Okategoriserade

Det är fasen måndag IGEN?

Måndag hela veckan:)

Jag har i alla fall fått en del gjort idag, denna aptrista dag. Grått och blåsigt. I natt har det både snöat och regnat och vinden har vinit (haha det var ett konstigt ord som slapp igenom autokorrekt)

Jag kunde inte sova. Låg där i det iskalla, men sköna, sovrummet, och lyssnade på vinden som slet i träden. Jösses. Till det så droppade det och rann vatten nånstans, och tankarna fladdrade runt på massa helt random saker.

Så jag var kanske inte mitt piggaste i morse:D

Jag har ägnat dagen åt utkast som ska in, och sen läst min lärares kommentarer på min essä, och jag kan inte vara mer nöjd!

Han hade påpekat en del rena felaktigheter i texten, lite felaktiga indrag och hur man refererar till författare som skriver under pseudonym om de är två(Keplers) och lite sånt. Allt gjorde texten bättre. Eller kommer att göra när jag redigerar det;)

I slutkommentaren skrev han att jag har skrivit en i allra högsta grad underhållande essä:D

Språket är personligt, lättsamt och med generöst inbjudande humor. Det är bra, sakinriktat och mycket roligt:)

Det gjorde min dag! Jag har inte riktigt orkat/vågat öppna skolportalen och kolla, för jag har ju inte känt mig helt på topp. Kände att om han dissat den helt skulle jag …? Ja inte vet jag, men ni fattar:)

Inte för att han skulle göra det, jag vet ju att det är helt okej, men detta var så mycket bättre ♥

Jag utvecklas hela tiden, jag vet inte ens riktigt vad en essä är, men tydligen så kan jag ändå sätta den:) Det är superkul! Jag är fasen stolt över mig själv:)

Nu ska jag bara fixa det, så kan den lämnas in sen och fokus läggas på nästa deadline.

.

Min ena kattracka, Sellman, kom in i helgen, kladdig som fasen av kåda.

Men vad kul då. Jag såg framför mig hur han skulle få massa saker som fastnade där, av någon anledning såg jag sådana där små vita frigolitkulor;) Var han nu skulle hitta dem? Men, vad tar man bort  kåda med? Som är ofarligt för han skulle ju garanterat slicka på det. Jag hämtade en tvättservett men det var helt omöjligt, så då blev det matolja. Gnugga in, och försöka torka bort, han var ju inte ett under av medgörlighet direkt. Det kladdiga försvann, men han är lite stel i pälsen där.

Matoljan kändes ofarlig, möjligen lite laxerande kanske;)

.

Jack var ju här, och sov kvar mellan lördag och söndag. Han sover mellan mig och Jamie, när han är här, det är liksom enklast. Jag orkar inte slå upp resesäng och bädda i den och sen snubbla och trängas, när han ändå oftast hellre sover hos mig.

Han börjar med att ligga med huvudet på kudden och fötterna ner. Lagom tills jag ska lägga mig  ligger han såhär:

Jorrå:)

Bästa gosedjuren har han också, en nalle och Stitch. Som låter om man trycker på foten:/

Jag vände på honom och kröp ner. Men, ibland är det skitdumt med dubbeltäcke. Jack tycker inte om att ha täcke på sig. Jag, måste ha täcket över örat, och helst instoppat bakom ryggen. Det kunde man ju fetglömma;) Han låg där i mitten, och sparkade ner det, och lade sen fötterna på det så jag inte kunde dra upp det igen. Till sist, efter att ha frusit en stund, så lyckades jag vrida på det så jag fick upp en flik och kunde somna:D

Sen tror jag att jag låg stilla hela natten, för jäklar vad ont i ryggen jag hade när jag vaknade. Inte bra.

Han sov från 20.00 till runt 9.00. Kan ju bara undra vad jag gjorde för fel med mina ungar, för inte fasen sov någon av dem sådär bra? De vaknade varenda natt tills de var flera år. Inte för något mer än att få välling, eller nappen, men ändå. Jag fick vakna till vareviga natt. Jack får ingen välling, det är väl en del av det hela;)

Han är helt klart ett A-barn, perfektion. Janelle och Simon kommer få en chock när nästa barn kommer, när nu det blir, för rimligen kan de inte få en superunge igen. Jag vill ju inte vara skadeglad här, eller önska ont;) men …hehe, jo:)

Nä, jag skojar bara, det är väl himla bra att han är en enkel och behändig unge ♥ Det är väldigt roligt att få låna honom ibland, och väldigt mycket enklare än jag någonsin trott.

Och, så ingen tar illa upp… Med A-barn menar jag inte att han är bättre än någon annan, det finns inga dåliga barn. Jag menar bara att han får toppbetyg på Uppförande, vett och etikett.

.

Jag funderar på en sak. Helt otippat, men om man ska åka härifrån, Uppsala, till Luleå, med tåg, så tar det enligt SJ mellan 10-12 timmar. Kan man sitta och sova så länge? Eller måste man boka en sovkupé? Och, om sovkupé, måste man alltid trängas med okända ?

Man kan åka vid typ sju på morgonen och vara framme på kvällen men vad är egentligen bäst?

Att åka över natten och komma fram och påbörja det som ska göras direkt, eller sova en natt på plats och sen påbörja? Shit, det var så länge sen jag åkte tåg att jag inte riktigt kommer ihåg:)

Jag hade en kursare som åkte till Kramfors från Göteborg, det tog väldigt lång tid, men har för mig att hon gjorde lite olika…?

Vad jag ska göra i Luleå? Inte mycket just nu:) Men kanske framåt. Time will tell.

.

Nä, nu måste jag avsluta, jag ska iväg och lyfta så tungt jag kan snart:D

Det kanske inte blir så mycket, vem vet, men no pain no gain heter det ju.

Jag tror jag återkommer lite senare!

Hörs snart:)

Kommentarer

  1. Rebecka

    Du vill inte sälja stitch? Fan va äldre disney prylar är svåra att få tag på! Om inte, kommer du ihåg var han är köpt? Mvh

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är Janelle och Simon som köpt den, så den bör vara Max ett år, du bör kunna hitta den. Jag vet att Disneyshopen har, finns online så kolla!
      Han är helt ljuvlig! Corrinda fick en såpbubblemaskin med Stitch som hon hade på sitt studentflak😂

  2. Anne-Marie

    Bor i Luleå, och skulle kolla flyg eller annars ta bilen. Tåg är sällan första prio för oss, man tänker liksom inte i de banorna då tågtrafiken inte är så aktiv här. Men kan ju vara skönt att inte köra själv.

  3. Miah

    Ta nattåget och boka egen kupé. Smidigt och du kommer fram utvilad. Du borde ju ha studentrabatt också så kolla det också.

  4. Karin

    Jag hade kört den stäckan, men har heller inga problem med att köra långt. Tar ju bara drygt 8 timmar med bil och man slipper utsätta både sig och andra för eventuell smitta. Speciellt som det gått ut på nyheterna idag att personer som bor i Uppsala bör gå i ”personlig lockdown”. Om man inte vill köra hela sträckan i ett svep kan man ju lägga pengarna tågresan skulle kostat på ett rum på vägen 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej men det är ju inte aktuellt förrän möjligen efter Corona 🙂
      Och köra vete fasen alltså … 🙈🙈Bra jobbat!!

  5. Marie

    Bola liggvagn, i dessa covidtider finns inte sovvagn längre, det är Norrtåg som kör natt-tågen numera efter upphandling, du kan boka via SJ men Norrtåg har andra om/avbokningsregler så kontakta dom. I liggvagnen är det för närvarande bokningsbart för 3 personer (finns 6 st bäddar).

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Aha, tror jag fick upp dem med på sj faktiskt . Som annan operatör eller nåt. Det är inte aktuellt förrän i så fall efter Corona oavsett 🙂

  6. Gunilla

    Flyg eller kör bil.
    Att köra mellan Uppsala och Luleå tar ca 10-11 timmar med 2 raster.
    Har kört bil många gånger den sträckan.
    Helt klart ganska skönt att köra bil efter flyg.

  7. Yvonne

    Brukar ta nattåg om jag ska åka långa sträckor. Går att boka egen kupé om man vill, men jag har inget problem med delad kupé. Har haft sittplats en gång, men fy så slut jag var! Det är för långt att sitta i 100 mil och absolut inte om man har en tid att passa när man kommer fram.

  8. H

    Jag har åkt sittande på nattåget uppsala – Luleå ett par gånger. Det funkar men man (iaf jag) har ont i hela kroppen efteråt 😅 Det kanske man delvis har av sängarna i sovkupé också förvisso, har aldrig provat dem.

  9. Ekot

    Det är inte trängsel på SJs tåg för de bokar långt ifrån alla platser. Olika vilka alternativ som finns, men natt är ju smart. Är det för dyrt med sovkupé så kosta på dig att sitta i första klass, bättre stöd för huvudet i de stolarna. Kudde och stor sjal eller en filt är skönt.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har ju åkt tåg till och från skola en del, men bara typ 5-6 timmar, då känns det iofs som att jag skulle kunna sova vidare när man är framme 🙂 Sjal är bästa grejen, det och en poncho och man sover gott 🙂

  10. Syster yster

    Jag hade flugit, finns billiga avgångar dit. Om du ska åka tåg så föreslår jag nattåg. Boka då 1:a klass med egen kupe , då får du egen dusch och toalett.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Omg! Kan man duscha på tåg?? Det har jag nog aldrig fattat🙈
      Flyga kan man ju såklart, 👌🏼borde jag nog tänkt på själv, SAS familj som man är 😂

      1. Syster yster

        Jajamän, på nattågen finns dusch. Är en fördel att ha egen toalett och dusch på dessa tåg. De gemensamma toaletterna är inte så fräscha efter ett antal timmar på dessa tåg

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ok, tack! Kollade bara snabbt, det är ju inte aktuellt nu, men såg bara del i kupé för sex personer 😱😱

  11. Monica

    Jag skulle åka nattåg, tror man kan boka för enskilt sovande, jättelänge sedan jag åkte nattåg nu. Prov boka och se för det kommer på 3-4 fliken I bokning

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting