Okategoriserade

En sån dag:)

Ja det började ju med chaufförsjobb, och sen rullade dagen på:)

Jag har suttit i solen och druckit kaffe, det är premiär för det!

Ska bli spännande att se om vinrankan överlevde vinterns permafrost, det hoppas jag.

Här sitter jag precis vid ytterdörren där det är lä från tre sidor, men dessvärre bara sol korta stunder när solen ännu inte står så högt på himlen. Grannarnas träd står i vägen:) Ja mina egna med för den delen, men det är enklare att skylla ifrån sig.

Jag har varit och tränat, två gånger, vilket känns av nu;) Veckans fjärde pass nu i kväll och det var tungt. Jag är lite sliten och har träningsvärk, så det blir najs med en vilodag i morgon. När man är sliten blir det lätta vikter:D

Jag har börjat fundera, eller … jag har funderat på det sen jag fick besked om att de tänker operera foten:) Men på hur jag ska lägga upp träningen då. Promenader känns mest som skavsår i händerna av kryckorna, och svårt att hålla en draghund också;) Jag antar att jag inte kommer få anstränga foten, eftersom det är senor som ska växa fast, det känns som att den bör få lugn och ro. Men då har vi det lilla prekära problemet att jag inte är det minsta sugen på att bli av med den funktion jag har, eller de pyttesmå musklerna;) så något måste de skaka fram åt mig. Träna måste man. Jag minns med en stor gäspning de urtrista övningarna jag fick av sjukgymnast när jag var liten. Sitta på ett bord och ha en tyngd, kanske en ica-kasse med en flaska i, runt fotleden och så lyfta. Boring! Eller plocka ärtor med tårna… jo tjena, det förutsätter att man kan knipa med dem och det kan jag inte. Inte det minsta lilla faktiskt.

Så överkropp och mage får väl bli fokus, och sen hitta några rump och benövningar där inte något under knäna jobbar, finns säker massor:)

Och, för den delen så tror jag att det blir inställt igen så;)

.

Jag har ägnat dagen åt ljudbok, och diverse städ. Sopade av terassen ute, massa grus men även massa barr och skit. Vikt massa tvätt. Plockat massa. Jag är inte helt säker på vad jag egentligen gjort mer än att jag inte suttit och glott? Men hushållsgöra typ.

Lagade en jättegod laxgryta till middag i alla fall, som jag sen hade fullt sjå att få äta i fred för Sellman som absolut skulle upp i knät på mig. Jag åt senare än kidsen för jag var och tränade, och kanske att jag tog med tallriken in i vardagsrummet för att se på Robinson. Streama:)

Jag har inga problem med att man som vuxen äter framför Tv:n ibland, men det är inte det mest bekväma. Man sitter ju inget vidare, och så tighta träningsbrallor på det sen;) och en katt som försökte sno från tallriken.

.

I morgon ska jag ha möten via datorn, först ett inför ett samarbete, det blir kul. Ett helt nytt företag, för mig då, inte nytt i världen direkt;) med en bra grej. Direkt efter det så har jag utvecklingssamtal med Lovelia. När jag fick länken av läraren så insåg jag att även hennes andra förälder är inbjuden… Det kändes inget vidare. Nu tror jag inte att han ”dyker upp” men om han gör det tror jag bestämt att jag får akut förhinder. Jag pallar verkligen inte med det, bara sådär. Nån jävla måtta får det vara. Nu har han väl, antar jag, fått inbjudan till alla utvecklingsamtal under alla år och gått på exakt noll så risken bör vara liten. BÖR!

Sen är dagen fri från tider att passa, utan jag ska skriva. Jag fick lite flyt under tangenterna i går så nu kanske det lossnar:)

Och sen dagens absolut roligaste! Jag har en enda bok kvar om Jack Reacher och det är en med korta noveller. Det i sig är otroligt tråkigt för vem ska jag hänga med nu? Reacher och jag är ju som ler och långhalm. Keplers bok jag läser nu nämner Me to upproret så jag antar att det inte finns så många kvar där heller:/ Kan folk skriva lite böcker tack! Det här är inte ok. Men så fick jag tag i en tanke, och sökte på Karin Slaughter på Nextory, för jag vet att det ska komma flera böcker av henne i år. En kvinna att lita på:D

Och !!!!!

Will Trent och jag är också väldigt kompatibla:D Fasen vad jag gillar den här författaren!

Ni vet att ni kan testa Nextory gratis i två veckor va? Älskar det, och jag har haft det sen det startade. Jag fick tillbaka min läslust när jag plötsligt alltid hade en bok i närheten:D

Så nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig och läsa:)

 

Men en sista sak – har ni laddat för Sveriges match i morgon?

Jag är onödigt taggad:D Fy farao vad kul det ska bli:)

Vi har en chattgrupp med våra fotbollskillar, och har snicksnackat en del där nu, och det är ju förstås inte i närheten av att vara lika kul som att ses och se matchen live. Men vafan. Det är vad det är. Förhoppningsvis kan man ses i sommar, eller inte.

Oavsett så ser jag fram emot att se matchen, och som alla andra är jag extra nyfiken på Zlatan. Jag tror ju att han kommer komplettera laget och inte diva sig. Det tycker inte jag att han gör någonsin nämligen. Man får inte ta honom så jäkla bokstavligt, utan begripa sig på hans ironi:)

Ihhhh, vad kul det ska bli!

Vilka av er kommer titta??

Nu ska jag gå och borsta tänderna!

Vi ses snart igen:D

Natti natti

 

Kommentarer

  1. samps

    sånt där baggen-bälte (sele/trosa vad man nu kallar det) till dig, expanderkoppel på doris och så kan hon leka draghund hur mycket hon vill när ni går promenaderna? 😀 så har du händerna fria om det nu blir kryckpromenader 🙂

  2. Karin

    Har du läst Dag Öhrlunds serie om kommissarie Evert Truut? Inte lika läskiga som typ Kepler men väldigt härlig karaktär den där Truut😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej, inte läst något alls av honom, jag fastnar på författare och läser allt de skrivit innan jag kan lyfta blicken😂😂 Men nu behöver jag tips så tusen tack!!

  3. Ekot

    Finns rätt mycket rump-träning man kan göra om man står på knä och händer och lyfter ett ben i taget, blir lite lår-muskler med. Det friska benet kanske kan få lite tåhäv på ett ben?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Äsch friska benet kommer få jobba som vanligt i vardagen i alla fall, och det är jag inte orolig för, utan det är helt och hållet vaden på det sämre benet… den kommer försvinna helt nu, och då får man komma ihåg att det inte finns mkt till att börja med 🙈😂

  4. Marina Jansson

    Hej
    Jag har också läst alla jack reacher,men trodde att novellerna va sånt som läst innan,är det inte det

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har inte börjat läsa dem men när jag läser om dem känner jag inte igen dem..? Så tror de är egna och ”nya”, utgiven 2019.

  5. Karin

    Hand upp!
    Jag kommer titta, jag längtar också efter Zlatans comeback i landslaget, jag gillar honom skarpt.
    Ska bli så kul att kolla på fotboll igen 🤗
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting