Okategoriserade

Lite bizzybizzy:)

Jag har inte glömt er, jag har bara haft lite för mycket att göra:)

Det är deadlines som ska hållas, och de har prio ett, så måste det vara. Snart går jag in i den mest stressiga delen av pluggandet, det är allt man har prokrastinerat som plötsligt inte går att skjuta upp längre:D

Nåväl. Jag har fått massa gjort i alla fall. Och just precis nu även en mental härdsmälta…..

Fy fan för ungar ibland alltså. Att konstant ALLTID komma på att man har läxa precis innan läggdags och då inte hitta böckerna och bryta ihop och grina och skrika…det är inte det roligaste.

Jag tjatar, jag gör speciella platser för skolböckerna, jag påminner, och lik förbannat så försvinner de spårlöst. Med massa kalabalik till följd och ja, jag blir både förbannad och sur. Jag är bara människa.

Meeeen! Skit i det. Jag är bara allmänt stressad 🙂 och det som får det att rinna över är just sånt här. Som går att undvika så enkelt.

Plus att ena kattfan kissar inne. Hon, för det är hundra procent Stumpan, är inte helt som hon ska i skallen, det är jag övertygad om. Och även en katt kan säkert vara lite utvecklingförsenad. Hon hade navelsträngen så hårt virad runt sitt ena bakben att benet snördes av, och jag tänker att det då mycket väl kan ha blivit lite sämre syretillförsel även till hjärnan. Det låter väl rimligt? Hon kissar alltid på kläder som ligger på golvet, så det borde ju vara enkelt att lösa… hos en familj som fattat grejen med att inte kasta kläder på golvet vill säga;)

Valet är ju att avliva eller stå ut, och eftersom hon är söt som socker och en fin katt annars så står jag ut. Ett tag till:D

Så, trotsande ungar och en utvecklingsförsenad katt. Jippie;)

Förutom det så är det inga större problem:)

.

Idag har Jack varit här, han förgyller ju vilken sig aprildag som helst, så det var tur. Det är märkligt ändå att vädret kan variera så mycket. I förrgår låg jag utslagen på en solstol i bikini och idag sopade jag en halv decimeter snö från bilen. Jag tror att vädergudarna kanske har lite kris och panik i sina liv de med, familjegräl och sådär, som gör att de drar i fel spakar och ändrar andras inställningar och så vidare;)

Jag hämtade honom vid tio, efter att ha kört i snöstorm så jag knappt såg motorvägen, och sen åkte vi hem i samma elände. Han har sen spelat piano, spelat biljard, airhockey, lekt kurragömma, kollat på film, grejat med andra saker, hjälpt till att tvätta och att städa, men mest varit en solstråle:)

Lämnade lite motvilligt tillbaka honom strax före sex.

Jag blir ungefär åttatusen gånger mer effektiv med en liten buse i huset, det är väl märkligt? Jag har funderat en massa på just det, för nu för tiden kan jag skita i att dammsuga för nån annan får det uppdraget, samma med att laga mat, och städa, och åka och handla osv. Och jag har ändå inte tid…?

Förr skötte jag hela hushållet, dammsög varje dag, tvättade fem maskiner, åkte iväg på kyrkis och satt där och fikade, lagade mat, handlade mat och tog hand om minst tre, fyra småungar och en bebis….och hade varenda kväll ledig framför tv:n. Det var tider det;)

Idag kände jag av de gamla takterna, och inser att det är så jag funkar bäst, under lite tidspress. Det vet jag ju iofs, men får det hela tiden bekräftat:D

Förr pluggade jag inte, och det tar väldigt mycket tid, men summan av det hela är nog att jag var bättre förr;) Och kanske att åren tar ut sin rätt? Inte min ålder, men åren som ensamstående. Det är kämpigt. Det är det.

Jaja, det drar iväg åt deppohållet hela tiden, och jag är inte det minsta deppig, men lite djup kanske. Filosofisk. Eftertänksam.

.

I går var mamma här:) Hon är vaccinerad och utsläppt, fast det känns konstigt att låta henne göra sina egna ärenden nu;)

Igår var hon här för att hjälpa mig deklarera. Jag begriper mig inte på det, siffror och ord som har med siffror att göra och jag är helt lost. Mamma är bra på det, så då vet jag att det blir rätt, för man vill ju inte direkt ha med skatteverket att göra. Hon i sin tur har en god vän som är revisor som kollar igenom mina siffror så allt är alltid godkänt och korrekt. Jag har ju ett företag, bah, men det är lite tvunget och det har sina fördelar, det har det. Bara det att jag inte riktigt fattar hur:D

Jag brukar bli glad när jag får skattebeskedet, jiiho får jag tillbaka:) ? Så kommer firmans siffror och vips ska jag betala tillbaka. Haha, vad o-kul;) Men nu hade jag lyckats balansera utgifterna med inkomsterna och summan kan faktiskt bli att jag får några ören tillbaka. Det verkar inte bli kvarskatt iaf:) Ta i trä;)

Eftersom jag är så totalt off så är det skönt med två kompetenta personer i ryggen.

Nu är det deklarerat och klart, bara att vänta och se.

.

När jag lämnade tillbaka Jack i kväll så passade jag på att både handla och tanka bilen så det slipper jag i morgon. Najs, då får jag hela dagen fri till skriva. Eller så sitter jag länge i natt, beroende på hur det går, om det flödar eller inte.

I morgon ska jag träna, hoppade över det idag, och det är ett kul pass så det ser jag fram emot. I går lyckades jag sätta en liten bit av lillfingret mellan två vikter och klämma ihop dem, så fingerspetsen är blå och tjock nu, men det gör inte ont längre.

Och jag hör ju hur svampig jag är så jag avslutar nu, och säger på återseende alldeles snart!

Natti natti ♥

 

Kommentarer

  1. Lotta

    Angående kattproblemet kan jag säga att hon tyvärr hittat sitt revir där men det går att åtgärda häll kattsand i lådan helst finkornig ställ sedan lådan lite undanskymd katter gillar precis som vi människor att vara ensamma på toa o glöm inga kläder på golvet det finns en spray du även kan köpa som heter urine off finns på djuraffärer lycka till

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag är helt säker på att det inte är så. Hon är felvaggad bara🙈Hon har en egen låda som hon går på, men kläder på golvet är tydligen till för att kissas på. I alla rum och överallt. Men ändå inte, hon bryr sig inte om filtar edyl. Det är mestadels saker som luktar redan, som använda underkläder eller gamla handdukar.
      Jag har noga kollat alla råd och kommit fram till att eftersom hon ju haft mindre syre under fosterlivet så har hon blivit lite annorlunda 🙈😂

  2. Sofie

    Angående kattproblemet, kan det vara så att det är hög kant på kattlådan så hon har jobbigt att ta sig in om hon är trebent? 🤔
    Katter kan säkert bli hjärnskadade vid födelsen, om människor kan så varför inte djur. De kan säkert ha diagnoser med. 😅 Grannens katt har garanterat ADHD.

    När mina katter blev gamla och lite dementa och gick runt och jamade så köpte jag nåt som heter Feliway som funkade bra. Det är en grej man sätter i vägguttaget som utsöndrar en doft som för katter är lugnande/trygg. Vet en som hade en katt som kissade i sängen och katten slutade kissa på fel ställe när han använde Feliway. Sen skulle han testa sluta med Feliway för det är rätt dyrt, då började katten kissa i sängen igen. Kanske kan vara värt att prova. 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej hennes låda är ok, inga problem. Hon hoppar och klättrar bra:)
      Däremot är båda sjukt kräsna, om nån, de själva tex för en sekund sen, varit på lådan, då är den äcklig och då bajsar man på golvet utanför 😅Så jäkla jobbiga 😂

  3. Agneta

    Ha,ha utvecklingsförsenad. Helt övertygad att nån hade blivit kränkt om du skrivit utvecklingstörd. Trevlig helg.

  4. H

    Gud vad jag känner igen problemet. Jag har haft enorma problem med att min ena katt kissade inne, tills jag ÄNTLIGEN efter typ 20 försök slutligen hittade en kattsand hon gillade. Eller ja, om problemen är över är väl en definitionsfråga – kläder på golvet skulle fortfarande inte funka exempelvis. Men nu är det åtminstone så att hon inte kissar på badrumsmattan, i sängen eller på soffkuddar eller dylikt, för det var hemskt. Tog henne till veterinären bara för att dubbelkolla men fysiskt mår hon bra. Hon är visst bara extremt kattsandskräsen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Känner helt klart igen det! Speciell kattsand, har två olika lådor med olika sand, och den får inte vara använda. Har nån kissat, om så de själva för en sekund sen, kissar man utanför:) 😱🤷🏼‍♀️

    2. Linda

      Aldrig mer katt för min del tyvärr, hade katt tidigare och den kissade lite då och då på oönskade ställe, finns ingen värre doft än kattpiss, så även om dom är mysiga på många sätt blir det aldrig mer katt för min del.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Stinker apa! Hatar det innerligt men älskar katter och även den här pissråttan så försöker lösa kläderna på golvet ist:)

  5. Sofia

    Behöver också lite tidspress för att få saker gjorda. Är det för lugnt blir ingenting gjort. Märkligt det där.

  6. Elisabeth

    Du klämde fingret och jag gjorde ett fint svanhopp när jag var ute med hunden. Tur att det var grusfritt för hur jag ser ut. Landade med kinden i asfalten så blå och svullen där uppskrapade knän och handflator. Så glad att jag inte bröt något.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet allt det där redan:) Tack ändå😘Men hon är jäkligt muppig i annat med, så hon är garanterat inte helt som man ska i skallen🤷🏼‍♀️

      1. G C Hemdal

        Ordet ni söker är funktionsvariation ingenting med utvecklings i!! Och ngt positivt doftar ngt negativt stinker. Tur du har två pax som kollar deklarationen så ingen god man/förvaltare gör det!! Vad då för företag?!?!?! Författarfirma?!?!?!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting