Okategoriserade

Flashback:)

I morse tog jag på mig en såndär kombo av en sjal och en poncho, ni vet – öppen i fram liksom:)

Helt ointressant egentligen, men den har varit med mig i husvagnen alla år, och jag fick nån flashback.

2012 var första året vi åkte ut med husvagnen, då till Årsunda. Vi mötte upp Helen med familj och jag hade då en äkta make med mig och fem barn. Eller äkta och äkta, han var nog fan bara halväkta eftersom han redan då var på väg bort. Det kan jag enkelt se i den där backspegeln som visar saker väldigt tydligt ibland. Den veckan var intressant. Janelle var på Peace and love-festivalen, och Robban och Corrinda åkte till Thailand med mina föräldrar. Allt strulade. Vi satte upp förtältet i storm och åska, och både den halväkta mannen och jag fick en rejäl stöt när blixten slog ner. Han ojade sig som fan, ville att jag skulle ta pulsen på honom, tyckte att hjärtat slog oregelbundet och kanske måste han faktiskt åka till sjukhuset?? Alltså va? JAG hade hållit i samma jäkla pinne, fått samma elstöt och ja, det var sjukt obehagligt, ja det gjorde ont men kom igen…;)

Janelle blev sjuk och fick åka och hämtas från festivalen, och tvillingarna fastnade i först Köpenhamn någon dag för att sen åka via Tokyo och det blev en annorlunda resa. De åkte på pappas biljetter, och alltså standby, ungefär. Men de kom till sist iväg till Thailand:)

Jamie var nästan ett år då, och hade inte lärt sig att gå, och det var ganska surt i marken, så han kunde inte krypa utan att bli som ett lermonster. Men det var trevligt, så länge Helen med familj var där. När de åkte, en dag innan vi planerat att åka, så blev han ûbertråkig, bara satt utan att säga ett enda ljud, pillade med telefonen såklart. Det slutade med att jag ledsnade och så packade även vi ock åkte.

Senare samma sommar hade vi bokat en sväng till på samma camping, med samma sällskap. Då ville halväkta mannen inte följa med. Han valde att jobba. Jag tror det var två veckor då, och han körde upp vagnen och hjälpte till att sätta upp förtältet och sen drog han. Jag minns exakt hur ledsen jag blev. Han hade sagt att han skulle stanna till kvällen och vi hade planerat att gå och käka grillbuffé ihop med Helens familj. Vi åkte ju på förmiddagen och var framme mitt på dagen, och allt var klart strax efter lunch. Då gav han mig en puss inför alla, bara for show för det hände liksom aldrig annars, och sa att han åkte nu. Med ett stort leende. Han såg mycket väl hur ledsen jag blev, för tårarna strömmade, men satte sig bara i bilen och åkte. Hörde inte av sig alls. Jag var tvungen att gå in i vagnen och gråta en sväng, innan jag försökte strama till mig och gå ut och låtsas som att det var som det skulle. I backspegeln ser jag att fältet lämnades fritt. Jag tror jag hade med mig sju kids då, Jamie ett år, Jordan tre så de var små. Min syrra var med, minns inte om hon var där hela tiden men tror inte det. Jag vet att det var knöligt att sova i tältet med småknotten, för vi var ju tvungna att ha tält också:) för att inte tala om alla blöjbyten och tvättar:)

Hemma fanns Janelle och Patricia som senare sa att pappa inte varit hemma, flera nätter var han kvar på ”jobbet”. Robban blev risig, och kanske att både han och Corrinda blev hämtade av halväktingen, men jag vet att de var hemma. Utan vuxen, och de var nio år gamla. Jorrå.

Men hur ledsen jag än var över honom, så var det så ofantligt härligt att vara på campingen! Jag älskar det:) Och när Helens familj ställde sig på kö för säsongsboende så gjorde jag samma sak, och vi bad om möjligt om platser nära varandra.

När vi runt jul fick besked om att vi fått platser, bredvid varandra var lyckan stor:) Halväktingen sa: Grattis, kul för er…

Och det var det ju, för sen drog han. Jag hade förvisso räknat med att vara ensam där mesta delen av tiden, de där veckorna 2012 gav mig styrkan att fatta att jag klarade mig själv på en camping med sju ungar under tio år. Nemos problemas, bara lite krångligare.

Lilla Fjant ♥

Sommaren 2013 var kaos. Jag mådde inte speciellt bra. Men i Årsunda var jag som i en trygg bubbla. Framför allt för att det inte kom någon post. Än idag är jag livrädd för att hämta posten. Jo, seriöst. Det är ångestfyllt. Så mycket jobbigt kom nämligen med posten efter att han drog. Skilsmässopapper, advokater, vårdnadstvisttjafs, soc-kallelser, adressändringar, konstiga låneansökningar, uppsagda abonnemang, påminnelser på räkningar som stod i hans namn som han struntade i, men som jag aldrig fick för de kom på hans mail eller som e-fakturor. Å n g e s t. Och massa sorg.

Det året vill jag helst glömma. Men husvagnen var min flykt, min trygghet, min bubbla, det jag behövde för att läka. Att vara där var som det där berömde balsamet för själen:)

Sju barn, en husvagn för fem och ett tält. Jag älskade att sova i det där tältet!

Jamie i barnsängen, och en av barnen bredvid mig, eller syrran om hon var med:)

Han var så enkel, det gick utmärkt att bara lägga ner honom i sängen, dra igen dragkedjan och gå till framsidan av husvagnen och fortsätta med resten av barnens kvällsrutiner:) Han somnade så gott:)

Vi bodde i Årsunda i tre säsonger. Sen ledsnade jag på algblomningen i sjön så fort det blev lite varmt. Jag bor liksom på en camping för att slippa ta bilen(bussen) till en strand. Att bada i spenatsoppa som dessutom gav magsjuka om man hade otur var inte att tänka på. Kom ihåg att jag led av massiv emetofobi under den här tiden.

Plus att de har både sommar och vintercamping där och för att vara säker på att få ha sin plats kvar måste man betala även vinter… 4000kr, plus sommarens 8000. Totalt 12 lax. Jag kan inte vintercampa ens om jag skulle vilja, min vagn är inte vinterbonad och man skulle frysa ihjäl direkt. Jag kastade ju fyra tusen i sjön varje år, och det var inte speciellt kul.

Så, sommaren efter flyttade vi närmare Uppsala, till Siggefora. Så tråkig camping att klockorna stannar, och inte det minsta lilla att göra förutom bada. Inte ens promenera kunde man göra, och för att komma till affären krävdes bil.

Alltså, byta ställe! Helens familj valde att hoppa säsongscampandet och i stället röra sig runt. Även det något jag inte kunde, jag fick inte dra vagnen med bussen, och att få upp och ner ett tungt förtält klarar jag inte ensam. Plus att jag inte var intresserad av det. Så då åkte vi runt och kikade lite på sensommaren. Kanske Sala? Silvköparens camping är fin, men ligger även den utkastad mitt i ingenting. Krävs bil för att handla och det vill jag inte behöva.

Jag ställde mig på kö på flera, men sen åkte vi till Norberg för att kolla. Lite för långt egentligen, det tar ju nästan två timmar att köra. Men med så mycket barndomsminnen ♥

Sommaren efter bokade vi tre veckor i Norberg, och sen fick jag en säsongsplats och tja, sen är jag kvar:)

Jag älskar Norberg:)

Det är inte riktigt samma frid och bubbla där som i Årsunda som är så otroligt speciellt. Jag älskar verkligen den campingen. Även den har massor av barndomsminnen och sen blev den ju viktig för mitt psyke. Herrgud. Utan mina somrar i husvagn vete fasen hur jag mått.

Jag vet inte vad det är, men kombinationen av att klara sig med det lilla, att vara med familjen, att inte ha några måsten mer än att laga mat och att det förhoppningsvis är bra väder då;) det ger sinnesro.

Folk som inte gillar husvagn, eller som inte provat, tycker jag är rätt konstig. En gammal skruttvagn från 1973? Inga bekvämligheter mer än tak över huvudet och el?

Men jag älskar det så mycket. Det är vilsamt, och rofyllt. Det finns massa grannar man kan göra sig lustig över, irritera sig på, skratta med eller bara ignorera. Massor av nya stigar att trampa på, massa saker att utforska, om man vill. Eller så ligger man bara och jäser:)

Om jag hade pengar i överflöd tror jag bestämt jag skulle köpa en camping och sen köra retreats där, för stressade själar.

.

Ja, och när jag ser det lite så här i min egen backspegel så inser jag vad långt jag kommit. Jag kommer aldrig att kunna förlåta hans svek, och det är som det är. Jag lider inte av det:) Eller jo, sveket lider jag av dagligen i form av olika saker, men att inte förlåta är inte något jag mår dåligt över.

Jag är annars för att ge folk andra chanser, men då måste de för det första be om det.

Jag kommer aldrig se det som en gåva att ha blivit dumpad på det sättet som det skedde. För vari ligger gåvan i att leva i ångest och panik? Nej nej. Men jag kan idag vara glad över att inte vara gift med honom längre. Rent lakoniskt konstaterande. Den han är idag är inte min kind of person helt enkelt. Skulle vi träffats idag hade vi nog mest troligt inte ens blivit vänner. Men den han var …  han var min bästa vän, min stora kärlek. Och han valde bort mig. Så enkelt valde han bort mig, vilket får mig att fundera på om kanske hela livet med honom var en lögn?

Tja, vem fan vet? Inte jag, och idag skiter jag i det. Jag hoppas han är lycklig på sitt håll.

.

Jag är lycklig:) På mitt sätt, med min familj. Nu för tiden kan jag sova inne i vagnen för sju ungar vill inte följa med, jag är glad om jag får med fyra:) Det är najs det med, att få bo inomhus och slippa det daggvåta eller regnblöta gräset när man ska in och ut ur tältet:)

Nu ska jag sluta! Jag är medveten om att bilderna ser ut som hejsans svejsan men verkar inte kunna göra något åt det. Förhoppningvis ser det bättre ut för er:D

Ha en fortsatt trevlig lördag ♥

Vi kan nog kanske höras lite senare 🙂

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, men jag ska inte åka runt, och som säsongstält uppställt från april – september tror jag inte det duger 🙈

  1. Malin

    Jag hoppas du förstår själv vad du åstadkommit de senaste åren! Jag blir knäckt av bara tanken på den situationen du blev satt i. Du är fan i mig den starkaste och mest kämpande kvinna jag vet! Du både SER och verkar VARA (vad man kan tyda genom text/bild) starkare, piggare och gladare än någonsin! (OCH snyggare! Om det nu har nån betydelse 🤣) Bra jobbat! Ta hand om dig och de dina.. 😊

  2. Birgitta

    Jag är så oerhört imponerad av dig och det du åstadkommit under de åren du varit själv med barnen.Du måste väl vara väldigt stolt över dig själv. Du har väluppfostrade fina barn och det tack vare dig.Har själv varit gift med en ynkrygg som inte ens vågade berätta att han ville skiljas utan det gick via advokat.Jag bara säger det:Du är bara bäst.Kramar🌹

  3. Jenny

    Du är fantastisk på att uttrycka dig i text! Även fantastiskt som mamma och människa såklart ❤️
    Hur fan kan man överge sina barn?! Det är så ynkligt så att jag inte finner ord. Kram och tack för bästa bloggen ❤️

  4. tant H

    Carola! Vilken fantastisk kvinna du är som klarat och fortfarande klarar av allt detta! Att du delar med dig ger kraft åt andra att också orka…orka välja sin egna väg! Om att vara Lycklig…att kunna maken att vara Lycklig stort av Dig! Lyckan är i bland att just ha blivit fri från någon…Lyckan kan vara att sova i husvagn…jag gjorde det tre nätter 1996 och det var inget för mig!
    Fortsatt framåt i vagnen…Lycka till/ tant H

  5. Astrid

    Säsongscampar också och känner som du att enkelheten är befriande. Har tänkt på ditt tält, håller tummarna att du hittar ett. Det gör så mycket att ha ett tält. A måttet var lite svårt att hitta, så berätta gärna hur det går. Vill också tipsa om en författare, Jonas Moström. Läser just nu en bok av honom och det utspelar sig i Uppsala 😉
    Tack för en fin blogg ❤

  6. Maja

    Din story är ungefär som min. Lite skiljer sig men jag blev också dumpad rakt av. Han hade en annan vid sidan om. Kravbrev kom efter skilsmässan, jag fick betala både lägenhet och huset han bodde kvar i under många år. Jag kom över det och jag är starkare nu. Hon som mitt ex hade vid sidan om finns idag i min bekantskapskrets, svärmor till en av mina barn. Hon vet att vi alla i sällskapet vet om vad hon och mitt ex hade ihop. Första tiden undvek hon mig när vi träffades, åkte hem osv. Nu mer stannar hon kvar och jag håller huvudet högt för jag kan såga henne vid fotknölarna när jag vill

  7. Elisabeth

    Min kusin satt på nyårsafton för några år sedan och väntade på sin man med maten i stort sett klar de skulle fira sin tredje bröllopsdag han kommer inte och hon ringer upp och han säger nej jag kommer inte hem jag har träffat någon annan ett tag. Så han gjorde slut på telefon.

  8. Annika K

    Ja fy fan så människor kan vara.
    Bara gå på det där viset. Lämna allt liksom o bara gå. Nä fy fasiken. Tror dock på Karma. Så han kommer att få igen för det han gjort. O i många fall inte gjort. Djävla ynkedom till människa.

    Kraaaaaaaaaaam t dig o ungarna ❤️

  9. Agnethe

    Jamie är ju en guldklimp, som alla dina barn. Bra för världen at dom finns!
    Detta i förbindelse med min tidigare kommentar.

  10. Agnethe

    Jag följde din blogg på den tiden. Jag fick en känsla av att inte allt var bra innan du berättade om det. Kommer i håg ett inlägg från ert besök hos Mirka och hennes man, tror jag att det var. Kan ha varit hos någon annan. Du visade en bild med ”halväktingen” och Jamie. Jamie var mycket liten. Jag fick känslan av att det inte stod rätt till och inte lång tid senare kom bomben. Hur kan en man som är på väg ut producera ett barn till? Ursäkta, men störd i huvudet? Du måste också ursäkt min haltande svenska. Jeg er norsk🙄

  11. Lena M som bor lite utanför Uppsala

    Jag kan känna din känsla från sista tiden då ni var gifta. Ord kan jag inte skriva för jag vet inte vad jag ska skriva men jag kan känna dina känslor.
    Och därför blir jag så glad för din skull att du är lycklig idag. Med alla dina underbara barn och en syster som finns med er i vått och torrt förstår jag att man inte behöver så mycket mer i livet för att vara lycklig. Givetvis förstår jag vilket oerhört ansvar du haft som ensam förälder. Att du verkligen har lyckats märker man på den fina relationen du har med dina barn. De verkar väldigt välartade och kärleksfulla. Bättre kan man inte önska.
    Över den andra förälderns engagemang???? finns mycket att både tänka och önska.
    Men du har verkligen lyckats, stor eloge till dig.
    Varma tankar och kramar från en av dina läsare som följt dig och familjen under flera år.

  12. Karin

    Jag minns den tiden så väl 😔
    Det är stort av dig att hoppas han är lycklig, hade det varit jag som blev lämnad på det sättet så hade jag hoppats på att han levde olycklig för resten av sitt liv 😁😆

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting