöttar varandra i olika jobbiga livssituationer:)

.

Ja:) Sen åkte jag hem, och hade ett utvecklingssamtal via Teams. Just de mötena älskar jag att ha digitalt, det spar så mycket tid. Normalt tar det mig minst en timme att dra iväg på ett sådant, med körtid, leta parkering, gå fram och tillbaka och ha möte på en kvart. Nu blir det en effektiv tid, och man kan ha myskläderna på;)

Jag har ett på måndag också, samma där, digitalt, och det bör väl ramla in ett par till. Lovelia var jag på i slutet av förra terminen tror jag, och Trixies mentor har jag pratat med i telefon så det kanske inte blir något mer just nu förresten.

Jag pratade med mamma i telefon, hon har fått första vaccineringen nu, så det känns bra. Kanske kan vi fira påsk på ett vettigt vis i år. Jag kanske gör i ordning uterummet, eller så kanske vi kan vara ute hos syrran som har sol på sin baksida av huset. Förutsatt att det är sol och varmt förstås.

.

I går var det en månad sen som pappa gick bort. Känslorna är fortfarande instängda. Jag funderar mycket på varför, om det är att jag helt enkelt inte fattat, eller om det kan vara så att det ändå fanns en viss beredskap. När min mormor gick bort för 18 år sen, den 10/2, så grät jag floder flera gånger om dagen, och i många veckor. Hon gick bort väldigt hastigt och även om hon var 82 år så var hon förhållandevis frisk. Pappa var ju inte frisk. Kanske är det läkarens ord där på avdelningen som gav svar på så mycket som man undrat under flera år som gett en slags försoning över det. Han kunde inte bli frisk, bara sjukare. Men, allra mest tror jag det är för ofattbart. Han har legat mycket på sjukhus och vi har inte fått hälsa på. Skillnaden nu är…? Ingen. Känslan är att han är på sjukhuset och snart kommer hem igen.

Ibland brister det och tårarna rinner, men de går att kontrollera. Tills de inte gör det. Men den dagen den sorgen.

Nu ska jag fixa i ordning mig och ta den där shoppinturen på Citygross:)

Riktiga byxor ska på och kanske en annan tröja också, fast det kanske är överkurs? Den syns ändå inte:)

Vi hörs senare 🙂

Kommentarer

  1. Ann-carlotte

    Du skriver så fantastiskt bra, du har inte funderat på att bli författare? Jag tror att du skulle bli en duktig sådan. Det är som att läsa en bok det du skriver, där varje dag är ett kapitel. Jag tycker att du ska ta dig en allvarlig funderare på det, du skulle bli en duktig författare. Jag skulle köpa dina böcker.😊

  2. Vanessa Johansson

    Hej! Nu måste jag fråga dig, funkar massagepistolen? Har massa problem med axlar/nacke o funderar på att köpa en. Kan du rekommendera någon?
    Med vänlig hälsning,

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja den gör ju det:) Det känns väldigt skönt att köra med den över spända onda muskler men den är säkert inget mirakelmedel🙈Men jag tycker det lättar! Musklerna släpper på spänningen och de blir varma och mjukare:) Helst ska man ju ha nån annan som kör på en, det är ännu härligare men funkar fint ändå. Jag har en som jag kanske kan skaka fram lite rabatt på, ska kolla det!

  3. Kristina

    Det finns poänger med en begravning för de efterlevande. För insikt och acceptans i sorgen. Eller iaf en minnesstund. Det är svårt för hjärnan att förstå att en människa är borta. Man måste hjälpa den.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja säkert men det är fortfarande skönt och rätt beslut att inte ha någon. Speciellt under rådande omständigheter. Jag fasar för begravningar, klarar ju inte ens av att se det på tv med skådisar 😳 så det känns rätt. Sen kan det nog hjälpa för förståelsen men det är ändå inte värt all panikgråt och ångest 😳

      1. samps

        tycker det ändå är rätt respektfullt av er att inte heller ”gå emot pappas vilja” när han själv heller inte ville ha nån begravning, känslan hade nog varit värre då att ”nu gjorde vi det här fast vi visste att han absolut inte hade velat det…” ♥ minnesstund/ceremoni kan man ju däremot ha senare (förhoppningsvis), iaf i mindre skala för den som vill

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Ja så kommer det att bli:) vi väntar på vaccin och värme så vi kan samlas under vettiga förhållanden 🙂

  4. Madelein Larsson

    Längesedan jag kikade in här. Kul att ni fortfarande ses och umgås. Jag tog en typ sex år lång paus från bloggandet men försöker hitta tillbaka. Saknar det där med att skriva. Håller du på och författar en bok? Tyckte mig kunna utläsa det. Sjukt trött på alla coronarestriktioner. Jag har mycket jag tycker om hela grejen men skall bespara det. Ha en fin helg!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hej!! Kul att se dig och att du är tillbaka 🙂 Jag skulle sakna det massor om jag inte skrev:)
      Jag pluggar kreativt skrivande och att skriva för barn och där ska vi skriva stora projekt som i slutänden blir en bok. Om man vill orkar och ids och så vidare förstås 😂 Sen kanske det inte blir publicerat men det är en annan grej 🙂

  5. Ellinor Blomqvist

    Helt underbart att fika med vänner,det ger massor av må bra poäng👍Sorg behöver ju inte vara gråt,vår hjärna bearbetar saker på olika sätt och man kan ju vara ledsen inuti även om man inte gråter.Tror absolut att sorgen har sina steg utan att vi vet riktigt hur vi trampar.Vi hämtar kraft hos alla våra kära som lever och våra bortgågna har vi i våra hjärtan( men fasen så ont det gör)Kram och trevlig helg🤗

  6. Margaretha i Bålsta

    Tänker på dig Carola,så ledsamt m din pappa !Min man är i samma ålder o har haft flera strokes !Tufft!
    När det gäller sorgen efter en förälder ,kan jag säga att den kommer o går ,det är ca 25 år sedan min mamma
    gick bort,svårt sjuk,men jag blir fortfarande så ledsen,när jag tänker på henne!
    Ta hand om dig!

    1. G C Hemdal

      Nu har jag hittat lite foton av mamma pappa och mig när jag var 4-5 år och de har varit döda i 30 resp 7 år, det känns hemskt, de skulle ju se sitt lilla barnbarnsbarn som kom förra året. Känns ”onödigt” varje dag. Känns så bra att kolla på fotona, måste hitta fler!! Ja, ta hand om er ❤️🧡💛💚💙💜🖤💖💝 ett hjärta för varje barn!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting