Okategoriserade

Alltså förlåt, men…

Jag är principfast så det smäller om det. Har jag tagit på mig något så gör jag det vare sig jag vill eller inte. Jag hoppar inte av eller ställer in, framför allt inte om det drabbar andra. Om jag inte är absolut tvungen. Ibland kan man inte styra men som jag försöker in i det sista 😅

En av mina kurser hoppade jag av för flera år sen. Jag läste tre samtidigt, två jag verkligen ville läsa som var skrivande, och en ren akademisk i barnlitteratur. Med massa analyserande och skit. Den tog så mycket tid att jag inte hann med de andra två som jag ville. Den dödande min inspiration och framåt jul var jag tvungen att ta ett beslut. Jag valde att hoppa av och fast det var det enda vettiga så kände jag mig som en svikare. Usch. Det känns forfarande efter flera år inte bra. Man tar inte åt sig mer än man klarar helt enkelt. För man vet ganska så väl sina gränser 🙂

Vid något tillfälle har jag tvingats ställa in saker som drabbat andra och hade det funnits alternativ hade jag aldrig gjort det. Jag mådde skit över det då och jag gör det än. Fast det inte fanns en annan utväg.

Om nån annan drabbas av mina beslut så är de inte lättvindiga. Då kämpar jag för att kunna genomföra det om det så blir på min egen bekostnad. Tex om man ska göra något ihop. Jag vill absolut inte sätta nån annan i skiten, att nån ska behöva ställa in i sin tur pga mig, eller gå ensam. Det är dåligt kamratskap.

Därför känns det här så dåligt

Jag följer ju Lets Dance och i lördags åkte Keyyo ut. Rimligen visste Carola redan då att hon ville lämna. Skulle man inte kunnat tänka sig att hon sagt något då? Bett om att ingen röstade på henne, typ? Dealat lite. Keyyo var sjukt ledsen och besviken och jag kan bara tänka mig hur det känns för henne att nån frivilligt lämnar.

Samma sak i Robinson. Tusentals sökande och varje år, och så åker nån hem på eget önskemål. Sök inte då. Man måste väl för sjutton ha pannbenet för att stanna kvar, även om man längtar efter familjen, som är det vanligaste skälet.

Familjen hade man även när man sökte och det är en ganska lång castingprocess så det finns gott om möjligheter att hoppa av INNAN, och därmed ge någon annan chansen.

Tillbaka till Carola. Hon anger hälsoskäl.

Ja kanske och det är isf godkänt om hon typ tappat ena benet. Martin Melin dansade skadad, Filip med efternamnet jag inte kan stava – Lamprecht kanske, sabbade ett nyckelben, Keyyo hade en knäskada… alla kämpade på. Carola lämnar.

Jag läste annars att hon var ensamstående mamma. Till en tolvåring. Ja det kan säkert vara besvärligt 🙈. (Ska väl inte slå mig för bröstet här förstås men EN välartad tolvåring?? Kom igen😎)Men, hon har också en produktion kring sig som säkert kan hjälpa där. Det är några få veckor kvar.

Jag tycker det är dålig stil.

Förutsatt att hon inte är riktigt sjuk. För då ber jag om ursäkt.

Sin hälsa ska man inte messa med, men även den hade man innan man började. Innan man tackade ja. Hon hade sin tolvåring med.

Nä, förlåt Carola, jag gillar dig! Men detta tycker jag är dåligt kamratskap.

Kommentarer

 1. Karin

  Har ingen åsikt om Carola. Men tänker på alla dom inom vården som slitit med svårt sjuka personer 12 – timmars pass och några få veckors semester i över ett år. Dom vill nog också hoppa av men dom måste rädda liv och försörja sig.

 2. Marie

  Jag tycker det är så sunt av Carola att hoppa av. Hon kände sig fast i ekorrhjulet som snurrade allt snabbare. Hon valde att hoppa av INNAN hon blev utbränd. Eftersom hon är ensam med en 12-åring är det inget alternativ att bränna ut sig. Sunt resonemang och jag hyllar hennes mod att avbryta och ta kroppens varningssignaler på allvar!

 3. Carola

  Håller med dig, dålig stil av Carola (våran namne☺️) så kunde hon hoppat av innan helgen som gick och så hade ingen behövt åka ut.

 4. samps

  och ska man nu prata årets robinson (antar att du ganska öppet syftar på svarta fåret wrenkler här) som säkert hade pallat med en vecka till om han inte hade känt sig så mobbad och ”sviken” för han inte fick bli hemröstad på eget initiativ och trots att dom öppet kallade dagen innan för hans avskedsmiddag osv och så var allt bara fake… tja asså hemlängtan är ju en sak (typ som dennis som saknade sin fru osv men hade nog känts värre att sitta på fiji och längta hem rent avståndsmässigt) men tror (hoppas) nog ändå att dom går liiite längre än bara att ”längta hem” innan dom väljer att bryta

  1. familjenannorlunda

   Haha ja men jag fick tänka till för jag kom inte ihåg att han avvek🙈Kanske för att jag tyckte det på ett att var så taskigt av hans lagkompisar att inte göra honom till viljes när han så tydligt kommunicerade det.
   Men nästan varje säsong så åker nån hem efter en vecka ungefär, det är mer de jag syftade på. De som inte ens försöker liksom:)

 5. Annika

  Njae här håller jag faktiskt inte med dig. Tycker man ska vara försiktig att döma någon som avbrutit något pga sjukdom. Man vet inte hur någon annan mår, och jag tycker man ska ha oerhört starka ”bevis” för att ifrågasätta något sådant. Tror inte det här var något lätt beslut för Carola, och som jag förstår det är hon nu sjukskriven av läkare – och ja Let’s dance är bara ett jobb (även om det ger underhållning till många av oss). Inte värt att riskera sin hälsa för. Det har väl hänt tidigare att någon hoppat av pga sjukdom/skada och ersatts av någon annan, men det har kanske inte varit så här långt in i programmet.

   1. Carola

    Läste att hon inte tyckte att det var som hon trodde och att det var svårt med dotter och det måste hon ju tänkt på innan

 6. Kickis

  Att ifrågasätta någon som sjukskriver sig är så dåligt tycker jag. Att inte ha förståelse för andra.
  Du har en väninna som är sjukskriven för samma diagnos, ifrågasätter du de med?

  1. familjenannorlunda

   Återigen, jag sa tydligt att det inte gällde om hon var sjuk på riktigt. Eller hur? Läs och läs rätt 🙂
   Jag ifrågasätter ingens sjukdom.

    1. familjenannorlunda

     Ja och då är det laga skäl att hoppa av. Vilket jag inte säger något alls om, det jag har invändningar mot är att hon inte kunde säga detta tidigare, så det inte behövde bli som det blev, för allas skull!
     Hur kul är det för Keyyo att åka ut, deppa, försöka komma igen och sen bli inbjuden igen? När man hade kunnat lösa detta innan. Det är ju ingen liten produktion liksom🤷🏼‍♀️

 7. Karin

  Nu när Carola gått ut med att hon valde att hon valde att avbryta sin medverkan på läkares inrådan då denne ordinerat total vila, anser du fortfarande att det är ”dåligt kamratskap” av henne?

  Jag tänker att man bör vara ödmjuk i sådana här situationer och fria hellre än fälla.

 8. Rille

  Jag kan störa mig på melodifestivaldeltagare (oftast det gamla, trötta gardet) som måste övertalas att vara med och som är lättade när de åker ut. Samtidigt finns det hundratals artister som skulle göra vad som helst för att få vara med, men som aldrig får chansen. Tråkigt!

  1. samps

   sjuk och sjuk men nu hade hon ju tydligen gått på utmattningssyndrom och det borde ju kanske rimligen ha vetats om sen innan tidigare idag sas… 😛

    1. Sofia

     Precis. Utmattad blir man väl inte över en natt? Om man inte går in i väggen förstås, men det tror jag inte hon gjort. Hon verkar ha hel del skador och det kan ju vara kämpigt. Allt annat tror jag hon får hjälp med. Bor på hotell så att logistiken skulle funka. Dottern går på skola på Valhallavägen så i samma område. Tror det ligger mer bakom.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing