Okategoriserade

Polisen – var god dröj

Godkväller:)

Ni som läste här i går vet att vi på kvällspromenaden gick förbi en brevlåda där posten vällde ut. Väldigt mycket post. Veckors. Huset hade alla gardiner fördragna med nån liten lampa som lyste innanför. Funderingar på om något hänt den som bodde där dök ju upp.

Idag ringde jag numret jag hittade på nätet. Lät massor av signaler gå fram utan att någon svarade.

Så då ringde jag polisen. 114 14. Försökte först med 114 114 fler gånger och fick bara ett ”Numret har ingen abonnent” i örat;) Inte så lätt det här med siffror;)

Först en såndär robottelefon som vill att man ska beskriva sitt ärende. Jag har extremt svårt för att prata med sådana. Jösses, det är ju svårt att beskriva sitt ärande för en livs levande människa:)

Nåväl, jag fick ur mig: ”Oro” . Hehe. Palla förklara för en robot som sen ändå säger ”V a?” eller avbryter mitt i.

Det gjorde den inte utan den bad mig beskriva ärendet lite närmare. Men herregud! ”

”Oroad över att någon råkat illa ut” då? Jodå, då blev jag kopplad till växeln:)

När jag fick prata med en riktig tjej var det svårt att sätta ord på vad jag ville.

”Eh, vahettere, jo, alltså… jag har en hund. Som jag går ut med, och …” Ja, ni fattar:) Jag blev kopplad till Uppsala och polisen David svarade. Han lät supertrevlig och jag upprepade min story. Komplett med hummanden, och stakanden och ursäkter. Det kändes plötsligt lite kärringaktigt att ringa. Ni vet, som en skvallertant som har ögonen på alla i kvarteret enbart för att hitta skandaler och skvaller:D

Men han höll ju med om att det lät märkligt. Han frågade om jag ringt på dörren.

”Nä, det vågar jag inte:)”

Han skrattade gott åt min ärlighet och sen frågade han lite om det ena och det andra. Han tyckte att det var underligt, och sa att han skulle forska vidare. Han sitter ju på andra möjligheter än vad jag gör:) Han sa att fick de inte tag i mannen per telefon skulle de åka dit och knacka på, och eventuellt ta sig in. Det lät tryggt och bra, och han frågade om han kunde nå mig på numret jag ringde från. Japp, det kan man. Så lade vi på.

Fem minuter senare ringde han upp. Då hade han pratat med mannen i fråga, som mådde kalasbra men var dålig på att ta in posten. DÅ passade det att svara minsann 😉

Men för helvete, ta in posten, den är blöt och kan försvinna, eller så tror tjuvar att det är fritt fram! Ja, det höll polisen med om:) och kanske hade han rekommenderat det också, de tär högst oklart:)

Jag tackade så mycket för att han ringt upp mig och berättat och han sa att det var lika bra, annars skulle jag säkert fundera på det varenda gång jag gick förbi;) HELT sant, bra människokännare den där killen:D

Så, allt var bra med mannen. Jag känner mig lite dum, men samtidigt har jag gjort min medborgerliga plikt, och varit en god medmänniska. Civilkurage:D

Han hade kunnat legat där, sjuk eller död. Men tacksamt nog var han vid prima liv. Men lite dålig på att ta in posten…

Nu har ju mitt konspiratoriska jag redan spunnit en historia här, där han hålls fånge i sitt eget hus mot sin vilja, och tvingas prata med polisen under pistolhot. Det skulle kunna vara så, men kanske inte så troligt. Eller …?

Jag håller fortsatt koll:)

.

Vi har haft födelsedagsfika här, med massa gott, som syrran kom hit med. Jag gjorde inte många knop alls. Jag vaknade av att jag hade ont i ryggen, och det strålade ner i benen så där oskönt. Kunde omöjligen ligga kvar utan fick upp och skutta. Det blev bättre av att röra sig, men behövdes en ipren för att få det att släppa, och nu är det tillbaka. Om än i mindre styrka.

Kanske allt socker hjälpte till:)

Även syrran bakar alltid sitt eget fikabröd;)

Janelle, Simon och Jack kom såklart och det var full rulle på lill-Fjant:)

Vi fikade och pratade och skrattade i ett par timmar, innan folket drog sig hemåt igen. Härligt!

Sen började det laddas för mello! Fast ingen är egentligen intresserad, så ska de kolla ändå;) Jag med, fast jag har i år bara sett finalen. Pallar inte vara irriterad som jag är mest hela tiden flera veckor i sträck;)

Som alltid tycker jag det är mestadels kassa låtar. Tusse, som ju vann, kändes inte direkt som en överraskning. Men han är ju bra åtminstone. Tyckte ni att ”Rätt låt vann?” eller?

Måns är ändå alltid min personliga favorit. Jag älskar Måns Zelmerlöw, satans jäklar vad han är kompetent:) Han känns aldrig plump eller bortkommen eller obekväm, utan han äger alla situationer med det där stora leendet. Varför kan vi inte bara skicka honom vartenda år? 😀

Nåväl, nu är det över. Ska bli väldigt skönt att slippa ha massa barn i soffan på lördagkvällarna, nästa vecka börjar ju Let´s Dance, på lördagar om jag fattat rätt. Vilket är toppen, för jag har missat de senaste säsongerna eftersom vi sitter och snackar och sen promenerar varenda fredagkväll. Nu jäklar ska jag titta:)

Nu ska jag leta reda på en ipren och sen skriva så det ryker. Vi hörs snart igen, men för nu – natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. J

    Jag gjorde samma sak med en granne, och det visade sig dessvärre att han var död 🙁 Men han var ensam och om man inte reagerat hade han lätt kunnat ligga där i månader… eller legat där skadad osv.

  2. K

    Du gjorde helt rätt som ringde polisen.
    Man ska vara mån om sina medmänniskor och nåt hemskt hade ju kunnat hänt.
    Sätt en lapp bland hans post ( anonymt) att han borde skaffa större postlåda.

  3. Agnetha

    Bra gjort att du ringde polisen!
    Har varit i en liknande situation där grannen inte tog in post, inte svarade i telefon och inte öppnade när vi knackade på. Ringde polisen som hittade honom liggandes på golvet efter att ha ramlat och skadat sig och inte kunde ta sig upp! Han hade dessutom låst sin ytterdörr så polisen fick knacka sönder ett källarfönster och ta sig in den vägen.

  4. Ellinor Blomqvist

    Bra att du kollade upp slarvgubben😂Är ingen mellotittare men tittade igår och tyckte lilla Tusse var duktig,är övertydlig att flera av låtarna kommer att bli sommarens danslåtar(om vi nu kommer att få dansa i sommar✊️),jag gillade Charlottes,en riktig schlager och Arvingarnas kommer nog att spelas en hel del.Nu är det slut och skönt är det👍Trevlig söndag

    1. Em

      Håller inte med, tycker allt det fina med han försvunnit efter att han i många år i media pratat om hur mycket han varit otrogen. Hatar otrohet.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag läser ju inte sånt🙈 Men har har ju målats ut som nån sexmissbrukare också som inte stämmer. Eller stämmer och stämmer vem fan vet, men såg nåt bra program med honom där han förklarade just det på ett Mkt trovärdigt vis.
        Jag tycker inte heller om otrohet, det är så mkt onödig smärta i det.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Ja, och ganska precis efter att jag svarat så läste jag på nån sida just om det 😂😂 Ibland alltså 🙂

  5. Rille

    Nu har du ju världens bokstory om mannen som hålls gisslan i sitt hus och blir fritagen av den hjältemodiga grannkvinnan som blir misstänksam när postlådan är full och av en ren händelse kan alla upptänkliga stridstekniker! 😊
    Jag tycker nog rätt låt vann, men Saade och The Mamas hade funkat bra också.
    Däremot förstår jag mig inte på ”Let’s dance”. Vad är vitsen med att se människor som inte kan dansa göra det vecka efter vecka?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet inte varför Lets Dance lockar, men det gör det:)
      Japp jag har en kanonbra bokidé där 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting