Okategoriserade

Ett oväntat ”möte”

Igår var det ju äntligen dags att träna, och idag hade jag ont på mer normalt vis i kroppen:)

Att känna av den för att man har ansträngt sig är tusen gånger bättre än att ha ont för att man suttit stilla🙈

Idag har jag varit lite småseg, trött. Sovit lite dåligt. Fönstret är öppet nu på nätterna och det är massa ljud att vänja sig vid igen. Kommer ni ihåg att mina grannar på baksidan har höns? Ungefär sju meter från mitt huvud? Höns som fört ett satans jävla liv, alldeles för tidigt, de kvicknar till med ljuset. Men nu har de byggt ett annat hönshus som helt uppenbart är mer isolerat för de hörs knappt alls 😅 Det är så skönt! Ni kan inte fatta hur illa de har låtit men jag kan vakna nu och bara le, borra ner huvudet i kudden igen och njuta av tystnaden:)

Framåt eftermiddagen var det dags att hoppa i träningskläderna och åka och köra ett överkroppspass. Jag älskar de här passen när vi lär oss nya saker:) Det är ingen konst att gå in på gymmet och rycka lite i redskapen men att verkligen veta hur och för vad man gör det, då är det skönt med en instruktör. Som dessutom är kunnig som sjutton och känner en och ens svagheter/styrkor. Han kontrollerar noga så vi gör rätt och satan vad det känns😅

Det kan ta lång tid innan man hittar rätt muskler i övningar och de här passen är guld.

På väg hem sen så körde jag en mindre väg för att släppa av syrran. En dam cyklade med en hund framför sig, den sprang löst men väldigt prydligt invid vägkanten. Men en lös hund är ändå en lös hund och det gäller att vara beredd på vad som helst 😂 Jag höll ögonen på jycken från långt håll, tyckte den såg lite annorlunda ut. Den sprang med ett konstant avstånd till cykeln på kanske 2-3 meter, i lugn takt. När vi kom närmare så insåg jag plötsligt vad lik en räv hunden var?! Men vafan det var ju en räv!! Stor som en fjolårsunge, med en ståtlig svans:) Den traskade på där framför damen med cykeln som att de hörde ihop 😍 Jag saktade såklart in och kröp förbi henne för att kanske inte störa den, men den vek ändå av upp i skogen. Inte rädd utan mer i maklig takt. Vägen är en slingrig skogsväg med ganska lite trafik, och jag ångrade nästan att jag kört där, för nu störde jag ju. 🙈

Så oväntat, men väldigt gulligt!

En annan oväntad sak är att syrran som är några år yngre än mig fått kallelse för vaccinering. Och en av gymkompisarna som är ännu yngre. Jag – not so much.

Nu gör det inget, den kommer väl när den kommer, jag tänker inte hetsa och tjata:) Jag kommer givetvis ta sprutan men det spelar mig ingen roll när. 🤷🏼‍♀️

För man får lov att ta en för laget här. Vare sig man känner för att vaccinera sig eller inte så är det bara att pallra sig iväg.

Så många som är tveksamma till just precis detta vaccin, men gladeligen sprutar i sig andra vaccin, som kanske Gula febern och malaria när man ska till sådana ställen där det finns, eller gulsot, eller kanske hpv, och varför inte TBC, eller TBE och borrelia?

Ta vaccinet för sjutton så kan världen leva igen 🤟🏼

Eller så gör vi såhär, som är en briljant idé: det krävs vaccin för att åka utomlands. 😁

Nu ska jag fixa lite här men vi hörs snart igen ❤️❤️

Kommentarer

 1. Sara Sundgren

  För min del är det här med vaccinet så svårt och ångest laddat.
  Jag förstår absolut att det är det som krävs för att få stopp på pandemin men det är för mig fruktansvärt jobbigt. All press från media, familj, vänner osv, ord som mördare, dålig medmänniska, borde inte få ha barn osv används mot mig för att jag tvekar.
  Precis den här hetsen gjorde att jag tog svininfluensavaccinet som förändrade mitt liv för alltid. 4dgr efter sprutan drabbades jag av hjärnhinneinflammation och som gett mig men för livet.
  Tufft beslut för min del!

  1. familjenannorlunda

   Och det är 100% vaccinet som orsakade hjärnhinneinflammationen? För då förstår jag din oro till tusen procent!! Jag förstår iofs ändå för jag är i ärlighetens namn noll intresserad av att vaccineras egentligen. Jag har ju aldrig haft någon influensa hittills, och ändå varit bland sjuka människor. Jag tror jag är immun 🙈
   Men den här tar jag enbart för alla andras skull. En för laget helt enkelt.
   I ditt fall vet jag inte hur jag skulle resonera, men iaf försöka skjuta på den så länge som möjligt, för säkerhets skull. En stor kram till dig ❤️❤️

  2. Sara Sundgren

   Ja det är konstaterat att det var vaccinet som orsakade hjärnhinneinflammation.
   Svårt beslut för mig men jag förstår att det måste till för att få stopp på eländet. Har också all förståelse för de som ställer sig förs i kön!
   Ha en skön helg❤!

   1. familjenannorlunda

    Fast då kan jag tycka att du har mer än giltiga skäl till att avstå❤️Avvakta och ta det senare 🙂

 2. Ellinor

  Borde vara en skyldighet att vaccinera sig,vi som varit isolerade,tappat kontakt med familj osv är rätt trötta på alla smittspridare..Bara GÖR!

 3. Gunilla

  Jag jobbar på en covid avdelning och kommer inte att vaccinera mej.
  Eftersom det är ett vaccin som är under försök.
  I mars -23 ska dessa vacciner utvärderas om dom blir godkända eller inte.
  Då ska jag fundera på om jag ska ta något.

   1. Gunilla

    Dom är i fas 3.
    Så alla som tar vaccin är försökskaniner.
    Vaccinerna utvärderas mars-23.
    Om dom blir godkända då ???
    Beror på alla biverkningar.

    1. H

     Såvitt jag lärt mig från min utbildning kan man inte skicka in ansökan av godkännande från EMA förrän vaccinet genomgått fas III-studier? De godkända Corona-vaccinen bör därmed vara i fas IV avseende vuxna befolkningen?

     Jag vill bara förtydliga att det här inte på något sätt är unikt för vaccinet mot covid-19. Det är så processen av godkännande för ALLA vacciner ser ut. Man utvärderar i många år för att undersöka långsiktiga biverkningar. Samtidigt är kraven oerhört höga för godkännande av vaccin, eftersom ett vaccin ges till friska individer. Mängden biverkningar ställs alltså alltid i relation till sammanhanget (för att ta ett extremt exempel så tillåts cellgifter att ha stora biverkningar, eftersom individen skulle avlida utan dessa).

     Så ja, vaccinen kommer att fortsätta undersökas under flera år. Samtidigt blir det lite av ett cirkelresonemang att hela poängen med sista fasen är att fortsätta undersöka vaccinen storskaligt vid omfattande användning, så om alla skulle vänta till 2023 när nästa utvärdering kommer skulle inte nästa utvärdering kunna göras då.

     De allra, allra, allra flesta vaccinkandidater sållas bort i fas I-III i processen. Det är ytterst få som tar sig igenom nålsögat av granskning och krav på biverkningar. Dessutom har vi en unik situation just nu, där miljoner människor världen över har vaccinerats, vilket gett större möjligheter än någonsin tidigare att studera sällsynta biverkningar, så som blodpropparna med Astra.

   2. Annika

    Det finns fyra covid-vaccin som är godkända i Sverige och EU. Om de inte var godkända skulle de självklart inte användas!! Blir så trött på dessa konspirationsteorier etc.

 4. Niobarnsmamman

  Jag har fått min första dos vaccin den här veckan. Jag gör det allra mest för de handikappade på boendet där jag jobbar, men även för mig själv och alla runt om mig eftersom man aldrig vet vem som blir svårt sjuk av covid 19. Jag skulle gärna vaccinera mig för borrelia också eftersom vi bor i en skärgårdskommun med många fästingar. Tyvärr finns inget sådant vaccin ännu men vi ska hoppas att det är möjligt i framtiden.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing