Okategoriserade

Fredag hela veckan lång :) och vad gör man?

Så, så var vi framme vid fredagen igen. Som alla andra veckor så har denna rusat fram i överljudshastighet, det är inte riktigt klokt.

Men, det är som det är.

Den mesta av eländessnön som föll igår har smält bort nu. Igår, var det väl?, så toksnöade det på kvällen och det kändes som vinter igen. Men, det är det inte för det är meteorologisk vår, och har det en gång blivit en årstid så backas det inte. Det läste jag på SVT:)

Men en kall vårdag var det;)

Idag var det mest blött. Blä. Jag drog iväg och tränade vid lunch, sen blev det Citygross på vägen hem och sen var jag hungrig. Jag har insett att det går som bäst att träna utan att käka massa innan. Ofta äter jag inget alls, utan tar det efteråt i stället. Funkar fint för mig som inte är så tidig på att komma igång på morgnarna:)

Idag hade jag köpt keso med vanilj och keso med jordgubb. Jag tog den med jordgubb, blandade den med vaniljkvarg och havregryn. Tja, funkar. Jag har inte ätit keso på länge, ledsnade totalt på det för nåt år sen efter att ha ätit massor. Det är inte jättegott, ändå kan jag vilja ha det:)

Robban kom och frågade om jag skulle ut och åka, vilket jag inte hade tänkt. Men eftersom han skulle till salongen och bli friserad av Patricia så tänkte jag att det var lika gott att köra dit honom. Jag kör betydligt mer än vanligt just nu, ungarna får skjuts både hit och dit, något som jag normalt tycker är onödigt. Det går buss, även om det finns massor att önska gällande det;) Just nu känns det dock smart att minimera det man kan. De får åka till och från skolan, herregud jag pallar inte kliva upp och leka chaufför i ottan;) men på lite mer humana tider kör jag ofta.

Så, det blev en vända med Robban, och sen hem och äntligen in i duschen.

Sen vika lite tvätt när man ändå är där nere i tvätteriet. In med en maskin tvätt, efter att ha flyttat den redan körda till tumlaren, och så vika alla åtta tidigare som ingen annan tagit tag i. Snark. Vika tvätt är trist alltså, men tusen gånger värre är det att lägga ner det i lådor och in i garderober.

När jag var färdig var klockan nästan fyra och då satte jag mig med dagens första kopp kaffe och ljudboken. Kepler fortfarande, vad den här nu kan heta, Lazarus kanske? De är spännande:) Men fortfarande ställer jag mig frågade till sexscenerna. V a r f ö r ? De fyller liksom ingen funktion, har ganska ofta inget med något annat att göra utan petas in helt fristående. Jag gillar det inte det minsta, och slutar lyssna. Vilket är sådär för det är svårt att veta när det är klart och så missar man nåt. Nä, jag begriper det inte. Vill man läsa sex finns det ju böcker för det. Jag känner mig lite lätt kränkt över att det alltid ska vara med, oavsett om det för handlingen framåt eller ej. Vi pratade på senaste workshopen om att en text rent krasst ska uppfylla minst ett av tre kriterier: föra handlingen framåt, presentera personer och nåt jag glömt 😉 Men det gör inte Keplers sexscener, så hejdå med dem:)

Givetvis blev jag helt trött när jag satte mig ner, så efter att kaffet var slut bytte jag bok mot musik och satte timern på en kvart. Powernaps är underskattat:)

Doris kom och hoppade upp i knät, och eftersom jag halvlåg i fåtöljen hamnade hon mer på min mage än ben, och hon väger en del. Typ fjorton stadiga kilon, och det på magen är tungt. Det blev lite svårt att andas efter en stund, men jag slumrade till och det räckte till för att orka med resten av dagen:)

Å andra sidan så frös jag lite, och hon är som en härlig kamin att ha i famnen:)

.

Tacos som vanligt, och som vanligt med de ständiga gästerna Jimpa och syrran. Massor av snicksnack om allt och inget. Det är liksom högt och lågt, och det avhandlas Hallandsåsen, tyska porrskådisar, smink, dålig humor, EuropaPark, karuseller, fula foton, tv-program och poddar, träning såklart och massor av allt möjligt. Jag berättade om en kattmat jag köpt, färsk på korv och hur Sellman älskade den. Så kom han in, hoppade upp på bordet, harklade sig två gånger och kräktes upp något som mest såg ut som en råkorv;) Lite som att ”Den maten var inte så god faktiskt”;) Men det åt han i förrgår så det var mer köttfärsen han fått som inte ville vara kvar. De gör ju sådär, katter. Sen gick han raka vägen för att snoka reda på nåt annat gott att mumsa i sig. Ville väl göra plats för det kanske;)

Men mitt på bordet? Lite väl ofräscht faktiskt även om vi dukat av. Kattracka.

Långpromenad med hundarna innan det var tack och hej, ses i morgon:) I morgon är det kalas för syster yster. Vi skulle vara hos henne, men så fick hon äntligen ändan ur vagnen och påbörjade målning av sitt kökskakel. Det var lite för lång torktid så hon hinner inte måla klart och har ju dragit fram ugnen och hela köket ser väl ut som skräp. Så då messade hon och frågade om vi kanske kunde vara här, hehe. ”Jag kan komma och städa lite innan”, sa hon, som att det skulle behövas??? Va?? Här är det ju alltid ordning och reda och inte ett dammkorn. Eller?

Nädå, det är det inte alls, men det är heller ingen som förväntar sig det. En vacker dag ska kanske jag också börja städa lite mer, men den dagen är inte i närheten just nu:D

Men, då blir det kalas här då, och det är bra för då slipper jag åka iväg. Inget som inte har nått gott med sig.

En fråga förresten!

I kväll när vi gick med hundarna så gick vi förbi ett hus. Vi gick samma runda förra veckan och veckan innan det med. Nu ikväll satt det en stor lapp på en brevlåda som jag nyfiket gick fram för att kika på. Tänkte att det skulle stå ”Låt inte din hund bajsa här!” Det finns lite konstiga hundägare här som inte har hyfs och vett, nämligen.

Det visade sig vara inte en lapp utan post. Shitloads av post. Hela brevlådan är proppfull, och vad gör då brevbäraren när det inte ryms mer? Jo han/hon sätter ett gummiband runt brevlådelocket och sätter fast posten där. Så det sticker ut all världens väg. Alltså, det är veckors post.Jag pillade lite i bunten, för att få ett namn, och såg bland annat brev från sjukhuset.  Huset har alla gardiner fördragna, det står en adventsljusstake som lyser i ett fönster, men den brukar stå där typ året om tror jag, och det är ljussken bakom ett eller två fönster till. Bilar på uppfarten men de står exakt lika som förra veckan, jag noterade den ena bilen då nämligen för den är fin:)

Det brukar vara fördraget, men det brukar inte sitta så mycket post. FÅR brevbäraren ens låta posten sticka ut sådär? Den blir blöt och den kan ju försvinna, trots gummibandslösningen. Borde inte den personen reagera och kanske ha nån slags rutin för sådant? Det är ju dessutom tre olika postbolag som kör här ute.

Vad gör man? Rent potentiellt skulle personen kunna ligga avliden där inne. Genom att slå på namnet vet jag att det är en äldre man, 66 år som bor ensam. Eller är han på semester och har glömt att be nån tömma lådan? Men det är en pandemi. Vem åker på semester i flera veckor nu?

Jag ska ringa numret jag googlat fram i morgon, men tror ju inte nån svarar. Kan man ringa polisen då? Eller vad gör man? Jag tänker att mitt ansvar som medborgare och medmänniska kräver att jag gör något. Jag vet inte om jag vågar gå in på tomten och plinga på dörren, det känns lite påfluget, men samtidigt… är man påflugen om man visar omtanke?

Å andra sidan, precis intill sitter grannens brevlåda, de borde ju kanske reagera kan man tycka. Men, vem vet. Jag kommer ju grunna på det här nu.

Vad skulle ni gjort?

Nä, nu sova lite:) Vi hörs i morgon !

Natti natti

Kommentarer

  1. Sofie

    Tycker också du ska ringa och sen kontakta polisen. Hundarna? Har ni mer än en? Jag trodde att Foris var en riktigt liten hund men 14 kilo är ju inte så litet.

  2. Linnea

    Ring polisen på 11414. Det gjorde jag förra året när en kompis inte sett sin granne på flera dagar och det var mycket post i brevlådan.
    Polisen tackade för informationen och skickade dit en bil,de tog sin in i lägenheten och hittade mannen död.

  3. Anneli

    Ringa först, inte nått svar, då gå och ringa på dörren. Är inte påfluget, utan som du säger det är att visa omtanke.

  4. K

    Absolut ringa. Testa först med numret du fått fram och svarar inte det så ring polis.
    Posten delar nog ut så länge de inte fått nåt meddelande om nåt annat

  5. Ekot

    Plinga på, backa lite ifall någon öppnar, ring numret, ring på hos grannen, ring polis om inget klarnar. Det kan vara ett dödsbo utan arvingar eller som inte kan/ vill bry sig. Märkligt att brevbärare inte har handlingsplan.

  6. Rille a k a Dirk Diggler

    ”Tyska porrskådisar”?
    Nu tycker jag nog allt att du petade in lite sex i din text utan att det förde handlingen framåt det minsta! 😄

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja kanske 🙈men det var en man vi mötte för ett tag sen som hade slående likheter med en såndär urtypisk porrskådis från 70-talet. Min erfarenhet av porrfilm är noll, har inte ens sett/läst 50 shades men man har sett typen lik förbannat. Och den här killen var pricklik 😂😂 Komplett med den lilla Hitlermustaschen🤣 Och det är ingen komplimang 🙈

  7. Kristina Å

    Ring numret, kanske även grannen om du kan googla fram det numret, annars polisen. Husägaren ligger kanske på sjukhus eller i värsta fall sjuk inne och kan inte få hjälp. Märkligt av brevbäraren och som du säger, finns det ingen rutin för det.

  8. Ellinor Blomqvist

    En pling till polisen är nog bra men prova att ringa numret först.Har du tur så får du kanske se något snyggt i uniform😘

  9. Matilda

    Jag skulle nog antingen gå o knacka på, sen ringa telefonnumret om man hittar det. Tror även jag skulle ringa polisen och iaf meddela att man är fundersam/orolig att det hänt något.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting