Okategoriserade

Trädgårdsfix

Sol idag igen?? Underbara underbara väder! Jag älskar ju den här årstiden när allt ligger framför en. Ja det är bakslag och man blir besviken men det går åt rätt håll:)

.

Igår kom Jimpa för att ta hål i taket. Ni kommer ihåg att min ventilation är kaputt och måste lagas? Men att själva elektroniken som är trasig sitter på ovansidan, en decimeter från taket och inte går att komma åt? Vilket är så dumt att jag fortfarande är irriterad, eftersom saker inte håller för evigt, och de alltså visste att förr eller senare måste man kunna nå…

Nåväl, Jimpa kan ju allt, och är dessutom jäkligt lösningsfokuserad, så efter att ha konsulterat sina lika kompetenta kompisar, så kom de överens om att flytta ner det en bit. Det skulle krävas förlängningar av rör osv, och massa jobb. Men sen tänkte han lite till och kom på att man kan såga upp taket. Sagt och gjort:

Ni ser ju hur nära det sitter. Jättebra om det inte varit just där man behöver komma åt.

På garagets ”vind” låg massa brädor och ett par skidor.

Fattar inte riktigt hur och varför men det gör man inte alltid. Det finns en liten lucka utifrån som man kanske kan använda för att få upp saker men varför?

Men nu kommer elektrikern åt 🤗och sen blir det en löstagbar bit där till nästa gång. Förhoppningsvis om väldigt länge 🙂

Sen kliade det i fingrarna på herrn och vips hade han tagit fram kantstenen på uppfarten:)

Och då hittade han en kant runt en rabatt som jag nog aldrig sett🙈

Den till höger. Snedställd och fin ju:) Det har stuckit upp en smal remsa bara som jag skymtat när jag klippt gräset;)

Hörrni! Betongröret? Ta bort eller spara?

Jag antar att de förra ägarna hade blommor i den, och jag har haft det ibland men inte allt för ofta.

Och nu blev det ju en fin rabatt här!

Vilket innebär att jag borde väl plantera något? Rosorna är apgamla men blommar snällt, men inte så frikostigt. Har ni några rekommendationer? Det måste vara tåliga saker, orkar inte med att sköta om dem mer än titta på dem:)

Det måste vara evighetsväxter och inga som dör efter en säsong. Gärna hålla sig på plats också. Funderar just nu på lavendel. Det sprider sig iofs som satan. Kanske kärleksört? Men det är ju blommor, kanske borde det vara buskar eller nåt?

Äh. Jag vet inte. Antar att jag om jag ska plantera även bör byta lite jord:)

.

Jag kunde ju inte bara stå och se på när han jobbade, så jag har plockat undan alla vinter leksaker som varit utspridda överallt. Alla snowracers och pulkor. Jag krattade massa gammalt ris och bös i buskarna, man kommer ju åt där nu innan de får blad:)

Sen skottkärrade vi allt till baksidan där tomten lutar och behöver fyllas upp. Det är ett evighetsprojekt men går ständigt framåt 🙂

Nu ska jag sopa lite på terassen. Jimpa blåste med lövblåsen i går, så allt grus sen vintern är borta, men jag ser nu att det gömt sig lite här och var, så det ska jag göra nu. Uppfarten är däremot sopren:)

Doris njuter i solen. Hon är verkligen sin mattes hund, hon älskar att ligga i full sol. Hett ska det vara!

Ja, hon ligger på en tulpan🤷🏼‍♀️ Den andra ser ut såhär

För det är inte fler än så, jag har rensat bort det mesta här, det är rabatten där vindruvan bor och inget annat syns ändå när den tar fart:) Men några har missats och det är ju fint. Funderar varje vår på att sätta fler lökar på hösten, för så här års är vinrankan inte en syn för gudar direkt

Men sen glömmer jag det på hösten 🙂

Jaja.😅

Jag har lämnat min bil för däckbyte och hjulinställning så den kanske blir klar under dagen, men jag sa att det gick lika bra att de behöll den en dag till om så är. Idag är sista dagen man får ha vinterdäck på. Men i år har det också varit vinterväglag till och från ända till nu.

Jag var supersen med att boka tid, sen fick jag avboka den och nu blev det en dropin, så de tar den när de har tid. Det är inget problem, jag fick skjuts hem av Patricia och antar att hon kan köra dit mig sen också. 😇

Nu sopa lite, sen köra ett högintensivt kräkpass, det blir kul!

Vi hörs snart!

Och ge mig gärna era bästa tips om plantering!

Kommentarer

  1. Kicki

    Jag köpte en liten blodlönn till min mor på morsdag för 4 år sen. Den har skött sig själv sen plantering och är väldigt fin 🙂

  2. Niobarnsmamman

    Betongröret är ju riktigt ” inne” nu. Jag skulle plantera en liten uppstammad syren eller nåt annat vackert litet träd i det. Sen kan man lägga vått tidningspapper runt föt att hindra ogräs och så täckbark ovanpå det.

  3. BMP

    Jag skulle oxå behöva en ”Jimpa” så jag får igång vatten och toalett i min stuga. Kan inte låna din Jimpa bor för långt bort. Köp perenner dom växer bra.

  4. Malin

    Jag kör med dubbdäck ff. Är ju frost och 4 minus på morgnarna. 🤷‍♀️ Men får väl ta tag i bytet i helgen, byter själv, för det tar mig längre tid att åka till däckbytare, 20 minuter enkel resa.
    Smultron är fina marktäckare, mysigt för jack att gå o plocka också.

  5. Therese

    Jag tycker du ska sätta flocknävor. De är riktiga överlevare. Klarar alla lägen och kräver i stort sätt ingen skötsel. Blommar med söta rosa eller vita blommor på försommaren.

  6. Ekot

    Jag tycker att betongröret är en bra kruka om den inte står i vägen, snigelskydd för blommor, i de små trianglarna skulle jag antingen lägga sten för att få det lättskött, annars plantera amerikanske blåbär för att det blir så stora snygga bär.

  7. Rille

    Är ditt garage möjligen från början av 1500-talet? Av utseendet att döma är det Gustav Vasas skidor, som han nog stoppade undan där när han var på väg från Mora till Stockholm för att bli kung. 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting