Okategoriserade

Allt och inte så mycket:)

Barnen har ju påsklov ju!!! Whihoo:)

Jag hade inte glömt det, men liksom … jo, lite hade jag nog förträngt det;)

Vi har inga planer alls, kanske inte så konstigt under rådande omständigheter. Bah. Så less less less på restriktioner och att hela tiden behöva säga nej. Barnen kommer med massa kul förslag och jag sitter där som en tråkmåns och säger : Nä, pandemi, remember?

De har koll, och de vet, och de fattar men ändå. Och vi har det ju ändå inte så farligt i Sverige. Men jag är ändå less:)

Killarna är ute mest hela tiden, de spelar fotboll och ränner runt lite överallt. Tjejerna ligger och glor på serier;)

I påsk ska mamma komma!! Hon har fått sina två sprutor inklusive tiden det tar innan de ger fullgott skydd. Det ska bli så kul, men känns samtidigt lite läskigt. I över ett år har vi nu undvikit kontakt mer än det vi ansett vara nödvändigt, och så kan vi plötsligt ses. Inte som vanligt såklart, men som det har varit så har det ju varit rena häxjakten om man sagt att man träffat sina föräldrar. Jag har fått min beskärda del av det. Med handen på hjärtat kan jag idag säga att jag är sjukt glad över varenda gång jag träffat mina föräldrar, speciellt pappa då, under det här året.

Man vet fan aldrig vad som händer, och som det blev nu så hade det känts fruktansvärt att inte ha träffats. Vi har varit så noga, avstått om man känt minsta lilla som kanske eventuellt skulle kunna vara virus. Har barnen varit sjuka eller syrran varit på jobbet och träffat folk då har vi inte träffat mamma & pappa. Och med det facit i handen så var det en bra väg att gå.

Andra har valt annorlunda, och jag tänker att man använder sunt förnuft och anpassar sig efter rådande omständigheter.

Men nu ska alla vara vaccinerade till sommaren, säger de. Jag hoppas att ni alla tänker gå iväg och ta den där förbannade sprutan?

Jag ska, och inte för min egen skull, för fick jag vara rent ego så skulle jag inte göra det. Jag har hittills aldrig haft någon influensa, och inte heller har jag vaccinerat mig. Jo mot svininfluensan förresten, men bara en av två sprutor så den gills inte;) Jag tror, kanske inte på fullt allvar men nästan, att jag är immun mot influensor.

Men, fan, man måste vara solidarisk. Pandemiskiten måste väck och vaccin är lösningen, så då tar jag det.

Folk som är anti vaccinet, jag hoppas någonstans att de avstår från alla vacciner, så som MPR, Gula febern, TBC, HPV, Borrelia osv. För vad är annars anledningen att avstå? Vaccin som vaccin liksom.

Så, gå och vaccinera er så får vi tillbaka livet som vi föredrar det:)

.

Igår var det söndag och även den ägnades åt skriva. Vädergudarna öste på med regn och blåst så det kändes helt okey att sitta inne och titta ut.

Det var fotboll på kvällen, Vm-kval, Kosovo – Sverige  och det slutade finfint, 0-3 🙂

Vi hade chatten med killarna igång och jag satt här i min ensamhet och garvade högt flera gånger åt de dråpliga kommentarerna som droppades. Inget som går att återge på ett begripligt vis 😉

Jag har nu inlett ett helt personligt korståg mot min kropp och dess knepiga reaktioner på öl och vin. Jag drack en ale sist och igår en lager 4,4 % . Igår tog det 25 minuter innan det började klia i handflatorna. Gången innan typ direkt. I går svullnade inte läppen upp och jag tog ingen allergitablett och kliandet försvann efter kanske tio minuter. Jag tjongade då i mig en alkoholfri Staropramen, och då hände inte ett skit. Så, slutsatsen är – ingen:)

Jag har googlat era förslag och på histaminintolerans stämmer inget mer än kliande handflator. Jag har migrän, men det har jag haft sen jag var typ tjugo. Jag reagerar inte på något annat, definitivt inget man ”borde” som tomat, tonfisk, nötter osv.

Urtikaria, alltså nässelutslag, där stämmer den halva svullna läppen, kliandet och … ja, thats it. Så slutsatsen av googlande är att det kan vara vad som helst. Jag ska se på fotboll på onsdag och då blir det de alkoholfria Staropramen som testas ensamma.

Jag dricker ju mängder av must, där både humle och malt ingår, så ölen känns väldigt otippad.

Jag låter ju som att det är det viktigaste i hela världen att få dricka alkohol, men så är det ju inte:D Det hoppas jag ni fattar!

.

Idag då. Måndag, en regnig och grå dag, men ganska varm.

Någon av grannarna gör något som låter väldigt mycket, och jag vet inte vad eller vem, så nyfikenheten är hög:)

Jag har skrivit, och tränat. Med operationen i pipeline, förhoppningvis, så känns det viktigare än någonsin. Att vara så stark som det bara är möjligt. Idag tunga lyft, som inte blev så tunga i vikter för det var nya övningar. Sälrodd och bröstpress. Spännande och där finns det att öva på, skulle man kunna säga;) Sälrodd kan med stor säkerhet ha ett vettigare namn, kanske liggande rodd eller så?

Vi avslutade med 100 knäböj och 200 marklyft. Alla över 30 år med 24kilos kettlebell, alla under fick 20 kilo. Det räckte att en av oss blev klar, då var alla klara, och jag tror jag hann 75 knäböj och 150-ish marklyft. Jisses, jobbigt:)

På torsdag är det inskrivning. Jag har en känsla av att det faktiskt blir av denna gången. Förra gången  var jag helt säker på att det skulle bli inställt, och så blev det. Denna gång kan det kanske gå vägen… den som lever får se:)

Och nu ska jag kommentera kursares texter! Så vi hörs snart igen:)

Natti natti:)

 

Kommentarer

  1. Camilla

    Jag har fått första sprutan mot Covid19. AstraZeneca. Men undrar om jag verkligen får nr 2? Känner mig rätt trygg med en spruta också om det skulle bli så. Anser att vi alla har ett samhällsansvar att vaccinera oss mot Covid19. Men det är min åsikt 🙂

  2. Karin

    Det du kallar häxjakt var snarare att du inte efterlevt rekommendationerna och inte att du träffat dina föräldrar. Det har ju andra tidigare förklarat för dig. Många har nog undvikit träning på gym för att följa rekommendationerna och skapa bästa förutsättningarna för sig, föräldrar och medmänniskor.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Många kan heller inte förstå skillnaden på en rekommendation och en restriktion 🙂 Eller förstå att lokalt var det olika rekommendationer. Friskis har hela tiden anpassat verksamheten, och haft dialog med både smittskyddsläkare och fhm, och är även varit godkända av länsstyrelsen att bedriva den verksamhet de gör. Hälsa är viktigt och även här finns ett facit som säger att vi inte haft några smittspridningar på vårt Friskis. Vad mer kan man begära.? Man skulle ist kunna se det hela positiv t, hur jäkla bra Friskis kunnat lösa anpassningarna så folk kunnat träna på ett coronasäkert sätt 👌

    2. Ellinor Blomqvist

      Varför ska någon normalfuntat människa racka ner på vad andra gör?Fattar inte,vänlighet och omtanke räcker långt annars kan man ju vara tystmvh Ellinor

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Kanske inte… men vilken var det då? Eller skulle ungarna ha dubbla? Skitsamma, då räknas den väl då🙃

    2. Annika

      Från början sa de två sprutor, men det ändrades sedan till att en spruta räckte, så jag tror inte någon fick två sprutor mot svininfluensa. Och numera ingår den ju i vaccinet mot säsongsinfluensa.

  3. samps

    håller tummarna att din op nu äntligen blir av (även om rehaben inte blir så kul då), men alltid bra med lite korrigering ändå! jag är färdigvaccinerad sen början av februari (covid-intermediärvårdstimmis) men har ändå inte ”vågat börja leva” riktigt ordentligt, känns liksom lite… onödigt? x) nu har jag ärligt inte orkat läsa på om det stämmer som vissa säger/hävdar att bara för man är vaccinerad betyder det inte att man inte kan bära vidare smitta osv, och vill ju gärna inte ”dra hem nåt” i onödan… så blir inte direkt många turer här i mitt lilla köpcentrum osv 😛 om något (förutom att resa såklart) skulle jag lätt kunna betala dyrt för att få gå på bio en gång elelr två, och kanske börja gå på lite museum igen haha

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror inte heller man vågar gå tillbaka , eller ens bör. Lika bra att hålla avstånd för evigt kan jag tycka , för fasen vad skönt det varit att slippa alla andra virus !,

      1. Angelica

        Barn under 14 år fick två sprutor dvs halva vuxendos åt gången. Min då 14 åriga dotter som inte hade en ”vuxens kvinnans kropp” än och var nätt och tunn som en 11åring blev rejält sjuk i biverkningar. Hennes äldre syster och småsyskonen inkl. vi föräldrar klarade oss helt utan besvär. Det är därför jag minns det så tydligt, vem som fick två 💉och vem inte.

        1. G C Hemdal

          Vi fick alla en, den bästa boendestödjaren var med. Vi pratade om att Victoria skulle gifta sig så jag kommer ju ihåg att det var en gång.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting