Okategoriserade

Oj, tack ❤️ Och Konspirationsteoretiker

Vad fina ni är som säger så snälla ord om mig ❤️ Det var inte min tanke att skriva om det som varit jobbigt men det smög sig med.

Idag var det jobbigt på ett annat vis, när jag vaknade av ett:

”Mamma, var är lusmedlet?”

Jamie kom in och frågade och eftersom han sover i min säng, som han anser är sin, alltså ena halvan av dubbelsängen, och det är mest för att han och Jordan inte klarar av att hålla truten om de delar rum😂 Jag orkar helt enkelt inte bli arg varenda kväll. Lite är det väl också att han sovit där sen den sängen blev ledig. Han flyttade helt sonika bara över:) Mina barn har ju sovit som krattor så det var enklast, och för den delen … när exet drog hade jag minst tre, ofta fyra ungar i sängen varenda natt. De behövde trygghet och de ville inte att jag skulle vara ensam ❤️

Jamie är kvar, och sover så fint på sin kant. Jag har mer space än jag haft sen jag blev mamma:)

Omg, jag vet att folk kommer ha problem med det här 😂😂Men vem bryr sig var ungarna sover så länge de sover och är trygga? Jag har ändå ingen man som vill sova där, och även om nån skulle vilja så vill inte jag det:) Jag föredrar Jamie alla dagar i veckan, han ligger stilla, snarkar inte, störs inte av lampan eller ens om jag kollar på film edyl.

Ibland flyttar han in till Jordan, och det slutar alltid med bråk så de får dela på sig igen. Det är verkligen ingen big deal att ha honom hos mig. Förutom om det gapas om löss🙈

Nu var det Jordan som hade ohyra i håret och jag lugnade ner hjärtat som slog lite snabbare. Låg där och lyssnade med ett halvt öra på dem i köket när Patricia luskammade. Hon skulle klippa Jordan och kollade lite extra eftersom en av tjejerna ju hade löss. Ingen av oss har haft tid att kamma, utan det var helgens göra när alla var hemma. Så klev jag upp och skådade två små killar med plastpåse på huvudena. Va???

Jodå, Jamie hade löss han med. Fuck! På ren svenska 😉

Påsen är för att det inte ska rinna ner i ögonen, de är störtlöjligt rädda för det:)

Jaha. Så då satte vi igång med stora luskamningen. Först avlusades gossarna och kammades igen. Sen rengjordes alla kammar noga, (diska, sprita, peta, koka) och sen tog jag plats. Nervös som satan! Jag har aldrig haft löss, men båda killarna ligger ofta på min säng och laddar sina mobiler, plus att Jamie ju sover intill mig. Jag har dock alltid håret uppsatt på natten, och han ligger ju en meter bort, men ändå. Jag kände att det nog var nu som min lusfria svit bröts.

Patricia är supernoga. Det tar TID att kamma långt hår och det kräver en bra teknik. Tillsammans blängde vi på det som ändå kammades ut ur håret, ludd från tröjan, lite produkter och sen river kammen i hårbottnen så det blir hudflagor. Men inga löss och inga gnetter ✌🏼✌🏼

Pust! Ta i trä:)

Jag insåg häromdagen att jag inte ser lössen längre. Inte utan senilbrillor😆 It sucks to be old alltså! Men med dem på kammade jag igenom Patricia som var helt ren och fin. Sen övriga tjejer. Inga mera lusar:)

Inte ens tjejen som hade det, men hon är inte utom fara än, det kan gömma sig nåt jäkla ägg som kläcks sen, så det är daglig kamning där och även en till behandling i veckan. Killarna också.

Så där, så fördrev man många timmar av en söndag:)

Det kliar överallt nu. Det är väldigt psykiskt, räcker ju med att man pratar om det för att man ska börja riva sig i håret;)

.

Sen fortsatte jag med killarnas rum som jag påbörjade nån gång förut men inte hann klart med, sen fick det stå. Jag har inte riktigt haft ork helt enkelt. Nu har jag städat, och suttit på en stol och glott för att komma på nån bättre möblering. Sen möblerat:)

Bättre vete fan;)

Det har jag grejat med resten av dagen, från eftermiddagen till klockan 21.00.

Sen såg jag på TV om Elitstyrkans hemligheter, och så Taken och nu streamar jag Magnum, den yngre 😍

Igår var himlen vacker:)

Sen stormade det satan hela natten och även nu idag. Säger de som varit ute, jag har inte stuckit ut näsan.

Det har den här mannen…:) Ni ser honom, nån kanske känner honom🙈

Han med munskydd, fast fel använt. 🤦‍♀️

Ni har väl hört om demonstrationen igår i Stockholm? Nån idiot vid namn Filip Sjöström ordnade den. Han ser ut så här så ni kan hålla avstånd om ni ser honom

Som en helt vanlig tomte. Han hade också VILODAG idag så han kunde inte svara på journalisternas frågor…? Scary snubbe.

De demonstrerade mot våra frihetsberövande Coronarestriktioner och vill att ”Allt ska vara som vanligt” … Hör ni treåringens gnäll? I form av vuxna människor. Så pinsamt. De tror att pandemin är hittepå, att myndigheterna vill styra oss och att läkemedelsföretagen gör fuskvacciner som de tjänar pengar på …

Helt vanliga konspirationsteoretiker alltså 😆 Fast jag föredrar ordet Idioter. Eller korkskallar, dumhuvuden, felvaggade, tappade bakom en vagn, IQ-befriade, rövhattar, vilket som funkar.

Folk utan nåt innanför pannbenet mer än luft. Det finns inga ord för vissas dumhet.

Han med munskyddet sen då? Han går i en demonstration där man medvetet går tätt ihop, nära varandra, det uppmanades till närhet, för att skandera att pandemin är ett bedrägeri… men han vågar inte riktigt leva som han predikar.

Utan tar på ett munskydd. Över munnen, inte näsan.

Rebell för fan 👊🏼👊🏼!!

Han kanske kände sig lite risig, för han kan väl inte ha missat att munskydd inte skyddar bäraren från smitta? Det skyddar andra om bäraren bär på smitta. Men nånstans har jag svårt att tro att ett sånt pucko bryr sig om sina medmänniskor så jag tror att han tror att han är skyddad. Eller körde han en helgardering? Munskydd över munnen men inte näsan för att liksom kunna demonstrera men inte riskera att bli smittad om pandemin trots allt finns på riktigt ?

Lite som att spela både Sverige och motståndarlaget som vinnare på oddset🙈Plus oavgjort!

Jag skäms å de här människornas vägnar. I skaran kan man urskilja alla sorters fåntrattar.

Jag är inte mycket för att önska andra olycka, men jag skulle vilja att de här personerna fick tvångsarbeta på IVA, med covidsjuka. Sitta där och se hur jävlig den här pandemin verkligen är. Utan skydd såklart, för det är ju ändå bara hittepå.

Nä, än är inte den sista idioten född, det är ställt utom alla rimliga tvivel.

Stackars de här människorna som bor i SVERIGE! Vi som verkligen haft hårda restriktioner. Eller inte 😳

Nä fy farao för folk. Jag önskar dem alla en fungerande hjärna i julklapp.

.

Nu ska jag sova:)

I en renbäddad säng, utan löss!

Natti natti 😘

Kommentarer

  1. Jenny

    Alicia – tänk på att faktagranska och källgranska ordentligt och kolla var denna ”riktiga fakta” kommer ifrån.

  2. tant H

    Om det nu är så ofarligt med Coronavirus så borde väl dessa demonstranter ha avslutat dagen med en cocktail från Stockholms avloppsvatten!
    Löss…ryser och minns men som mormor var jag enbart glad åt att göra en god gärning och vara behövd!
    Tack för att jag får läsa/ Du skriver så bra och medryckande! Behövs i min karantän det!

  3. Cecilia

    Har en 11:a jag också som för någon vecka sedan börjat sova i sin (nya 140 cm breda säng) men kommer över till mig på natten oftast ändå. Han har gått igenom en del i sitt liv men tror ändå han hade velat sova hos mig. Vissa är bara så. Ingen big deal. För någon vecka sedan ville snart 17-åriga dottern sova hos mig en natt. Så kan det vara ibland.

  4. Ellinor Blomqvist

    Ryser när jag läser,är det något jag är äckelmagad över så är det löss😩Magsjukor och annat otrevligt är nästan ok men löss är vidrigt och det var med fasa som varje lussmitta härjade,usch.Idioterna som härjade här i Stockholm har jag inga flera ord för men jag är ingen våldsam människa men just dessa idioter ville jag verkligen slå,otäck känsla👎Måtte djävulen ta dem🤬Lycka till med krypen

  5. Jenny

    Då jag är som dig livrädd för magsjukan så ser jag ändå löss som ett litet problem. Å andra sidan har jag bara ett barn också 😉 Hoppas det ger sig med lössen snart för kul är det ju inte!
    Håller helt med dig angående idioterna, vi i Sverige har ju för fasen knappt haft några restriktioner!
    Kram och tack för bästa bloggen ❤️

  6. Marie

    Låt dem gå & kolla på vilken avd som helst med covid patienter. Självklart behöver de ingen skyddsutrustning eftersom allt bara är hittepå & de kan omöjligt bli dåliga… Jag blir så jävla förbannad!!!!!!! Vi har slitit i vården i ca 1 år med den här skiten nu!!! Och folk fattar inte någonting! Jag och mina kollegor är helt slut. Hur ska vi orka denna 3:e våg vi redan är inne i?? Och eftersom det uppenbarligen finns folk som inte vill fatta så kommer det väl en 4:e våg för vaccinet är inte enda lösningen- man behöver fortfarande efter det hålla på restriktioner eftersom vaccinet inte är 100 % skydd, man kan bli sjuk fast man tagit det…

  7. Rille

    Håller med dig, men om jag låg på IVA hade jag inte velat ha någon av de där konspirationsgalningarna i närheten. 😬

  8. Ulrica

    Det pratas mycket nu på olika sidor om hur vuxna lämnar ut sina barn på internet, i bild främst. Jag har sedan tidigare förstått att din äldre son inte är bekväm i att delta på din blogg men är det något mer av barnen som sagt direkt nej och frågar du alltid innan du postar inlägg? Hade jag skrivit på internet att mina barn fått löss hade de blivit tokiga. Inte för att jag personligen tycker att löss är någon fara, men de hade då rakt inte tyckt att det var okej för hela världen att få den infon. Jag har inte fått publicera bilder på dem sedan de började skolan. Är vi så olika eller är dina barn bara mer vana? Ta nu inte detta som kritik, vill bara veta din åsikt kring barn och sociala medier/bloggar eftersom det är ett hett ämne.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      De älskar det:) Så ofta som de sitter och tittar på bilder på sig själva på nätet:) Jag frågar sällan, men vet vad de tycker är ok eller inte. De vet ju att alla bilder ev hamnar på bloggen och säger till redan när den tas ifall de av någon anledning misstycker, oftast för att de inte är nöjda med bilden 🙈 tar man om den är det ok. Robban gillar inte att vara med på bild över huvudtaget, så det är inte specifikt för bloggen. Jag har hela tiden tänkt efter innan gällande bloggen. Är detta ok? Både gällande bild och skrift, och aldrig tagit bort ett inlägg för att jag ångrat mig. Barnen har aldrig i efterhand blivit ledsna.
      Jag tycker det är stor skillnad på hur man gör, att ex visa en ledsen tvååring som är sur för att det är fel färg på strumporna, i bild+text är inget att hetsa upp sig över, det är inget nån tar skada av, utom folk som tror att precis allt är kränkande.
      Sådana människor skriker ganska högt i den här diskussionen, och de personerna har oftast heller ingen egen erfarenhet, för de har hållit sina kids utanför internet. Inget fel med det men man faktiskt inte veta hur alla andra känner.
      Mina större barn läser ofta bakåt i bloggen när de bildgooglat sig själva och tycker det är kul att läsa hur det var. Jag har alltid varit personlig men sällan privat, det jag skrivit kan jag stå på Ica och prata med vem som helst med:) Mina hemligheter är fortfarande mina 🙂
      Jag väljer noga vad som skrivs och jag står för det, tänker man efter före brukar det inte finnas något att ångra eller skämmas över. Gällande någon 🙂
      Så min åsikt, och jag har bloggat i fjorton år snart, är att med respekt och eftertanke är det inga problem:)

  9. Alicia

    Det ska bli spännande att se hur det utvecklas. Från början trodde många att hattarna hade fel men nu ett år senare visade det sej ha väldigt rätt. Och Vilken hemsk pandemi detta är om man jämför med spanska sjukan.Såg något på vetenskapens värld som du kanske kan se. Du som älskar att läsa kan börja med att läsa svappens egna bok. Jag har efter många många fördjupningar insett hur det det ligger till. Jag trodde precis som du tills jag läste och hittade riktig fakta. Det gjorde ont för hela min världsbild raserades och jag fick en chock!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting